Dette er Majas dagbok.
Her skriver jeg hver dag om små og store hendelser, gleder og bekymringer. 
Dagboka starter 1. august.
(nederst på siden)


Nyttårsaften 2008

Så er det årets siste dag. Det var 11 kuldegrader da vi dro på tur til Hovinfjellet igjen. Jeg tror vi har fått oss en ny yndlingsplass. Kulda beit godt i kjakan i dag, men så deilig det er. Maja er helt yr og flagrer opp og ned og fram og tilbake og en blir jo så glad av å se henne slik. 


Oppe på utsiktspunktet er det en fin tenkestein. Det var for kaldt i dag til å sette seg ned, men vi ble da stående der opp ei stund for å nyte utsikten. Jeg tenkte på hva dette året har inneholdt. At jeg mistet Milla etter 11 år var en sorg, men jeg visste jo at hun hadde et langt og lykkelig liv. At jeg skulle ha berner igjen etter noen måneder var det imidlertid ingen tvil om. At det ble valp fra LeeArmand og at det ble Maja var veldig tilfeldig og en lykke. Med Maja har det vært morsomt fra første dag og det har vært så morsomt med valp igjen.
Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker gjennom klubbens avdeling Øvre Romerike.
Nå håper jeg Maja fortsetter den fine utviklingen og får holde seg frisk og får et langt liv.
Maja og jeg hadde også en samtale om det siste halve årets innhold og om hvilket innhold vi skal gi det året som kommer. 

I kveld skal jeg tenke hardt på alle dyr som er redd for fyrverkeri. Milla var kjemperedd fyrverkeri så jeg vet hva det er. Med min første berner tenkte jeg ikke engang på det og tok henne med ut for å se på. Hun satte seg ned og betraktet det hele med stor undring, men ble aldri redd.
Jeg tenker at det må da være mange av dyrene i skogen som også er redde. Stakkars. Jeg ønsker så inderlig at Maja slipper å bli redd. Maja er veldig oppmerksom på skytinga.
For min del kan de forby all privat oppskyting. 

Maja og jeg takker alle som følger med på hjemmesida vår for det gamle året. Vi takker også for alle koselige hilsener i gjesteboka. Det setter vi stor pris på. Vi ønsker dere også et riktig godt nytt år.

I morgen starter vi ny dagbok for 2009.


Tirsdag 30. desember 2008
I dag har vi vært på romjulsutstilling i Letohallen og Maja ble stilt i valpeklasse 6 - 9 måneder.
I dag var det Anne-Karin som stilte henne og tusen takk for det, Anne-Karin.
Maja ble nr. 1 i sin klasse og nr. 2 i konkurranse som beste tispevalp. Dette er veldig bra.
Utstillingen var fordelt over 2 dager så det var ikke så tett i hallen. Det gjorde nok sitt til at jeg synes det var hyggelig der i dag.


Maja synes det er kjempestas. Det er jo så mange folk hun kjenner der og ikke minst søsteren hennes, Leah.
Leah og Maja skulle så gjerne ha lekt sammen.

Jeg har savnet et bur til Maja på utstillinger. Det gir meg litt større frihet og Maja kan slappe bedre av når hun ikke er i ringen. Så i dag kjøpte jeg et canvasbur på utstillingen.
Nå står det på stua og jeg håper at hun etter hvert vil prøve det. I kveld er hun nok for sliten til å utforske det noe særlig, selv om det ligger godbiter inni der. Å være i utstillingshallen er slitsomt for to- og firbente.

Og så må vi gratulere Olav og Ingrid med Ares som ble BIM i dag.Mandag 29. desember 2008Litt tidlig? Høres ikke sånn ut her. Ei stund i kveld lurte jeg på om det var nyttårsaften, så mye raketter som det var. Og jeg bor da ganske avsides.
For første gang på mange år har jeg ikke hund som peser og vandrer ved det minste smell. Og det er jo deilig.

Maja har fått utstillingsbad med føn og børsting.
Hun tror nok jeg gjør det bare for å plage henne. Føning var faktisk greit i dag og det er framskritt, riktignok med min lille, snille føner. Jeg synes hun ble så stor etter føninga og så så voksen ut.
Maja er klar for valpeshow i morgen!
Søndag 28. desember 2008

I dag har Maja og jeg vært på tur med folk og hunder i Gjerdrums skoger. Det var 6 tobente og 13 firbente og en veldig trivelig tur.
Maja har en voldsom energi for tida og var helt i ekstase.
Ekstra morsomt å leke med de små, Gremlin (corgi) og bernervalpen Daytona på 2,5 måneder.
Gremlin gikk etter hvert lei, men Maja skjønte ikke det språket i dag.


Maja og Daytona i vilter lek


Tenk at Maja er den store!


Gremlin, Daytona og Maja i røyken fra bålet.

 
Gremlin og Daytona.


Veldig så populær Gremlin er i dag.


Elin og Janne sørget for at vi fikk bål.Mary, Anne-Karin og Torill.


Dette er Coin, Majas oldefar.


Her er 4 generasjoner samlet. Maja helt til venstre.

Maja er god og sliten i kveld. Det er lenge siden hun har fått leke med noen andre hunder nå.

Dette bildet er tatt fra skogen og utsikt over Gjerdrum, men bare å kjøre bil på Romerike i dag er en opplevelse. Hele landskapet er pakket inn i hvitt rim og er bare vakkert.


Lørdag 27. desember 2008

Jeg kom hjem fra Toten kl 1.30 i natt og vi sov litt lenger enn vanlig i dag. Jeg gjorde meg i stand til å dra på tur i Gjerdrumsmarka før jeg oppdaget at det er i morgen. Jeg sjekket Facebook da jeg kom hjem i natt og går vel litt surr i dagene i jula. Men uansett så var jo vi klare for tur og da ble det tur til Hovinfjellet i Ullensaker i stedet.
Og der var det jo bare praktfullt i dag. Vanligvis kan en, fra det høyeste punktet, se  flyplassen, Mistberget og Romeriksåsen. Det var sol, men tåka lå lenger ned så utsikten var ikke så bra. Maja freste rundt og storkoste seg.

På veien hjem kjørte jeg innom Jessheim for jeg skulle kjapt kjøpe mer hostesaft og febernedsettende. Skulle tro det var julehandel på nytt for det var utrolig mye folk og trafikk.

Egentlig skulle jeg i kveld vært i nok et familieselskap, hos mor på Gjøvik. Ettersom formen er sånn passe orker jeg ikke å kjøre den veien enda en gang denne uka.2.juledag 2008

Formen min er fortsatt ikke topp, men vi har gått oss en deilig tur i dag. Det er litt tåke, det er kaldt og rimet ligger hvitt på alle trær.
På ettermiddagen kjørte vi igjen til Toten for å feire julaften nr. 2. Vemund og foreldrene hans var ikke sammen med oss julaften i år og derfor var det ny feiring i dag.
Og Vemund strålte om kapp med julestjernene.Og miniberneren kunne også Maja tenkt seg.


1. juledag 2008


Vi var hjemme kl 03 i natt og var i seng kl 04. Det er første gang jeg ikke overnatter på Raufoss natt til 1. juledag.
I dag har jeg feber igjen og en forferdelig hoste.
Vi gikk en tur i formiddag, men det var mest for at Maja skulle få løpt fra seg litt.
Ellers har det vært sprengfyring i ovnen og slumring i sofaen. Nå er det 25 grader inne og jeg fryser fortsatt. Jeg avlyste til og med besøk hit i dag og da er jeg sjuk. 
Nå ser Maja på TV-film, Pingvinenes marsj. Jeg synes den blir litt langtekkelig, men Maja synes den er veldig spennende.


Julaften 2008Det er julaften og Maja er ute og jager ekorn. Maja er kjapp, men fange ekorn...........
På Ekornrud er det selvfølgelig mye ekorn.
I natt har jeg heldigvis sovet litt mellom all hostinga. De to foregående nettene var det bare hosting. jeg har vært på jobb to dager nå, men har vel ikke hatt så godt av det. I går kveld var jeg ordentlig sjuk igjen. Jeg fikk gjort det jeg absolutt måtte, men det gikk i sakte fart.
Jeg er veldig glad jeg slipper å steike ribbe osv, osv. Deilig da å kunne reise til Toten til ferdig mat og feiring. For første gang skal jeg reise hjem på natta.
Det er strålende sol, men mer is enn snø.

Majas første julaften.
 Vi feiret julaften på Raufoss sammen med familien. Vi spiste deilig mat og Maja fikk det sedvanlige tørrforet, dog med en ekstra medisterkake i anledning dagen.
Som vanlig var det masse pakker under treet og mange pakker også til Maja. Også Maja fikk tingene hun hadde på ønskelista si og litt til. Og nå har du din egen hundematboks, Maja. Selvfølgelig full av godbiter.

 

Mandag 22. desember 2008


Så var det mandag og ny arbeidsuke. Men så var det ingen arbeidsuke, bare 2 arbeidsdager og så fri. Deilig.
Jeg hadde planer om å støvsuge og vaske gulvene etter jobben i dag. Jeg tenkte jeg bare skulle ha pakking av gaver på lille julaften, men det ble ingen vasking.
Jeg har bare snakket i telefonen og vips så har kvelden gått.
Da blir det vel litt hektisk i morgen.
Maja har det så travelt med lekene sine. Hun har ganske mange leker, men holder på med alle sammen hver dag.


Søndag 21. desember 2008


Maja har fått seg en skikkelig lang skogstur og det trengte hun tydeligvis. Hun var helt gal og fosset fram og tilbake.
Turen ble også en del lenger enn jeg hadde planlagt. Der jeg hadde planer om å gå hjemover, var det ikke tråkket løype.
Vi gikk derfor ei løype som noen hadde gått og vi gikk oss litt vill. Det er ingen fare her fordi skogen er så begrenset, men jeg visste ikke helt hvor jeg ville ende. Kom tilbake til veien litt lenger unna hjemme enn det jeg hadde tenkt. Plumpet gjorde jeg også, ene støvelen var full av gjørme.

Når vi går i skogen har jeg jo kamera med og roper ofte på Maja for å få bilder av henne forfra. Da kommer hun styrtende for å få godbit. Nå trenger jeg ikke rope. Når jeg stiller inn kameraet, gir kameraet fra seg et lite pip og dette er nå blitt innkallingssignalet.Vi fikk kaffebesøk da vi kom hjem og i ettermiddag har vi vært en tur i Gjerdrum. Torill har gått over Maja med saksa.
Jeg har klippet sjøl, men særlig oppå ørene er jeg redd det ikke blir pent nok. Maja må jo være fin til utstillinga i romjula.Lørdag 20. desember 2008Jeg måtte en tur innom Jessheim storsenter på formiddagen. I dag fikk jeg parkert med en gang. Det har jeg ikke opplevd før. Jeg var nok ute i grevens tid for da jeg kjørte hjem, var det flere kilomter bilkø inn til Jessheim.
Nei, det finnes definitivt hyggeligere ting å gjøre på en lørdag.
Maja fikk en god tur i skogen etterpå, selv om det var glatt og slapseføre.

Jeg har hatt et spontant og hyggelig rakfisklag her i kveld ( og natt ).

Se Majas favoritt her: The Støveldance.

Jeg tuller ikke. Når den kommer på TV, kommer hun løpende og er helt bergtatt.

Fredag 19. desember 2008

Majas trassalder! Hun har tidligere vært som en duracellkanin når jeg har ropt: kom!
Men..... ikke nå, nei.
Hun kommer, men det er etter at hun har tenkt seg om lenge og vel... og holdt på med det ene og det andre.
Når jeg står opp om morgenen, slipper jeg Maja ut for å tisse mens jeg står i døråpningen. Tidligere har hun tisset og spurtet inn igjen, men nå skal hun leke i tillegg.
Hun har sikkert mye energi som skal ut nå, etter at jeg har vært sjuk denne uka og turene har vært minimale.
Vi forsøker en annen vri i morgen tidlig. Da slipper jeg henne ikke ut før jeg er påkledd og vi kan være ute en stund.
På turen i dag merket jeg også at hun hadde mye innebygd energi. Hun løp og løp og løp og løp, men da funket innkallingen helt supert.


Torsdag 18. desember 2008


Jeg føler at jeg har våknet fra feberdvalen i dag. Formen er betraktelig bedre. Jeg tok til og med en tur tilbake til museumsbutikken ved Eidsvollbygningen i dag. Handlet noen julegaver og det var deilig å gå rundt som eneste kunde i butikken. Jeg var også en tur innom Wergelands Hus og drakk en kopp kaffe sammen med Elin, som var på jobb.
Vinterværet er av det tristeste slaget med 5 plussgrader, vind og regn. Snøen er nesten borte og juletreet på terrassen har blåst ned. Det er bart på veien, men gårdplassen er full av is og det er en risikosport bare å gå krysse den.
Turen med Maja var ingen stor opplevelse, men Maja fikk da hilse på hestene.


Onsdag 17. desember 2008

Maja fikk en stor overraskelse da hun kom ut i dag. Første gang hun var ute i dag var alt greit. Da hun skulle ut andre gang, var det ble blitt lyst, og da var ikke alt som det skulle være. Hvor var den svarte RAV4? Den var borte og der sto den en gullfarget bil i stedet. Hun ble stående på trappa og blåse i kjakan, som jeg kaller det, bjeffe uten lyd.
Maja var ikke med da jeg leverte bilen på verksted i går og mørkt var det da hun var ute etterpå. Hun ville ikke gå ned fra trappa før jeg ble med og ufarliggjorde bilen.

Jeg var i litt bedre form på formiddagen i dag, så vi har da gått en tur i søle og slaps. Jeg hadde ikke veldig godt av det, men det var nok godt for Maja.
Så har jeg hentet igjen bilen. I tillegg til oljeskift og oljefilter har de skiftet frontrute. Det har jeg hatt planer om lenge, men blitt utsatt det også.
Daså, Maja. Svart RAV4 på plass igjen på gårdsplassen.

Tirsdag 16. desember 2008
Jeg er fortsatt sjuk og egentlig sjukere i dag. Jeg har fått levert bilen på verkstedet, men det er det eneste jeg har gjort.
Ikke akkurat spennende dager for Maja, men hun koser seg likevel.
Maja har derimot hatt en spennende TV-kveld.
Ut i naturen er programmet for henne. Hun satt på fanget da programmet begynte, men da de viste reven hoppet hun ned og stilte seg foran TV.Ormer er interessante dyr.....Og bjørner.... Hun ble litt brattere i nakken da.Og kråka.. Da hoppet hun opp for å komme nærmere.


Mandag 15. desember 2008


Åhhh, jeg er sjuk! Høy feber og vondt i halsen. Jeg blir aldri forkjølet, men nå ligger jeg nede.
Majas uteliv har begrenset seg til litt lek i hagen, men hun vil helst ligge på fanget. Jeg har 25 grader inne, men jeg fryser så jeg hakker tenner.
Bilen har en oljelekkasje så den må på verksted og jeg bekymret meg for hvordan jeg skulle komme på jobb.
Nå har jeg ikke orket å levere bilen engang.
Det tar jeg i morgen og får leiebil.
Søndag 14. desember 2008 Vi har hatt en rolig og deilig søndag. Vi har gått tur på traktorveiene. Litt kjedelig vær og føre i dag, men Maja bryr seg vel ikke om det.

I ettermiddag har jeg klipt klør på Maja og klipt pels under potene. Du skulle vært her med maskinen, Liv!
Jeg har også klipt ørene, børstet og puslet.
Jeg sjøl holder på å bli sjuk, tror jeg. Jeg fryser og har vondt i halsen.

Lørdag 13. desember 2008

Luciadagen......
Og Norsk Attraksjon.....


Maja har da luciakrone.


Norsk Berner Sennenhundklubb avd. Øvre Romerike var invitert av Eidsvoll 1814 til å gå Luciatog til Eidsvollbygningen, som hadde juleåpent.
Dette har jeg gledet meg til og det var akkurat like trivelig som jeg trodde det skulle være.
Vi møttes ved Gamle Nebbenes og rigget oss til.
Her er det Maja som titter fram

Vi gikk så i tog til Eidsvollbygningen. Det var pyntet med fakler langs hele ruta og en god del folk var det også.

Noen av hundene trakk julepyntede vogner.Og de minste fikk sitte oppi vogna.Og noen litt større.....

 


Ved Eidsvollbygningen foregår det mye i disse førjulstider. Jeg får se om jeg drar tilbake en annen dag for å utforske litt. Museumsbutikken så veldig spennende ut.
Fredag 12. desember 2008
I dag har jeg vært i begravelse til onkel Ingar i Hoff kirke på Toten. Det var en verdig seremoni.


Ca 100 slektninger og venner var samlet til minnesamvær etterpå. Det er jo litt rart med sånne minnesamvær. Vi møter familie som vi sjelden møter og vi har det hyggelig.
Men så har vi (jeg) et stikk av dårlig samvittighet for at vi har det hyggelig. I minnesamværet kalte Henry Olstad det for minnefest og for meg ga det på en måte minnesamværet en ny betydning. Henry Olstad er 93 år og fortsatt en glitrende taler og skribent. 19. desember holder Ronni le Tekrø, Synnøve Rognlien, Henry Olstad med flere musikere konsert i Hoff kirke, en jule-odysse. Jeg skulle gjerne vært der!

Etter begravelsen ble vi med en tur til Raufoss hvor Vemund var på besøk.

På vei hjem i kveld fikk vi litt mer dramatikk enn ønskelig.
Det begynte egentlig i går. Jeg  peilet olja på bilen på vei hjem fra jobb og nivået var lavt. Jeg fylte derfor på olje og kjørte hjem og til Bøn på kvelden.
Før Lygna hjemover i kveld begynte oljelampa å blinke gult, ikke akutt fare. Jeg ringte Viking og de ba meg kjøre opp Lygna, peile olja der og heller ringe tilbake.
Jeg måtte fraktes på servicebil fra Lygna til Vikingverkstedet på Lunner. Et slitt oljefilter var årsaken, men ikke verre enn at jeg, etter å ha fått mer olje på tanken, kunne fortsette hjemover. De hadde dessverre ikke riktig oljefilter så han kunne skifte det der og da.
Og Maja? Hun løftet ikke engang på hodet. Det tryggeste stedet i verden er buret i bilen.
Det er veldig mange år siden jeg har hatt noe trøbbel med bilen. Dette er nok også min feil og servicen jeg hoppet over. 
Får ta det nå da!
Det var godt jeg slapp å sette fra meg bilen. 

På vei til begravelsen kjørte jeg langs Skreifjella og da jeg kom inn i bebyggelsen igjen holdt jeg på å kjøre på en hest.
En kassebil sto på høyre side av veien med blinkende varsellys. Da jeg var nesten forbi på venstre side tutet det.
En hest gikk løs og alene i veien.
Han med kassebilen burde vel hoppet ut av bilen og varslet meg. Jeg kom langt bak og på grunn av kassebilen kunne ikke jeg se hesten.

Jeg er veldig hjemmekjær, men i kveld var det ekstra godt å komme hjem. Maja hadde mange freserunder rundt i hagen før hun kunne roe seg og mase om mat. Mat hadde hun fått i ettermiddag, men ikke etter vanlig rutine. Hun fikk en miniporsjon og da var alt som det skulle være.

 

Torsdag 11. desember 2008

Vi har spist julegrøt på jobben i dag og alle var iført nisseluer. Dette er også fast tradisjon.

I kveld har vi vært på juleavslutning i bernerklubben på Bøn.
Det var veldig koselig. Høydepunktet for Maja var selvfølgelig å møte Leah. Søstrene har 6 måneders bursdag i dag og fikk feire med en skikkelig lekestund. Gratulerer så mye til dere begge. Dere er, helt objektivt sett, verdens herligste jenter.Inne i klubbhuset var det varme i ovnen, varm gløgg, pepperkaker og utlodning.


Mandag 8. desember 2008Det var kaos på romeriksveiene på morgenen i dag. Jeg brukte 2 timer til jobben og det er en dårlig start på dagen.
Hjemme var det 6 minusgrader og snøvær og i Oslo 1 plussgrad og regnvær.

I kveld har jeg vært på styremøte i Gjerdrum, i bernerklubben avd. Øvre Romerike. Maja stakkar, har vært i bilen.
Etter møtet slapp jeg Maja ut av bilen og hun ble helt vill.
Gjett om hun kjente seg igjen! Hun var på gårdsplassen til oppdretteren sin, Torill.

Søndag 7. desember 2008

Å, for en dag! Det er sol, det er snø og det er 8 minusgrader.
Vi gikk til Hvamsetra i dag og det var helt nydelig i skogen. Snøen ligger på trærne og jeg blir helt andektig av synet.
Det var tungt å gå og vi måtte snu før vi nådde tjernet i dag.
Vi måtte i så fall ha gått i ei lysløype og det er vel ikke veldig populært. Vi møtte ikke et eneste menneske på turen.

Maja fosser av gårde og har det helt topp.
Det er bare noen uker siden Maja hadde sitt første forsiktige møte med snø og er nå blitt den snøprinsessa.


Nå er det blitt mørkt igjen, det er 14 minusgrader ute og fyr i ovnen. Nå skal vi nyte søndagskvelden innendørs.

Det er tydeligvis flere som er opptatt av bernere. Jeg hadde 3 bernerklubbmerker på bilen og nå er alle borte.

Lørdag 6. desember 2008

Åh, det er fint med snø! Vi har kost oss ute i hele dag. Jeg har måkt snø og Maja har prøvd å fange snøskuffa. Så morsomt!
Jeg burde vel kjøpt julegaver, men jeg vegrer for å gå i butikker på denne tida. Jeg burde vasket også, men .........
Koseligere da å leke med Maja.


Ei kongle kan gi mye moro!


Og et strå!


Fredag 5. desember 2008

Majas dag! Jeg har hatt fri i dag og Maja har stått i sentrum.
Tema for dagen: Futt og fart i snøen.
Masse lek i hagen og en fin skogstur. Jeg har laget en ny bildebok,
Futt og fart i snøen .

Jeg har også fått juletreet på plass på terrassen. Det lyser godt opp i denne mørke avkroken. Det snør ute så nå har treet blitt pyntet også. Maja syntes treet var litt småskummelt.Torsdag 4. desember 2008
Stakkars Maja!
Hun har vært mye i bilen i dag.
Først på jobb og etter jobb kjørte vi til Toten. Jeg har vært i bisettelse til onkel Ingar. Samme onkel som inviterte til familieselskap for 5 uker siden.
I dag fulgte de samme menneskene kisten hans til kapellet og var etterpå samlet i minnesamvær. Neste fredag skal vi følge kisten hans til graven. 
Det er rart å tenke på at han nå er borte.

Morgendagen skal være mer på Majas premisser.
Da har jeg fri og vi kan forhåpenligvis nyte snøen.

Onsdag 3. desember 2008

En lykkelig start på dagen! Det har kommet ganske mye snø i natt.
Kl. 5.30 er Maja og jeg ute og leker i snøen.
Å børste snøen av bilen er jo en kjempeartig lek.
Det gikk nesten som en lek å kjøre til Oslo også. Jeg trodde det skulle være kø, som det gjerne er etter store snøfall.
Men brøyting og salting hadde tydeligvis klaffet og det at jeg dro litt ekstra tidlig hjalp vel på.
Ingen kø før Østre Aker vei hvor 5 biler hadde krasjet.
Nå håper jeg snøen ligger til vi kommer hjem så vi kan måke litt. Moro det også.Og der lå snøen så fint da vi kom hjem. Naboen hadde vært innom med traktoren, men det var da litt måking igjen til meg også. Maja deltok svært aktivt. Topp underholdning både for Maja og meg.
Men så.........
Jeg gikk ut gjennom porten for å hente posten, men ble stående utenfor porten å snakke med naboen. Han hadde med seg sine 2 hunder og da hoppet Maja rett og slett over porten!
Den er 95 cm. høy og jeg har vært helt trygg på den.
Jeg har bare vært redd for at hun skulle krype under så jeg har inntil nylig lagt en stokk foran. Jeg fatter enda ikke at hun hoppet over, men det gjorde hun altså. Hun løper foreløbig ikke til porten når noen kommer, uten at jeg er med, men det kan jo fort bli interessant.
Det er naboen som har satt opp porten og den kan visst skrues noe høyere. Ja, gjør det! 

Tirsdag 2. desember 2008

Vi rakk faktisk en tur før det ble mørkt i dag og ekstra morsomt er det med snø. Det er ikke mye snø vi har fått, men det blir litt lysere og triveligere av det.Mandag 1. desember 2008


Mandag er nå mandag. Jeg synes det er tungt hver mandag, men Maja er like sprudlende og hoppende glad samme hvilke dag det er. Hoppende ja. Den hoppinga har vi ikke klart å trene bort, men jeg trøster meg med at hun er jo bare liten valp. Hun er jo bare fantastisk grei og lett å ha med å gjøre.
Vi lekte i hagen etter jobb og mer uteliv ble det ikke.
Jeg begynner å få det litt travelt med strikkinga før jul og Maja og jeg samarbeider godt med strikkinga nå. Hun ligger på fanget mens jeg strikker.
Og Maja har laget ønskeliste til jul.
Maja som ikke har fått adventskalender engang.
Milla pleide å ha kalender og sto og stirret i veggen hele januar der kalenderen hadde hengt.


Søndag 30. november 2008


 
Jamen var det litt snø her også i dag på den siste dagen i november. Et tynt hvitt teppe. Maja har kost seg mye ute i snøen.
I begynnelsen av skogsturen i dag møtte vi en hest med rytter på stien. Jeg fikk Maja ved siden av meg, men plutselig ble dette veldig skummelt og hun løp tilbake til bilen.
Hun er jo snart 6 måneder nå og skal vel få mange fikse ideer.
Da får vi ta på bånd neste gang vi treffer hest.

Da vi gikk hjem kom sola også og frostrøyken lå over bakken. Det var bare så fint.


Nå er det full fyr i vedkomfyren, tente stearinlys og vi skal nyte søndagsfreden.

Maja og jeg gratulerer Bodil så mye med dagen i dag. Hadde det ikke vært så fryktelig langt, skulle vi nok tatt oss en tur.


Lørdag 29. november 2008

Pussig med disse fridagene uten planer. Jeg står opp tidlig og har et hav av tid. Og vips, så er dagen over.
Det ble ingen langtur i dag, som jeg hadde drømt om. Sludd og regn var ikke fristende. Liten gåtur har det blitt og langtur i bil.
Skulle bare en kjapp tur i butikken, men måtte i mange butikker for å få ei lyspære. Nyåpnet gedigen Expertbutikk: Nei, det har vi ikke fått enda. Elkjøp: Nei, lyspærer har vi slutta med.
Svære elektrokjeder, men lyspære? Neida! Det var ei spesialpære, men likevel. Så da gikk tida da.
Prøvde å finne parkeringsplass utenfor Storsenteret, men det var bare å glemme. 150 butikker, men parkering tror jeg de har glemt.
Jeg måtte til slutt dra til Kløfta.
I kveld har Maja vært veldig opptatt med lekene sine. Det piper og piper.

Jeg fikk mail i dag om at vi i NBSK avd. Øvre Romerike skal gå Luciatog, lørdag 13. desember på ettermiddagen, fra Nebbenes til Eidsvollbygningen, som har juleåpent. Bernere med og uten vogner. Så koselig! Det gleder jeg meg til.

I dag har jeg meldt på Maja på valpeshow i Letohallen 30. desember. Denne gangen i klassen 6 - 9 måneder.
Så må jeg ut på frierferd igjen for å få noen til å vise henne.


Og vi har fått julekalenderlys på hjemmesida, men med den grove skrivefeilen. Det heter ikke jule moro. Det heter julemoro. Jeg, som har tilnavnet rettetasten, får jo nesten fysisk vondt av å se på det. Vi får nå se om rettetasten blir hørt.


Fredag 28. november 2008

Snart advent!

I dag kom adventskalenderen opp på jobben. Dette er en god tradisjon. Pakkene blir hengt i taket og vi trekker hver morgen. Alle har med pakker og alle får.

Så er det helg igjen og jeg nyter at det ikke er de store planene.

Og det er da noe eget med fredag med rent, nystrøket sengetøy!!

Torsdag 27. november 2008
Hel seminardag på jobb. Første del av dagen jobbet vi med neste års aktivitetsplan, men etter lunsj fikk vi lene oss tilbake og lytte til Arne Svilosen. Han er teolog og tittelen på foredraget var "Smaken av livet". Om å leve livet her og nå.
"Elsker du livet, så sløs ikke med tiden. For tiden er det stoff livet er laget av!"

Godt med litt påfyll av litt filosofisk karakter.


Bjørg passet på Maja i dag. Tusen takk for hjelpen, Bjørg!

Her er et par Sagenebilder. Sagene har sin sjarm, men er det rart det er deilig å reise hjem til Elgtun hver ettermiddag?
Denne ettermiddagen reiste vi ikke rett hjem. Vi dro rett fra seminar til julebord hjemme hos ei på jobben.
Det fikk Maja være med på. Vi var jo hjemme hos Snowy som Maja har lekt med før. 
Jeg skulle jo kjøre hjem på kvelden så for min del var det et alkoholfritt julebord.
Tirsdag 25. november 2008
Vi kom hjem fra jobb slik at vi akkurat rakk tur før det ble mørkt.
Maja ble igjen i hagen da vi kom hjem. Maja vil gjerne hilse på alle lekene før hun går inn. Så ser jeg at hun løper i full fart mot skigarden og da jeg kom ut sto det 3 store elger utenfor.
Maja var veldig interessert og jeg er glad skigarden er høy.
Jeg løp inn for å hente kamera, men var for sein.

Jeg hadde fått beskjed om at feieren skulle komme i dag og det var jeg glad for. Jeg har fått beskjed om at pipa her skal feies hvert år, men på 7 år har de vært her 1 gang. Da jeg kom hjem lå det lapp om at de ikke kunne feie fordi det manglet 1 trinn nederst på taket. Det er sikkert noen regler for dette, men jeg blir litt oppgitt.... Det er jo slik det har vært hele tiden og ikke noe trinn som har falt av.
Mandag 24. november 2008
Tenk at det er mandag! Hvor ble denne helga av?
Det var en hyggelig helg, men den gikk da så altfor fort.
Jeg har hatt en hyggelig og effektiv dag på jobb. Ellers har ettermiddagen og kvelden gått uten de store hendelser. Det har blåst så surt ute at vi har holdt oss inne og fyrt i ovnen og Maja har ligget foran ovnen og det virker som hun bare har nytt å være i ro.
Jeg så et program på TV og da satt Maja på fanget. Da de viste et hundespann ble hun plutselig veldig interessert. Hun satte seg opp, stram i nakken, og fulgte med.


Søndag 23. november 2008

Jeg spiste frokost sammen med familien i dag før vi dro til Vikingskipet i Hamar igjen.

Vi traff Liv og Iben. I dag fikk jeg kikket litt på alt hundeutstyr til salgs uten at jeg kjøpte noe.Det er en veldig sliten Maja her hjemme  i kveld.Lørdag 22. november 2008

Dagen har vi tilbragt på utstilling i Vikingskipet i Hamar, som publikum. Maja møtte igjen Silje som hun ble kjent med på utstillingen i Kongsvinger. Det var et hjertelig gjensyn.

Silje hadde med seg Maja rundt omkring på utstillingsområdet og de koste seg sammen.

Etter utstillingen i bernerringen ble det kjapt dekket langbord og bernerfolkets julebord var klart. Vi hadde alle med litt til koldtbord og det var masse god mat.Dette er da en kjempehyggelig tradisjon.
Og gratulerer Torill og Elin for de flotte LeeArmandresultatene i dag!

Så dro Maja og jeg videre til Mats Evens 33 års burdagsselskap på Raufoss. Når Mats Even inviterer til middag er ingen ting overlatt til tilfeldighetene.

Mats Even ønsket velkommen til bords og offentliggjorde samtidig at han og kjæresten Rita skal ha baby i slutten av mai. Dette var jo en hyggelig overraskelse og da får Vemund en fetter eller kusine.
Gratulerer Rita og Mats Even!


Forrett: Oksehaleterrin og foie gras.


Hovedrett: Ovnsbakt steinbit med urtelokk og bakte småtomater med tomatvinagrette.


Dessert: Chili- og ingefæris med jordbærsuppe.

Maja og jeg overnattet på Raufoss så jeg kunne nyte deilig vin til maten.

Maja hjelper så gjerne til på kjøkkenet.Et fornøyd bursdagsbarn.

Vemund er skikkelig forkjølet, men like blid.Her er Vemund i dress som jeg har strikket.

Fredag 21. november 2008
Så var det fredag igjen!
Jeg har vært på vinklubb i kveld, denne gang hos Ellen som er nærmeste nabo. God mat og skravlete jenter.
Jeg valgte alkoholfri rødvin fordi jeg skal kjøre relativt tidlig lørdag. Det er tamme greier. Det smaker som god ripssaft.
Men jeg slipper i hvert fall å tenke på hvor mye var det jeg drakk, når sluttet jeg å drikke osv., osv.

Maja er nå blitt skikkelig redd støvsugeren. Jeg støvsugde inni bilen i ettermiddag og selv det var skummelt. Hu holdt seg i en helt annen kant av hagen. jeg kan jo håpe det bare er en fase, men jeg har jo opplevd før at det er noe som varer livet ut.
Torsdag 20. november 2008
Nå fyker bare dagene unna. Det er mørkt når vi drar på morgenen og nesten mørkt når vi kommer hjem. Maja er ikke fotografert hverken i går eller i dag. I går hadde jeg så mye å gjøre etter jobb at det ikke ble tid til noen tur. Maja er fornøyd med å leke i hagen, men jeg trenger tur.

I ettermiddag har Maja vært med i bilen i vaskeautomaten.
Jeg vasker vanligvis bilen hjemme, men nå er det jo litt for kaldt for det.
Jeg var litt spent på om hun skulle synes det var skummelt, men det var det heldigvis ikke. Satte seg opp i buret og kikket undrende når børstene roterte som verst.

Roger har vært innom og i dag tødde Maja litt opp. De to fikk  tidligere en litt uheldig start på vennskapet.

Tirsdag 18. november 2008


 

Regnet styrtet ned da vi dro på jobb i dag, men så fint som det ble utover dagen. Heldigvis fikk vi tid til en fin tur langs Vorma i lav ettermiddagssol.

 Maja koste seg og vi møtte ganske mange andre hunder.

Mandag 17. november 2008

Å hopp og sprett og tjo og hei!

En helt vanlig, kjedelig mandag kan bli veldig morsom, Maja!
Liv og Iben var på tur til Torshov og Maja og Iben fikk løpe og herje og leke i Torshovparken.
Synd jeg ikke hadde speilrefleksen med, men et lite kamera hadde jeg med.                                    


                                         
 Dette var en herlig avslutning på arbeidsdagen. Slike mandager vil vi ha flere av.
I Torshovparken traff vi Elna også. Jeg har ikke sett henne på flere år. Det var hun som hadde Felicia som det er bilde av i Berthes fotoalbum. Veldig koselig å møte henne igjen.

Søndag 16. november 2008
En dag hvor vi ikke har gjort så veldig mye.
Maja badet i går så vi startet dagen med litt pelsklipp i dag.
På formiddagen var Maja mye ute aleine mens jeg pratet i telefonen.
Vi har gått tur, men ikke særlig langt. 

I kveld har vi hatt besøk fra nord av Bodil og Gunn Rita.
Gunn Rita fikk hilse på Maja for første gang og Bodil syntes Maja hadde vokst noe veldig på 1 måned. Men Bodil....
Det var 10. september du så henne sist og det er 2 måneder det!
Hvis jeg måler riktig har Maja nå mankehøyde på 52 cm. 
Lørdag 15. november 2008

Jeg hadde planer om å besøke Hundelivsmessa i dag, men det var før jeg så hvilket vær vi fikk. Strålende vær og nesten 10 grader. Da måtte det bli tur i stedet. Turen gikk til Hvamsetertjern. Har egentlig vært der mest på sommeren for det er en fin badeplass også.
På parkeringsplassen traff vi en gatemix på 5 måneder, Bulder. De kom fra tur, men Maja og Bulder fikk leke sammen lenge før vi startet turen.

 

Voldsom lek på en leirete parkeringsplass gjorde begge fryktelig møkkete, men det gjør ingen ting. Så fint å få leke med en på samme alder.

Fra parkeringsplassen i Badstudalen er det bare et par kilometer opp til Hvamsetra.
En utrolig deilig tur i dag og Maja koste seg veldig.

Denne stien får vi ta en annen gang, men da må jeg ha sjåfør hjem!

Det ble selvfølelig fullt shampobad på Maja da vi kom hjem.


Fredag 14. november 2008

Fredag er en deilig dag! Alt er så lett på en fredag.
Det er lett å stå opp, selv kl. halv fem. Jobben er så lett og fredagsstemningen på jobben er glad og lett.
Maja fikk seg også et par ekstraturer i dag med Toril på jobben. Det var godt for det ble ikke tid til tur etter jobb i dag og lek i hagen fikk duge.
Jeg måtte ta en runde med støvsugeren før vi fikk besøk.
Maja har ikke vært redd støvsugeren, men i går ble den plutselig skummel og hun løp ut.

Folk synes nok jeg er streng med Maja, eller kanskje rettere sagt, mot dem. De var vant til at Milla tok dem med til godteboksen på kjøkkenbenken. Det får de ikke lov til med Maja. Med Milla kunne vi gjøre slik, men Maja har en "frekkere" personlighet og derfor må hun ha noe fastere rammer rundt dette.
Og med forklaring går dette greit. Godbitene får vi bruke som premie. Smake forskjellige ting får Maja også, men det er i hennes matskål.

Torsdag 13. november 2008
Vi har vært på klubbkveld på Bøn. 
Etter den vanlige treninga stilte alle de tobente opp slik at jeg kunne trene Maja på ikke å hoppe opp når hun hilser.

Mens vi tobente drakk kaffe innendørs etter treninga fikk Maja kose seg med Otto (snart 5 år).
Maja har en vanvittig energi for tida så hun bør nok få leke litt mer med jevnbyrdige. Leah, hvor er du?

Anne- Karin var der med sine 2 søte valper på 5 uker.
De var jo bare herlige og jeg kjente jeg fikk lyst på liten valp igjen med en gang.

            Ellers har Maja mistet den siste hjørnetanna. Et tyggebein ordnet det. Jeg har vært redd for å gi henne noe særlig tyggebein fordi hun så ut til å ha litt sart mage. Det gikk bra denne gangen. Så nå er det god plass til at de nye hjørnetennene kan vokse seg store og kraftige (uten regulering forhåpentligvis).  

  
Onsdag 12. november 2008
I dag har jeg vært på seminar med noen politikere. Det har vært mye tåke på Jessheim i det siste og det er ille, men tåkeprat er verre.

Seminaret var på Grønland i Oslo.
Jeg gikk gjennom Grønlandsleiret da jeg skulle hjem og det er så deilig med mangfoldet der. Jeg har ikke gått der siden i sommer. Skulle gjerne hatt litt bedre tid så jeg kunne gått innom noen butikker, men det får bli en annen gang.

Takk til Toril K. som passet Maja i dag. Litt organisering må til når jeg er på steder hvor jeg ikke kan parkere utenfor. 

Tirsdag 11. november 2008

 

 Tida går så fryktelig fort. tenk at Maja allerede er 5 måneder. Skulle gjerne bremset tida litt for det er så morsomt med valp og Maja er bare helt herlig.
Vi dro til Nordbytjernet igjen i ettermiddag. Det blir jo så tidlig mørkt nå at skogstur etter jobb ikke er så koselig.Det var egentlig litt for mørkt til å ta bilder, men noe ble det. Det er jo så fint for Maja å løpe der. Vi møter ikke så mange, men det er kanskje senere på ettermiddagen det er så mange hunder der. Det er greit det for da får vi mulighet til å jobbe litt. Noe jeg må jobbe hardt med nå er hoppingen til Maja.
Da trenger jeg noen frivillige markører. Kanskje jeg kan låne noen på Bøn på torsdag. 

Mandag 10. november 2008
Jeg våknet i natt av et fryktelig mareritt. Jeg drømte at Maja druknet i en gatekum. Gatekummen var av de små firkantete inntil fortauskanten med rist over. Risten var borte og Maja falt nedi. Maja var mye mindre i drømmen enn hun egentlig er. Samme hvor mye jeg skrek, var det ingen som ville hjelpe. Grusomt. Drømmen satt i lenge.

Så deilig å se sola igjen i dag. Ikke tåke og ikke regn, men sol!
Så herlig. Veldig rart lys i ettermiddag.
Maja har mistet en hjørnetann til i dag og nå er det bare 1 igjen nede og den er veldig løs.

Jeg får mange spørsmål om Maja sover i den fine senga si.Ja! Maja sover hele natta i sin egen seng.


Søndag 9. november 2008Bortsett fra sko, som må settes rett i skoskapet, har egentlig ikke Maja rørt så mye inne i huset. Men.... i dag, under frokosten, syntes jeg det ble veldig stille og gikk for å sjekke. Da satt hun i sofaen og strikket, eller rettere sagt, rekket opp det jeg har strikket. Masse fint flettemønster.  Sinna på Maja har jeg aldri vært, men da fikk hun et par pene gloser.
Og hvem har lært den bikkja å gå i sofaen?
Ja, ja, Vemund. Hvis Maja og jeg får til et samarbeid rundt det strikkeprosjektet, blir det vel ei jakke til jul.Vi har hatt besøk og det ble derfor nesten ettermiddag før vi kom oss ut på tur. Da var de korte glimtene av sol borte og vi fikk regnværstur igjen.


Maja har nok å undesøke og lar seg ikke affisere av litt regn. Det er bare jeg som synes det er fryktelig ubehagelig med regn.

I dag morges ble en elg påkjørt på veien her. Den løp og ble liggende på jordet bortenfor oss. Viltnemnda kom og avlivet elgen. Huff, det er bare så trist.


Lørdag 8. november 2008


Så deilig å få våkne av seg sjøl. Sov helt til 7.30 i dag og det er lenge når det ikke var fest i går. Maja hadde det heller ikke travelt med å komme opp.

Så ble det altså ikke penvær i dag, men vi får ta det været vi får og tur har det blitt i tåke og regn. Maja er ikke værsjuk.Vi har gått rundt Nordbytjernet og det var deilig. Maja svinser og svanser og har det topp overalt. Vannet er jo veldig spennende.

                                                  
Det var ikke mange vi traff i dag. Vi møtte bare 1 hund og den var 12 år og ikke interessert i å leke uansett hvor mye Maja inviterte.

Etter turen tok jeg et sjau på terrassen. Jeg måtte kaste noen planter som egentlig skulle vært flyttet inn for vinteren før frosten tok dem. Jeg gremmes over at jeg ikke fikk gjort det.Fredag 7. november 2008


Samme hvor fort uka går så er det alltid like deilig med fredag.
Godt å tenke på at det er 2 hele fridager og godt å slippe vekkeklokke. Det er heller ikke noe program for denne helga og det er bare deilig. Håper inderlig det blir litt bedre vær.

Maja er sliten hun også. Hun har ligget mye på fanget i kveld.
I dag har hun mistet 1 hjørnetann til og jeg har nappet ut det jeg tror er den siste melkejekselen hennes.
At jeg holder på med tennene hennes er helt greit.

Noen av kollegene mine og jeg hadde en hysterisk morsom episode med Maja i ettermiddag, men den skal ikke offentliggjøres her. Den får vi ta muntlig.


Torsdag 6. november 2008

Jeg har litt dårlig samvittighet i dag. Vi skulle vært på klubbkveld på Bøn, men.....
Vi var seint hjemme fra jobb fordi det var møte på slutten av dagen. Da fikk vi kø hjemover. 100 andre unnskyldninger hadde jeg også: det er tåke, det er mørkt, det er kaldt?.
Så vi har altså kost oss hjemme.
Jeg begynte å strikke igjen (snart jul) og det har ikke Maja sett før.
Det var noe nytt og morsomt. Både garn og pinner var selvfølgelig noe jeg satt med bare for hennes skyld.
Så noe veldig effektiv strikking ble det ikke med Maja på fanget, men kos var det.

Onsdag 5. november 2008

I dag ble jeg minnet på hvorfor jeg begynner tidlig på jobb og drar tidlig hjem. Måtte innom et sted i byen etter jobb og kom derfor midt i køa. Forferdelig kjedelig.
Og snille, tålmodige Maja. Hun bare koser seg i bilen.
Jeg vet hvordan det er å ha hund som står bak i bilen og peser.

Den samme tette tåka her i dag mens det er strålende sol i Oslo. Hvis jeg har tåka helt ned på skuldrene i morgen tidlig også, tar jeg med meg turtøy og går tur i Oslo etter jobb.

Hjørnetennene til Maja er gjenstridige. Jeg rugger og rugger på dem og i dag nappet jeg ut den første.


Tirsdag 4. november 2008


Vi reiste fra tåkeheimen i dag morges og det var tåkeheimen vi kom hjem til. I Oslo var det klart og sol.

Maja og jeg fikk gått en fin tur i tåkehavet før det ble mørkt.På turen traff vi et rådyr. Maja løp løs og jeg er glad jeg har trent intenst på innkalling. Jeg fikk hanket henne inn og hun oppdaget ikke rådyret i det hele tatt.
Men lukta kjente hun!
Og jeg rakk ikke å ta bilde av det heller.

                         

Vi traff også en hest med rytter. I dag klarte jeg på avstand å få Maja til å sitte. Og hun satt rolig til hesten hadde passert. Jeg turte ikke puste. Det var nok ikke kommandoen som sitter inne, men heller sjokket over at hesten kom og at jeg ikke var ved siden av henne. Typisk Maja ville være å løpe bort til hesten.


Mandag 3. november 2008


Det var en vakker solnedgang her i kveld. Bildene ble ikke helt supre, men en ser jo at det er farger i hvert fall.
 


                                         

Maja har hatt en god dag og kveld. I kveld har jeg forsøkt å finne ut litt mer om hunders nattsyn. Jeg har ikke tenkt så mye på dette tidligere, men undrer meg veldig på Maja. Hun sitter på kvelden og ser ut av vinduet og ut på veien og det er et godt stykke. Jeg ser at hun ser noe uten at jeg ser noe fordi det er for mørkt for meg. Så ser jeg folk etterpå når de kommer forbi et utelys. Det kunne vært hørselen hun bruker, men det er så tydelig at hun bruker synet.
Og ja, de har mye bedre nattsyn enn oss, men antagelig noe dårligere enn katter. Så vet jeg det og jeg har sikkert lest det før, men......

Ojsann... Jeg snakket ei stund i telefonen og da fant hun et garnnøste.............
Søndag 2. november 2008

Den viktigste posten på programmet i dag var uten tvil feiring av Vemunds 1-årsdag i Oslo kl 14.
Men med et utrolig flott vær måtte vi komme oss ut på tur først.
Fryktelig synd vi ikke fikk med oss fellesturen i Gjerdrumsskogen. Vi var i bursdag sist det var tur også.Kald vinterdag i går og mild "vårdag" i dag. Strålende sol og det dryppet fra trærne.


                         Så.... kl. 14 var hele familien samlet for å feire en strålende Vemund. Deilig middag og masse bursdagskaker og Vemund like blid hele tida. Kjempekoselig var det.

                           

Lørdag 1. november 2008
Det var 10 minusgrader her da jeg sto opp i dag, men det var veldig tidlig. Strålende sol har det vært hele dagen. Bare synd at så mye måtte ordnes i dag i butikker, så Maja måtte tilbringe litt tid i bilen i dag også.

På morgenen jobbet hun i hagen med å grave opp igjen noen av lekene som lå under snøen.

Vi fikk heldigvis tid til en deilig skogstur i sola.
 
                        
Vi gikk over jordet ved siden av oss og inn i skogen.
Ingen lang tur, men Maja hadde det morsomt nok.
Litt av en fart hun setter opp. Flyr gjennom lufta.Jada, jeg kommer!

                        
                         Var det rådyret tro?I hvert fall litt rådyrbæsj....


Fredag 31. oktober 2008
Ja så er det fredag igjen. Deilige fredag!
Bortsett fra taco og rødvin følger Maja nordmenns fredagstradisjon.

Henge i sofaen foran TV`n. Følge med litt og duppe litt.
Slik ble i hvert fall denne fredagen, ikke mer spennende enn det.

Ellers så Maja noe merkelig i dag: Ei dame med burka! Et stort svart telt med 2 øyne overst.
Det var litt skremmende,forståelig nok, men måtte sjekkes skikkelig. Men burkaen ville ikke sjekkes og forsvant fort.
Men Maja, du jobber på Torshov så dette må du nok venne deg til!  

Torsdag 30. oktober 2008
Jeg var redd snøen skulle være borte da vi kom hjem fra jobb i dag, men det ligger da fortsatt et tynt hvitt teppe.
Vi får bare håpe det kommer 1 meter til snart.
Bare synd det er så mørkt.......
Vi har ikke fått gått tur i ettermiddag, men vi har lekt i hagen.

Jeg har vært vant til å gå tur rett etter at vi har kommet hjem, men Maja er jo så sulten at jeg føler hun må ha mat ganske tidlig. Spiser jo frokost styggtidlig også. Før kl. 6.
Men... det går seg vel til. Vi får finne fram igjen refleksvesten og hodelykta. Det er ganske mørkt her uten gatelys.Og sånn sitter Maja innimellom når hun ikke får være ute aleine i mørket.
Da kan hun følge med innenfra. Det har alltid vært en flekk på vinduet akkurat der. Dette var Millas plass også, men det var når hun var alene hjemme.
Ellers kan Maja innta den litt mer bedagelige varianten på fanget i sofaen.

                        

Hva hun ser vet jeg ikke, for det er nå ikke akkurat mye trafikk forbi her.
Onsdag 29. oktober 2008Dagen begynte vel litt pussig.... Jeg hadde spysjau i går kveld.
Det kjentes OK ut i dag så Maja og jeg dro mot jobb i dag, men hadde ikke kjørt langt før jeg måtte stoppe og spy.
Da var det bare å snu og dra hjem.
Det begynte ikke å snø før ei god stund etter vi kom hjem.
Da slapp jeg Maja ut mens jeg sto hutrende i døra.

                                          

Maja hadde et litt usikkert møte med det hvite teppet som var kommet siden sist hun var ute. Det tok imidlertid ikke to minutter engang før hun skjønte at dette var som skapt for en bernervalp. Kaldt og mykt og godt smaker det også. Hopp og sprett og tjo og hei... Alle lekene måtte med ut i snøen.
Jeg måtte stort sett holde meg inne, men Maja var fullt ut sysselsatt ute. Så morsomt å se på!

                                           Jeg har jo måttet holde meg mye på sofaen i dag og Maja har også vært mye inne. Da har hun sittet oppå meg i sofaen med hodet på sofaryggen og sett ut gjennom vinduet, på snøen og det som skjer ute. Hun er veldig oppmerksom på det som skjer på veien.
I ettermiddag har jeg vært med henne litt ut for å leke.
Nå ønsker jeg meg som vanlig bare mer og mer snø........Mandag 27. oktober 2008

Så deilig med fri i dag! Sto opp kl 6, men har ikke gjort så mye av den grunn. Formiddagen bare forsvant, men Maja så ut til å nyte det å bare tusle rundt i hagen. Og hun fant et hull i skigarden! Det var nok stormen på lørdag som hadde skylden. Det gikk bra. Mor måtte ut med hammer og spiker. 
 
Det ble nesten ettermiddag før vi kom oss ut på tur. Vi gikk litt langs veien, litt langs traktorvei og litt i skogen og vi var innom og hilste på hestene.

Maja stupte gjennom et gjerde og inn på et jorde for å spise.
Jeg tror de hadde gjødslet med noen godsaker der.

                                         

Etter en helg i et tett utstillingslokale var det nok deilig å frese rundt i skauen. Det ble faktisk en ganske lang tur i dag.

                                          

Når Maja går i bånd har hun hatt en tendens til å trekke hvis ikke jeg har vært helt konsentrert med å holde kontakt. Ikke i dag. I dag gikk hun helt perfekt ved siden av hele tiden. Og så blid og glad med halen rett til værs. En sprudlende turkamerat.

Søndag 26. oktober 2008
Ny dag på utstilling i Letohallen og ny dommer.Det var Elin som stilte Maja i dag. Når Maja møter Elin eller Torill blir hun helt vill. Hun kjenner godt stemmene til oppdretterne sine.

                                                      
I dag ble Maja ble nr.1 og gikk videre.

Og til de jeg kjenner som er like grønne som meg, eller enda grønnere:
Regelen er at den som får  rosa og rød sløyfe går videre.  Den hann som vinner klasse 4-6 mndr, konkurrerer med den hann som vinner 6-9 mndr klassen, om beste hann(BHK), samme gjelder tisper(BTK) og så konkurrerer beste hann  og tispe om BIR (best i rasen)  og BIM (best i motsatt kjønn) valp.  BIR valp konkurrer så i gruppa om BIG (Beste valp i Gruppa) og de beste valpene i gruppene konkurrer så om BIS (Best in Show.) Håper dette ble riktig.


Dommerkritikken til Maja ligger under Majas utstillinger.
Maja ble altså nr.1 i klasse, BTK og til slutt BIM.
BIR ble Cafridas Nero.


En stor takk til Elin for at du gikk med Maja i dag.

Kanskje ligger Maja og jeg snart på sofaen og ser TV.

Og kanskje blir Maja å se i en annen utstillingsring senere. Vi får se......


Lørdag 25. oktober 2008


Maja er i dag stilt på sin første utstilling; valpeshow i Letohallen. Venting og venting og venting. Er dette moro?
Mange synes det og Maja syntes tydeligvis det.

                                
                                

                                                                                               

Henning stilte Maja. Tusen takk, Henning!Joda, dette går jo bra!

Men.....Neida. Maja havnet sist i dag.

Uansett Maja, du er nr.1. 

Og som premie fra meg fikk Maja ligge i bilen hele kvelden.
Vi dro rett til Starum på Toten på stort familieselskap.
Og nå er klokka blitt 3.30 .... eller yuhu! bare 2.30, vi skal jo skru klokka tilbake.

Fredag 24. oktober 2008


Fri i dag. Ellen, Maja og jeg har vært en kjapp tur i skogen.
Vi skulle plukke traktkantarell, men fant ingen. Det gjør ikke noe for vi vet steder hvor vi bare kan hente den. Maja freste lykkelig rundt, opp og ned av gjørmehull, spiste litt hestemøkk her og litt elgbæsj der. Spytter ut når jeg sier slipp, får en godbit, og fortsetter å spise.  
Torsdag 23. oktober

Dagen i dag startet nesten trolsk. Sto opp som vanlig 4.30. Fra kjøkkenet så jeg ut mot porten. Her er ingen gatelys så det var bekmørkt. I lyset fra nabohuset så jeg 5 rådyr som sprang forbi porten og over veien. Ser jo rådyr her stort sett hver dag, men dette var et så spesielt bilde. Jeg så jo egentlig bare silhuettene og det var litt trolsk rett og slett.

Da Maja var ute litt seinere kom hun plutselig som ei pil inn igjen, men løp like fort ut igjen på terrassen. Da var 1 rådyr inne i hagen. Det var skummelt, men hun måtte ut igjen for å se, men ble stående på terrassen. Rådyret forsvant jo raskt.

Vi dro til Bøn i kveld også. Det ble en kald og våt fornøyelse.
Det var ingen trening i kveld for 3 voksne hunder tok bronsemerket.

Maja fikk leke med Leah og da er det vel verd å bli litt kald og våt. De har det helt topp sammen. Se bilder på Leahs hjemmside.
Maja går alltid helt frivillig inn i bilen, men ikke i kveld.
Hun skulle nok veldig gjerne lekt mer.
Og neste gang dere møtes, jenter, er det "alvor". Da er det utstilling.
Onsdag 22. oktober


Maja hilser på 1 av 4 føll som ble født i sommer hos Andersen litt lenger ned i veien her. Ikke lett å ta bilde med et tungt kamera i ene hånda og en ivrig valp i den andre.
Vi har altså gått tur langs veien i dag også. Maja var ikke særlig konsentrert til trening i dag, eller kanskje var det meg.

                       
Da vi kom hjem var det 2 rådyr på jordet utafor hagen.
Måtte ta bilde av dem også.Vel inne igjen satte jeg maten til Maja i vann. Hun lå og grein til hun fikk maten ca halv time seinere. Så vanvittig sulten.


Jeg gjorde en liten test med Maja i morges. Jeg har jo hele tiden gått rett ut med henne om morgenen uten å tenke særlig over det.
I dag ville jeg se om hun virkelig kunne holde seg. Så i dag var hun ikke ute før jeg hadde vært i dusjen og var ferdig på badet.
Det gikk helt greit.
Tirsdag 21. oktober 2008Maja og jeg har gått tur langs veien i ettermiddag. Ojsann, har visst trent litt lite på det i det siste. Jeg måtte jobbe veldig for å få henne til å gå pent. Vi var innom og hilste på hestene nede hos Andersen. Halve turen var trening pent i bånd.
 
                         

Siste delen fikk hun løpe fritt (ikke på veien)  med jevnlige innkallinger.

Mandag 20. oktober


Ikke dagen for de store aktiviteter, bortsett fra jobb da.
Lett regn, nærmest yr, men ganske kraftig vind, så vi har for det meste puslet inne.

                                                           
Søndag 19. oktober


I går var jeg jo opptatt med matlaging og gjester, men i dag har Maja fått hele min oppmerksomhet.
Hadde planer om skogstur, men jeg hadde behov for å se vann så vi dro derfor til Nes kirkeruiner og gikk ned til Vorma.

                     
            
Det er et så fantastisk nydelig område. Akkurat nå holder de på med noe vedlikehold og det er satt opp stillaser.
Selve ruinene er derfor ikke så fine akkurat nå, men området rundt er like fint.
Maja hopper og spretter og har det morsomt overalt.Vi gikk ned til Vorma og vannet er fryktelig morsomt.

Jeg synes jeg fikk tatt masse fine bilder i dag og har laget en ny bildebok.

Jeg har også lagt noen av bildene i
Majas fotoalbum og
albumet
diverse bilder.
                       

Jeg har rakt litt mer løv i ettermiddag og hatt besøk av Ellen og Mina. Mina ville så gjerne besøke Maja, men synes fortsatt det var mye koseligere med Milla for hun hoppet ikke.
Lørdag 18. oktober 2008


Våknet til 4 kuldegrader i dag. Da er det full fyr i komfyren og etter at Maja har ligget ute på rimete bakke er det godt å ligge foran den varme ovnen.
Jeg skal  ha hele familien på middag kl 4 så nå må jeg vel begynne å jobbe.


Så har familien vært her på veldig forsinket bursdag.
Mor, Ragnhild, Ingvar, Mats Even, Rita, Christina, Finn og Vemund. De kom fra Gjøvik, Raufoss, Hamar og Oslo.Dagens meny:

Forrett: fersk fiken og spekeskinke med  blåmuggost og parmesan.

Hovedrett: Lammestek med poteter, rosenkål og kantarellstuing.

Dessert: TiramisuVemund og onkel Mats Even. Vemund i dressen jeg strikket til Mats Even for ca. 30 år siden.Joda, Maja er med hun også.
Fredag 17. oktober 2008


Nok en vakker høstdag og Maja har vært mye ute alene i ettermiddag mens jeg har vært opptatt med støvsuger og vaskeklut.
Heldigvis kom Ellen nabo og hennes niese Mina på besøk.

                     

Mina var litt skeptisk til Maja. Hun var vant til Milla som var så rolig. Hun syntes Maja var litt voldsom, men tødde opp etter hvert.                     

Torsdag 16. oktober


Vi har vært på "treningskveld" på Bøn. Joda- en liten treningsøkt hadde vi, men mest sosialt.
Leah var ikke der i dag så Maja var mest opptatt av å tigge godbiter av alle som sto med henda i lomma. Og jamen datt det ikke ned noen leverbiter også. 
                                                                
                                                                

           Bildet er tatt hjemme tidligere på ettermiddagen.
Onsdag 15. oktober 2008


En dag det ikke er mye å skrive hjem om! Våknet sjuk i dag, eller våknet? Har vel knapt sovet. Maja var dårlig i magen i natt og vi var ute 2 eller 3 ganger. Med mine vanligvis 4 - 5 timers søvn tåles ikke sånne avbrytelser.
                                      
Jeg måtte uansett på jobb i dag, men dro hjem ved lunsjtider.
Jeg fryser og det verker i leddene. Klarte faktisk å sove 1 times tid på sofaen da jeg kom hjem, med Maja på fanget.
Jeg synes nok hun har mye dårlig mage. Hun får kun oppbløtt tørrfor; nå valpefor for sensitive mager. Jeg har jo vært bortskjemt tidligere i så måte. På 11 år var jeg ute 1 natt med Milla. Fikk litt slaskemage under første løpetid. Hun var ellers ikke noe matvrak som Maja, men elsket sterk mat med chili og hvitløk.


                                      
Vet ikke hva slags dyr det var ute i hagen i morges. Reven er ganske aktiv her og grevlingen også. Maja var veldig oppmerksom, men jeg turte ikke la henne undersøke. Det var jo stupmørkt og nå savner jeg virkelig lampene jeg måtte fjerne da jeg fikk ny port.  Men da var det sommer og lyst og jeg tenkte at det ikke var så farlig.  

                                                                        
Tirsdag 14. oktober 2008


I Oslo Kommune er de lokale lønnsforhandlingene nå i gang, men Maja ser ut til å ha lønn så hun klarer seg.
Vi har holdt på i hagen i ettermiddag også, men heller ikke i dag ble det ferdig. Det var heller ikke så effektiv jobbing for vi lekte jo mye innimellom. 

                        

Maja synes alt hagearbeidet er kjempemorsomt.I formiddag fikk hun noen nye venner. Noen polske arbeidere som jobbet utenfor Sogn Arena. Maja stjal hanskene deres og de syntes det var riktig morsomt at hun slapp dag jeg sa "slipp". De trodde jeg sa "sleep".
Mandag 13. oktober


     

 
 


Å rake i hagen er moro!! I hvert fall for Maja. Jeg kan styre meg. Men en fin høstettermiddag og deilig å være ute.
Med de gigantiske furuene i hagen her blir det en del barnåler og greit å få opp en del av det.
Fikk på langt nær tatt alt, men "godt begynt er halvt fullendt" er det vel noe som heter.
Det blir da så tidlig mørkt at det er ikke så mye en rekker.

                         


     
Søndag 12. oktober 2008
Valpetreff

(se bildebok)

Elin og Torill hadde i dag invitert til valpetreff. Hele Spice Girls- gjengen møtte opp: 

1. Baby Presious- Lizzie
2. Sporty Future- Maja
3. Scary Heaven- Leah
4. Poshy Flapping- Posh
5. Spicy Sweetheart- Mila
                                                                 

I vakkert høstvær møttes vi på Kogstadvangen i Gjerdrum almenning og gikk inn til Buvann hvor det ble grillet pølser på bålet.


Maja løp hesten i møte og forsøkte å komme opp i vogna til Torill.

                      
                              Maja i vilter lek med Gremlin.


I tillegg til de 5 søstrene var mor Zena og far Kompis med, også mormor Belle og morfar Leo.
En rekke andre hunder og mennesker var med på turen.
Riktig så hyggelig var det.

                                                  

                                                      


Jeg har absolutt funnet meg et alternativt turterreng. Vi har jo kjempefin skog og muligheter hjemme, men deilig med litt forandring og det var så nydelig vann der. Og det er sikkert sopp der også.

Lørdag 11. oktober 2008
 

 
Maja er vel ikke akkurat beskjeden, men beskjedne jenter kommer da ingen vei!

Fredag 10. oktober


Det er fredag. Vi er slitne.
Gullrekka på nrk.
Ikke stort mer enn det.                  

TV-slaven sitter på fanget.

Torsdag 9. oktober


I stedet for trening på Bøn har vi hatt bytrening i ettermiddag.
Maja og jeg gikk gate opp og gate ned på Grünerløkka i ettermiddagsrushet. Masse folk, biler og trikker.

Vi gikk litt langs Akerselva og traff minst 30 hunder i alle størrelser og raser og gatemikser og eventyrblandinger.
Vi traff Charlie, en berner, som Maja traff sist vi var på Løkka og han var like skummel nå.

Vi møtte, som avtalt, Liv og Iben og vi spiste på kafe.
Ekte hundefolk som vi er, så må vi jo sitte ute.

                                                 For å få igjen varmen ruslet vi en tur i Sofienbergparken i høstløvet.

                      

                                                


        


 
Onsdag 8. oktober 2008

Uæææææææh!!!!Spør du Maja i kveld, vil hun nok bestemt si at det finnes spøkelser.
Hun gikk ut aleine etter at det var blitt halvmørkt og
da var det jammen et spøkelse utenfor porten!!

Her er det plastavfallslevering i mårra og Maja var med da jeg satte sekken utenfor porten, men plutselig var den veldig skummel.
Ble bjeffende med for å hilse på den og nå er hun venn med det spøkelset. Du skal nok møte flere, Maja.

Jeg så i dag at Maja hadde 2 nye fortenner i underkjeven.
Jeg observerte i helga at 2 melketenner var løse, men resten har ikke jeg fått med meg. Og jeg som synes jeg følger så godt med!
I dag er Maja 17 uker.
Tirsdag 7. oktober 2008
                               I ettermiddag har vi kost oss ved Nordbytjernet.
Jeg tok mange bilder og har laget en bildebok av dem. Bildene ligger også i fotoalbumet.

Mandag 6. oktober
Maja fikk seg en stor overraskelse da hun kom på terrassen i dag tidlig. Hun kom litt raskt og der var det såpeglatt!
Det regnet i går kveld og alt var nediset i dag. Tjukk is på bilen, og porten måtte jeg være litt tøff med for å åpne.

Vi var på koselig besøk hos Bjørg og Ragnar på Stovner etter jobb.
De pusser opp badet og Maja fikk ikke lov å hjelpe til.
Kan du skjønne det?


Søndag 5. oktober 2008


Hel dag på hundeutstilling i Kongsvinger. Vi har bare vært publikum for at Maja skulle bli vant til lyder og trengsel i hall.
Det var nok fryktelig spennende, men ikke skummelt.Der fikk hun ei ny venninne, Silje fra Brumunddal.
Hun lånte henne med på tur og de så på agility.    
                              


Stor var også gjensynsgleden da hun traff Torill, den ene oppdretteren. Torill kom fram med saksa og Majas ører ble stusset litt med tanke på utstillingen i slutten av måneden.

Maja traff Leah og det er alltid stas.

Jeg traff Olav og det er lenge siden sist. Han stilte sine 2 hannbernere, Havikas Ares og Havikas Aknaton, som er brødre. Og Olav skal flytte tilbake til østlandet
.Majas mat ble satt i vann da vi kom hjem, men Maja syntes det var fryktelig lenge å vente.
 
       


                                  


Lørdag 4. oktober 2008Her har det ikke blitt gjort veldig mye fornuftig i dag. Formen har vært noe redusert.
Vi har gått en tur i skogen og ellers har Maja lekt i hagen.

Jeg har aldri vært borti en så sulten hund som Maja.
Hun er helt desperat mens tørrforet ligger i vann. Når jeg går med matskåla flyr hun etter. Flyr ja, jeg er sikker på at beina ikke er nedi gulvet!

TV-kveld. Husker ikke sist jeg så TV.
Og Maja ser på TV. Mine tidligere hunder har aldri registrert
skjermen, men Maja sitter på fanget eller på gulvet og nistirrer på skjermen.

Vi skal tidlig opp i mårra så det blir nok tidlig kveld her i dag.


Fredag 3. oktober 2008

Jaså du Maja- så din egen seng er ikke bra nok nå?

Senga er for høy til at hun kan hoppe opp i den, men hun bruker sin egen seng som stige.Jeg har hatt vinklubben her kveld og serverte selvfølgelig kantarellpai. All soppen må jo brukes til noe og det er jo kjempegodt.

                       Maja, hva syns du? Litt av en bulkegjeng.
Maja er veldig rolig i sånne situasjoner. Hun kommer innom og sjekker, men går og legger seg i senga igjen. Torsdag 2. oktober 
Åh så deilig!! Maja
har sovet godt i hele natt!
Nattlige bæsjeturer vil vi bare ikke ha.
I kveld har vi vært på den ukentlige treninga på Bøn.
Maja trives tydelig med å treffe alle, men det er nok spesielt moro å treffe Leah. Det er stor gjensynsglede og de kaster seg ut i leken. Ingen ting som tyder på at de begge har vært dårlige i magen.
Det ble også ei god treningsøkt med bra konsentrasjon.
Det regnet skikkelig og vi var temmelig blaute begge to da vi kom hjem.

Onsdag 1. oktober

Nå har Maja holdt meg våken i 2 netter med dårlig mage.
Skal stadig ut for å bæsje. Nå blir det ZooLac og diettfor noen dager. Formen på dagen er like bra og hun er like desperat sulten.
Veide henne hos veterinæren i dag: 16 kg. Og 16 uker gammel.
Tirsdag 30. september 2008Maja har fått hilse på Vemund (11mnd.) igjen i dag.
Det er fint at Maja kan venne seg til småbarn også.
Hun er litt mer barnevennlig nå da den værste valpebitinga er over.

            
Maja med Vemund og pappaen hans.
        
 

Maja med Vemund og mormora hans.
Mandag 29. september


Trodde du kanskje det var morsommere å bade i et ordentlig hundebadekar? Det er ikke det, vet du. Maja klager høylydt.
Men for min rygg er det mye morsommere!


 Men du verden så morsomt etterpå. Freser rundt i hagen i en vill fart. Tok sikkert 30 bilder av henne som alle, unnatt 1, måtte slettes. Farten var for stor; ble bare en svart strek på bildet.


Søndag 28. september


Den store hagedagen på Elgtun (som huset heter) i dag. Det var helt tydelig at gresset ikke blir klippet for ofte, for Maja ble redd og løp inn da klipperen startet. Har jeg ikke klippet gresset siden hun kom, kanskje? Nysgjerrigheten til Maja tok overhånd, så hun kom ut igjen med en gang. Hun ble liggende på terrassen og følge arbeidet derfra. Gresset var uansett fryktelig langt og klipperen tettet seg hele tida. Og så mye furunåler som blåste ned i går.
Nå er det i hvert fall gjort for siste gang dette året.
Forhåpentligvis rekker jeg å rake også, så jeg får det litt lettere til våren.
Maja gjorde sin del av hagearbeidet i dag hun også. Hun fikk tak i en flik av fiberduken under barken i bedet. Det var ikke bare en liten flik hun kom med da hun var ferdig!!!!


Jeg fikk vinterordnet noen planter også.Tross det fantastiske høstværet har det ikke blitt tid til skogstur i dag, men vi skal vel snart på neste sopptur.
Lørdag 27. september
 

En deilig høstdag i skogen. Nydelig vær, flotte farger og en sprudlende Maja. 
På denne tida av året er det alltid mye hjortelusflue, men der vi gikk i dag var det ekstremt mye. Åhh så ekle skapninger.
Lurer på hvilken nytte de har.
                                                          

Jeg gikk helt uten soppkurv i dag. Ikke så jeg noe sopp der heller.I kveld har Maja villet mye ut for å bæsje igjen. Kom på at hun skulle jo hatt ormekur igjen, så hun har fått det i kveld.
Fredag 26. september

 

 Det er fredag, det er vakkert høstvær og vi har 2 hele dager fri. Mye skulle vært gjort - ute og inne, men vi har har bare kost oss på tur i det fine været.
Maja vokser noe voldsomt nå; jeg synes nesten jeg kan se det fra dag til dag. Jeg vil jo gjerne ha en stor hund, men jeg synes valpetida går altfor fort. En veldig, veldig morsom tid.

Noen ord jeg leste her en dag:

                            Hva er vitsen med å heve stemmen 
                            til en hund som kan høre raslingen 
                            av en pose tørrfor på 
                            seksti kilometers avstand?
                          
                            B. Gabrielsen

60 kilometer var voldsomt, men jeg skjønner poenget.

Torsdag 25. september

Stakkar Charlotte! Jeg hadde lyst til å få et bilde av Leah og Maja der de sitter pent ved siden av hverandre, men umulig!
Det greier seg nok med en om gangen av den sorten der.
Jeg har aldri skjønt hvordan de får til å ta bilde av en rekke valper sittende som tente lys- bruker de superlim?

Vi har vært på treningskveld på Bøn.
De voksne hundene trente blodspor og det ble ingen trening på oss. Helt greit! Jeg synes den sosiale biten er like viktig; at Maja får møte de andre hundene og ikke minst treffe Leah og leke litt.
Jeg synes det er morsomt at de får holde kontakten.

Onsdag 24. september


En absolutt rolig ettermiddag for Maja. Tror hun trengte det.
Jeg hadde en del sopp og plommer jeg måtte gjøre noe med.

I mellomtiden har Maja hatt overoppsynet med hagen.
Hun har også klippet et par av rosene. Jeg hadde derimot tenkt de skulle få stå litt til, men den som delegerer ansvaret må jo sørge for å delegere til kompetente.

Maja koser seg veldig godt aleine i hagen. Noen naboer har vært innom hagen og hilst på og da fikk hun løpt litt.
Tirsdag 23. september


Maja har vært hos Kirsten og Snowy i Oslo for første gang i dag. Snowy er en Engelsk Setter på 8 år.
Han så ut til å trives med besøk av Maja og inviterte straks til lek. Maja ble vel litt småfrekk så han måtte nok sette henne på plass i blant. Det trenger hun.

Snowy løper og løper. Det skal litt til for ei lita Bernerjente å holde følge med en Setter.
Se tegneserie fra leken her: 
Snowy og Maja
 Vi har i tillegg vært på sopptur i ettermiddag.
Etter soppturen gikk Maja rett inn på soverommet og la seg.
Er helt utmattet.
Mandag 22. september
Maja har hatt magesyke i natt. Hun pep og hadde nok vondt i magen. Måtte ut kl. 1.30 og måtte ut igjen kl. 3.30.
For oss som står opp kl. 4.30 var det da ingen vits å legge seg igjen.

Hun har vært helt fin igjen i dag. Hun spiste ikke noe uvanlig i går, i hvert fall ikke som jeg kunne se.

Vi har gått en helt vanlig ettermiddagstur sammen med nabohunden Tanya.
Var innom hestene og føllene.

Hvilken hund er du?
I følge en morsom test på svt.se ville jeg vært en engelsk bulldog, noe jeg synes passer bra.
Ta testen du også og meld meg gjerne om resultatet.
Linken her: svt.se
Søndag 21. september

Søndag og nydelig vær! Da måtte vi selvfølgelig i skogen igjen.
Og soppkurven var med. Plukket ikke enorme mengder i dag, men noe ble det. 
 

Vel...... Maja er kanskje mest stolt av det store hullet hun har gravd i blomsterbedet i dag. Og all jorda hun dro med inn etterpå.

Deilig helg med fint vær, mye uteaktivitet og en del besøk.
Godt rustet til ny arbeidsuke????Og Vemund har det fortsatt godt og varmt, han.
Lørdag 20. september

Fin seng, men......  Ingen Maja!!!

Hun har ligget i den , men i går flyttet jeg den litt unna mi seng så jeg skulle slippe å trå rett oppi den når jeg står opp. Nei, da la hun seg heller på gulvet ved siden av senga mi.
Ok, da. Jeg kan flytte den tilbake, jeg. Senga skal brukes!!
Vi har gått tur i skogen. Uten å plukke sopp!!
Maja har fått løpe fritt med jevne innkallinger og innkalling er hun super på. Hun tverrsnur og stormer tilbake.
Vi møter ikke så mange på turene våre, men i dag møtte vi
veldig brått 2 border colliehanner.
Maja ble skremt og løp unna. Kom tilbake med en gang jeg ropte og da ville hun leke med dem. De var ikke så skumle likevel. 

                                         

 
Torsdag 18. september 2008


 
Partytime!!

Treningskveld på Bøn. Joda, vi trente litt først.
Maja var så gira at det gikk nå så som så.
Men...... artig å møte søsteren Leah igjen og leke.
 
                                     
Og hyggelig for mor å høre at Leah er ganske frekk hun også- at det ikke bare er Maja som er litt skrudd.
Maja var fryktelig sliten da vi kom hjem, men ikke mer sliten enn at hun måtte ha mat.
Onsdag 17. september 2008


Ny seng!!!! Og det vokser godbiter i den også!!!
Den må undersøkes nøye!!

Vi har vært helt i Stange og hentet den i ettermiddag så jeg kan jo håpe på at hun vil ligge i den også.


Og Maja er 14 uker i dag.
Tirsdag 16. september 2008Skogens gull!!

Har vi soppdilla? Jada, men det fins værre ting å bli avhengig av.
Vært i skogen igjen i ettermiddag.
Maja, vi skulle jo trent på mye annet også vi, men kontakt og innkalling får vi da trent på der hun fosser innover i skogen.

Naboen Ellen vil så gjerne at Maja skal bli kantarellsøkshund, men er dette riktig metode?

Turen ble litt lenger enn planlagt. I iveren etter å finne sopp glemte vi visst å følge med hvor vi gikk.  

Mandag 15. september 2008


Stakkars Maja. Hun har virkelig grunn til å føle seg lurt!
Hun har vel trodd at dette var livet - fri hver dag, leke i hagen, døra åpen, kunne gå ut og inn som hun vil.
Tur i skogen hver dag.......

Men nei da! Ferien tar slutt og vi må på jobb igjen.
Akkurat nå føler jeg at arbeidslivet er oppskrytt..... for
med ferie i 4 uker i strekk har jeg også begynt å venne meg til et friere liv.
Maja ble litt lenger i bilen i dag enn planlagt. Hadde kjøpt så snedig luftelås til bakdøra, men da jeg skulle fjerne den, var den ikke til å rikke. Den hadde kilt seg fast og jeg måtte få hjelp av bilverksted. Han fikset også selve kroken, så nå funker den som den skal.
Maja var like rolig og la seg ned og sov videre.
Bare litt ekstra energi som skulle ut da vi kom hjem.

Søndag 14. september 2008


Til skogs igjen......... med soppkurven, selvfølgelig.
Kom på at det var et sted jeg ikke har vært i år.
Det første vi møtte var noen militære som spurte om jeg kunne ha hunden i bånd. De hadde lagt ut noe spor i skauen.
De spurte veldig forsiktig.
Ok da. Vi gjør det vi, et lite stykke.
Prøv å gå med vilter valp i bånd i urskog med rotvelt overalt!
Og plukk kantarell samtidig!
Beklager, Det Norske Forsvar, hva er viktigst?
Deres trening - eller vår kantarell?

Maja skal jo bli kantarellsøkshund!!
 
 

På rekordtid plukket jeg 3 kg. kantarell. Maken til soppår har ikke jeg sett. Kurven ble for liten og da er det godt å være hundeeier med bæsjeposer i lomma. Det får duge!


                                                  

Jeg har meldt Maja på utstillingene i Letohallen 25. og 26. oktober. Da gjenstår det bare å få noen til å gå i ringen med henne.
Lørdag 13. september


Og slik har Vemund det.
Fredag 12. september 2008


Måtte rense all soppen i dag. Rakk ikke alt i går.
Så måtte noe forvelles og noe tørkes. Tar tid.
Det morsomste er uten tvil å plukke soppen.

Maja har lekt mye for seg sjøl ute i dag. Fikk ei ny pipeleke i dag som hun har hatt det moro med.
Torsdag 11. september 2008


Jamen ble det sopptur i dag også........... Og full kurv igjen!!!
Kantarell, traktkantarell og også gul trompetkantarell som bildet viser. Den er ikke så vanlig som de andre, men vi har vårt faste sted. Skulle bare hatt noen ansatt til å rense soppen...... det er så kjedelig!
Støvlene mine ble på et tidspunkt stående igjen i myra, så våt ble jeg i hvert fall.
Maja vasset i myra, hoppet i gjørmehull og spiste elgbæsj.

Hun fikk et ordentlig shampobad da vi kom hjem.Vi har vært på treningskveld på Bøn. Fint for Maja å treffe så mange andre bernere og trene med mange rundt.
På bildet koser hun seg med Otto etter treninga.

Men...... ingen Leah på treninga i dag.
Onsdag 10. september 2008
Fin sopptur igjen i dag. Maja hopper og spretter og har det så moro.
Vi bøyer oss ned for å plukke og Maja kommer for å se hva spennende vi har funnet.

Så ruller hun rundt i soppen, blir dyttet vekk og alt er bare lek.

Elgen møtte vi også. Maja så den ikke, men luktet den gjorde hun helt klart.
Soppresultatet ble veldig bra i dag: kantarell, litt ny piggsopp og mengder med traktkantarell. Vi hadde ikke plass til mer i kurven så vi må tilbake en annen dag og hente mer.
Og til middag ble det pai med sopp.

Siste dag med feriegjest i dag og ferien er jo på hell for oss også.

Takk for hyggelig besøk, Bodil og god tur nordover igjen!
Tirsdag 9. september 2008Maja på tur langs Glomma i dag.
Må passe på å prøve vannet før kulda kommer.

Ingen engstelse å spore i møte med vannet.
Maja vasser ganske modig ut  i Glomma.

Endene i vannet var ikke så spennende, i hvert fall ikke foreløbig.

Ellers er Maja sulten hele tiden. Jeg har ikke tidligere hatt bernere som har vært matvrak, men ser ut som jeg har fått en nå............
Søndag 7. september 2008En svært begivenhetsrik søndag for Maja. Søndagen er tilbragt på Grünerløkka med miljøtrening de luxe. 

Vi har vært på besøk hos Liv og Iben, storpuddel på 3,5 år.
De har hilst på hverandre før, men i dag fant de hverandre virkelig i leken.

Vi har gått tur langs Akerselva og hilst på mange, mange, mange hunder og mennesker. 2 bernerhanner møtte vi også.
Maja syntes den ene var skummel, men han var ganske voldsom.
Søndag er dagen da det virkelig kryr av folk på løkka. 

Og Maja og Iben får masse oppmerksomhet fra folk. 


 


 

Vi har vært på bruktmarked i Birkelunden og snodd oss mellom boder og folk.
Maja taklet alt spetakkelet veldig bra.
Planen var å ta med Maja på trikketur også men også jeg skjønner når nok er nok!

Vi avsluttet dagen hjemme hos Liv og Iben og hundene fortsatte leken der.

En merkelig opplevelse også for Maja å betrakte livet fra balkongen i 2. etasje.
Takk Liv og Iben for en fin dag!!

Neste gang skal vi ta trikken.


Og Maja sov godt i bilen hjem.
Lørdag 6. september 2008

Pensjonatgjesten Tanya ble hentet i ettermiddag og Maja har gått og pepet litt. Hun savner henne nok.
Hun er nærmeste nabo og kommer til å se henne hver dag.

Feriegjesten Bodil er også borte i dag, men hun kommer tilbake i morgen.
Fredag 5. september 2008Hyggelig feriebesøk fra nord igjen i går og Maja har vært i aktivitet ut i de sene nattetimer. Regler jeg har innført for Maja blir raskt sabotert og så må vel jeg bruke noe tid på å gjeninnføre reglene.

 

                                                  
Deilig høstvær og vi har gått tur. Mens jeg prøvde å holde styr på pensjonatgjesten dunkeren Tanya, fikk Maja gå med feriegjesten Bodil.

Og........ Underet har skjedd. Maja har fått liv i gamle Tanya!!
De har faktisk lekt sammen.Torsdag 4. september 2008


Vi har vært hos veterinær. 
Maja er i dag ID-merket med mikro-chip.
Hun er nå 12 uker og har fått sin første vaksinasjon.
Veterinæren foretok samtidig en helsekontroll.

Vekt: 11,3 kg.

Maja hadde flått på seg i går og ble derfor også behandlet med Expot. Den bør da vare til sesongen er over for i år.
Treninga på Bøn skulket vi (jeg) i kveld på grunn av øs, pøs regnvær.
Onsdag 3. september 2008

Hyggelig besøk fra jobben min i dag. Soppinteresserte damer!!

Noen med sopperfaring og andre uten erfaring, men nå kan alle plukke kantarell, traktkantarell og piggsopp.
Jeg hadde jo ikke gitt noen soppgaranti, men sopp fant vi...... 
og etter turen spiste vi pai med sopp plukket i går.

Maja hopper og spretter i skogen og nedi alle gjørmehøl, men vi har jo investert i så fint hundebadekar.
Maja fikk også en flått på seg i skogen.


Takk for hyggelig besøk til Ingvild, Ellen, Line, Inger Kari, Hege, Hege, Cath og Gabriel.

Håper dere ikke hadde med dere alt for mange hjortelus hjem.🤒

Tirsdag 2. september 2008
Litt annerledes morgen her i dag. Tanya har litt andre rutiner enn vi har. Maja som vanlig full av energi på morgenen og ville ha med Tanya, men lite respons å få der....

Da jeg kom fra badet i dag lå begge på Tanyas teppe.
Tanya så litt plaget ut, men ble da liggende.


Vi har vært på en sopptur i dag også og det ble faktisk litt.
Tok i hvert fall tid å rense den.
Mandag 1. september 2008
Gratulerer med dagen, Ragnhild!
Tenk at jeg har ei søster på 60 år..........Nabohunden Tanya skal bo hos oss fram til lørdag.
Hun synes Maja er grusom, men sier ikke fra, eller hun har faktisk sagt fra 1 gang i dag.

Maja har vært ganske pågående.
Jeg forsøker å skjerme Tanya, men kan jo ikke holde de adskilt. Håper Tanya sier fra litt kraftigere etter hvert.
Søndag 31. august 2008

Vi har i dag vært på Raufoss i 60-årslag. Hyggelig lag med familiemiddag.
Vemund på 10 mnd. og Maja er veldig opptatt av hverandre.
Kosingen blir jo foreløbig noe begrenset på grunn av bitingen til Maja. De skal nok bli gode venner etter hvert.
Og Maja liker hjortefilet!! Ikke så overraskende kanskje. 
Svin indrefilet har hun fått smake før..... ikke vondt det heller.
Skal tidlig krøkes den som god tigger skal bli!!

Vi kom hjem kl. 00.30. Godt Maja liker å kjøre bil. 
Hadde en lekestund før hun la seg i senga si.Torsdag 28. august 2008

Vi har vært på vår andre treningskveld med NBSK avd. Øvre Romerike.
Majas søster Leah var der og vi lot de to leke fritt. Godt å leke med en på samme størrelse.


 
Mandag 26. august 2008
Bodil som bor på Sømna kom i går.
Som miljøtrening for Maja har vi gått en tur i Jessheim sentrum med biler, busser og mye folk. 
Og så har hun fått erfare hvordan det kan være her i huset når vi sitter oppe til morgenen og skravler.
Lørdag 23. august 2008
Det er blitt mange soppturer for Maja etter hvert.
Dette er fra en av dem.
Slik er det å flytte hit midt i soppsesongen!
Blir kortere turer nå på grunn av Maja og kjører heller bilen nærmere der vi skal gå.

Fint for Maja på myk mose og når jeg plukker, legger hun seg for å hvile.
Fredag 22. august 2008

Naboen har hentet si dunkervalp, Rosa, født 29. juni.
Altså 2 1/2 uke yngre enn Maja.
Maja har fått hilse på i dag, men den er litt liten og engstelig enda.
De skal forhåpentligvis bli gode venninner og få mye glede av hverandre.
Naboen har en nydelig hundegård med 2 oppvarmede rom innenfor. Kan hende Rosa og Maja kan campere der sammen innimellom.

Torsdag 21. august 2008
Tid for første treningskveld etter ferien i NBSK avd. Øvre Romerike på Bøn og første gang i det hele tatt for vår del.
Spennende møte for Maja dette med så mange nye bernere og 1 dachs(Mira).
Vi har trent mye kontakt hjemme og gå i bånd, fint å prøve det ut med mye forstyrrelser rundt. Det gikk veldig bra.

Mange trivelige mennesker og hunder.
Her kommer vi til å møte opp torsdager framover.
Onsdag 20. august 2008

Shoppingtur til Sverige i dag sammen med Ellen, nabo.
Var meldt dårlig vær så det er greit å ha Maja i bilen.

Godt å ha en hund som trives i bilen- jeg har ikke hatt det de siste 11 årene.
Maja legger seg over på siden og sover. Deilig!!!

Tirsdag 19. august 2008

Maja har vært på sin første sopptur.
Maja koste seg veldig. Hadde noen skikkelige løperaid i den myke mosen.
Kunne jo ikke la Maja gå så langt så vi lot naboen gå litt mer på kryss og tvers, mens vi holdt oss mer i ro.

Litt kantarell fant vi jo.

fredag 15. august 2008

Siste dag på jobb før ferien.
Maja har fått mange venner på jobben og på Torshov.

Vemund og Christina kom på besøk på jobben i dag og jeg fikk tatt noen bilder av de to. Ikke lett å få de begge til å være i ro så lenge at jeg får knipset.

Lørdag 9. august 2008

Maja har fått smaken på bringebær!

Onsdag 6. august 2008
På besøk hos Christina og Vemund (niese og grandnevø) etter jobb.
Vemund er 9 mnd. og ble veldig betatt av Maja. 
Ikke så lett å klappe pelsen, ble mere lugging.

Må passe på at de blir vant til hverandre.

Tirsdag 5. august 2008
Tanya er en 9 år gammel dunker og nærmeste nabo.
Hun har vært og hilst på Maja, men synes hun er et ekkelt lite vesen.
I dag gikk Maja i bånd over til naboen- mye hopp og sprett, men gikk ganske bra med å lokke og rose og godbit.

Tanya er kjempeglad når jeg kommer, men det lille spetakkelet kan hun unnvære.
Men det kommer snart en dunkervalp hjem til deg, Tanya og den skal bo fast hos deg.  
Nå ja, nå ligger Maja rolig et sekund.... da kan Tanya snuse litt i fred og ro.
Mandag 4. august 2008
Så var det jobb. Maja skal nå være med på jobb i Oslo i 2 uker før jeg tar ferie.
Det har blitt mye oppmerksomhet, men hun takler dette veldig bra. Ble kjapt trygg på hvor vårt kontor er og hun har sovet ganske mye.

Søndag 3. august 2008
Ny dag og nye muligheter!
Hun har stor fart i hagen nå, og større områder.

Liv og Iben (storpuddel) kom på besøk fra Oslo i dag. Løp inn da Iben kom ut av bilen, men kom kjapt ut igjen for å hilse.

Har trent mer kontakt og gått litt i bånd.
Har også lekeprøvd buret i bilen, med godbiter og ros.
Vi skal jo på jobb i morgen.
Lørdag 2. august 2008
Maja har sovet hele natten uten å pipe og tisset ikke før hun kom ut i hagen- jeg bar henne rett ut da jeg våknet halv 6.

Maja forsetter å utforske hus og hage.
Startet raskt å beskjære syrinbusken- jeg hadde vel tenkt å begynne i toppen, men pytt, pytt......

Flere "barselbesøk" i dag- venner fra Oslo og flere naboer.
Maja er trygg og uredd.

Vi har samtidig begynt å trene kontakt.
Fredag 1. august 2008
Så var dagen kommet for å hente hjem den lille valpen.
Det er over 11 år siden sist jeg hadde valp så dette er spennende.

Hjemme startet hun raskt å utforske hagen. Stor tumleplass for ei lita jente.

Ganske raskt kom første "barselvisitt". Gode naboer som ville hilse på den nye naboen. Tanya (dunker) syntes ikke noe om den nyankomne.
Hun pleier å komme på besøk hver dag og nå aner hun kanskje konkurranse om godbitene........

En sliten Maja som la seg i egen seng helt inntil min seng den kvelden uten et pip.