Maja og Armands dagbok

Søndag 29. desember 2013

 

Se!!!! En hengebukberner!!!)))))) Maja har den siste uka fått skikkelig hengebuk og det kan da vel ikke være tvil om at hun er drektig. Jeg har ikke tatt ultralyd, men nå venter vi til vi kan ta røntgen ca. 10. januar.

Vi har hatt en koselig tur i Gjerdrum i dag sammen med Janne, Bente og Petter. Deilig sol hadde vi også.

 

Armand soler seg

 

Karmen, Ronja, Leah, Maja og Armand

 

De to veteranene Karmen og Ronja

 

Karmen

 

Leah, Maja, Armand, Ronja og Karmen

 

Armand

Lørdag 28. desember 2013

I går var jeg jeg på jobb og i dag har vi vært på utstilling i Letohallen. Armand fikk Very Good i dag, men ble plassert som nr. 2 i klassen. Han fikk flott kritikk, men dommeren ga blå på grunn av trang bak. Kritikken inneholdt blant annet "synnerligen vacker" og det er jeg selvfølgelig enig i:o)))) Men........... jeg blir jo så fryktelig skuffet over Very Good.

 

 

Etter turen tok vi en skogstur. Det var så fint vær da vi dro hjemmefra, men på turen fikk vi likevel regn.

 

To våte. Og Armand så sliten.o)) 

 

2. juledag 2013

 

Slik ser det altså ut 2. juledag i år. Vi mangler noe vesentlig; nemlig snø. Været er vakkert og vi koser oss uansett på tur.

 

Armand traver i vei

 

 

Et helt naturlig julehjerte

1. juledag 2013

 

Jeg har mange Norgesglass og jeg bruker dem. I går fikk jeg dette vakre Norgesglasset, Norgeslykten. Virkelig vakker.

I dag gikk vi til Hovinfjellet og det var nesten isfritt. Maja og Armand koste seg veldig. Lille julaften fikk jeg den nye kameralinsa mi og nå er det morsomt å ta bilder igjen. Det er spesielt på fargene en kan se den store forskjellen.

 

 

Armand

 

 

 

Lille julaften 2013

 

Ei riktig god jul ønsker vi til dere alle.

Søndag 22. desember

Å, så fin førjulstur...... Når det nå ikke er snø er det deilig med tur på skogsstier hvor det ikke er is. Vi gikk i Gjerdrum i dag sammen med Bente, Petter, Janne og bikkjene. Bernerstien var dekket av hålke, men inne i skogen var det helt bart. Sol hadde vi også. Bikkjene storkoste seg virkelig med å få løpe sammen.  Jeg vet ikke om Maja er drektig eller ikke, men litt forsiktig er hun i denne fasen. Armand fant derfor tonen med tante Leah, som det var virkelig fart i. Bente og Petter hadde med nisseluer for å ta julebilder og da ble det like godt nissebilder av alle hundene. Mine har aldri forsøkt luer, men Maja poserer da gjerne med lue også:o))

 

Inn i skogen

 

Armand

 

NisseMaja

Armandnissen og Majanissen

 

Karmennissen ser ikke helt fornøyd ut

 

Petter med Leah og Ronja

 

Dagens gruppebilde med Karmen, Leah, Ronja, Maja og Armand.

 

 

Lørdag 21. desember 2013

 

Snøen som kom forrige lørdag er borte og tilbake er is, is, is. Det er umulig å gå der jeg vanligvis går tur og i dag var vi på jakt etter et isfritt skogsområde. Jeg fant det og tur fikk vi, men det var litt nær vei og jernbane og Maja og Armand måtte gå i bånd.

Tirsdag kveld fylte jeg ut skademelding på nettet til forsikringsselskapet om den ødelagte kameralinsa mi. Onsdag morgen kl. 7.30 fikk jeg sms med beskjed om at oppgjøret lå klart på min side på nettet. Hæ??? Jeg har aldri hatt behov for å benytte innboforsikringa mi, men dette var kjapt. Jeg valgte å bestille linsa direkte på nettet fra en leverandør selskapet har avtale med. Nå gleder jeg meg til ny linse!!!!!

 

 

Søndag 15. desember 2013

 

Et bilde fra dagens tur. Jeg tar ikke så mye bilder nå om dagen. Den gode kameralinsa mi er skadet i et av mine mange fall. Jeg leverte den på verkstedet og fikk skaden taksert og reparasjon ville koste 11 400!! Jeg har snakket med forsikringsselskapet og det hørtes ut som innboforsikringen ville dekke ny linse.  

Onsdag 11. desember 2013

 

Tjukk tåke, men heldigvis fortsatt litt snø. En ettermiddagstur på Hauerseter.

 

Armand alltid glad

 

Armand

Søndag 8. desember 2013

I dag var det et annet vær, ja. Det har snødd mye i natt og det snødde fortsatt på morgenen. Vi skulle på tur i Gjerdrum Allmenning og dro hjemmefra kl. 11. Da var ingen veier brøytet og det ble en glatt kjøretur. Vi kom velberget fram og hadde en fin tur på Buvann sammen med Elin, Janne og bikkjene.

 

Ut på tur på Buvann

 

 

Armand så snøføyka står

 

Armand

 

Armand elsker små bikkjer og her er han på damejakt

 

Maja

 

Maja koser seg

 

Z synes fortsatt Maja lukter godt

 

Du har nok ikke sjans på denne dama, Armand

 

 

Maja

 

Karmen

 

Karmen

 

Karmen, Armand, Maja, Nete og Z. Foran Shakira og Gremlin

Lørdag 7. desember 2013

 

I nydelig vær har Maja, Armand og jeg hatt en fin tur til Hovinfjellet. Et tynt lag med snø lå det der og Maja og Armand vet å sette pris på det. Og lørdag er vel shoppingdag for folk flest og vi hadde området for oss sjøl, noe jeg setter umåtelig stor pris på.

 

En lykkelig Maja

 

Og rett bak kommer sønnen.....

 

 

 

Maja

 

Maja

 

 

Maja

Majas paringstur til Polen 23. - 29. november 2013

Lørdag morgen satte Gro, Maja og jeg kursen mot Karlskrona for å ferge over til Gdynia i Polen for å møte den flotte hannen Taczi, Keep In Touch della Torre d`Ovarda. Fra Gdynia til Nieporet, sør for Warsawa, er det 4,5 timers kjøretur. Vi brukte nesten dobbelt så lang tid, men kom fram. Vi kjørte på fantastiske autostradaer, men plutselig tok veien slutt. Veiarbeid og veiarbeid. Vi fikk senere høre at alle autostradaene er lagt inn på Google maps flere år før de er ferdig. Det så en stund litt håpløst ut, men vi kom fram til slutt ved å velge en annen rute. Polen er et hyggelig land med hyggelige mennesker, men det er et problem at så få snakker engelsk, ikke i banken, butikken, restauranten eller hotellet. Vi inviterte Taczis eiere, Olga og Artur, til å spise middag med oss søndag kveld. Vi fikk umiddelbart god kontakt og også med Taczi som var med på restauranten. For en vakker og herlig hanne!!!!

Progesterontest var tatt før reisen, men da var den ganske lav og sikker paringsdag kunne ikke sies bestemt, men de antok fra tirsdag. Vi lot likevel Maja treffe Taczi søndag kveld og de ga blaffen i tester og det var full klaff med paring første kvelden. Maja var absolutt klar for en het italiener.

 

Mandag var vi hjemme hos Olga og Artur og hilste på deres 10 bernere. På kvelden inviterte de oss til middag på en annen restaurant. Under byggingen av denne restauranten og hotell fant de fantastiske underjordiske rom og ganger fra 2. verdenskrig. Dette forsinket byggeprosessen 2 år, men nå skal det bli en del av restauranten. Vi fikk en forhåndsvisning.

Tirsdag kveld måtte Gro reise hjem med fly for å komme på jobb onsdag og Maja og jeg fikk klare oss sjøl. Tirsdag kveld var det paring igjen, ikke 1, men 2 paringer ble det. Det var under halvtimen mellom de to paringene. Olga og Artur hadde aldri opplevd dette.

Bilturen tilbake til Gdynia gikk heldigvis smertefritt. Jeg skulle jo kjøre aleine og var litt spent på den turen. Da hadde jeg fått en alternativ rute og unngikk alle uferdige autostradaene.

Armand har hatt det som plommen i egget hos Anne-Kate og Bjørn, sammen med søsteren sin, Amina og Lettie. Men jeg har savnet Armand fælt, men jeg er så takknemlig for at han har fått være hos Anne -Kate og Bjørn. Han kan ikke ha det bedre noe sted.

 

Restauranten på hotellet vårt Folwark

 

Maja på stranda nedenfor hotellet

 

Maja utenfor hotellet

 

Bilder fra de underjordiske rom og ganger på restaurant Borodino:

 

 

Vår kelner og guide

 

 

 

Far og sønn, Artur og Maximillian

 

 

Til og med lysekronen var intakt

 

 

 

 

På stranda ved hotellet

 

 

 

 

Maja i hagen til hotellet og restauranten

 

 

Maja og Taczi

 

Taczi og Maja fornøyde etter paring

 

 

Maja og Taczi slapper av sammen på hotellet etter paring

 

Nå kan vi ikke gjøre annet enn å vente og håpe på resultater og valper i slutten av januar.

Tirsdag 19. november 2013

En annerledes dag på jobb. I dag har vi hatt fagseminar på Ekebergrestauranten med en bra forelesning og deilig lunsj, etterfulgt av guidet tur i den flotte skulpturparken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag 17. november 2013

 

Vi har hatt en fin søndagstur til Hovinfjellet. Maja har nå løpetid og Gro og jeg planlegger nå tur til Polen hvor Maja skal pares med Taczi, Keep In Touch della Torre d`Ovarda.

 

Maja og Armand

Lørdag 16. november 2013

 

Dogs4All på Lillestrøm og Armand og Petter var i ringen igjen. Armand fikk Excellent og ble plassert som nr. 2 av 12 påmeldte  i Åpen klasse.

 

Ellers også en veldig hyggelig dag med et stort bernerjulebord etter utstillingen.  

Fredag 15. november 2013

En våt og litt kald fredagstur på Hauerseter.

 

 

Søndag 10. november 2013

 

Vi skulle jo på søndagstur i skogen, vi. Det startet vi også på, men da jeg skjønte det var ekle jegere der måtte jeg finne på noe annet. Det ble i stedet en tur til Gamle Hvam. Det var koselig det også.

 

Ny kommando: Se opp!!

 

Armand og Maja

 

Armand

 

Armand og Maja

 

Maja og Armand

 

Armand og Maja

Lørdag 9. november 2013

 

Utstilling i Kongsberg i dag, en merkelig en sådan. Armand fikk Excellent og vant Åpen klasse, men uten CK.

40 påmeldte bernere og av 13 hanner var det ingen som fikk CK. Det ble derfor heller ingen Beste hannhundkonkurranse. Av 27 tisper var det kun 5 CK. Det var også mye blått og gult i dag.

Fredag 8. november 2013

 

Jeg har hatt fri i dag og både Maja og Armand er blitt badet og fønet. Armand for morgendagens utstilling og Maja fordi hun er i full nedrøyting og jeg får unna mye pels ved å bade henne.

Før bading ble det en tur på Hauerseter hvor gårsdagens snø nå var borte.

 

Maja og Armand

 

Armand

 

Maja med helt bevisst posering:o))

Torsdag 7. november 2013

 

Det er plussgrader, men på Hauerseter kom ettermiddagens nedbør som snø. Det blir jo straks litt lysere.

Søndag 3. november 2013

 

Fine gjengen, Karmen, Maja, Z og Armand har fått boltre seg i snøen i helga. Janne, Gro, jeg og bikkjene dro opp til Kvarvet, sammen med bikkjene, fredag ettermiddag. Ei koselig helg med skravling, god ,mat og godt drikke. Et tynt lag med snø var det også, til stor glede for de firbente. Lørdag var det et nydelig vær og vi hadde en herlig tur til Rauhaugen. Alle bildene er fra denne turen.

 

Gutta boys, Z og Armand

 

Armand

 

 

Armand

 

 

  

Utsikt mot Venabygdsfjellet og MUEN

 

Armand

 

Armand

 

Maja

 

 

 

Armand

 

Armand og Maja

 

Maja skuer utover fjellheimen

 

Karmen og Maja

 

Armand

 

Armand

 

Armand

 

Armand

 

Armand

 

 

Muen igjen

 

Utsikt over Venabygd

 

 

Armand

 

Z

 

Z, Maja, Karmen og Armand

 

 

Armand

 

Torsdag 31. oktober 2013

Bilder fra ettermiddagsturen på Hauerseter.

 

 Maja og Armand

 

 

Maja og Armand

 

Søndag 27. oktober 2013

Dette har absolutt vært ei travel helg. Etter jobb på fredag fikk først Armand bad og føn før helgens 2 utstillinger i Letohallen. Fredag kveld fikk Armand damebesøk og vi forsøkte å få til paring med Dakota Shining av Milkcreek. Det var nok litt for tidlig for henne og de måtte dra hjem til Nøtterøy med uforettet sak.

De kom imidlertid tilbake lørdag og søndag ettermiddag og da ble det fine paringer. Takk til Gro og Janne som var med som hjelpere. Nå får vi bare krysse fingrene og håpe Dakota får fine valper. Jeg ønsker Bjørg og Stig lykke til.

 

Dakota og Armand under lørdagens paring.

 

Armand på søndagens utstilling

 

 

Se helgens utstillingsresultater her: Armands utstillinger

Se helgens dommerkritikker her: Dommerkritikk Armand

Mandag 21. oktober 2013

 

I dag dro vi rett fra jobb og til Losby hvor vi møtte Janne og Karmen. Der gikk vi en virkelig deilig 3 timers tur i skogen og litt på golfbanen. På bildet over poserer Maja, Armand og Karmen.

 

Armand

 

Armand og Maja

 

Armand

 

Armand i full fart på golfbanen

 

 

Maja og Armand

 

 

Søndag 20. oktober 2013

 

Bare 1 bilde i dag, fra turen vår på Hauerseter.

Lørdag 19. oktober 2013

 

Dette er lørdagmorgenkos i hagen. For meg er det ekstra godt med en rolig start på dagen. Det har ikke blitt så mye søvn i det siste da jeg har vært plaget med kraftige magesmerter. Tidligere i uka fikk jeg konstatert at jeg har magesår. Med effektiv medisinering er det heldigvis allerede bedring. Nå har jeg blitt forkjølet og hoster hele natta. Godt da å nyte en lang lørdag morgen før vi tok turen til Majorseter.

 

 

Maja

 

Armand

 

Armand stolt pinnefinner

 

Men Maja, tok du pinnen min?

 

Vær så snill, få den da....

 

Please.......

 

Armand

 

Vakre farger og tynn is på kulpen