Tirsdag 30. juni 2009

I kveld var det tid for en deilig skogstur igjen. Anne-Karin, Janne, Gro, Bente, Petter og 10 bernere på vei mot badevann i Gjerdrumskogen.
Når 10 hunder skal bade er det en fordel at det ikke er andre mennesker i nærheten. Badeplassen var befolket og vi gikk heller inn til Buvann. Buvann er Gjerdrums drikkevannskilde og der ble det heller ikke bading. Eller Maja fikk lurt seg uti på en liten svømmetur. Så hvis dere i Gjerdrum får hundehår i vannet så vet dere hvem det kommer fra.
Turen var veldig koselig og det er så fint der.
Gjengen koser seg på tur.


X-it


En andefamile på tur, men veldig langt unna.
Søndag 28. juni 2009
NKK utstilling Stjørdal.

Så var det opp tidlig igjen for ny utstilling. Og vi fikk dårlig tid gitt. jeg skjønner ikke hva som gikk av meg som alltid regner så god tid. Føne og børste hunder, pakke og vaske oss ut av hytta, 5 mil og kjøre. Vi rakk det heldigvis, men ikke med veldig god margin. I motsetning til i går var dette en helt forferdelig utstillingsplass med bare grus. Plassen var forferdelig i sol og 30 grader, men jeg tør ikke tenke på hvordan den hadde vært i vind eller regn.
I dag ble Maja Juniorklassevinner med CK!
Ikke dårlig det da. Senere fikk hun "spise kirsebær med de store" der hun ble nr 4 i Beste Tispeklasse. Hun er jo også en ung junior med sine 12 måneder. Veldig morsomt!

Dommer Torbjørn Granheims kritikk:

Meget god type.
Godt hode.
Bra linjer i kroppen.
Velstående, meget gode ben.
Bra pels og farger.
Meget gode bevegelser.
Meget godt gemytt.Takk, Elin, for at du stilte henne i dag også.
Igjen gratulerer til Gro med Embla, som også i dag ble nr 2 i Beste Tispeklasse.
Når Maja er ferdig i ringen har hun bare ett mål og det er buret sitt. At Izzy hadde sneket seg inn der mens Maja var i ringen var vel ikke noe hinder. Her var det plass til begge.Så var det å starte kjøreturen sørover. I første omgang "bare"
til hytta til Gro i Gudbrandsdalen, hvor Maja og jeg var så heldige å få en overnatting.
Vi hadde en lengre stopp med tur på Dovrefjell, ellers var det bare kjøring.Takk for en hyggelig helg alle sammen. Lørdag 27. juni 2009
Trønderspesialen 2009.

Norsk Berner Sennenhundklubb avd Trøndelags rasespesial på Klett. Dette var ikke langt fra campingen vi bodde på.
En utrolig idyllisk utstillingsplass på Skjetlein landbruksskole med masse gress og trær. En hyggelig utstilling på alle måter, hyggelige folk og trivelig stemning. 30 grader er varmt på en utstillingsdag, men hundene hadde fin skyggeplass når de ikke var i ringen.
Maja fikk rød sløyfe (1. premie), men ble ikke plassert.
Dommer Ralf Campbell ga denne kritikken:

Velbygget juniortispe av meget god kvalitet.
Feminint velskåret hode.
God hals og kropp, kryss, lend og halefeste.
Tilstrekkelig vinklet.
Gode bevegelser sett fra siden og bakfra.
Noe løs i fronten.
God pels og farge.Takk til Elin som stilte Maja og gratulerer til Elin og Toril med Izzy som ble nr 1 i Beste Tispeklasse og BIM.
Og gratulerer til Gro med Embla som ble nr 2 i Beste Tispeklasse. Veldig morsomt.

En lang og varm dag og det var godt å komme tilbake til campingen og slappe av i skyggen.
På kvelden koste vi oss med grillmat, øl og vin.
Vi avsluttet kvelden med tur på stranda.


Fredag 26. juni 2009

Utstillingshelg i Trondheim.

Tidlig fredag morgen kjørte vi nordover mot Trondheim. Bente og Petter med Ronja og Leah kjørte samtidig og vi hadde noen felles stopp.
Vi spiste lunsj i Gudbrandsdalen og hundene fikk en luftetur på Dovrefjell. Kjøringa gikk fint og Maja koser seg jo i bilen.
Gro med Embla og Izzy startet tidligere og hadde allerede installert seg i campinghytta på Øysand camping da vi kom.
En fint beliggende plass helt nede ved sjøen. Hyttene var meget enkle, men vi skulle jo ikke være der så mye, så det var helt greit.
Vi koste oss med reker og hvitvin og gikk kveldstur på stranda. Maja har faktisk aldri vært på stranda så dette var nye, spennende lukter.
Vakkert med lavvann også.Mandag 22. juni 2009
Maja, hva du kan!!!!!
Vi har hatt siste kveld før ferien på lydighetskurset. Eller siste gang var vel egentlig forrige gang, men Cathrine syntes vel vi trengte litt mer. I følge henne selv pleier det å være sånn at det gjerne blir et par kurskvelder ekstra.
Ære, være henne for det.
En super kveld var det også.
I dag gikk vi rett på alle øvelsene i klasse 1 og det satt!
Småpirk her og der, men Cathrine sa det hadde holdt til bronsemerket og da får vi stole på det.
Maja jobbet i hvert fall med lyst, iver og glede i dag og da er det så morsomt.
Så får vi se etter ferien, om det blir bronsemerkeprøve da.
Søndag 21. juni 2009


En veldig rolig søndag morgen. Vi sov lenger enn vanlig, gårsdagens fest tok nok på. Seinere enn vanlig møttes vi til tur i Gjerdrumskogen. Deilig med litt ordentlig sommervarme i dag.


Janne med Embla og Gro med Z.


Karmen foran og Maja bak.

Etter turen var vi og hilste på valpene som også var med på festen i går.
Lørdag 20. juni 2009

NBSK avd Øvre Romerikes sommerfest hos Guri og Ole i Nes. Deres innebygde terrasse er gull verdt i dette sommerværet. I det vi kom kl 18 var det som alle himmelens sluser åpnet seg, regnet styrtet ned og det lynte og tordnet.
Nå sluttet det å regne ganske raskt og grillingen kunne forgå utendørs, men det var ikke den store varmen og godt å sitte under tak. Det ble et hyggelig og lystig lag med mange mennesker, store og små bernere og en liten Shih Tzu- valp.
Som vanlig har ikke jeg mange mennskebilder, men hundene ble mye fotografert. Tusen takk for oss, Guri og Ole!


Petter og Jonny ved grillen, Karmen i forgrunnen.


Jonny forsøker å holde sultne Maja unna grillen.


Maja tror vel Jonny trener kontakt.


Snart 7 uker og på sommerfest.
Små valper og stor leke.


Kjekk innretning også for tobeinte valper?


Det ble mye kos for de små, som gikk fra fang til fang.


Heldigvis er dette vertskapets egen berner.


Hvorfor skal alltid jeg holdes utenfor?

Fredag 19. juni 2009


Denne fine gjengen har hatt en fin kveldstur sammen med Janne, Anne Karin, Petter, Bente og meg i Ullensaker allmenning. Vi gikk fra Hauerseter og nesten inn til Majaorseter. Etter en del regn på ettermiddagen, ble det heldigvis oppholdsvær da vi skulle gå.
Etter turen ble det denne gangen fellesmiddag for de tobeinte = pølse på bensinstasjon ved Gardermoen.


Daytona og Maja


Selv ikke Plantasjen kan måle seg med prisene her, Petter.


Mobilbilde av Isak jeg fikk fra Elna i dag.
Han har tydeligvis vokst siden jeg så han sist.

Torsdag 18. juni 2009


Søstrene Maja, Mila og Leah.


Uten at de vet det, er dette en viktig dag i søstrenes liv. I kveld har nemlig hofter og albuledd blitt røntget. Det  er 2 søstre til, men den ene var allerede dopet da dette bildet ble tatt, og den andre bor i Sverige og blir røntget der. Maja og Leah møtes jo ofte, men Mila har de ikke truffet siden oktober. Det var veldig morsomt å se henne igjen og hun var blitt utrolig flott.
Vi måtte vente veldig lenge før det ble vår tur og Maja benyttet tiden til å hilse på en av LeeArmands 6 uker gamle valper. Denne  valpen er faktisk Majas tante. Røntgenbildene er tatt og så er det bare å vente til resultatene kommer.

Onsdag 17. juni 2009
I kveld var siste Bernertreff før sommerferie og vi gikk tur i Gjerdrumskogen. Vi var 8 tobeinte og 14 firbeinte og litt av et syn. Ikke så lett å få utløp for stor gjensynsglede når en må være i bånd, bare spør Maja og Leah. Vi respekterer båndtvangen vi, men kjedelig er det.
En koselig tur var det uansett. Takk for turen alle sammen.


Maja og Nete. Bilde tatt av Lotte.

Tirsdag 16. juni 2009


X-it


Maja og X-it

Snufs og snufs, i kveld skal X-it hjem. Det har jo bare vært så utrolig koselig å ha henne på besøk. Janne, Gro, Anne-Karin, Torill, Irene og jeg møttes til tur i Gjerdrumskogen og overlevering av hunder til rette eiere.
Vi gikk en deilig tur med innlagt kaffepause.


Gjengen på Bernerstien

Etter turen var jeg hos Anne-Karin og hilste på valpene, Gipsys hannvalp på 4 uker og Gipsys  3 fosterbarn på 3 uker.
Så herlige alle sammen.


Gipsys Unik valp 4 uker.


Takk, Anne-Karin, for lånet av X-it. Du kan bare reise mer du.Mandag 15. juni 2009

Så lenge X-it er på besøk har jeg bevisst latt henne være først i køen, ved mat og inn i bilen osv. For noen dager synes jeg at Maja, som er enehund, har godt av det. Og Maja finner seg greit i det. Det er veldig lenge siden Maja har vært oppom min seng på kveldene, men med X-it på besøk er hun kjapt oppi min seng når jeg legger meg. Det ser nesten ut som hun tenker at dette, X-it, skal du ikke få ta fra meg. Dette er mitt område.
Hverken Maja eller X-it var klare for å stå opp mandag morgen kl 4.30. Da jeg kom fra dusjen lå de forsatt snute ved snute og sov på soverommet og de kom ikke før jeg satte opp ytterdøra.
X-it har vært hjemme aleine i dag mens Maja og jeg har vært på jobb, og hun la seg rolig ned da vi skulle dra. Hun var selvfølgelig lykkelig da vi kom hjem, og da tok hun til og med et par lekerunder med Maja og det virket som hun var kjempeglad for å se Maja igjen også. 
I kveld har vi vært på lydighetskurs igjen og jeg har hatt Maja på venstre side og X-it på høyre. Med kyllingpølse som godbit ville jo hun være med på alle øvelsene. Og det gikk helt fint det. Du ser vel meg også? Jeg dekker jeg og!
Søta!

Søndag 14. juni 2009
Vi har hatt en hyggelig dag ved Skullerudstua. I sol og varme arrangerte Osloavdelingen Match-show. En uoffisiell konkurranse hvor 2 og 2 hunder, etter loddtrekning, møtes i ringen for bedømmelse. Maja stilte i ringen med ei veterantispe på 9 år og Maja  røk ut i første runde og da var hun ferdig. Slik er Match-show. En morsom konkurranse.
Janne stilte Maja i dag for føste gang og Janne stilte i tillegg Z, Daytona og Karmen.
Karmen ble stående igjen til sist som Matchvinner og det er vel fortjent.


Marianne med veteranen Toya og Janne med Maja
Janne og Maja
Janne og Karmen
Matchvinner Karmen til venstre.Det var også loddsalg og trekning av masse, masse gevinster.
Godt gjort å ikke vinne der, tror jeg. Jeg vant da opptil flere ganger, blant annet gavekort på 1 sekk med mat til Maja.


Lørdag 13. juni 2009


X-it, Maja, Karmen, Daytona, Z og Kaisa. Janne bedriver avstandskommando.Ganske likt gårsdagens bilde? Joda, men en vesentlig forskjell er at her er hundene tørre. I dag har det vært sol, tørt og varmt. Vi gikk tur til Hovinfjellet i dag også, men i dag fortsatte vi videre mot Majorseter. Ingen visste hvor langt dette var, men det ble en ganske lang tur og det beste av alt var at det ble en runde. Vi kom ned igjen ikke så langt fra der vi hadde parkert bilene. Når to mennesker skal på tur med 6 hunder, delvis i bånd, er det en utfordring å finne egnet terreng. Ikke mye folk og helst en bred sti. Mye folk møtte vi ikke og vi gikk litt på vei, litt vanlig skogssti og litt på traktorvei. Egentlig helt perfekt. Det blir nok flere turer her. 


X-it. Bildet tatt av Janne
Karmen
Maja
Dagens rute fra Hauerseter til Hovinfjellet, til Majorseter og tilbake til Hauerseter.

Vi var vel egentlig ganske slitne da vi kom hjem, men Maja måtte bades og fønes. Maja er påmeldt på NBSK avd Oslo & Omegns Match- show ved Skullerudstua i morgen. Utstilling eller Match-show, offisielt eller ikke, ren og pen skal hun være. X-it er ikke påmeldt, men hun fikk en god runde med børsten.   
  

Fredag 12. juni 2009


Bak: X-it, Z og Maja. Foran: Kaisa, Karmen og Daytona.Jeg har vært hjemme i dag og det er så koselig å ha X-it på besøk. Hun er så søt og god og minner ikke så lite om Milla der hun tusler rundt i hagen og koser seg på terrassen.
Maja er veldig interessert i hva hun foretar seg, men har ikke mast på henne i dag.
I kveld har vi vært på tur til Hovinfjellet sammen med Janne, som hadde med seg Karmen, Kaisa, Z og Daytona. Regnvær hele turen og vi var en søkkvåt gjeng. Maja ble i tillegg fryktelig møkkete. Jeg lot henne gå uten bånd og hun benyttet anledningen til å rase gjennom flere møkkakulper.
Hun hadde det helt herlig og jeg lot henne holde på og det var ikke mye hvitt å se på henne etter turen.
Rett hjem til føner for X-it og Maja ble spylt litt i tillegg.
Hun skal bades skikkelig i morgen.


Kaisa og KarmenOg her er min lille grandniese med de nybakte foreldrene Rita og Mats Even.

Torsdag 11. juni 2009Maja 1 år.

Så er Maja blitt 1 år og ei stor, fin og veldig morsom jente.
Bursdagen har blitt behørig feiret med....... lydighetskurs.
Jeg tror det var en perfekt feiring. Maja synes den treninga er kjempemorsom og hun jobber som en helt. Og godbiter av kyllingpølse fungerer bra.
Bøllemaja viste seg et par ganger i dag og løp vekk, men i det store og hele en vellykket trening. Vi bør sette inn litt intensiv hjemmetrening nå for vi har bare ei uke igjen på kurs.

På dette bildet er Maja 7 uker og jeg synes ikke det er lenge siden. Større er hun blitt, men blikket er akkurat det samme.

I kveld har vi fått besøk av X-it som skal bo her fram til tirsdag. Hun er ei godt voksen veldig søt bernerdame. Maja prøver alt hun kan for å oppnå kontakt, men det spørs nok om den bråkjekke unge frøkna blir satt på plass.
Maja har i hvert fall godt av det.

I går kveld fikk vi en ny baby i familien og jeg ble grandtante til ei lita jente.
Gratulerer så mye til Mats Even og Rita.
Søndag 7. juni 2009
NKKs utstilling i Drammen.

Vi har hatt en strålende utstillingsdag hva resultater angår.
Været var meldt mer strålende enn det ble. Det er veldig deilig med uteutstillinger, men det er jo ikke særlig stas å stille i regnvær. Det var fint under det meste av utstillingen i dag, men det kom ei kraftig regnbyge.
11 tisper i juniorklassen i dag og Maja ble klassevinner med CK. Kjempemoro.
Det ble i det hele tatt en bra dag for Kennel Lee Armand som fikk hele 3 klassevinnere på tispesiden.
Torill og Elin hadde hendene fulle i Beste tispeklasse og Ole Einar trådte til og stilte Maja der.


Torill stiller Maja


Maja Juniorklassevinner med CK


Ole Einar stiller Maja i BTK


Oppdretterklasse, nr. 2
  med HP.Majas dommerkritikk:
Dommer Nils Molin

Utmerket helhet.
Feminin utstråling.
Mycke bra bygd tik.
Med utmerket reisning.
Bra kropp.
Beveger seg meget godt.
Bra pels.
Farger og tegninger bra.
Gode proposjoner.

Lørdag 6. juni 2009

Gjerdrumsdagen 2009

Markedsdag i sentrum av Gjerdrum hvor bedrifter, lag og foreninger viser seg fram og NBSK avd Øvre Romerike er intet unntak. Vi har stand hvor vi viser fram hundene våre, selger Bernerbamser og tilbyr barna en kjøretur i vogn trukket av en Berner. Maja er jo for ung til å trekke vogn og hadde, sammen med mange andre, jobb som klappehund.
Mange hender, gamle hender, unge hender, mange, mange barnehender har fått klappe pelsen i dag.

Kjøretur i hundevogn er et veldig populært innslag og det var til tider kø.Et ikke mindre populært innslag var selfølgelig de 6 uker gamle valpene.

En lang og hyggelig dag i Gjerdrum og Maja var sliten da vi kom hjem, men det var ikke lenge hun fikk slappe av.
Da var det bading og føning som sto for tur og det tar sine timer det også. Hun står så rolig og fint nå at det er en fryd.
Nå er hun så fin og klar for utstilling igjen i morgen.


Torsdag 4. juni 2009
I ettermiddag har vi hatt besøk av Gunn Rita og hennes to voksne barn. Gunn Rita og Anne Lise kom fra Helgeland for å besøke Geir Harald som for tida bor på Gjøvik.
På vei dit måtte bare Gunn Rita innom for å hilse på Maja, som hun ikke har sett siden oktober. Maja har vokst litt siden den gang.
Det var et kort, men veldig koselig besøk.
Takk for besøket og takk for den fine håndlagde fuglen.
Den har fått plass på terrassen. Maja takker for mye kos og godbiter.Da de hadde reist kjørte jeg til Bøn hvor de andre (eller noen få) i Bernerklubben allerede var i gang med å vaske rundt i vårt gamle klubbhus. Vi har jo for ei stund sida flyttet treffstedet vårt til Gjerdrum, men vask av huset og flytting av en del agilityutstyr sto igjen. Så var det det bare å brette opp ermene (eller brette opp hendene, som jeg hørte en sa på radioen her om dagen). Vaske møkk og muselort i mengder.
Etter noen timers vask kjørte vi agilityutstyret til Gjerdrum, hvor vi skal oppbevare det i en garasje inntil videre.
Tirsdag 2. og onsdag 3. juni 2009
Jamen er det travle tider!
Tirsdag kveld var det freestyletrening ved Østmarksetra i Oslo. Maja og jeg trente vel egentlig mer lydighet. Maja jobbet veldig bra, men hadde noen bølleperioder med ærta bærta - du får ikke tak i meg! Hun er full av energi nå og vi bør vel gå en tur før trening, men det er ikke alltid vi får tid til det.
Onsdag kveld var det lydighetskurs igjen. Da var det også episoder med litt bøll, men i det store og hele jobber hun veldig bra. Mot slutten av økta hadde hun en sitt mens jeg gikk bort og rundt bilen flere ganger. Det er et stort skritt i riktig retning.
Pinse 2009

Hyttetur på fjellet + utstilling + Bernertreff +++.
Pinsetreffet på Frya med utstilling, lydighetskonkurranser og agility. Årets største Bernerspesial.
Gro har hytte på fjellet i nærheten og vi er så heldige at vi får bo der. Gro, Janne, Embla, Karmen og Z reiste torsdag ettermiddag. Maja og jeg reiste etter litt seinere på kvelden og kom fram rett før midnatt. Bente, Petter, Ronja og Leah kom først på fredag. Det er masse bomuligheter i Frya Leir, men jeg er glad vi kan kombinere treffet med hyttetur på fjellet.
Seks store Bernere i samme hytte, høres det masete ut?
Det er det ikke! Og dessuten kjenner jo disse hundene hverandre veldig godt og trives så godt i hverandres selskap. 
Det var bare fredag vi hadde tid til en ordentlig tur. Da sto ikke annet på programmet enn å hente lånt agilityutstyr til konkurranseplassen. 

Og Z skulle bades, fønes og børstes før han skulle i utstillingsringen på lørdag. Her er Z på stellebordet. Det ser ut som han kjeder seg skikkelig, men sannheten er jo at han nyter det hele.
Det var Petter som stilte Z og det endte med rød sløyfe.
Både lørdag og søndag var det 27 grader i Frya og det var mye sol på utstillingsplassen, men rundt ringen var det masse store trær som ga god skygge for hundene. 
Begge dager var det utrolig hyggelig stemning rundt utstillingsringen. 


Z i ringen
På søndag var det alle tispenes tur og lørdag kveld måtte alle 5 bades og fønes. I tillegg ble pelsen fønet opp igjen søndag morgen. 
Maja og Leah stilte først i Juniorklassen med 18 tisper. Leah har løpetid og ikke helt i form og fikk blå sløyfe. Maja ble nr 3 med CK.
Så var det Karmen og Ronjas tur i Åpen klasse. Ronja fikk 4. plass med CK og Karmen på.... 1. plass!!  Da spratt de første tårene.
Embla stilte i Championklassen og endte også som nr. 1. 
Embla som snart fyller 8 år!
I Beste tispeklasse endte Embla som nr. 1 og Karmen som nr. 2 med stort Cert. 
I BIR- BIM konkurrerte Embla mot Ola Odelsgutt og ble BIM.


Karmen og Janne
Embla BIM76 tisper stilte i dag og Embla ble nr. 1. Da er det lov å ta litt av. Det ble da også behørig feiret med champagne seinere på kvelden. 
Hyttegjengen har tatt godt for oss av rosetter og premier fra utstillingen.

Majas kritikk fra irske Peter Embleton:

14 months (stemmer ikke, hun er 11)
Medium size.
Feminine head.
Dark eyes.
Good teeth.
Good shoulder.
Good bone.
Nicely rounded rump.
Good top line + tail carriage moved well.


Maja
Maja i ringenAltså... all grunn til å feire litt ekstra med champagne, grillmat og rødvin.


Litt feiring i stampenTakk til alle for en særdeles hyggelig pinsehelg. 
Og takk til Anette som stilte Maja.


  


Onsdag 27. mai 2009

Dagene raser avgårde og alt dreier seg om hund. Maja og kurs og klubben og utstillinger og..........
Når skal jeg klippe gresset? Eller plante litt.... Eller luke i blomsterbedene? Eller vaske huset?
Nei, det er hund det dreier seg om for tida.
Men det er frivillig og min egen prioritering og jeg kan ikke skylde på noen.
Maja og jeg har vært på kurs igjen i kveld og det går bra det. Hun var kanskje litt vel gira i dag, på grensa til stressa, men hun konsentrer seg og jobber bra.
Etter kurset fikk hun leke med et par av de andre og hun fikk virkelig rast fra seg.
Etter løpetid, innbildt svangerskap og "valper", er energien nå tilbake på topp.

Mandag 25. mai 2009
Den tredje kurskvelden i lydighet har vi hatt i kveld og det har vært en strålende kveld. Vi trente en halv time før kurset også så det ble en lang økt.
Majas motivasjon er det ingen ting å si på, hun er så treningsvillig at det er en fryd.
Søndag 24. mai 2009


Ut på tur! I dag gikk turen i Gjerdrumskogen sammen med Janne, Gro, Lotte, Geir, Viktor, Bente, Petter, Kaiser, Embla, Z, Karmen, Kaisa, Ronja og Leah. En fin tur hadde vi på Bernerstien. Maja koser seg med alle de andre hundene.
Viktors søndagslunsj?


Et trivelig møte.


Bortsett fra et par fotografer så er hele gjengen samlet.
Maja helt til høyre.


Et par sauevalper.

Maja tar en avkjølende dukkert som avslutning på turen.

Lørdag 23. mai 2009Hvamsetertjern er en vakker plass og dit gikk turen vår i ettermiddag. Hvamsetertjern ligger i Nes kommune og vi var 7 tobente og 6 firbente på dagens tur. Vi gikk oppover i strålende sol og hva gjorde hundene da vi kom til vannet? Plask uti med alle sammen. Det var heldigvis ingen andre der.
På dagtid midt på sommeren nytter det ikke å komme med denne bulkegjengen. Dette er en yndet badeplass og da er det fullt av folk der.
Vi hadde en deilig tur opp til tjernet og vi satt lenge i sola der, men ei lita regnskur fikk vi også.


Galemaja


mer galemaja


Og mer galemaja


Maja og Leah


Leah og Maja i et rolig øyeblikk.


Også Viktor koste seg.
Fredag 22. mai 2009


I går en pen og pyntelig utstillingshund og i kveld ei våt og møkkete skogsbikkje.
Etter maratondagen i går var det deilig å gjøre minst mulig i dag, ingen ting vi måtte gjøre. Maja var ikke akkurat rastløs hun heller. Det var først utpå ettermiddagen jeg begynte å bli rastløs og fikk lyst på skogstur igjen.
Så i kveld har vi gått tur i Gjerdrumskogen, og noe av turen  i øs, pøs regnvær.
Takk for turen til Janne, Gro, Bente, Petter, Leah, Ronja, Karmen, Kajsa, Embla og Z.
Torsdag 21. mai 2009
Kristi himmelfartsdag er en stor dag for NBSK avd. Øvre Romerike. Hvert år arrangerer vi da Sennenhundutstilling på Eidsvoll bygdetun. I år var det over 90 hunder påmeldt og det er en stor utstilling å arrangere for en liten avdeling. Mye skal planlegges og mye skal klaffe.
Heldigvis har flere i styret vært med på dette tidligere. Skal vi dømme etter de tilbakemeldingene vi så langt har fått, kan vi si oss fornøyd med årets arrangement.
Eidsvoll bygdetun gir en perfekt ramme rundt utstillingen, men en utendørs utstilling fungerer selvfølgelig best i pent vær. Nå fikk vi vel et perfekt bernervær først på dagen, med oppholsvær uten sol. Perioder med sol ble det og enkelte regnbyger slapp vi heller ikke unna.
Maja og jeg dro hjemmefra kl 6.30 og var hjemme kl 20.30, så det var en lang og slitsom dag.
Maja var jo også i ringen i dag og Torill, oppdretteren, stilte henne. Maja fikk 1. premie i Juniorklasse og 4. plass med HP(Hederspremie) i Juniorkonkurranseklasse.
Dommer var Astrid Indrebø.

Majas kritikk:
11 måneder.
Meget god type.
Harmonisk siluett.
En aning løse underlepper.
Utmerket hals og overlinje.
Normalt vinklet foran og bak.
Meget velgående.
God pels for årstiden.
Trivelig temperament.
Foto: Elin NormannsethFoto: Elin NormannsethJeg er godt fornøyd med dagen og utstillingsresultatet, men akkurat i dag kunne jeg ønsket en høyere plassering, slik at vi hadde fått en av de fine fjølene vi har fått malt til utstillingen vår. Vi får prøve igjen neste år.


Også i dag fikk Maja mange lufteturer med Silje. De har en spesiell kontakt. Ellers koste Maja seg i buret sitt i teltet til Bente og Petter sammen med Leah og Ronja.Helt spesielle gratulasjoner i dag går til Karmen og Embla. To hunder som stiller sjelden i ringen og som i dag gjorde det veldig, veldig bra. 

Onsdag 20. mai 2009
Og tida raser avgårde. Jeg hadde noen ærender etter jobb i dag og rakk bare en liten tur hjemom før vi måtte dra på lydighetskurs. Maja jobbet veldig bra og allerede i dag gikk det bedre enn forrige gang.
Fordi det er utstilling i morgen måtte Maja bades i kveld også. Det er bare en uke siden siste bad, men vi tok full pakke. 
Etterpå kjørte vi til Gjerdrum for å føne Maja der.
Vel hjemme igjen gikk Maja rett på soverommet og la seg.
Spenningen min er alltid stor foran utstillinger, men morgendagens utstilling knytter det seg spesielt stor spenning til. Ikke til Majas resultater, men til selve arrangementet. Dette er jo vår avdeling på Øvre Romerike sin store utstilling. Fordi det er et utendørs arrangement betyr været mye og yr.no har vært sjekket mange ganger i døgnet. Værmeldingene har vekslet mellom regnvær, regnbyger og sol. Nå ventes det vel delvis skyet oppholdsvær med fare for enkelte regnbyger - helgardering. 
Uansett, nå får det bære eller briste. Vi har jobbet mye for å få til et hyggelig arrangement og håpet er at alle får en hyggelig dag på Eidsvoll bygdetun.
Tirsdag 19. mai 2009
Tirsdag og freestyle. Trodde jeg. Da vi kom til Østmarksetra var det ingen der. Her har det nok skjedd en kommunikasjonssvikt. Vi kunne trent alene, men å trene når jeg er irritert er veldig dumt. Lydighet har vi dessuten trent tidligere på ettermiddagen. Vi gikk derfor en tur i stedet.
Det er fint i Østmarka, men jeg bor i Ullensaker og trenger absolutt ikke kjøre 5 mil til Oslo for å gå tur.
Etter 1 time kjørte vi hjem og Maja fikk klippet klør og børstet pelsen før hun skal bade i morgen.
Og så ble det noen bilder i Østmarka.Nå har vi også fått time hos veterinær for røntgen av hofter og albuer 18. juni. LeeArmand har bestilt time for hele Spice Girls-kullet. Fy så skummelt. Og en ulidelig periode å vente på resultatet.

Mandag 18. mai 2009
Så ble det vanlig lydighetskurs på oss likevel, med øvelsene i klasse 1. Maja og jeg har trent mye vi, men jeg trenger at øvelsene i klasse 1 utføres riktig for bruk i freestyletreninga.
2 dager i uka i 4 uker skal vi kurse oss. En fordel for oss at kurset er på Jessheim så slipper vi for en gangs skyld å kjøre så langt. Vi er bare 4 deltagere på kurset og 2 av de og instruktøren trener vi freestyle sammen med. 
Maja har jo "født" etter sitt innbildte svangerskap og nå har hun også sluttet å spise. Det er helt etter boka. 
Søndag 17. mai 2009
 For meg og mange andre, kanskje spesielt hundefolk, er det skogen som gir den perfekte rammen rundt 17. maifeiringen.
I dag var vi 7 tobente og 15 firbente som gikk tur sammen i Gjerdrumskogen. I strålende sol toget vi innover med 17. maisløyfer og noen med flagg i sekken. 
Vi gikk en god tur før vi fant oss en plass for grilling og kos.
Flagg, pølser, kaker og vafler.


Maja med 17. maisløyfe.


Maja og Z holder sammen.


Lille Conradi koser seg i møkkakulpen.


Blir så ren og fin......


Tia


Nesten hele gjengen


En sliten Conradi får sitte på i vogna hjem.

Takk for en fin dag alle sammen.


 

Lørdag 16. mai 2009

Den lille turgjengen i dag besto av Janne, Karmen, Kaisa, Maja og meg. Vi gikk en fin tur i Gjerdrumskogen.
Den nybadede Maja var innom hver pytt, kulp, bekk og elv og koste seg veldig.Etter turen var vi innom Bente og Petter og Maja fikk leke med Leahsøsteren sin.

Fredag 15. mai 2009
Det har vært et fantastisk vær i dag med sommertemperatur.
Ettermiddagen ble litt hektisk med bilvask og nabobesøk.
I kveld har vi vært en tur på Raufoss i bursdag til svogeren min. Der var jo også Vemund. Nå har ikke jeg sett han på lenge og han hadde vokst mye og prater og prater og prater.
Vi ble servert deilig middag, men vinen måtte jeg stå over da jeg skulle kjøre hjem.


Vemund med miniberneren. Han var veldig opptatt av at den lignet på Maja.

Onsdag 13. mai 2009
Onsdag er kvelden for bernertreff på Øvre Romerike. I kveld var det ikke lydighetstrening og vi gikk vi tur sammen i Gjerdrumskogen i stedet. Det var som vanlig veldig koselig.
Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tok faktisk ikke et eneste bilde.
Tirsdag 12. mai 2009

I kveld har det igjen vært freestyletrening. Maja var også i dag veldig konsentrert og treningsvillig. På samme plassen var det en stor samling for dachser og det hørtes, men Maja enset det ikke. Hun trener nemlig.Karmen og Janne er så flinke så.


Tilla rygger

Noen av de samme hundene skal begynne å trene for vannprøve og i kveld kom det ei fra Norsk Newfoundlandshundklubb og hadde først en teoridel om temaet. Jeg har ikke tenkt å begynne med dette nå, men fikk likevel med meg teoridelen og så på den første treninga i Ulsrudvannet.


Karmen får prøve apportering i vann
Og så er det Hiff som prøver seg


Ivrige tilskuere


Ulsrudvannet
Helt uberørt av alle hundene

Mandag 11. mai 2009
I dag er Maja 11 måneder.
Det innbilte svangerskapet er i dag over også. Da vi kom hjem fra jobb i dag løp hun pipende inn og lette etter pipedyr. Jeg trodde jeg hadde fjernet alle, men et fant hun likevel.
Jeg har vært på møte i bernerklubben i kveld så det har blitt sparsomt med tur.
Søndag 10. mai 2009
Ingen tur var avtalt i dag og været var noe skiftende på morgenen, men da sola kom tok vi turen til Gjerdrum for en skogstur.
På parkeringsplassen traff vi Anette, Desire og Tilla og da ble det tur sammen med dem. Vi gikk veien opp til "Bernerstien", gikk et stykke innover og gikk sti gjennom skogen ned igjen.
Tilla er badeglad, men Maja ville bare dyppe føttene.
Og en blomst fra hagen i dag.

Lørdag 9. mai 2009
Hvis noen tror det er kjedelig å være berner på Romerike, så får dere tro om igjen. Første post på programmet i dag var Hundens dag i Eidsvoll. Klubben vår var invitert til å delta der. Vi deltok i hundeparaden gjennom sentrum og flere av bernerne trakk vogn. Maja er for ung til det enda, men hennes tid kommer nok. Mange unger fikk seg også en tur i vognene.
En annen hundeklubb hadde agilityoppvisning og noen viste freestyle. Freestyle burde jo vi sett, men vi skulle videre.


Noen av "våre" i hundeparaden


Karmen trekker vognRonja trekker vogn


Her er det noen småhunder i vognene
Vi dro videre til Eidsvoll Bygdetun hvor vi skal arrangere utstillinga vår 21. mai. Der drakk vi medbrakt kaffe mens vi diskuterte utstilling og plassering av ringene og annet.
Det var ikke åpent på Bygdetunet og ingen andre folk der og derfor kunne hundene herje fritt rundt.
Bygdetunet er en vakker plass og er jo en perfekt ramme rundt vår seterhundutstilling.


Leah og Maja
Maja og Leah koser seg veldig mens Otto benytter anledningen til å snuse litt ekstra
Karmen foran. Bak fra venstre Maja, Otto og Leah. Med lange tunger etter masse løping har de funnet en liten skyggeplass.
Etter dette bar det videre til Bøn der vi har hatt vårt treffsted og hvor vi har et lokale som må tømmes og vaskes. Vi fikk ryddet og kastet en del, men vaskinga får vi ta en annen gang.

Fredag 8. mai 2009
Så er det fredag igjen og i kveld har vi gått en deilig tur i Gjerdrumskogen. Vi startet turen ved Lysdammen der Z og Karmen fikk svømme. Maja var masse i vannet, men svømte ikke.
Vi gikk på ordentlig skogssti i kveld på fuktig irrgrønn mose. Jeg har aldri gått der før og jeg begynte å drømme om all soppen som kanskje kommer der til høsten. Perfekt skogbunn for kantarell.


Z svømmer mens Maja ser på.


Her er det Karmen som svømmer mens Z holder seg til Maja 


Maja


Z koser øret til Maja. Karmen og Janne bak.


Ronja


På vei tilbake over Lysdammen

Onsdag 6. mai 2009
Vi har vært på bernertreff i kveld og et veldig trivelig et også.
Anne Karin hjalp oss med utstillingstrening og det er jo veldig matnyttig.
Alle stilte sine hunder og Anne Karin ga nyttige råd, tips og tilbakemeldinger.Bente stiller Ronja


Petter stiller Z


Søstrene sisters ble også stilt, men fikk leke masse.
Og i dag har Elna hentet sin lille Isak. Vi ønsker lykke til og gleder oss til å bli kjent med han.


Tirsdag 5. mai 2009
Tirsdag og freestyletrening ved Østmarksetra. I kveld var vi bare 3 personer og 3 hunder som trente. Før treninga gikk vi en tur i skogen og etter treninga fikk hundene leke litt sammen.
Vi trente individuelt i dag også og Maja var også i dag veldig konsentrert. Dekk og bli, sitt og bli, stå og bli...... nå fungerer det! Gå slalom mellom beina mine funker. Sitte bamse funker nesten, nesten. Rulle rundt..... vi kommer dit en gang.
Hoppe gjennom rockering prøvde vi også i dag og den kommer nok en dag.
Vi har det morsomt og det er hovedsaken.


En tur i skogen før trening


Lille Chili på 3 måneder er med på tur.


Vanlig Maja- Karmen-lek med Chili som følger med.

Søndag 3. mai 2009
Endelig kunne vi igjen gå på "Bernerstien" i Gjerdrum allmenning. Bommen er ikke åpnet igjen, men vi parkerte ved bommen og gikk veien opp. Vi hadde en koselig tur sammen med Janne, Gro, Anne Karin, Bente, Petter, Karmen, Kaisa, Embla, Z, Ronja, Leah, Gipsy, X-it og Daytona.
Vi hadde en badestopp ved elva. Hverken Maja eller Leah prøvde seg på svømming igjen, men Maja hadde mange turer uti vannet og balanserte på steinene.


Har så lyst, men vanskelig å komme uti.

Vi hadde i dag også ei lang kaffepause. Hundene fikk søke godbiter og leke sammen. Z kutiserte Maja hele tiden og hun nøt oppmerksomheten. Om det er fordi Maja er innbilt svanger og lukter godt, vites ikke.


Øret blir godt vasket
Z og Maja er så søte så.
Litt lek med Leah og Daytona ble det også.
Maja, Leah og Daytona
Maja og Leah
En gytende frosk hører også våren til.

Lørdag 2. mai 2009


Vi har vært på deilig tur i Gjerdrum i dag også, vi. I dag gikk vi sammen med Bente, Petter, Gro, Embla, Z, Ronja og Leah. Vi gikk fra Lysdammen og innover til vi møtte snø, is og søle. Da fant vi oss heller en tørr plass for å drikke kaffe og hundene kunne løpe litt. Maja koser seg sammen med alle de andre. Z vier henne mye oppmerksomhet og hun nyter det. Hun legger seg ned og lar seg rundvaske eller hun løper i full fart med Z etter.
Vi har ikke hatt den samme varmen som i går, men helt fint turvær.
Fredag 1. mai 2009


Banjar, Anne Karin og MajaDet er 1. mai, det er strålende sol, det er sommervarme og bjørka er allerede helt grønn. Det er tidlig det her.
Turen i dag gikk i Kniplia i Gjerdrum sammen med Gro, Janne, Karmen, Kaisa, Embla og Z.  Anne Karin kom også etter med Banjar.


Banjar og Maja
Maja og KarmenVi gikk inn til skytebanen hvor vi koste oss med kaffe i sola.
På skytebanen vaiet det røde flagget så fint i dag, men ikke fordi det var 1. mai, men fordi det var skytetrening.

Etter turen kjørte vi opp i allmenningen for å sjekke om bommen var åpnet igjen, men det var den ikke. Så må vi nok vente ei stund til før vi kan komme til i mer variert turterreng.
Vi tok turen innom Lysdammen også og hundene fikk seg en dukkert. Maja gikk uti vannet, men la ikke på svøm i dag.
Maja i midten her
Z tar en svømmeturI kveld har vi vært på grillfest hos noen naboer. Deilig mat, godt drikke og hyggelig selskap. Grillet elgbiff smakte utrolig godt og det vanket også ei pølse på Maja.
Vi satt ute helt til kl 01, men det var riktignok med terrassevarmer og gode pledd.


Ingvill, Roger og Vidar ved grillen.


Onsdag 29. april 2009
Vi har vært på bernertreff i Gjerdrum og i dag var det veldig mange med på trening. Maja var mest opptatt av noen unger som var veldig rause med godbitene.

Etter treffet gikk vi en tur til Lysdammen sammen med Bente, Petter, Leah og Ronja.

På denne turen skjønte Maja og Leah at de kunne svømme.
I vilter lek spurtet de plutselig uti vannet og da måtte de bare svømme. Det gikk så kjapt at jeg ikke fikk tatt bilde engang.
Det eneste jeg fikk knipset var et bilde av Leah da de var kommet på land igjen.


Da har jeg vel fått ei ny badenymfe, tenker jeg. Det ante meg for hun var veldig opptatt av vannet i høst. Da var hun jo så liten og bare vasset.

Tirsdag 28. april 2009
I kveld har vi vært på freestyletrening igjen ved Østmarksetra. Vi trente kun individuelt i dag og Maja var utrolig fokusert. Hvem som helst og hva som helst kunne gå forbi uten at hun enset det. Og momentene går faktisk litt bedre for hver gang.
Etter treninga gikk vi alle en tur i skogen og det var deilig å gå på nogenlunde tørre stier igjen.
Vi fikk også hilse på Majas mor Zena i kveld. Jeg prøvde å få tatt et bilde av Maja og Zena sittende sammen, men det var helt umulig.
Maja skulle ikke sitte og jeg fant ut etterpå at jeg hadde stilt inn kameraet feil.


Zena, Zenas forvert og MajaSøndag 26. april 2009
Først kritikken fra utstillingen i går da jeg glemte å få med meg den i går:

Type with good head
Good topline
Generally good built
Good angles
Good symmetric markings
Slightly tends to close in on right hand.

Også i dag har vi vært på utstilling i Stangehallen. Vi hadde tidlig frammøte i dag og alt gikk raskt unna.
Anne- Karin stilte Maja i dag også og det så ut som Maja var mer medgjørlig enn i går. Ellers ble det en 1. premie i dag, rød sløyfe, men ingen plassering.

Dagens kritikk:
Excellent type
Correct head with very dark eyes
Correct bite
Enough strong bones
Excellent angles
Enough correct movementI dag fikk ikke Maja anledning til å slappe av i buret sitt for i dag var Silje tilstede. Maja traff Silje første gang på en utstilling før hun fylte 4 måneder og de har truffet hverandre på noen utstillinger siden. Det var et hjertelig gjensyn  og Maja og Silje var på farten til vi dro hjem.
Bildene har jeg tatt på lang avstand uten at de så meg. At de har god kontakt er det ingen tvil om.Og Maja trodde hun skulle få slappe av da hun kom hjem, men nei. Da kom Otto for å låne badekaret hennes. Så ble det litt spurting i hagen med han før han fikk et godt bad og ble gullende ren.

Lørdag 25. april 2009

Denne helga er helt og holdent viet hundeutstilling i Stangehallen. I går kveld ble Maja badet, fønet og børstet.
Nå står hun så fint under hele prosessen. Enkelte øyeblikk kan det nesten se ut som hun nyter det, men det er kanskje å dra det litt langt. Vi fikk besøk mens hun badet, så det gikk vel litt lang tid mellom bad og føning, men det ble veldig bra.
Så i dag har altså Maja debutert i juniorklassen og det var Anne- Karin som stilte henne. Maja var ikke i det mest samarbeidsvillige hjørnet i dag og Anne- Karin måtte jobbe hardt. Resultatet kan vi ikke klage på. Hun ble nr. 3 i konkurransen og med CK. Bra debut.
Maja er nå innbilt svanger og vil vel helst bare sove. På utstillingen smetter hun inn i buret sitt så fort hun får en anledning.
Og overraskende nok ble det noen bilder i dag også.
En stor takk til Anne- Karin som stiller henne så bra.

Torsdag 23. april 2009

Her har det vært den store badekvelden. Embla og Z har lånt Majas badekar i kveld og blitt gullende rene. Det er deilig å kunne ha både bading og føning ute på terrassen igjen.
I morgen blir det Maja som skal få bade før utstilling lørdag og søndag.
Det har vært en aldeles nydelig dag i dag og det var 17 grader da jeg dro fra jobb.

Onsdag 22. april 2009


Dagens lille vårtegn. Nå titter hvitveisen fram. Det var i hvert fall i dag jeg så den her på tomta.
I kveld har vi vært på ukas bernertreff i Gjerdrum og Maja har fått leke med søsteren sin Leah igjen. Det er alltid like morsomt.
Tirsdag 21. april 2009
Så har vi vært på freestyletrening igjen. Jeg jobbet til kl 17.30 i dag og dro direkte på trening på Østmarksetra for å slippe å kjøre hjemom.
Det ble kanskje litt drøyt for oss begge.
Vi har trent mye siden sist tirsdag, men det gikk vel litt i ball innimellom i dag, mest for meg og litt for Maja. Hun er så fokusert på godbiten at hun gjør alle øvelsene hun kan på en gang for å få, sitt og stå og dekk og bli og sitt og stå og dekk.
Men når jeg tenker på det etterpå så ser jeg at det gikk bedre i dag enn sist gang.
Øvelsene sklir vel på plass etter hvert.

De gode venninnene Maja og Karmen har også hatt sin første slåsskamp i dag. Jeg har ventet lenge på at Maja skal få seg en smell fordi hun er så full av sjøltillit og står bredbent over alle. Hvordan det hele startet så vi ikke, annet enn at Maja sto over Karmen som lå på rygg. Karmen fikk antagelig nok og sa i fra, men Maja ga seg ikke.
De lekte sammen igjen seinere da vi gikk en tur i skogen.Lille Chili og Maja


Her er Maja sammen med en kompis.


Chili

Søndag 19. april 2009

Å for en strålende vårdag! Det var litt kaldt på morgenen, men vi møttes til tur først kl 12 og da var det blitt godt og varmt. I går holdt vi på mest i hagen med raking, så det var deilig med ordentlig tur i dag. Turen i dag gikk til Kniplia i Gjerdrum. Der var det fint og forholsvis tørt.
Vi gikk til skytebanen hvor vi drakk kaffe og hundene lekte og koste seg.
Tospannet Daytona og Maja.
Trespannet Karmen, Maja og Daytona.Dagens gruppebilde: Maja, Kaisa, Embla, Z, X-it, Karmen, Daytona og Gipsy.


Etter turen var vi innom Torill for å få klippet Maja litt før utstillingen neste helg. Jeg fikk jo samtidig hilst på de 5 Netevalpene som nå er blitt 5 uker gamle og aldeles bedårende.


Det ser ut som Janne har smeltet helt.

Takk for en fin tur til Gro, Janne, Anne- Karin og alle bernerne.

Fredag 17. april 2009

Nå er det blåveis i massevis på tomta. I lia bak huset er det tuer tett i tett. Da er det virkelig vår!
I dag har det vært en strålende vårdag. 
Maja og jeg har hatt en nydelig kveldstur til Hovinfjellet sammen med Janne, Gro, Bente, Petter, Leah, Ronja, Z, Embla, Karmen og Kaisa.
I kveld møtte vi rådyr der og det er første gang jeg møter det der.
Takk for turen alle sammen.


Godbit på gang og da er Maja først i køen


Maja i farta


Z og Karmen


Maja og Leah


Ronja


Torsdag 16. april 2009

Og hvor ble det av all snøen? Da jeg kom hjem fra fjellet 2. påskedag var det snøfritt i hagen. Mye andre uhumskheter hadde derimot kommet til syne. 1 stk. joggesko (Maja!), mange leker og så mye hundebæsj at jeg kan lure på hvor mange hunder det egentlig bor her. Og jeg som synes jeg har har plukket opp etter Maja i hele vinter. Nå har jeg plukket opp alt og vi er klare for våronna. Bakken må nok tørke ei god stund før jeg kan rake. Det blir forresten spennende å se hvilke stauder som dukker opp, for Maja hadde sine raid i bedene i fjor høst. Blåveisen har da dukket fram i lia bak huset. Da er det vår.

Onsdag 15. april 2009
Maja og jeg har trent i flere omganger i dag. Hun var også i dag supermotivert. Med Maja har jeg ikke brydd meg med å trene annet enn øvelser jeg sjøl ser nytten av, men i freestyle brukes alle tradisjonelle lydighetsøvelser. Derfor har vi satt inn et støt nå og Maja tar det kjapt hun.

I kveld har vi vært på det ukentlige bernertreffet og for første gang på vår nye treningsplass i Gjerdrum. Siden veldig mange av Øvre Romerikes bernere bor i Gjerdrum, passer jo det bra.
Bente med Ronja, Anne-Karin med Daytona og Janne med Karmen


Petter med Leah

Tirsdag 14. april 2009


Tirsdag og freestyletrening. Jeg måtte lete høyt og lavt og i alle kroker for å finne motivasjon for å ta tur nummer 2 til Oslo i dag etter bare 1 time hjemme. Jeg fant vel noe som lignet og derfor dro jeg.
Maja var heldigvis supermotivert og jobbet fantastisk. Hun husket godt hva vi jobbet med sist og det hjalp også godt at jeg gikk opp et hakk på godbiter til frolic.
Maja ble god og sliten, men jeg falt nok ut lenge før henne.
Vi trener i nærheten av Osloavdelingen sitt treffsted og etter treninga drakk vi kaffe sammen med dem.

Fra langfredag til 2. påskedag 2009


Embla foran og Maja og Z bak.

Tidlig langfredag morgen dro Maja og jeg til fjells til Gro, Embla og Z som har hytte et stykke fra Hundorp. Vi kjørte fra tjukk tåke og kom opp til strålende påskesol.
Vi har hatt noen fine dager med fine turer, god mat og godt drikke. Påskeaften fyrte Gro opp stampen og på kvelden ble det herlig bad.
Maja har kost seg veldig. Hun nyter åpenbart all oppmerksomheten fra Z. Tok Z seg en hvil, gikk Maja gjerne bort og satte seg på hodet hans eller sto over han.
Etter et par dager skjønte også Maja at det ikke var så lurt å nærme seg Emblas matskål.
Hyttetomta er inngjerdet, men Maja har jo også vist tidligere at gjerde og port ikke er effektive hinder for henne. Slik var det her også.


Snø, sol og vakkert. Litt sølete veier var det her også.
Fjolls til fjells. Maja og Z.


Z og Maja


Maja og Z


Maja
Gro og Mona i stampen.


Og så var det Maja som syntes det var litt gulvkaldt.


Litt tåke nedi dalen i dag tidlig.


Takk for oss.


Torsdag 9. april 2009


Det var veldig tåkete i dag og ikke veldig fristende med noen skikkelig tur, men vi tok turen til Hovinfjellet. Selv om det regnet ganske mye i går var det forholdsvis tørt der. Vi gikk der sist på søndag og det er helt utrolig hvor mye av snøen som har tint. Maja hadde det travelt med å snuse på alle bare flekker.
På vei ned igjen møtte vi noen med ei 3 år gammel rottweilertispe. Heldigvis ville hun leke og Maja fikk da en god runde med herlig lek.I ettermiddag kom sola og da kunne Maja få vårens første utebad. Klippet klør og klippet litt pels og så deilig å kunne stå ute med det. Maja står helt rolig, men hun ser nokså plaget ut.


Tirsdag 7. april 2009
Tur langs veien er da noe kjedelige greier, men det er det blitt i dag og ingen skogstur.
Ellers har jeg vasket bilen og det trengtes etter alle turene på sølete skogsveier. I vinter har jeg vasket i vaskehall og dette var vårens første bilvask hjemme på gårdsplassen.
Jeg var spent da jeg startet høytrykkspyleren for i høst var Maja så redd den at hun løp inn og gjemte seg. I dag var det absolutt ingen reaksjon. Hun lå bare rolig ved siden av og så på.


At denne bilen trengte en vask er det vel ingen tvil om.


Og så var den svart og blank igjen.


Mandag 6. april 2009
Det er ikke så greit å vite hvor en skal legge turene nå for å unngå den verste søla. Kveldsturen i dag gikk i Kniplia i Gjerdrum sammen med Janne, Anne- Karin, Bente, Petter, Leah, Ronja, Karmen, X-it, Gipsy og Daytona.
Vi hadde igjen en veldig koselig tur og veldig morsomt for hundene, men det var ganske sølete veier der også.
Ved skytebanen er det asfaltert og der drakk vi kaffe mens hundene fikk boltre seg på bar asfalt og snødekte skråninger.
Maja i lek med Karmen


Petter er en populær mann.


Her er det vel Maja som ikke kan vente lenger på godbiten.


Maja


Og fotogene KarmenSøndag 5. april 2009Bernerhorden på tur.
Dagen startet med tåke i dag også, men heldigvis lettet den før vi startet turen. Vi var 5 tobeinte og 7 bernere som møttes til tur på Hauerseter i Ullensaker allmenning.
Strålende sol satte en ekstra spiss på turen til Hovinfjellet og vi ble sittende lenge ved utsiktspunktet.
Alle hundene koste seg sammen og Maja og Leah lekte selvfølgelig masse.


Leah og Maja


Karmen og Maja


Janne og Anne- Karin


Leah


Daytona


Maja
Tusen takk for turen til alle sammen.

Lørdag 4. april 2009Her startet dagen med tåke. Janne og Karmen har i dag gått sammen med oss til Hovinfjellet og der er det ikke så sølete som det nå er i Gjerdrumskogen. Vi hadde en hyggelig tur og Maja og Karmen koser seg veldig sammen.Først da vi var ferdig med turen, tittet sola fram og det ble et strålende vær på ettermiddagen.

Vi nøt ettermiddagssola med spekemat, øl og aquavit i solveggen hos Ingvill og Roger. Ellen, Vidar og May var der også.Da sola gikk ned måtte vi trekke innendørs og vi spiste deilig taco. Det ble sein natt før vi trasket hjemover.Torsdag 2. april 2009

Nok en strålende dag med god vårvarme og snøen tiner. Jeg så virkelig forskjell her i hagen da jeg kom fra jobb.
Og så er det jo så deilig at det nå er så lenge lyst.
I kveld har vi igjen vært i Gjerdrumskogen sammen med Bernerklubben. Bilveien innover er nå så leirete at bilen sklir i leira. Vi hadde da uansett en veldig hyggelig tur i kveld. Maja fikk leke masse med Leah mens vi koste oss med kaffe og påskemarsipan. Z og Kaizer flørter fortsatt villt med Maja og hun har sitt fulle hyre med å holde dem på avstand.


Maja og Leah


Z tar en pust i bakken.


Embla


Flørt. Maja har Z på den ene sida og Kaizer på den andre.

Jeg tror Maja sovnet momentant da hun kom i bilen. Da vi kjørte ned fra skogen hørte jeg sovepusten hennes. Hun var så møkkete og hun fikk leke litt i snøen før vi gikk inn hjemme. Hun burde hatt et bad med en gang, men det orket jeg ikke. Jeg var også så møkkete at klærne måtte rett i vaskemaskinen.

Tirsdag 31. mars 2009

I ettermiddag bråbestemte jeg meg for å se på treninga i freestyle i klubben i Oslo. De trener ved Østmarksetra der Osloavdelingen har base. Vi fikk dårlig tid og jeg kjørte langt fortere enn jeg har råd til og rakk det akkurat.
Se på? Nei, her kan du ikke se på. Her må du være med!
Ok, vi ble med på treninga og det var virkelig morsomt.
Maja storkoste seg og var veldig med.
Freestyle eller kreativ lydighet eller dans med hund. Hund og fører beveger seg til musikk og legger inn forskjellige øvelser og triks.
Jeg er ingen danser og ikke akkurat grasiøs, men det er i det minste en artig måte å trene på.
Mye latter og glede på treninga er sunt for hund og eier.
Nå skal vi hjemmetrene på diverse momenter og så blir vi med på treningskveldene framover.
Maja er veldig sliten i kveld etter 2 turer tur-retur Oslo og en treningsøkt hvor hun virkelig har fått bruke hodet.


Søndag 29. mars 2009

I dag har vi hatt en herlig tur i et praktfullt vær. Bernerklubben vår hadde fellestur i dag og de fleste hadde fått med seg at klokka skulle stilles 1 time fram, men noen kom halsende etter.
Det var godt for alle å kjenne sola varme og vi ble sittende lenge på leirplassen. Hundene koste seg sammen og Maja fikk leke masse med Leah igjen. Z og Kaizer er fortsatt veldig ivrige på henne, men det ser ikke ut til å plage henne.


Bommen var stengt i dag, men vi kom oss rundt.
Maja


Maja og Leah i fortrolig samtale.


Maja og Leah. Og Z slikker Maja i øret.


Maja forsøker å unnslippe.


Maja og Janne.


Daytona og Janne.
Maja
Og takk til alle for en veldig fin dag.


Lørdag 28. mars 2009

Overraskende nok var ble det strålende sol i formiddag og med snøen som kom i går var det jo riktig vakkert. I dag har jeg vært på årsmøte i Berner Sennenklubben og Maja og jeg gikk en runde i vårt eget nærmiljø på morgenen. Vi hadde også tid til masse lek i hagen. 


Bilder fra morgenens klatretur:Og litt galskap:

 

Torsdag 26. mars 2009
Det er torsdag og treff i bernerklubben. I stedet for trening var det i kveld skogstur i Gjerdrum.
Det var både kaldt og surt og glatt og det var ikke mange som møtte opp.
Z og Kaizer var mest opptatt av rompa til Maja og hun lukter tydeligvis fortsatt godt. Turen ble vel derfor litt stressende for Gro og Lotte.
Vi gikk den vanlige ruta og jeg fikk et forslag på facebook i kveld at den burde kalles Bernerstien. Et utrolig godt forslag.
Vi hadde med kaffe i kveld også, og mens vi drakk kaffe fikk Maja leke med Daytona og Karmen.
Vi takker for turen til Gro, Janne, Lotte, Embla, Z, Karmen, Kaizer og Daytona.
Onsdag 25. mars 2009
I dag er boligalarmen installert, både brann- og innbruddsalarm. Det føles betryggende. Jeg har ikke tidligere vært redd for innbrudd her, men jeg har måttet innse at den trusselen i det siste har krøpet nærmere.
For mange år siden opplevde jeg innbrudd flere ganger og å komme hjem til et hus hvor det har vært innbrudd er ingen hyggelig opplevelse.

Vi har også hatt hyggelig besøk av Elna i dag. En tur ble det også, men nå er det så glatt på veiene langs jordene mot skogen at vi gikk på bilveien i stedet. Da fikk vi hilst på hestene også. Maja er så glad i å hilse på føllet som ble født i fjor sommer og det er gjensidig.Elna venter nå på Isak, en sheltievalp som nå bare er 2 uker gammel og som hun kan hente i mai. Dette er en helt ukjent rase for meg, men jeg håper Maja og jeg får bli kjent med han. På dette bildet er han 11 dager gammel.Og stemorsblomstene mine var like fine etter ei natt med 7 kuldegrader. Sist natt fikk de stå i gangen og det var kanskje godt for da hadde det vært hele 12 grader.

Mandag 23. mars 2009
Da er de første stemorsblomstene på plass på terrassen. Da er det vår. Jeg planter alltid stemorsblomstene før påske og det har alltid gått bra. De tåler noen kuldegrader. Og skulle det ikke gå bra, så er vel ikke det noen krise heller.
Det har vært en nydelig vårdag med strålende sol og mange varmegrader.
Maja og jeg har da også fått oss en fin tur til Hovinfjellet.


Snøen smelter.....

Lørdag 21. mars 2009
Janne, Gro, Lotte, Elin og jeg har vært og handlet premier til klubbens utstilling i mai. Vi var innom Guri og Ole i Nes og Guri ble også med oss på shopping.
Etterpå ble det hyggelig kaffekos i vårsola i hagen hos Guri og Ole. Maja var jo med og hun forsøkte å få med Enya og Tera i lek, men hun fikk raskt beskjed om hvem som bestemmer i den hagen.


Lotte, Janne og Elin med Enya.


Maja følger Guri og kakeboksen.


Maja og Enya
Maja fikk en fin trekubbe å leke med

 

Dette var også kvelden for NBSK avdeling Øvre Romerikes årsfest. Den ble holdt hjemme hos Bente, Petter, Leah og Ronja i Gjerdrum. Maja var med og hun fikk leke med Leah i time etter time.
En hyggelig kveld med deilig mat og godt drikke og fest som varte ut i de små timer.


Viktor var festens yngste deltager.

Fredag 20. mars 2009
Så er endelig Majas løpetid over og dermed er vi tatt inn i varmen igjen hos turgjengen. I kveld har vi derfor gått en fin tur sammen med dem i Gjerdrumskogen. Stakkar Z hadde ikke skjønt at Majas løpetid er over og han hadde nok en stressende tur.
Maja har også fått et bad i dag og nå har hun blitt veldig flink og tålmodig. Jeg klippet under potene, oppå potene, klippet klør, klippet ørene og litt ellers. Dusje, sjamponere og dusje igjen. Så skal hele pelsen fønes tørr og til slutt børstes. Det tar litt tid og Maja sto så tålmodig i dag gjennom hele prosessen.
Og så morsomt det er for meg å klippe når det ikke er utstilling dagen etter. Jeg klipper mye bedre når jeg ikke er redd for å klippe feil.
Da vi kom hjem fra Gjerdrum i kveld måtte jeg lokke Maja ut av bilen. Da hadde hun sovnet så godt og det er så deilig å se hvordan hun koser seg i bilen.
Torsdag 19. mars 2009

Det har vært et fantastisk vær i dag og etter jobb var det bare å komme seg ut. Hadde ikke tid til butikken og ikke tid til middag. Maja er jo så sulten at hun måtte få en halv porsjon.
Så var neste stopp Gjerdrumskogen hvor vi gikk en deilig tur.
Sola var borte der vi gikk, men da vi kom opp i høyden så vi Gjerdrum badet i ettermiddagssol.
Tirsdag 17. mars 2009


Maja og jeg hadde en aldeles nydelig tur til Hovinfjellet i ettermiddag i strålende vårsol. Det er aldri mange mennesker der på hverdagene og i dag møtte vi kun 1 menneske og 1 hund. Heldigvis for Maja var det en leken valp på 5 måneder.
Den var av rasen Boerboel og det er ikke noe en møter hver dag. De fikk leke lenge, men jeg var så opptatt av å snakke med eieren at jeg glemte å ta bilde av dem.
Det er deilig å kjenne sola i ansiktet igjen og i dag varmet den skikkelig.

Jeg veide Maja hos veterinæren i dag og nå veier hun nesten 38 kilo.

Mandag 16. mars 2009

16. mars var Millas bursdag og jeg har tenkt mye på Millamor i dag. Den bursdagen ble jo feiret 11 år.


 

Søndag 15. mars 2009
Å ha hund med løpetid er KJEDELIG!! Å ha hanhund eller være hanhund når det er tispe med løpetid i nærheten, er heller ikke morsomt. Maja og jeg skulle derfor gå litt seinere på dagen enn Gro og Janne med hundene i dag.
Vi møtte dem, men da var de kommet nesten ned til parkeringsplassen igjen.

Det var koselig å gå den veien igjen, det er faktisk ei uke siden sist. Vi møtte mest hanhunder i dag, men da vi hadde kaffepause kom det heldigvis ei tispe som gjerne ville leke med Maja. De lekte lenge og jeg er glad hun kunne få ut litt energi. Det ble etter hvert et nydelig vær også.

Onsdag 11. mars 2009
                                                 

9 måneder i dag.
Så har altså Maja allerede blitt 9 måneder. Hun er blitt ei stor og flott jente som er morsom, trygg, grei, snill, rampete, oppvakt og, og, og...... Majas navn er Sporty Future og ja, hun er sporty. Ingen hinder er for høye, noe som er min bekymring.
9 måneder, og da stiller Maja som junior på neste utstilling og ikke i valpeshow.
Dagen har ikke blitt feiret med bløtkake eller en tur på byen, men på beste vis: Kveldstur med søster Leah.
Vi hadde en fin tur i Kniplia i Gjerdrum, et sted ikke jeg har vært. Maja og Leah lekte absolutt hele veien og gikk vel minst 3 ganger så langt som oss andre.
Vi hadde lyst til å få til et bilde av de to sittende pent ved siden av hverandre, men det prosjektet måtte vi gi opp.
Det var dessuten så mørkt at speilreflekskameraet ikke ville jobbe. Fikk bare et vanlig lekebilde.Da jeg kjørte mot Gjerdrum i kveld var det en vakker solnedgang og jeg måtte stoppe og fotografere den også.

Bildene er tatt på vei fra Jessheim til Kløfta og i retning Gjerdrum/ Nannestad.

Da vi dro hjemover var det fint måneskinn.


Søndag 8. mars 2009
Vi lar oss vel ikke stoppe av litt dårlig vær vi. Ut i skogen skal vi, men jeg var faktisk inne på tanken om å snu da jeg kjørte over til Gjerdrum i formiddag. For det var glatt, og så veldig veldig glatt, såpeglatt. Jeg mistet faktisk styringen et par ganger og det var virkelig ubehagelig. Da vi kjørte hjemover hadde mye av snøen i veibanen tint og det var langt sikrere å kjøre.
Det har snødd tett i hele dag og det var litt tungt å gå i skogen, men koselig var det. Maja og Leah hadde i dag selskap i leken av 5 måneder gamle Daytona og de 3 lekte og hadde det fint sammen.
De som var sammen med oss i dag var Anne-Karin, Bente, Petter, Leah, Ronja, Gipsy, X-it og Daytona.
Maja, Leah og Daytona.
Leah og Maja
Kaffe må vi ha.I skogen møtte vi også Torill, Irene og Hege med Izzy og hester.
Irene på hesten


Torill, Izzy og hesten.


Lørdag 7. mars 2009

Jeg har sett denne utsikten langt vakrere. Det snødde ganske tett da vi gikk i Gjerdrumskogen i dag, men vi hadde en fin tur likevel. Ingen har noen vinter tidligere hørt meg si at vi har fått nok snø, men nå synes jeg også det. Forsåvidt meningsløst å mene noe om det, for det får vi ikke gjort noe med. Vi får ta den snøen som kommer. Og tenk hvor lettvint det er med hund i snøen i motsetning til leire og møkk.

Maja og støvsugeren har aldri vært bestevenner, men i dag viste hun at de er blitt bedre venner. Hun vil fortsatt ikke være i samme rom som støvsugeren, men legger seg rolig ned i et annet rom. Da er det til å leve med.Onsdag 4. mars 2009


Både sol og måne synlig da vi gikk tur i formiddag. Det var ganske så grått under turen, men på vei hjem fikk vi litt sol.
Når Maja og jeg går alene legger vi inn litt trening underveis, og da er det full konsentrasjon. Da er det også enkelt å få henne til å gå utenom hestepærene.

Vi har også i kveld gått tur i Gjerdrumskogen. I kveld har vi gått sammen med Bente, Petter, Elin, Leah, Ronja, Nete, Tia og Gremlin. Maja og Leah gikk i bånd det meste av turen, men fikk en etterlengtet lekestund under vår kaffepause.


Med litt godvilje kan du vel skimte Maja og Leah i snøhaugen.
Vi savnet blitsen, Janne!


Tirsdag 3. mars 2009
I dag har jeg igjen vært i begravelse i Hoff kirke på Toten.
I dag var det onkel Bjarne vi fulgte til graven og det er mindre enn 3 måneder siden begravelsen til hans bror.Maja har derfor hatt en ganske kjedelig dag med mange timer i bilen, men hun ser ut til bare å kose seg. Etter minnesamværet ble vi med til ei kusine og der fikk Maja være ute i snøen.
Så i dag har jeg truffet masse familie som jeg sjelden ser og mange av dem fikk jeg ikke snakket med i dag heller.
Søndag 1. mars 2009

Fellestur med Bernerklubben på Øvre Romerike i dag. 28 mennesker, 18 bernere og 2 andre hunder på tur. Veldig trivelig og morsomt med så mange. Maja koste seg, men er helt klart roligere nå. I dag var enda en søster til Maja med på tur, Posh som vi ikke har sett siden i høst.


Daytona fikk sitte i vogn trukket av Gipsy.


Janne fikset bål til oss.


Maja på fanget til Elin og Otto ved siden av.


Maja og Leah fikk lekt seg litt i dag også.


Lørdag 28. februar 2009

Det er den siste dagen i februar og vinteren viste virkelig styrke i dag med 18 kuldegrader tidlig på morgenen. Med strålende sol steg derimot gradene raskt og da vi møtte turgjengen i Gjerdrum kl 10.30, var gradene steget til 10.
Maja har i natt fått sin første løpetid, 8,5 måneder gammel.
Hun har vært litt annerledes et par dager. Ikke trist, men litt stille og en anelse melankolsk. Da fikk jeg svaret på hvorfor.
Jeg var litt spent, men Z viste ingen ekstra interesse i dag.
Vi hadde en aldeles nydelig tur i dag med koselige folk, trivelige hunder, masse snø og strålende sol.
Vi ble derfor værende lenge på rasteplassen. Embla og Z fikk pelsstell av Janne, vi drakk kaffe, hundene søkte godbiter og Maja og Leah fikk masse tid til å leke med hverandre.


Maja og Leah i et gyllent øyeblikk: De står stille!


Maja og Leah


Dynkes i snøen.


I mine øyne: Romerikes søteste søskenpar.


Janne med Maja på fanget og Karmen ved siden av.


Vi takker for en fin tur til Bente, Petter, Janne, Gro, Tore, Leah, Ronja, Embla, Z, Karmen og Enya.

Naboen som mater rådyrene, har nå sett gaupespor her igjen, men han har ikke registrert at noe rådyr er tatt av flokken han forer.

Fredag 27. februar 2009

Dette er ingen fjellvidde, men Ekornrud i dag.
Maja og jeg har gått en tur her på Ekornrud i deilig sol. I dag var det ikke hestebæsjen som var mest spennende, men vanvittig mye rådyrbæsj.


Rådyrspor
PinnebekkenI kveld har vi igjen vært på koselig tur i Gjerdrumskogen sammen med Ronja, Leah, Karmen, Embla, Z, Bente, Petter, Janne og Gro.
Maja og Leah fikk igjen lekt seg gode og slitne.

Torsdag 26. februar kveld

Vi har vært på Bøn i kveld på Bernertreff. Jeg satte Maja i hundegården, men Maja kenguru hoppet over gjerdet og løp rett til Leah som var midt i treningsøkta.

Da vi kjørte hjem og var kommet 50 meter fra hjemme sto det 3 rådyr midt i veien. Heldigvis hadde jeg forholdsvis lav fart slik at jeg fikk stoppet til de kom seg ut av veien.

En stor nyhet: Den nye hjemmesida til Norsk Berner Sennenhundklubb avd Øvre Romerike ble lagt ut i dag.
Vi har jobbet med den ei stund og den ligger nå på samme plattform som NBSK sentralt.
Her er linken:
NBSK avd Øvre Romerike

Torsdag 26. februar 2009

En vakker dag i Gjerdrumskogen. Maja og jeg har gått alene i dag. På vei opp til skogen møtte vi Torill og Anne-Karin med hesten Banjar og hundene. Så da vi begynte å gå hadde Maja nok å snuse på, hun kjente nok lukta av alle sammen.
Vi gikk en del lenger enn vi pleier å gå på kveldstid, men vi tok kafferasten på samme rampe som vi pleier.Maja og jeg koser oss veldig alene, men det er klart koseligere når det er flere med.

Etter turen var vi innom Torill og jeg fikk kose lenge med de 9 Tillavalpene som nå er blitt 5 uker gamle. Og de er jo bare så søte!
Maja var i hagen sammen med Izzy, Tilla, Z og Embla.Tirsdag 24. februar 2009
Jeg tror ikke Maja synes det er så dumt at jeg er sykmeldt for da blir det mer tur. På formiddagen ble det tur her på Ekornrud og i kveld har vi gått i Gjerdrumskogen sammen med Karmen, Kaisa, Embla, Z, Gro og Janne.
Nå er veien brøytet igjen så det er lett å gå. Utfordringen i kveld gikk vel mer på å hindre hundene å spise for mye hestebæsj.
Hestepærene lå ganske tett og til og med en stor og fersk en midt på vår faste rasteplass.

Jeg dro innom veterinæren i dag og veide Maja.... 36,4 kg.


Mandag 23. februar 2009

Maja og jeg er hjemmeværende denne uka og kunne riktig nyte det vakre vårværet i dag. Det er sol og varmegrader, det drypper fra taket og snøen raser fra trærne.
Jeg er sykmeldt, men kan da være ute og derfor tok vi turen til Hovinfjellet og der er det lenge siden vi har vært.
Helt opp til utsiktspunktet kom vi ikke, for der var det nok ikke gått noen på lenge. Snøen var litt for dyp til at Maja burde gå der. 

 

Søndag 22. februar 2009

Jeg måkte ikke snø i går, så formiddagen i dag har gått med til det. Med 0 grader var snøen blitt tung.
Når vi skulle i bursdag i Oslo kl 2, ble det ingen skogstur på oss. Mor fyller 86 i dag og Christina hadde bursdag tidligere i måneden, så begge ble feiret i dag.
Ingen av de fikk likevel så mye mye oppmerksomhet som 15 måneder gamle Vemund. Han stjal showet fullstendig, selvfølgelig. Med 2 sett besteforeldre, tante, onkel, oldemor, grandtante og Maja på besøk manglet han ikke publikum.
Vemund og oldemor


Denne gangen hadde jeg med buret til Maja, slik at Vemund kunne showe i fred og Maja også roe seg lettere.
Når Maja ikke var i buret overtok Vemund raskt plassen.


Tusen takk for et hyggelig selskap og  med deilig mat og kaker.


En liten del av tapasbordet.Lørdag 21. februar 2009

Og snøværet fortsetter. Det er blitt mildere og det var såpeglatt å kjøre i dag. Det vardeilig å gå skogstur i dagslys igjen. Jeg hadde håpet på sol så jeg kunne fått noen fine bilder. Sporene vi gikk opp i går var borte og det var enda tyngre å gå, men effekten av turen blir vel bedre da.
Og skogen er pen i gråvær også den, og koser oss i skogen gjør vi uansett.I dag var ikke Leah med og da var det Karmen som måtte holde ut med den energiske og frekke Maja.


Maja og Karmen


Maja på Karmen


Og Maja på Karmen


Her ligger Z så pent.....


før Maja kommer.......


Og her satt Janne så pent....


før Maja kom.


Her er Karmen


Og jamen skulle jeg også være med på et bilde i dag.


Under kaffepausa vår kom også noen flere kjente folk og dyr.


Maja


Maja


Maja


Og sånn ligger elva nå.

Fredag 20. februar 2009

En gjeng med trofaste turgåere som trosser snø, kulde og mørke og legger ut på tur i Gjerdrumskogen kveld etter kveld. Noen av oss kjører til og med en halv time for å komme dit.
Høres det voldsomt ut? Vel....... Snø er det og mørkt er det, men det var ikke særlig kaldt i kveld. Men Gjerdrum allmenning...... jeg skryter vanligvis uhemmet av brøytinga, men hva byr dere oss i kveld?
Vi måtte vasse i siste døgns snøfall! Ikke så voldsomt, men det var litt tyngre å gå.Maja og jeg kan gå tur hjemme vi, men det er da så hyggelig å gå sammen med andre. For meg er det viktig at Maja får være sammen med andre hunder.
Synes du at du har sett alle disse bildene før?
De er nye, skjønner du. Jeg kan bare ikke dy meg, må ta noen bilder selv om det er mørkt og motivene er de samme.


Maja og Leah i kjent positur.


Maja og Leah igjen.


MajaTirsdag 17. februar 2009

Jada, vi har vært i Gjerdrumskogen igjen i kveld. Og igjen snødde det. Og igjen var det en veldig hyggelig tur.
Det kjedelige nå er at det er innført ekstraordinær båndtvang i Gjerdrum.
Maja og Leah vil jo gjerne leke fra første sekund de møtes.
Det er jo fin trening å gå ved siden av hverandre i bånd, men armen min har ikke godt av det. I en sånn situasjon er det umulig å få kontakt med henne. De er så glade og full av energi at de bare ser hverandre.
Under kaffepausa fikk de likevel slippe fri og leke sammen .


Ikke så lett å se kanskje, men det er Masja og Leah.


Her er det Karmen og Kaisa som sitter så pent.


Her frister vel Gro med tørket lever.Søndag 15. februar 2009

Etter frokost i dag var det tid for felling av flere trær. Her er det nok trær å ta av og litt mer lys får slippe til. Ved blir det også av det.
Hundene har kost seg i dag også. Ares og Aknaton er to galante herremenn og tolererer at Maja maser på dem. Maja vil jo leke hele tiden. Når de ville ha litt fred, hoppet de inn i bilen og tok en pause fra henne der.


De som har sett Maja leke, kjenner igjen denne stillingen.
Slik står hun over alle.I kveld er det stille her. Det var hyggelig med besøk og trivelig med flere bernere i huset. Maja og jeg ønsker dere velkommen tilbake.Lørdag 14. februar 2009
I dag har vi vært på utstilling i Letohallen. Maja har deltatt i sitt siste valpeshow. Nå er det pause fram til april og da stiller hun som junior. Det var Olav som stilte Maja i dag og det fungerte også veldig bra selv om det i dag ble mange timers venting.
Resultatet ble 4. plass, men vi hadde en veldig koselig dag.I ettermiddag har Olav felt et tre på tomta her og Maja har kost seg med Ares og Aknaton, 2 hannbernere på 2,5 år.
Maja så noe undrende ut da de to hoppet ut av bilen her, men etter 2 sekunder var det full klaff. Ares var ikke så villig til å leke, men Aknaton la seg fort på rygg og lot Maja herje.
I kveld har vi kost oss med god mat og vin og hundene har kost seg sammen.


I dag gratulerer vi spesielt Anne- Karin med Daytona som ble BIS- valp. Det er jo kjempemorsomt på hennes første utstilling.

Fredag 13. februar 2009

Vi bor jo på Elgtun så da er det vel naturlig at det stikker noen elger innom. jeg hadde ikke tid til å stille inn kameraet, men bare knipset i vei.

 

Og Maja gikk glipp av hele besøket. Hun fikk ikke være med ut.
Og Maja er klar for utstilling i morgen. Det blir siste valpeshow. Neste måned er hun junior.
Torsdag 12. februar 2009

I går våknet jeg med sår hals, verk i kroppen og feber og måtte dra tidligere fra jobb. I dag er jeg derfor hjemme. Det var 25 minusgrader på morgenen og Maja har vært ute bare korte perioder alene i formiddag.  Da sola sto på det høyeste kledde jeg på meg mange lag og gikk en kort tur med Maja og kamera. Det er jo så vakkert med snøen og sola at jeg blir rent andektig. Vi traff et rådyr også, men rakk ikke å ta bilde av det i dag. Rådyra har det jo så fint her; naboen freser opp veier til dem på jordet og forer med frukt, grønnsaker og brød hver dag, hele vinteren.
Korte eller lange turer, Maja koser seg uansett.

Tirsdag 10. februar 2009


Her er Maja og Leah i snøsprøyten med Maja foran.
Endelig kunne vi gå kveldstur i Gjerdrumskogen igjen. Endelig kunne Maja få leke med Leah igjen. Herlig lek i løssnøen.
Som vanlig var det perfekt brøytet langt innover skogen og fint å gå.
Dette er Z


Janne, Gro, Bente, Petter og noen av hundene.

Mandag 9. februar 2009

Så var det mandag og jobb og da kom sola. For en vakker dag! Jeg begynner heller styggtidlig på jobb og får litt dagslys hjemme på ettermiddagen. Og i dag lå hagen og snøen og badet i sol da jeg kom hjem.
Jeg knipset noen bilder av snøtunge trær i hagen før Maja og jeg gikk en kjapp tur. Har hatt styremøte i bernerklubben her hjemme i kveld så det ble ingen kveldstur.Søndag 8. februar 2009Hva vi skulle gjøre i dag var ikke noe å lure på. Det hadde da minst kommet 20 cm snø siden jeg måkte i går. Så det var bare å gyve løs på oppgaven igjen i dag. Det var opphold i dag og mye hyggeligere å være ute. Heldigvis kom naboen med traktor og tok en del av snøen ut mot veien.
Jeg er veldig glad i snø og også glad i å måke snø, men nå er det nok for meg også. Nå håper jeg snøen blir liggende ei stund og at vi får noen soldager.
Maja har selvfølgelig kost seg veldig i snøen og har stort sett vært ute i hele dag. Det er trist at vi ikke fikk en ordentlig søndagstur, men det orket jeg rett og slett ikke.


Maja som snøfreser

Lørdag 7. februar 2009

Helgrått og tett, tett snøvær natt og dag. Denne helga skulle jeg virkelig ta i et tak inne, men her måtte snøryddinga få førsteprioritet. For min del var det ikke bare siste natts snøfall som måtte bort. Snøryddinga har ikke vært prioritert her i det siste, så jeg brukte mye tid og krefter på snømåking i dag.
Jeg pleier å si så kjekt at snøfreser skal jeg også ha, når jeg blir pensjonist, men i dag hadde jeg ikke sagt nei takk til en.
Rygg og armer hadde vært takknemlig for det i dag.
For Maja er det jo kjempefint at jeg er ute sammen med henne hele dagen. At hun løper foran snøskuffa hele tida gjør at det tar litt lenger tid, men vi har det morsomt også.


 

Og vi gratulerer Christina så mye med dagen i dag.
Og tradisjonen tro, er selskapet utsatt.

Fredag 6. februar 2009

Dette må vel være en sunn fredagskveld vel. En deilig skogstur ble det i kveld også med innlagt kaffepause og godbitsøk for hundene. Maja leker med de som vil leke med henne. I kveld var det Karmen, men også Z lekte hun med.

På bildet er Gro med Embla, Kaisa, Maja, Z og Karmen. Janne får aldri være med på bildet for hun må fungere som blits.


Onsdag 4. februar 2009

Igjen har vi hatt en trivelig kveldstur i Gjerdrumskogen. 6 kuldegrader og ganske tett snøvær. I kveld var også Leah med og Maja og Leah hadde det helt topp.
Ser det ut som disse jentene har lyst på godbit?

Av bildene ser det ut som var det var bare Maja og Leah på tur, men det var 5 hunder til.
Så takk for en fin tur til Janne, Gro, Bente, Petter, Ronja, Leah, Embla, Z, Kaisa og Karmen.
Mandag 2. februar 2009

I kveld har Maja fått være skikkelig hund igjen. Ikke bare sitte på stas og passe på utstillingspelsen. Vi har gått tur i Gjerdrumskogen i mørke og kulde. 11 minusgrader var det da vi gikk, men vi gikk oss varme og hadde en deilig tur.
Perfekt fotolys var det ikke, men jeg måtte jo ta noen bilder og Jannes hodelykt hjalp til som blits.


Maja og Karmen leker.


Z og Ida med Niki i bakgrunnen.
Søndag 1. februar 2009

Så var det nok en dag på utstilling. Nok en dag hun møter søsteren sin Leah, hilse pent- nei, ikke leke, dette er alvor.  
Å fy, så frustrerende. Jeg lover, Maja og Leah- dere skal få ta det igjen. Det blir nok en tur i Gjerdrumskogen til uka igjen og da skal dere få boltre dere.
Stian stilte Maja igjen i dag og også i dag ble hun BIM- valp.
Veldig morsomt det, da.


Nå har vi med canvasburet på utstillinger og både i går og i dag har Maja helt av seg selv lagt seg i buret. Nå har nok det blitt hennes trygge hule hvor hun kan slappe av.
At Maja blir sliten etter en dag på utstilling skjønner jeg, men jeg også er helt utkjørt. Jeg gjør jo ingen ting, men det er vel kanskje det at det er så mye folk og det høye støynivet i hallen.

En stor takk til Stian som har stilt Maja både lørdag og søndag.

Lørdag 31. januar 2009

 

Olav skulle stille Maja i dag, men han måtte i all hast reise fra utstillingen på grunn av sykdom i familien. Heldigvis er det mange hyggelige bernerfolk og Stian stilte Maja. Jeg har aldri hilst på han før og ikke Maja heller. Det er godt Maja er så omgjengelig og av det tillitsfulle slaget.
De måtte skynde seg og bli kjent og han stilte henne veldig bra.

Og resultatet ble jo også strålende. Maja ble nr. 1 i sin klasse og BTK ( beste tispeklasse) og  BIM- valp.

Sist Maja ble BIM- valp var det også Cafridas Nero som ble BIR- valp.
Maja er sliten nå og det blir nok ikke de store utskeielsene i kveld. Nå skal hun lade opp til ny utstilling i morgen.

Fredag 30. januar 2009

Maja og jeg har hatt en deilig fridag med masse kos.
Maja kaller det neppe kos å bli dusjet, fønet og børstet, men jeg synes heller ikke støvtørring er noe kos. Bortsett fra det så har vi kost oss og hadde en beskjeden tur på formiddagen.
I kveld har vi igjen hatt en koselig tur i Gjerdrumskogen sammen med Gro, Janne, Embla, Z, Karmen og Kaisa.
Fordi det er utstilling i morgen, måtte Maja holdes i bånd hele turen. Ikke den faste lekestunda når vi hadde pause. Egentlig burde hun bare sittet på stas i sofaen og passet på den nystriglete pelsen sin, men det er nå godt med en skikkelig kveldstur også. Og tror du ikke jeg gikk på tur uten kamera!
Helt utrolig. Jeg syntes hele tida det var noe som manglet.

Onsdag 28. januar 2009

Vi har igjen hatt en koselig kveldstur i Gjerdrumskogen. Majas søster, Leah, var også med. De vil fra første sekund bare leke, men vi lar de gå i bånd til vi tar en pause. Maja kan gå pent i bånd, men i kveld var hun så gira at jeg ikke klarte å få kontakt. 
Lykkelige var Maja og Leah da vi tok pause og de kunne boltre seg i snøen. Jeg tror nesten ikke de enset de andre hundene; de hadde bare øye for hverandre.Fint å få utløp for energien i jevnbyrdig lek.

Takk for en veldig koselig tur til Bente, Petter, Gro, Janne, Elin, Leah, Ronja, Karmen, Kaisa, Embla, Z, Nete og Tia.


Tirsdag 27. januar 2009

Dette rådyret sto så fint å så på Maja og meg da vi skulle gå tur i ettermiddag. Det er sjelden de står stille så lenge, men jeg rakk å ta 4 bilder. Heldigvis var det rett bortenfor huset vårt og jeg hadde ikke rukket å slippe Maja enda.
Jeg var bare opptatt av å ta bilde, så hvordan Maja reagerte fikk jeg ikke helt med meg. Men hun var ikke enkel å få med videre.

Naboen forer en stor flokk rådyr hele vinteren så derfor er de rundt her hele tiden.
I dag fikk vi gått ettermiddagsturen vår mens det enda var lyst og det er så deilig for da kan vi gå en litt lengre runde.
Fint å legge inn litt trening også på denne tida. Maja er jo så sulten da at hun gjør hva som helst for en godbit. 

 

Søndag 25. januar 2009

Nok en hyggelig tur i Gjerdrums skoger. Bernerklubbens avdeling Øvre Romerike har hatt fellestur. Vi var 12 tobeinte, 10 bernere, 4 dachser og 1 am.staff.
Det snødde mye i går og i natt, men i Gjerdrum almenning var det søndag formiddag allerede brøytet, veien og store parkeringsplasser. Jeg er imponert.
Vi gikk et godt stykke innover på brøytet skogsbilvei, men et godt stykke måtte vi tråkke opp sjøl. det var oppholdsvær,
0 grader og deilig å gå litt.
Madeleine med dachsen Kick som er 11 uker gammel.Vi hadde en lang mat- og kaffepause med koselig bål. Hundene får godbitsøk og endelig kan de slippe fri i vilter lek. Maja lekte mye med Karmen og i dag lekte hun også masse med Mackie som er omtrent like gammel som henne.
Maja og de andre hundene har det utrolig fint på disse turene med masse kos og lek. 


Maja på godbitsøk med en av dachsene.


Maja og Mackie tar en velfortjent hvil.


Gruppebilde, men her mangler Bente, Petter, Ronja og Laeh.

I kveld er det ikke mye fart i Maja, nei. Hun er god og sliten. 
Takk for en hyggelig tur alle sammen!
 


Torsdag 22. januar 2009

Snøen kommer og snøen går. Vi har fin snø en dag og neste dag er det varmegrader og da sitter vi igjen med bare glattisen.
Hundetreninga på Bøn måtte avlyses i kveld for der var det glattis.
Noen av oss gikk da i stedet en kveldstur i skogen i Gjerdrum. Vi var 5 tobeinte og jeg tror det var 10 firbeinte. Der var det fint snøføre.
 

Inne i skogen hadde vi ei pause og hundene ble aktivisert med et godbitsøk.


Her er Karmen, Maja og Janne


Karmen, Maja og Janne


Maja


Maja og Karmen

 
Nesten hele gjengen, Jannes hodelykt fungerer som blits.


Det var en veldig hyggelig skogstur og hundene koste seg veldig. Maja er den yngste og hun får ikke like mye respons hos alle, men Karmen og Maja har virkelig funnet tonen og koser seg sammen.
På vei hjem, mellom Ask og Kløfta, så jeg noe foran meg i veien. Jeg bremset ned og da jeg kom nærmere så jeg det var en rev som satt midt i veien.
Vanligvis er jo reven ganske kjapt over veien, men denne måtte jeg kjøre helt inntil før den forsvant.
Den kunne selvfølgelig være skadet, men det var ingen ytre tegn på det.Mandag 19. januar 2009
Se, nå begynner denne vinteren å ligne på noe. Det kom bra med snø i går kveld og i natt. Selv om jeg brukte mer enn dobbelt så lang tid til jobb i dag, synes jeg det er bra.
Det var egentlig ikke kaos på E6, men det gikk bare sakte.
Jeg dro hjemmefra kl. 6.15, men det var sikkert flere som dro ekstra tidlig i dag.
Da jeg kom til Torshov var det kaos. Der sto bilene på kryss og tvers og der hadde det også kommet mer snø enn her.
Maja og jeg hadde ettermiddagen i hagen.
Jeg koser meg med å måke snø og det blir jo ekstra morsomt med Maja som er helt vill og forsøker fange all snøen jeg kaster.
Naboen hadde vært innom med traktoren i løpet av dagen og tatt det verste. Snille naboer er godt å ha.

Blåveisen min har i løpet av natta blitt verre og jeg vet ikke om alle trodde på forklaringa om at jeg hadde fått et kamera i øyet. Men, men, det får så være.
Søndag 18. januar 2009

Endelig fikk Maja leke med søsteren sin Leah igjen. De siste gangene de har møttes har vært på utstillinger og da er det ikke rom for denne typen lek.
Vi har i dag gått tur sammen med Gjerdrumfolk og -dyr og det er alltid veldig koselig. Hundene har så stor glede av hverandre. Leah og Maja gikk i bånd til vi kom til rasteplassen, men da fikk de virkelig base og herje rundt. 


Her er Janne og Gro med en del av hundene.


Her er alle hundene samlet til gruppebilde.
Maja nr. 2 fra høyre.

Føret var ikke det aller beste i dag. Blank is dekket med snø. Jeg hadde med brodder, men de ble liggende i lomma. Det var ikke så lurt for på vei nedover igjen datt jeg skikkelig på ryggen. Jeg var mest opptatt av å redde kameraet og holde det oppe. Det resulterte i at kameraet slo meg rett over øyet.
Nå, etter noen timer, har det utviklet seg til en skikkelig blåveis og det ser ut som jeg har vært i slåsskamp.
Tenkte jeg skulle legge ut bilde av blåveisen, men er redd det blir for sterk kost. Men.... bortsett fra det slo jeg meg ikke noe særlig. 
Og uansett, turen var kjempekoselig så: Takk for turen alle sammen! 


Lørdag 17. januar 2009

Det er deilig med helg. Deilig å ha en rolig morgen uten tanke på klokka. Turen i dag skulle gå i skogen her, men snøen som kom i går var altfor lite til å dekke hålka. Så vi snudde og turen gikk da mest langs jordene. Majas tur gikk vel mest fra hestepære til hestepære.
Innkallingene er ikke like effektive som de har vært. Hun kommer i like stor fart, men det er etter at hun har gjort det hun har planlagt. "Morsom" alder dette hvor jeg virkelig får prøvd tålmodigheten min.

Torsdag 15. januar 2009


I ettermiddag gjorde vi ting litt annerledes enn i går.
Maja fikk som vanlig leke ei stund fritt i hagen. Deretter tok vi ei god treningsøkt med de få øvelsene hun kan og hun er supermotivert.
Da vi etter dette gikk tur, var det ikke like mye hopp og sprett og det var enklere å holde kontakten.

I kveld introduserte jeg kuben fylt med tørrfor for henne. Den er litt stor og ikke helt enkel å få noe ut av.
Hjernen har litt å jobbe med her.
Onsdag 14. januar 2009
Nå flyr bare dagene uten at jeg synes jeg får gjort noe som helst. Dårlig råd, dårlig tid, dårlig vær og......
Dårlig vær er det ikke, det er mye vakkert vær, men det er ikke snø!!
Skal vi se... er det noe positivt? Jada.
Kneet, som jeg slo på søndag, var ikke verre på mandag.
Da er det bare forslått.
Jeg fikk en lege, som jeg samarbeider med, til å se på det i går. Hun var av samme mening, men mente jeg skulle kutte ut tur noen dager.
Turer har jeg likevel gått, men ikke så lange.
Maja er en utfordring om dagen. Mye energi og mye ærta, bærta....... 
Hun gikk tur i bånd i kveld, uten at hun hadde fått løpt av seg noe energi. Det var mye hopp og sprett. Utfordringen min er å være positiv og tålmodig, men det er ikke alltid enkelt. Hvis jeg blir irritert, trigger det bare Maja. 
Jeg skal gi henne mer mental trening framover gjennom noen nye oppgaver.


 
Søndag 11. januar 2009

Vi har hatt en lang utstillingsdag i Letohallen. Maja ble stilt i valpeklasse 6 - 9 måneder, men i dag fikk hun ingen plassering. Neste utstilling for Maja er på Exporama sist i januar.


LeeArmand, oppdretterne til Maja, hadde en virkelig superdag og vi gleder oss virkelig med dem. Det er jo tjukke slekta.
Dagen var ellers veldig hyggelig med masse koselige folk og hunder.
For første gang hadde jeg bur til Maja på utstilling og jeg må si det var svært behagelig. Måtte tvinge henne inn første gang, men siden var det helt greit. Jeg tror hun slapper bedre av der og i hvert fall gjør jeg det.
Etter utstillingen var det rydding av hallen, så dagen ble lang.

På morgenen, i Letohallen, falt jeg hardt rett i gulvet og slo kneet kraftig. Det er veldig hovent og blått. Jeg håper det bare er forslått.

Maja virker ikke særlig sliten i kveld, men hun fikk en ny pipeleke og har det veldig travelt med den.


Lørdag 10. januar 2009

Deilig å slippe vekkerklokke i dag. Vi sov helt til kl 8 og hadde en lang og rolig morgen.
Vi har gått tur i Åsmarka, som er vår nærmeste skog. Vi har en fast runde som vi gjerne går, opp til Sollia og hjem igjen. Naboen vår, Ellen, gikk sammen med oss i dag.

Det er en stund siden vi har gått denne runden så Maja var helt vill, så mye som skulle undersøkes.

På vei hjem fikk vi sol også.

 Se så flink jeg er! Stopper rett foran hestemøkka!
Ja akkurat her gjør hun det, men i dag har hun fått sneket seg til temmelig mye hestemøkk.
I morgen er det utstilling i Letohallen så i kveld har Maja fått et bad. Siden det ikke er 2 uker engang siden forrige utstilling, har vi denne gangen bare badet det hvite og potene. Pelsen på ryggen blir gjerne litt for fluffy rett etter badet. Hun har jo bare vært i snø så møkkete er hun jo uansett ikke.

Og dette er årets første fullmåne, som forøvrig vil være den største dette året. Dessverre er det litt skyet.

 

Fredag 9. januar 2009
En hel arbeidsuke er unnagjort og det er deilig med fredag.
Maja og jeg har vært i Letohallen i kveld. Jeg har vært med og rigget til helgas utstilling som bernerklubben arrangerer sammen med dobermannklubben.
Maja fikk leke med en dobermannvalp på 3,5 måneder.
De koste seg veldig og hadde nok av boltreplass i en nesten tom hall. Det var godt hun fikk lekt litt for det ble ingen tur i ettermiddag. Vi rakk bare å spise middag før vi måtte til Letohallen.
Jeg trodde kanskje jeg måtte møte opp igjen kl 7 i morgen tidlig, men det slipper jeg. Da kan vi sove litt lenger i morgen. På søndag skal Maja stilles så da må vi møte opp tidlig.
Torsdag 8. januar 2009

Det var en vakker solnedgang på Ekornrud. Ellers liker ikke jeg dette været. Det var 3 varmegrader og sur vind da jeg kom hjem. Nei, gi meg heller 10 kuldegrader.
I kveld var min plan å delta i fakkeltoget i Oslo til støtte for palestinerne. Det ble likevel ikke noe av det for min del, men det er jo kanskje grenser for miljøtrening for Maja også.
Fakkeltoget forløp jo heldigvis i helt rolige former og samlet titusener av mennesker.

Tirsdag 6. januar 2009

 

Litt av en temperaturforskjell! Fra 18 kuldegrader i går til 4 i dag. Det blåser litt her i dag så det kjennes kaldere. Juletreet på terrassen hadde blåst over ende, men det er kanskje et tegn på at det bør bort. Det er trettende dag jul og da er det vel tid for det. Jeg pleier imidlertid å la det stå med lys litt lenger. Her er det jo så mørkt og det lyser litt opp.
Maja og jeg rakk en fin tur etter jobb før det ble mørkt.
I dagslys står vi litt friere i forhold til hvor vi går, for jeg går ikke i skogen i mørket.
Maja fryder seg på tur og løper over jordene. Det er ikke uvanlig at vi møter hester på turene våre, men helst med ryttere. I dag møtte vi en hest med vogn og hun ble superivrig.
Jeg kan jo bare gjette hva Maja tror og tenker, men jeg gjetter på at hun tenkte på Banjar og forventet at det skulle komme en flokk med bernere. Det gjorde da det sist vi møtte hest med vogn. Men ingen berner kom, ikke så mye som ei lita fillebikkje.
Trettende dag jul i dag, altså, og da tenner vi helligtrekongers lys. Og da er jula definitivt slutt. Og slik været er i dag, skal det i følge gamle værtegn, bli i tretten uker framover. Ikke dårlig!

Mandag 5. januar 2009

Heldigvis er ikke dette situasjonen her i dag, men hjelpe meg så kaldt det er. 18 kuldegrader på morgenen.
Og hverdagen har definitivt innhentet oss igjen. Stå opp "midt på natta" og kjøre til byen. Det var uvant for Maja også dette. 
Begge var slitne etter jobb og jeg orket ikke gå tur i ettermiddag. Lek i hagen fikk holde og masse lek innendørs. Maja pusler veldig mye med alle pipelekene sine.


Søndag 4. januar 2009

Kan jeg flytte huset mitt og tomta mi til Gjerdrum?
Jeg synes det turterrenget Gjerdrum har, er helt fantastisk. Jeg mangler ikke turterreng her heller, men jeg må si det er finere i Gjerdrum. Men.... sikkert mange plasser jeg ikke har gått i Ullensaker. Heldigvis er det ikke langt å kjøre over.
I dag har Maja og jeg hatt en nydelig tur sammen med Gro og Janne med bernerne Embla, Z, Kaisa og Karmen.
Det var 14 kuldegrader da jeg dro hjemmefra, men det var et strålende vær.
Maja syntes også det var strålende å få være sammen med andre hunder og litt språktrening fikk hun nok.


Her er hundene vant til at det er en stopp,
 så de venter på et godbitsøk.


Ingen av hundene er langt unna når nista kommer fram.


Sitter så pent på rekke.......


Maja og Karmen fant helt tonen i dag.


Men her går kanskje Maja litt langt....


Kaisa lukter godt og Z holdt seg tett bak hele turen.Maja i vakkert landskap.


Alle 5 på pen rekke.
På vei nedover igjen møtte vi Torill, Elin, Anne-Karin, Mary, Bente, Petter, hesten Banjar og alle hundene.
Til Majas store glede var Leah blant dem og de fikk leke bittelitt.


Dette bildet har Elin tatt.Søndag 4. januar 2009

Et nydelig nyttårskort fra Ida, Niki og Mira.Lørdag 3. januar 2009


Det ble seint i natt og vi var slitne i dag så det ble litt seint før vi kom oss ut. Det var ikke så fristende heller, men jeg vet det gjør så godt.
Og turen gikk til.......... overraskende nok, Hovinfjellet.
Det var litt tyngre å gå opp bakken i dag, men så deilig det var. Det var en del mildere i dag  og rimet hadde blåst av de høyeste trærne, så det var ikke like trolsk stemning som dagene før.På vei ned igjen møtte vi to personer og Maja møter dem som om hun skulle savnet dem lenge. Hun hopper og danser og hopper opp på dem. Nei, jeg har ikke klart å få det bort.
Heldigvis syntes folka dette bare var morsomt, men det synes ikke jeg.
Men...... turen gjorde godt.

Fredag 2. januar 2009

Det er like kaldt i dag og like strålende sol. Maja og jeg har vært i skogen igjen. Vi skal riktig nyte disse ekstra fridagene, eller det er jo avspasering. Jeg syntes det virket kaldere i dag, men vi gikk vel mer i skyggen.
 
Det er så vittig når vi går på de stedene hvor vi i høst plukket sopp. Maja husker alle avstikkerne fra stien vi gjorde og styrter innover. Så roper jeg og hun kommer stormende tilbake.Ellers har Maja deltatt aktivt i å skifte på senga i dag. Hun legger seg midt i senga og er veldig behjelpelig. I dag strakk jeg stretchlakenet over henne og festet på alle kanter.
Ingen panikk der, nei. Hun ble bare liggende rolig, hun.
1. januar 2009
Det er nytt år og hutrende kaldt. 14 kuldegrader var det her på morgenen.
I går var det en forholdsvis rolig feiring her med to gjester. Maja syntes fyrverkeriet var veldig spennende tidlig på kvelden og løp fra vindu til vindu for å se.
Da det virkelig satte i gang ved midnatt, løftet hun bare litt på øyelokkene. Vi lot som ingenting, ingen gikk ut for å se og ingen reiste seg for å se heller.
Da gjestene forlot huset i formiddag dro Maja og jeg på tur til Hovinfjellet igjen.

Vi gikk litt lenger i dag, mot Majorseter, men vi snudde etter hvert fordi ingen hadde gått der. Selv om det ikke er mye snø så er det greit at det er gått opp. Da gikk vi heller tibake til utsiktspunktet på Hovinfjellet.
Der var det et fortsatt varmt bål som jeg kunne varme med ved.

Vi møtte 2 mennesker så det var nok de som hadde tent bålet.
Synd jeg ikke hadde kaffe med. Det var 11 kuldegrader, men sola skinte kraftigere i dag og en kunne kjenne at den varmet.


I dag var utsikten bra, men jeg vet ikke helt hva jeg ser. Det skal jeg finne ut etter hvert.Det er så utrolig deilig med fri og kunne være på ordentlig tur hver dag. Jeg kjenner overskuddet øker av det.

Og det nye buret til Maja? Ja, det står nå fortsatt på stua og jeg legger godbiter helt innerst. Det er utrolig hvor langt hun klarer å strekke seg uten å måtte ha bakbeina innenfor.