Dagbok

Nyttårsaften 2010

Nyttårshelgen feires på Kvarvet, på hytta til Gro. Deilig å være på fjellet igjen. Gro reiste på onsdag, men jeg er glad jeg dro i går og kom opp til ei oppvarmet hytte. Da Gro kom var det 7 minusgrader inne.

I går formiddag så det ei stund ut til at det kunne spøke for min tur, da bilen begynte å fuske igjen etter 100 meter. Den fusket på samme måte som sist og jeg måtte igjen hentes av Viking og fraktes til Toyotaverkstedet. Der konkluderte de med at dysa må skiftes, men at det kan gjøres på nyåret. De forsikret meg om at det var helt trygt å kjøre langt og at det ikke var noen fare for motoren. Jeg kan oppleve fusk, men da skal jeg bare la motoren noen minutter før jeg starter på nytt. Jeg hadde vel kommet meg til fjells uansett, for hvis bilen hadde blitt stående på verkstedet hadde jeg fått leiebil. Og bilen gikk uten en eneste fusk, men jeg ble jo noen timer forsinket.

I dag har det vært ganske mildt på fjellet, med rundt 5 minusgrader. Lett snøvær på formiddagen, men da vi, litt seint kom oss ut på tur, brøt sola fram.

Her blir det en stille feiring med helstekt ørret til middag og noe godt i glasset. Ha et godt nytt år alle sammen.

 


Maja stormer i kjent stil ut av 2010 og inn i 2011
Z i farta


Embla, Z og Maja ønsker alle et godt nytt år


Z


Z og Maja


Maja


Maja


Maja


Maja


Maja
Moro for tobeinte også
Og med rim i barten ønsker Maja: Godt nytt år!

Onsdag 29. desember 2010

Romjulsutstillingen i Letohallen arrangeres av Norsk Dobermann klubb og den vil vi være med på.
Maja har begynt røytinga, men er ikke nedrøytet enda.
Det ble Siri som stilte Maja i dag og det gikk veldig bra.
Av 13 påmeldte i Åpen klasse ble Maja nr 2 og fikk CK.
Det var i tillegg en veldig hyggelig dag i Letohallen.
Maja plassert som nr 2 og søsteren Leah nr 3

Søndag 26. desember 2010I dag har Maja og jeg gått en fin tur på Bernerstien i Gjerdrumskogen sammen med Bente, Petter, Ronja og Leah.
De følgende bildene viser at det ikke alltid er like enkelt å ta gruppebilde. 


Joda. Ronja, Leah og Maja sitter pent her, men vi vil ha flere bilder.


Åhh, Maja!!!


Ok, 1 til da...


Men nå får det være nok!!


 

1. juledag 2010


Å, så godt det var å komme seg ut i skogen i dag! Det har vært så mye kulde i det siste at dagens 15 minus kjentes ikke kaldt, og det var i tillegg sol. Jeg gadd ikke kjøre så langt i dag og turen gikk derfor til Hauerseter der vi gikk til Hovinfjellet. Det var heldigvis tråkket opp slik at vi kunne gå den fine runden vår. Maja hadde mye energi som skulle ut og vi tok en del avstikkere fra stien. Snøen er ikke dypere enn at vi kan gå i løssnøen.
Det var ikke akkurat folksomt i skogen; vi traff bare 2 mennesker på hele turen.
Maja har nå startet røytinga og pelsen forsvinner nå i mengder. Da blir det en lite lekker periode i januar fram til løpetid i februar. 

Julaften 2010

En koselig julaften sammen med familien er over og i år var vi 12 til bords hos nevøen min på Raufoss. Den yngste var 1,5 år og den eldste 88 år.
Deilig julemiddag med ribbe, pølser og tilbehør og med riskrem til dessert. Med 12 personer var det selvfølgelig et hav av pakker.
I år kjørte jeg hjem etter feiringa og det var ei kald natt på Toten. Da jeg kjørte gjennom Raufoss sentrum viste temperaturen 30 minusgrader. Da var det jo rene mildværet på Jessheim med minus 17.


Hanna nyter riskremen


Vemund venter spent på pakkene


Vemund i et hav av pakker. Det var ikke plass til alle under juletreet. 

Torsdag 23. desember 2010

Onsdag 22. desember 2010


Så ble ikke denne dagen som jeg hadde planlagt. Akkurat det er ikke så uvanlig, men det er sjelden det skyldes bilen. Det var 21 minusgrader i dag, men RAV`n startet den, som vanlig. Så kjørte jeg vel bare noen hundre meter før bilen begynte å fuske og etter 1 kilometer lyste motorlampa. Da var det bare å stoppe og ringe Viking. Jeg var ikke den eneste som trengte assistanse fra Viking denne morgenen så det ville bli lenge å vente. Bilen fikk stå og Maja og jeg ble hentet av naboen og kjørt hjem. Jeg skulle hatt feriedag i morgen, men den ble raskt flyttet til i dag.
Hos Toyota reserverte jeg raskt en leiebil i tilfelle reparasjonen skulle ta lang tid. Å bo her uten bil er bare plent umulig.
Men RAV`n ble i ettermiddag heldigvis friskmeldt. Det var en drivstofflekkasje som skyldtes en lekkasje på et dyserør. De trengte bare stramme til en kobling og alt var i orden. 
Maja var selvfølgelig storfornøyd som fikk være ute i snøen hele dagen.  

Søndag 19. desember 2010


Jeg har en del prinsipper og et av de er å ikke benytte søndagsåpne butikker. Søndag er tur, tur, tur.
Prinsipper fikk være prinsipper i dag og jeg har vært på shopping. Jeg er jo ikke glad i butikker, men i denne butikken, hvor Janne og jeg møttes i dag, trivdes selv jeg. Opp ei låvebru og inn ei dør.
Fine ting og fine klær og du kan ta ei pause med en kaffe latte og en varm vaniljebolle.
Men ble det julepresanger? Neida, men kos var det.
Når jeg først var i gang kunne jeg jo bare fortsette. Så ble det flere butikker i Lillestrøm, Skedsmokorset og på Kløfta. Og vips.... da var den dagen gått.
Og hva Maja synes om denne dagen? Det tør jeg ikke spørre om.

Lørdag 18. desember 2010

I går var jeg på julebord med jobben. Det var et hyggelig lag med gode kolleger. I år ble julebordet holdt hjemme hos en kollega på Årvoll og Maja var velkommen med. I år hadde alle med mat til koldtbord og det var mye god mat.
I Oslo Kommune er det ikke noe tilskudd til julebord, nei, og vi betaler alt sjøl.
Jeg kjørte bil og drakk vann til maten og selv om jeg var seint hjemme, var jeg tidlig oppe i dag.
Vi kunne da dra til Gjerdrum i formiddag og gå tur på Bernerstien sammen med Janne og Gro.
Jeg var innom og hentet Nete, som fikk være med oss, da Elin hadde valpekjøper på besøk.
Fikk kose litt med corgivalpene etter turen og se dem leke i snøen.
Da jeg i tillegg fikk unna to julepresanger før jeg dro hjem, ja da var jeg strålende fornøyd med dagen.


Maja og Nete som et tohodet bernertroll med ståører


Maja og Nete i farta
Og dagens gruppebilde på første og eneste forsøk


 

Mandag 13. desember 2010

Luciadagen i dag og det ble en lang bydag for Maja og meg. Vi dro rett fra jobb til Liv og Iben på Grünerløkka. Der ble det først en tur på gamle trakter langs Akerselva. Der har jeg trasket mye gitt, men det er lenge siden sist. Liv hadde bestilt pizza og da ble det middag på meg også. Tusen takk, Liv, for pizza og ei hyggelig skravlestund. 
NBSK Øvre Romerike har de siste årene gått Luciatog ved Eidsvollbygningen, men i år holdt ikke de åpent denne dagen. Derfor slo vi oss sammen med Osloavdelingen som går Lucia på Karl Johan. 
Jeg lot bilen stå på Grünerløkka og Maja og jeg tok trikken til byen. Der gikk vi i tog fra Jernbanetorget opp Karl Johan og ned til julemarkedet på Rådhusplassen. Der hadde vi en koselig stopp med gløgg. 
Maja var særdeles fornøyd da hun kunne hoppe inn i buret sitt i bilen. Så sliten!! Godt å komme hjem til huset i skogen etter en lang dag i byen. 


Et julepyntet tre ved elva på Kuba


Ved oppmøte på Jerbanetorget.


Ved julemarkedet på Rådhusplassen


Irene og Maja


Irene og Maja


Og Irene og Maja igjen 
 

Søndag 12. desember 2010


Som dere ser av bildet fra Eidsvoll Bygdetun har det vært et strålende vær i dag med sol og ca 10 minusgrader. Jeg hadde lyst til å gjøre noe annerledes i dag og det ble det, med tur til Eidsvoll Bygdetun med Alfred og Elin. Det er ingen aktivitet der på vinteren, men det er jo bare fint for oss. Maja og Alfred fikk boltre seg fritt rundt på det fine tunet.
Vi gikk senere en tur fra Eidsvollbygningen og langs Andelva.
 


Alfred


Maja


Alfred og Maja


Maja


Maja foran og Alfred bak


Maja
Maja


Maja


Maja poserer
Alfred poserer ikke, men det hender han ligger stille


Alfred troner foran Maja


Maja foran og Alfred bak


Mer posering


Maja


Andelva


Her har beveren vært på ferde
Fossen har frosset


Tre 8 måneder gamle alpakkahingster utenfor julemarkedet ved Eidsvollbygningen

Tirsdag 7. desember 2010


Mjølkerampa på Borgen har jeg vist bilde av før, men nå har nissen flyttet inn
En gnistrende kald og klar desembertirsdag. Da måtte jeg rett fra jobb til tur for å utnytte dagslyset. På vei til Hauerseter og Hovinfjellet kom jeg på at jeg skulle ta en tur innom Gamle Hvam for litt fotografering. Det har jo vært så spesielt vakkert i dag med tjukk rim på trærne, gjerder og til og med husvegger.
I 20 minusgrader nøt Maja og jeg solnedgangen på Hvam. Og Maja poserte.
Etterpå gikk vi en tur på Hauerseter, men turen ble litt ødelagt av at det var militærøvelse på området, med blant annet 20 løse militærhunder.Søndag 5. desember 2010


Det var 21 minusgrader på gårsdagens tur, men bare 9 i dag. I tillegg har det kommet en del snø i natt.
Dagens tur gikk også i Gjerdrum, men i dag gikk vi sammen med Ann-Karin, Bente og Petter.


Leah, Maja og Daytona hadde det veldig morsomt


Gipsy, Daytona, Maja, Leah og Ronja


Maja


Maja, Leah og Ronja
Maja hilser på noen fremmede hunder
Morsomt med 6 måneder gamle valper

Lørdag 4. desember 2010


13 minusgrader var det her hjemme i dag, men det var faktisk 21 minus da vi parkerte i Gjerdrum. Det ble en kald tur, men det var jo så utrolig vakkert i skogen.
Takk for fin tur til Janne, Gro, Karmen, Kajsa, Embla, Z, Nete og Maja.
Etter turen var jeg innom Elin med Nete og da er Netes besøk hos oss over for denne gangen. Jeg fikk samtidig hilse på corgivalpene som nå er 5 uker og så søte og morsomme. 
Maja


Maja, Nete, Karmen, Z, Embla og Karmen


 

Torsdag 2. desember 2010Fra tirsdag har vi hatt besøk av Nete og vi koser oss sammen. Maja og Nete har nå campert hjemme mens jeg har vært på jobb. Da har vi korte ettermiddager og vi har gått turer her. I ettermiddag rakk vi imidlertid en skikkelig tur på Hovinfjellet og mye av turen i dagslys. 
18 minusgrader da jeg parkerte på Hauerseter. Med gode klær og rask gange føltes det ikke så kaldt.
Maja og Nete koste seg veldig. Maja har jo for lengst våknet fra den innbilte drektighetsdvalen og hun og Nete er nå helt på nett.


Nete


Jentene med rim i skjegg og bart


 

Mandag 29. november 2010
Etter Dogs4All hele helga var det godt å legge seg i går kveld og vite at jeg hadde feriedag i dag. Kunne sove til jeg våknet av meg sjøl, det var godt det. Klokka ble 12 før Maja og jeg dro til Hauerseter og tok turen til Hovinfjellet i strålende sol og 10 minusgrader. Godt for Maja også å få lange ut i snøen. Og litt posering for fotografen også da.

Søndag 28. november 2010


Så har jeg ikke noe valg da, men måtte bare stå opp styggtidlig i dag også og dra tilbake til Dogs4All og betjene standen vår. Det er jo en koselig aktivitet det.
Standen var godt besøkt i dag også og hundene hadde mye besøk i "bingen" sin. På bildet over er det Maja som har fått et fang å sitte på.
Raseparaden deltok vi i denne dagen også.
Jeg tok i tillegg et par runder rundt og innom alle salgsbodene, det er jo alltid noe hundeutstyr en trenger.
Messa var åpen til kl 19 og etter at vi hadde demontert og ryddet standen, ja da var det ikke mye futt igjen hos meg. Herlig da med fri i morgen.


Folksomt i hundegården vår


En herlig liten tass på 9 uker i nabostanden


Slitsomt for alle på utstilling


Z er klar for dagens raseparade
 

Lørdag 27. november 2010

Idag måtte vi stå opp like tidlig som på hverdagene. Dogs4All åpnet dørene kl 7.30 og da måtte vi være på standen. Jeg måtte etter hvert bevege meg over til utstillingsringen hvor Maja skulle stilles. 67 bernertisper og 31 i Åpen klasse. Maja ble ikke plassert, men var en av 6 med CK. Det er jeg veldig, veldig fornøyd med.Etter at Maja var ferdig i ringen fikk hun være klappehund på standen, før det var tid for den store raseparaden. Det er veldig morsomt. Berneren er et populært innslag der fordi vi gjør litt ut av det. Vi har med vogner og i år hadde Irene og Hege bunader også.
Dette kler jo seterhunden godt. 


Irene med Maja

Tradisjon på denne utstillinga er også bernerjulebord.
Så fort bedømmelsen er ferdig i ringen rigges det langbord og maten kommer på bordet. Alle har med mat og i år var det over 70 mennesker. Og mye mat. Veldig koselig tradisjon dette.
Det ble en lang dag for messa holder åpent til kl 18 og standen må holde åpent til det stenger.
Til og med buret til Alfred ble omgjort til bord

Fredag 26. november 2010

Da står Dogs4All for døra. Årets største hundeutstilling på Norges Varemesse i Lillestrøm. Ei morsom helg, men også ei helg med mye jobb. Norsk Berner Sennenhundklubb har stand på rasetorget og den er det vi i avd Øvre Romerike som har tatt på oss ansvaret for.
Jeg har hatt feriedag i dag og vi møttes til en fantastisk lunsj hos Janne. 
Så bar det til Lillestrøm for å rigge stand og jobben gikk veldig kjapt og greit. Og standen ble så bra!
Nytt i år var størrelsen på standen, dobbelt så stor, og at vi hadde strøm og ekstra lys. Derfor kunne vi også ha flatskjerm hvor vi kjørte  bernerbilder kontinuerlig. 
Og bilder har vi jo nok av!

Søndag 21. november 2010


Jeg har vært på SU-møte i NBSK hele helgen på Helsfyr hotell. Bra møter med fruktbare diskusjoner.
Og i tillegg god mat og godt drikke i hyggelig selskap.
Maja har vært hos Janne og det var koselig å få dette mobilbildet i går, og se hvor fint Maja hadde det på tur til Mastutjern.

I dag fikk jeg dette mobilbildet av Vemund med bernerlua som Maja vant på Bernerspesialen i sommer. Tirsdag 16. november 2010


I ettermiddag fikk vi til en tur på Hovinfjellet igjen før det ble mørkt og Maja fikk leke seg i snøen. Nå har hun våknet fra dvalen og da har vi vel levert de innbilte valpene. I dag skulle hun ikke inn med en gang vi kom fra jobb og det er et sikkert tegn. I en lang periode har hun ikke hatt tid til å tisse før hun må inn. Heldigvis har hun ikke hatt melk.

Søndag 14. november 2010Deilige søndag med snø og sol, i hvert fall var det sol da jeg sto opp. Vi fikk ikke sol på turen vår i Gjerdrumskogen, men fin snø var det.
Planen var at vi skulle gå til Mastutjern, men i dag hadde vi med en mann som liker å bestemme. Han bestemte rett og slett at vi skulle gå til et tjern som heter Kuøye. Og slik ble det og en fin tur fikk vi, på ukjente stier.
Maja


Maja


Kuøye


Leah og Maja


Leah og Maja
Maja


Kajsa har det travelt på hjemvei og venter på oss andre


Lang, lang rekke

Lørdag 13. november 2010


Lørdagstur til Hovinfjellet. Det var deilig snøføre og det hadde kommet nok snø til at det var litt tungt å gå oppover. Men ikke mer snø enn at det fortsatt er fint å gå på stiene. Med på turen var Janne og Gro og Ida var også med i dag med Majas søster Posh og Majas mormor Belle.


Maja


Ganske like søstre, Maja og Posh


Embla, Z, Maja, Karmen, Belle og Posh


Maja
Maja


Tirsdag 9. november 2010

003-1.jpg picture by elgtunNår det er bare Maja og meg på tur trives jeg best i dagslys, men det er ikke så enkelt å få til nå om dagen. Vi gikk Hovinfjellrunden i ettermiddag og rakk nesten runden før mørket kom. Jeg gikk så fort jeg bare kunne, men litt fotografering må vi jo ta tid til.

007-1.jpg
I full fart

009-1-1.jpg
Ingen snø, men nydelig rim på bakken

Søndag 7. november 2010

Det var godt å komme ut på tur i dag. Turen gikk i Gjerdrum, til gapahuken. Jeg hentet først Nete og med på turen var ellers Janne, Gro, Geir, Bente og Petter. Og selvfølgelig en haug med bikkjer. 

006-1.jpg picture by elgtun006-1.jpg picture by elgtun

011-1.jpg picture by elgtun

010-1.jpg picture by elgtun

015-1.jpg picture by elgtun
Bak: Z, Kajsa, Embla og Karmen. Foran: Kaizer, Nete, Ronja, Leah og Maja
 

 Etter turen møttes noen av oss hjemme hos Janne for å snekre skigard. Det er snart tid for Dogs4All i Lillestrøm igjen og der skal vi ha stand i år også. Vi skal i år ha dobbelt så stor stand som i fjor og da trenger vi mer skigard. Med fjorårets erfaring med skigardbygging gikk det ganske mye kjappere denne gangen.

023-1.jpg

030-1.jpg

Lørdag 6. november 2010

3 års bursdag er ingen bagatell og i dag ble Vemunds dag feiret med familien, mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, oldemor, tante, onkel, kusine og meg, grandtanta. Et koselig bursdagsselskap med en strålende fornøyd treåring. Masse deilig mat og kaker.

002-1.jpg picture by elgtun
Vemund følger spent med fra vinduet når vi kommer.

005-1.jpg
Pakker i massevis, selvfølgelig.

021-1.jpg
Nå kan snøen bare komme!

025-1.jpg
Kusine Hanna

065-1.jpg
Mmmmmm, deilig mat....

069-1.jpg
Utstyrt med både kniv, gaffel og spisepinner til sushien

089-1.jpg
En liten jordbær kan jeg vel starte med?

096-1.jpg
Lekre bursdagskaker

108-1.jpg
Og iført bernerlue.

Tusen takk for en hyggelig dag! 

 

Onsdag 3. november 2010

IMG_0001_NEW-2.jpg picture by elgtun

Gratulerer med 3- årsdagen, Vemund.
Jeg gleder meg til feiring på lørdag.

Onsdag 3. november 2010

006-1.jpg picture by elgtun

016-1.jpg picture by elgtunOgså i dag rakk vi en tur til Hauerseter før det ble for mørkt. Det  var vel litt for mørkt for fotografering, men jeg har lagt på litt lys på alle bildene i ettertid.
Det at jeg traff 2 søte elgkalver gjorde at det i kveld ikke bare ble Majabilder.

025-1.jpg picture by elgtun

026-1.jpg picture by elgtun

030-1.jpg

031-1.jpg picture by elgtun

032-1.jpg picture by elgtun


033-1.jpg

034-1.jpg


Mandag 1. november 2010

005-1.jpg picture by elgtun


Da er det jamen blitt november, klokka er flyttet 1 time tilbake og det er blitt enda tidligere mørkt på ettermiddagen. I dag bar det rett hjem fra jobben, skifte raskt til turklær og kastet meg i bilen og kjørte til Hauerseter. Der gikk Maja og jeg til Hovinfjellet og rakk nesten runden før det ble mørkt.

008-1.jpg

010-1.jpg

012-1.jpg

017-1.jpgSøndag 31. oktober 2010

010-1.jpg picture by elgtun


Søndag og fint vær. Ut på tur, selvfølgelig. Det ble Gjerdrum i dag også, slik at jeg kunne ta med Nete på tur. Helt tilfeldig traff jeg Anne-Karin da jeg parkerte i allmenningen og da ble det tur sammen. Turen gikk til Busterudvangen, men en lengre løype enn vanlig og vi kom "bakveien" opp dit. Veldig, veldig vått i skogen nå og jeg er glad jeg har godt skotøy.
En fin tur ble det uansett og hundene koste seg veldig.
Etter turen hadde jeg et langt besøk hos Gremlinvalpene. 4 nydelige valper.

009-1.jpg picture by elgtun
Nete

017-1.jpg picture by elgtun
Nete og Maja på Busterudvangen

022-1.jpg picture by elgtun
Det ser vel ut som vi følger bekken, men dette er stien

Lørdag 30. oktober 2010

Det er grått og trist vær for tida og de siste dagene har det bare blitt småturer. I går ettermiddag ble Maja badet og fønet som seg hør og bør på en fredag.
Grått og trist vær i dag også, men det ble en skogstur i Gjerdrum sammen med Janne og Gro.
Maja er innbilt drektig og har jo i det siste diltet mye i hælene mine. Jeg har regnet ut at "fødselen" skulle skje denne helga. I går gravde hun så hun fikk sår på snuta og i dag skulle hun ikke ha frokost. Sikre tegn!
I ettermiddag "fødte" hun og en "valp" havnet i senga mi. Jeg ryddet på forhånd vekk alle pipedyr som kan bli til "valper", men hun klarte å finne en ute likevel. Nå er også den fjernet, så får vi se.....

001-1.jpg picture by elgtun
Kaffepause i regnværet

003-1.jpg
Maja

007-1.jpg
Alt vær er badevær mener Z og Maja   

Tirsdag 26. oktober 2010

038-1.jpg picture by elgtun


I kveld er jeg bare så fornøyd fordi jeg har funnet et nytt turmål. I Ullensaker er det få tjern, så det gjelder å finne de som er. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så opptatt av skogstjern, men jeg er så inderlig glad i tjern. Å gå liker jeg jo og liker ekstra godt hvis turen kan ende i et tjern.
På Hauerseter henger det et kart og der har jeg jo sett at det øst for Hovinfjellet ligger et tjern som heter Langtjernet, men jeg har ikke visst hvordan jeg skulle komme dit. I ettermiddag har jeg altså funnet ut av det og derfor er jeg fornøyd. Fint var det der også. Jeg skal nok utforske området mer, men i dag ble det bare den ene sida fordi jeg var redd det skulle bli mørkt før jeg kom tilbake til bilen. 
Rikelig med bilder ble det sjølsagt-

001-1.jpg picture by elgtun


004-1.jpg

018-1.jpg

020-1.jpg

022-1.jpg

034-1.jpg

052-1.jpg

065-1.jpg

011-1.jpg

040-1.jpg

045-1.jpg

  

Mandag 25. oktover 2010

034-1.jpg picture by elgtunIkke elg i solnedgang, men Maja egner seg vel like bra. Vakker høstsol i dag også og jeg er glad vi rekker tur mens det er lyst. Jeg gruer meg til at vi skal stille klokka til helga. Da blir det tidlig mørkt da!
I dag gikk vi raskt den fine runden vår på Hovinfjellet og vi måtte jo ha en fotoseanse i det sola gikk ned.

026-1.jpg picture by elgtun

028-1.jpg

036-1.jpg picture by elgtun

Søndag 24. oktober 2010

Så var det da endelig fellestur med NBSK avd Øvre Romerike igjen. Det er alltid så koselig og i dag var vi jo så heldige med været også, med barfrost og sol.
I dag gikk turen til idylliske Mastutjern i Gjerdrum, på grensa til Nittedal.
10 tobeinte og 12 firbeinte hadde en fin tur med glade bernere, glade folk og pølser stekt på bålet.
Takk for turen, alle sammen.

001-1.jpg picture by elgtun
Dette er vel en herlig gjeng

004-1.jpg picture by elgtun

012-1.jpg picture by elgtun

022-1.jpg picture by elgtun
Snart klart for å brenne pølser

037-1.jpg picture by elgtun
Elin O., Torill og Janne

046-1.jpg picture by elgtun
Elin, Petter og Anne-Kate

039-1.jpg picture by elgtun

044-1.jpg picture by elgtun

058-1.jpg picture by elgtun

028-1.jpg picture by elgtun

051-1.jpg picture by elgtun
Kajsa

053-1.jpg picture by elgtun
Karmen

059-1.jpg picture by elgtun
Lettie, som snart er 9 måneder

061-1.jpg picture by elgtun
Og litt fart

063-1.jpg picture by elgtun

096-1.jpg picture by elgtun
Maja

100-1.jpg picture by elgtun
Maja plumpet i vannet og den "drektige" ber så tynt om hjelp.

082-1.jpg picture by elgtun
Izzy

079-1.jpg picture by elgtun
Elin og Torill med turens LeeArmand-hunder

092-1.jpg picture by elgtun
Og gruppebilde

103-1.jpg picture by elgtun
Ei mindre gruppe med Maja i fullt sprang
104-1.jpg picture by elgtun
Alfred, Izzy, Maja, Nete, Leah og Ronja


Lørdag 23. oktober 2010

005-1.jpg picture by elgtunDet var ganske så tett tåke her på morgenen og formiddagen i dag. Det var fortsatt noe tåke da vi dro til Nes for å gå til Hvamsetertjern, men på veien opp forsvant tåka og sola tittet fram.

009-1.jpg

019-1.jpg

021-1.jpg

022-1.jpg

025-1.jpg

030-1.jpg

036-1.jpg

039-1.jpg

050-1.jpg

053-1.jpg

Fredag 22. oktober 2010

030-1.jpg picture by elgtun


Så våknet vi til litt snø her i dag. Da vi i ettermiddag dro til hauerseter for tur var det ikke mye igjen. Som du ser på bildet var det et ganske beskjedent dryss på bakken. Vi gikk til utsiktspunktet på Hovinfjellet og etterpå opp til Høydestien og runden, men like lite snø der også. 

029-1.jpg

002-1.jpg picture by elgtun

003-1.jpg picture by elgtun

004-1.jpg

005-1.jpg

006-1.jpg

025-1.jpg

028-1.jpg


I posten i dag kom denne koselige invitasjonen:

IMG_0001_NEW-1.jpg picture by elgtun


IMG_0003_NEW_0001-1.jpg picture by elgtun


 

 


Torsdag 21. oktober 2010

006-1.jpg picture by elgtun


Det var nesten 10 minusgrader her i dag tidlig.
Strålende sol har det vært i hele dag. 
Og det var fortsatt is på vannpyttene da vi gikk runden på Hovinfjellet i ettermiddag.

016-1.jpg picture by elgtun
Litt skjeggpryd på en kvist


030-1.jpg picture by elgtun
Maja poserer på eget initiativ

022-1.jpg picture by elgtun

onsdag 20. oktober 2010

Noen bilder jeg ikke har lagt ut tidligere.
Alle er tatt på Hovinfjellet.

045-1.jpg picture by elgtun

018-1.jpg picture by elgtun

032-1.jpg picture by elgtun

062-1.jpg picture by elgtun

088-1.jpg picture by elgtun

023-1.jpg picture by elgtun

008-1.jpg picture by elgtun

100-1.jpg picture by elgtun

Søndag 17. oktober 2010

044-1.jpg picture by elgtun


En ny og flott dag i fjellheimen. En god del mildere, men like fin sol. Etter en hyggelig og lang frokost tok Janne og jeg og alle hundene en tur i fjellet, men det ble en noe kortere tur i dag.
Trist er det å pakke og reise hjem når det er slik i fjellet.

008-1.jpg picture by elgtun
Gamlemor Kajsa

011-1.jpg
Z

012-1.jpg

015-1.jpg
Z på glattisen

023-1.jpg
Karmen og Maja

029-1.jpg
Z

030-1.jpg

031-1.jpg

034-1.jpg
Karmen

041-1.jpg
Maja

046-1.jpg
Utsikt mot Spåtind

047-1.jpg
Nete og Maja

054-1.jpg
Kajsa, Z, Maja, Nete, Karmen og Embla

056-1.jpg

059-1.jpg
Maja og Nete

066-1.jpg
Nete og Maja i full fart

078-1.jpg
MajaLørdag 16. oktober 2010

018-1.jpg picture by elgtun


Så er vi i vakre Valdres, nærmere bestemt Gamlestølen i Etnedal. Jeg har med Maja og Nete og vi er sammen med Janne, Gro og hundene Z, Embla, Karmen og Kajsa. Vi er på hytta som tilhører Jannes familie. 
Gro, som har et nyoperert kne, har måttet holde seg på hytta i dag, mens Janne og jeg vært på en veldig fin 4 timers fjelltur sammen med de 6 hundene. Det var noen få kuldegrader, men et strålende vær.
Det var en god del andre folk på tur også og vi vakte oppsikt der vi kom med 6 bernere. Det ble mange stopp med hyggelig hundeprat.
I kveld har vi kost oss med god mat og godt drikke.

022-1.jpg picture by elgtun

047-1.jpg
Maja og Karmen på glattisen

048-1.jpg

058-1.jpg

060-1.jpg

061-1.jpg

072-1.jpg

074-1.jpg
Bak: Nete, Maja, Karmen og Kajsa.
Foran: Embla og Z

077-1.jpg
Jomfruslettfjellet

092-1.jpg

093-1.jpg

104-1.jpg
Maja i kjent stil

105-1.jpg
Fra venstre: Maja, Nete, Z, Karmen, Embla og Kajsa

110-1.jpg
Hele gjengen i fri dressur

114-1.jpg
Fra venstre: Kajsa, Z, Maja, Karmen, Nete og EmblaTirsdag 12. oktober 2010

002-1.jpg picture by elgtun


Bildet av mjølkerampa har jeg tatt på Borgen. Denne kjører jeg forbi hver dag hjem fra jobb.

004-1.jpg
Maja og Nete i hagen i ettermiddag

015-1.jpg picture by elgtun
Kveldens tur på Hovinfjellet sammen med Janne.
Bak: Maja og Nete. Foran: Kajsa, Z og Karmen.Mandag 11. oktober 2010

013-1.jpg picture by elgtun


Gårsdagens utstilling forsøker jeg å glemme, men gratulerer så mye til Petter og Bente med Ronja som fikk storcertet. Da er hun endelig Champion.
Da var det hyggeligere å dra til Gjerdrum og hente Nete igjen. Hun ble jo bare hjemme 1 natt før Elin måtte ut og farte igjen. Det er da bare koselig å ha Nete på besøk. Maja og Nete har ikke mye kontakt nå. De er nok på hver sin planet for tida med Maja som er innbilt drektig og Nete som skal ha løpetid nå.
De to som vanligvis leker så godt sammen.
I dag har det vært fantastisk vær og etter jobb dro jeg til Nes og gikk tur til Hvamsetertjern.
Det er så vakkert der i høstsola.

004-1.jpg picture by elgtun

010-1.jpg picture by elgtun

015-1.jpg picture by elgtun

021-1.jpg picture by elgtun

039-1.jpg picture by elgtun

011-1.jpg picture by elgtun


Lørdag 9. oktober 2010

001-2.jpg picture by elgtunDet er jo utstilling i Hamar på søndag og da blir det lørdagsbad på Maja. Den heldige fredagsbaderen ble derfor Nete. Begge fikk i tillegg klippet klør, poter og ører som koselig fredagspusling.
Nete skulle hentes i dag, men jeg skulle gå en tur først. På vei til Hovinfjellet kom jeg på at jeg like gjerne kunne gå tur i Gjerdrum og da ble også Elin og Gremlin med. 
Gremlin er jo svært så drektig og det ble derfor en tur i pent tempo. Et morsomt følge: Nete i full fart langt foran, på fuglejakt. Den innbilt drektige Maja diltende bak hælene mine og den vraltende Gremlin lengst bak. 

003-1.jpg picture by elgtun
Maja

008-1.jpg picture by elgtun
Ikke bare enkelt når magen ikke skal bli våt

010-1.jpg picture by elgtun
Elins uttrykk rullepølse er vel ganske dekkende.
Det er så vidt klaring mellom magen og bakken.

  

Torsdag 7. oktober 2010

006-1.jpg picture by elgtun


I går etter jobb var jeg innom Gjerdrum og hentet Nete. Da jeg sjøl var på kurs ble det bare tid til en kort tur i går kveld. I dag har Maja og Nete passet huset mens jeg har vært på jobb, men jeg var kjapp med å komme ut i skogen i ettermiddag. Det ble Hovinfjellet igjen og Maja og Nete storkoste seg. Det var strålende sol og, for årstida, varmt. Vi gikk opp til utsiktspunktet først og siden opp til Høydestien og runden.

014-1.jpg picture by elgtun

020-1.jpg

026-1.jpg

027-1.jpg

031-1.jpg

042-1.jpg

052-1.jpgTirsdag 5. oktober 2010

025-1.jpg picture by elgtunDet ble tid til en skogstur i ettermiddag også. Vi skulle en tur til veterinæren senere og derfor gikk vi et sted ikke langt derfra. Jeg har gått der en del tidligere, men Maja har ikke gått der. Tydelig at det var spennende med nytt sted for henne også.
Det var bare vaksine Maja skulle ha hos veterinæren.
Maja vet hva hun skal. Da vi kom inn på venteværelset gikk hun rett på vekta, 43,5 kg. Inne hos veterinæren hoppet hun rett opp på bordet. Ikke så rart det, men bordet var heist temmelig høyt. Det var heist i arbeidshøyde for veterinærens undersøkelse av liten hund. Men Maja kenguru kan hoppe høyt.

012-1.jpg picture by elgtun

001-1.jpg picture by elgtun

023-1.jpg picture by elgtun

007-1.jpg picture by elgtun

Mandag 4. oktober 2010

002-1.jpg picture by elgtun

Det ble liksom ikke lyst i dag. Det var styrtregn og helsvart da jeg dro på jobb. Etter jobb  var det bare å skifte og dra rett på tur. Også i dag ble det Hovinfjellet, og i dag fant jeg en ny sti opp til utsiktspunktet. Noen utsikt var det ikke i dag, men det var oppholdsvær og deilig.

019-1.jpg picture by elgtun
Litt hopp og sprett i dag også

020-1.jpg picture by elgtun

033-1.jpg picture by elgtun

054-1.jpg picture by elgtun

064-1.jpg picture by elgtun

067-1.jpg

061-1.jpg

060-1.jpgSøndag 3. oktober 2010

039-1.jpg picture by elgtun

Det var oppholdsvær da Maja og jeg la ut på tur, men vi hadde ikke gått langt før regnet kom. Vi hadde nå likevel en strålende tur på Hovinfjellet og høstfargene er så vakre nå.
Jeg la inn masse øvelser for Maja på turen i dag og hun koser seg veldig med det.

003-1.jpg picture by elgtun

010-1.jpg picture by elgtun

021-1.jpg picture by elgtun

028-1.jpg

031-1.jpg

032-1.jpg

033-1.jpg picture by elgtun

035-1.jpg

047-1.jpg

048-1.jpg

063-1.jpg

069-1.jpg

Lørdag 2. oktober 2010

004-1.jpg picture by elgtun


Tur til Hovinfjellet i dag sammen med Bente, Petter, Sabrina, Charlotte og Janne.
Hundeflokken i dag besto av Leah, Ronja, Karmen, Kajsa og Maja.

005-1.jpg picture by elgtun


Tirsdag 28. september 2010

003-1.jpg picture by elgtun

Også i dag kom vi oss kjapt ut på tur etter jobb, og i dag gikk turen til Hovinfjellet, hvor vi gikk den fine runden.
Maja er jo vanligvis veldig aktiv på tur, men nå når hun er innbilt, går hun mye og dilter i hælene mine, men hun koser seg jo.
Jeg prøver derfor nå å aktivisere henne mye med lydighetsøvelser underveis. Da våkner hun skikkelig.
Og kameraet er med og Maja poserer.

005-1.jpg picture by elgtun

010-1.jpg picture by elgtun

020-1.jpg picture by elgtun

027-1.jpg picture by elgtun

039-1.jpg picture by elgtun

051-1.jpg picture by elgtun

054-1.jpg picture by elgtun

055-1.jpg picture by elgtun

056-1.jpg picture by elgtun

058-1.jpg picture by elgtun

Mandag 27. september 2010

011-1.jpg picture by elgtun


For et fantastisk høstvær!! Her gjelder det å utnytte ettermiddagen. Jeg er jo forholdsvis tidlig hjemme, slik at jeg kan gå tur mens det er lyst. I dag var jeg hjemme 15.30, og jeg tok meg bare tid til å skifte til turtøy før jeg dro til Nes. Der gikk jeg opp til Hvamsetertjern og der er det jo bare vakkert. Ekstra vakkert er det der nå på høsten.

012-1.jpg picture by elgtun

035-1.jpg picture by elgtun

019-1.jpg picture by elgtun

024-1.jpg picture by elgtun

008-1.jpg picture by elgtun


Søndag 26. september 2010

26092010036-1.jpg picture by elgtun

Den store tursøndagen. Først en hyggelig 3 timers tur på Martinstien i Gjerdrum.
Etter diverse forsøk på å ta bilder skjønte jeg at kameraet var uten batteri og at det lå hjemme i laderen. Jeg tok noen mobilbilder, men det er liksom ikke helt det samme. Men turen var fin, den.
Janne fikk plukket en del kantarell og hun fikk god hjelp av oss andre.
Etter turen i Gjerdrum dro Janne og jeg rett til Ullensaker allmenning for å plukke mer sopp. Da ble det 2,5 timers tur til på Hovinfjellet. Jeg har mer enn nok sopp nå og vil ikke ha mer. Det er likevel selve plukkinga som er morsom og en blir ganske "høy" av jakta på skogens gull. Da kunne jeg plukke og slippe rensinga etterpå.
Dette var søndagen sin det.

26092010043-1.jpg picture by elgtun
Maja

26092010047-1.jpg picture by elgtun
Traktkantarell på noe uvanlig voksested. Stilig?!Lørdag 25. september 2010

069-1.jpg picture by elgtun


I går kveld ble det ingen tur og bestemte meg derfor for at jeg i dag skulle gå en langtur. Det ble Hauerseter - Hovinfjellet - Majorseter - Hauerseter.
Hvor lang runden er, vet jeg ikke. Jeg brukte i dag 4 timer, men det sier ingen ting om hvor langt det er.
Med avstikker etter avstikker og 3 kg sopp ble det ekstra langt. Jeg skulle heller ikke i dag plukke sopp, men på denne tida av året scanner jeg helt automatisk skogbunnen. Soppkurv hadde jeg ikke med, men stoffnett hadde jeg i sekken.
Maja og Nete koser seg, men nå når Maja er innbilt, leker de ikke særlig mye sammen. Maja holder seg hos meg, mens Nete tar større runder alene i terrenget.
Ikke ett eneste menneske møtte vi på turen og ikke en eneste bil på parkeringsplassen.
Det er typisk lørdag, men søndag er det alltid mer folk.

006-1.jpg picture by elgtun
Maja og Nete på vei opp Hovinfjellet

010-1.jpg picture by elgtun
Maja og Nete i lyngen

011-1.jpg picture by elgtun
Traktkantarellene

014-1.jpg picture by elgtun
Fine traktkantarell

016-1.jpg picture by elgtun
Og de lekreste kantarellene er det ikke slutt på

032-1.jpg picture by elgtun
Nete

046-1.jpg picture by elgtun
Nete

023-1.jpg picture by elgtun
Nete og MajaTorsdag 23. september 2010

Z har bursdag og i dag fyller han 4 år. I anledning dagen inviterte han til ekte bernerbursdag. Det vil si skogstur.
Og for en en fin tur vi hadde, Gro, Janne og hundene Z, Embla, Karmen og Kajsa. Og jeg da, med Maja og Nete.
Vi gikk til samme sted som på søndag, men denne gangen en ryddigere vei og sti. Jeg tipper at vi ofte kommer til å gå til Mastuvannet; det er ekstra hyggelig å sitte ved vannet.
Janne hadde sørget for skogsmiddag, pølser og lomper.
Godt det, med pølser stekt på bålet.
Oppholdsvær hadde vi også. I det vi kom tilbake til bilene startet regnværet. Takk for en fin tur.

003-1.jpg picture by elgtun

007-1.jpg picture by elgtun

030-1.jpg picture by elgtun

019-1.jpg picture by elgtun
Samling rundt leirbålet. Z, Embla, Maja og Nete.
Bak: Kajsa og KarmenTirsdag 21. september 2010

002-1.jpg picture by elgtun


Lenge siden jeg har vært i Maridalen nå, ikke siden i vår. Etter jobb i dag gikk vi turen sammen med Elna og Isak. Og hvilket vær det har vært i dag, med strålende sol. Vi parkerte på Skar og gikk den fine turen opp til vakre Øyungen. Der hadde vi ei lang kaffepause i sola.

005-1.jpg picture by elgtun

015-1.jpg picture by elgtun

019-1.jpg picture by elgtun
Maja koser seg i vannet mens Isak trives best på land

024-1.jpg

031-1.jpg

055-1.jpg

061-1.jpg

069-1.jpg

077-1.jpg

102-1.jpg


Mandag 20. september 2010

008-1.jpg picture by elgtun

Maja på tur igjen.....
Det var meldt regn til kvelden så jeg kjapp til å dra på tur etter jobb. Jeg dro til Hauerseter og gikk den fine runden på Hovinfjellet. 
Jeg skulle gå fort og ikke se etter sopp, men hvem går forbi flotte kantareller? Ikke jeg!
Og regnet kom da jeg var halvveis på runden.
Våte ble både Maja og jeg.
Og under over alle under... Da vi kom hjem hoppet Maja rett opp på fønebordet på terrassen. For første gang! 2 år skulle altså det ta før hun gjorde det.
Morgener før utstilling gjør hun det av seg sjøl, da vet hun hva hun skal. Etter tur har jeg måttet gi klar beskjed om at hun skal på bordet.

021-1.jpg picture by elgtun


Søndag 19. september 2010

051-1.jpg picture by elgtun


Det har vært et strålende vær i dag vi har vært på 3 timers tur i Gjerdrumskogen. 7 tobeinte og 12 firbeinte var vi i dag.
Noe av turen gikk i kjent terreng, mens en del av turen var ukjent terreng for de fleste av oss. En del av turen gikk også i nokså ulendt terreng og vi trodde vel det skulle bli for bratt for veteranhundene, men det gikk greit. Vi havnet ved Mastutjern og der var det bare nydelig. Grensa til Nittedal går midt i tjernet.
Etter turen ble en våt og møkkete Nete avlevert til Elin. Velkommen tilbake til oss neste helg, Nete.

021-1.jpg picture by elgtun

025-1.jpg picture by elgtun

009-1.jpg picture by elgtun
Nete i farta. Har en del sånne bilder av Maja, men hun er "drektig" og må være litt forsiktig. Har gått mest i hælene mine i dag.

015-1.jpg picture by elgtun
Maja og Daytona

026-1.jpg picture by elgtun
Framme ved Mastutjern

028-1.jpg picture by elgtun
Maja

036-1.jpg picture by elgtun

033-1.jpg picture by elgtun

038-1.jpg picture by elgtun

044-1.jpg picture by elgtun

042-1.jpg picture by elgtun
Maja og Nete

050-1.jpg picture by elgtun
Nete

063-1.jpg picture by elgtun

057-1.jpg picture by elgtun
Maja
Lørdag 18. september 2010

Nete er på besøk hos oss i helga og jeg dro innom Gjerdrum og hentet henne etter jobben i går.
Fredag er som oftest hundebadedag på Elgtun og Nete var "heldig" som fikk være med på den.
I dag var det bernerklubben avdeling Buskeruds utstilling på Rosthaug og vi har hatt en lang, lang dag der. Dette er en så hyggelig utstilling at det ikke gjør noe om det tar litt lang tid. Deilig vær fikk vi også, bortsett fra et par korte regskurer.
Det var Espen Engh som dømte og det var utrolig mange blåsløyfer. Jeg fryktet derfor det verste da Maja skulle inn i en stor Åpen klasse med 25 påmeldte.
Gleden var derfor stor da hun fikk rød og også ble plassert som nr 3 i konkurransen.

033-1.jpg picture by elgtun
Maja i ringen med Torill

062-1.jpg picture by elgtun
Maja nr 3 i konkurransen

020-1.jpg picture by elgtun
Og 50-årsdagen til Torill ble markert i år også og i år stemte det jo.
022-1.jpg picture by elgtun
Og kaka er spist

072-1.jpg picture by elgtun
2 regnbuer, faktisk.

Mandag 13. september 2010

027-1.jpg picture by elgtunJeg har vært på seminar hele dagen og kom noe sent hjem. Da ble det rett ut i nærmeste skogen her for det blir jo så tidlig mørkt nå. Soppkurven var med og den ble full igjen i kveld. Kantarell, traktkantarell og også noe gul trompetkantarell. Den er jo bare så lekker. 

018-1.jpg picture by elgtun

031-1.jpg picture by elgtun

020-1.jpg picture by elgtun

 

Lørdag 11. september 2010

063-1.jpg picture by elgtunSå var det tid for årets LeeArmand-treff. Selv om ikke været var strålende,viser jo bildet at det også i år var godt frammøte. Hele 41 hunder var med og mange mennesker. I år gikk turen til Gruvebakkene, en nydelig plass i Gjerdrumskogen. 
I anledning Torills 50-årsdag hadde Elin planlagt en del overraskelser for henne. Jeg var av de som møtte opp tidlig for å frakte opp telt, kaker, vin og diverse. 
 

017-1.jpg picture by elgtun
Herbi og Birk trekker vogn med alt utstyret


015-1.jpg picture by elgtun
Maja er med....


025-1.jpg picture by elgtun
Rigging av telt

022-1.jpg picture by elgtun030-1.jpg picture by elgtunDa alt var klart dro vi tilbake og deltok på turen sammen med de andre. En veldig fin tur hadde vi gjennom skogen. Det var vått, men vi slapp heldigvis regn.
Da Toril ankom Gruvebakkene ble hun møtt med et glass vin og bursdagssang. Det ble siden vin til alle, grilling av pølser og selvfølgelig var det bursdagskaker.

032-1.jpg picture by elgtun
Vi møtes på parkeringsplassen048-1.jpg picture by elgtun
Toril ankommer Gruvebakkene053-1.jpg picture by elgtun
Mye folk og dyr050-1.jpg picture by elgtun
Maja har plassert seg på en fot060-1.jpg picture by elgtun
Bålkos101-1.jpg picture by elgtun
Leah og Maja med halvsøster Mocca og far Kompis


Så var det nesten rett på 50-årsfest i hagen til Torill.
Festen ble holdt i paviljonger, som heldigvis var dekket med presenninger, for utover kvelden og natta kom det kraftige regnbyger.
Morsom fest, god mat og godt drikke helt til søndag morgen for noen av oss.
Tusen takk for en fin fest, Torill.

Gratulerer Torill med 50-årsdagen.
Gratulerer Elin med 25 år som oppdretter av dachshund.
Gratulerer Torill og Elin med 15 år med kennelnavnet LeeArmand.

Må jo ta med et bilde av champagneflaska fra Janne, Gro og meg med egen LeeArmand-etikett.

46690_154324534586827_100000278457633_390391_5811234_n-1.jpg picture by elgtunMandag 6. september 2010

038-1.jpg picture by elgtun


Vi hadde heldigvis ikke dårlig tid i dag. Etter en lang morgen pakket vi i bilene og vasket hytta. Så kunne vi ta en fin tur med hundene slik at de var slitne før vi skulle kjøre hjem. Fortsatt sol og sommertemperatur.

014-1.jpg picture by elgtun

015-1.jpg picture by elgtun
Z, Maja og Embla

030-1.jpg picture by elgtun
Embla

035-1.jpg picture by elgtun
Maja og Z

043-1.jpg picture by elgtun
Maja i kjent stil

046-1.jpg picture by elgtun
Maja

Takk for ei fin helg!


Søndag 5. september 2010

Søndag, utstillingsdag og like strålende vær og 10 - 15 minutter å kjøre til utstillingsplassen.
Dette er en veldig hyggelig utstilling, nydelig plass og koselige folk. Mona Skogstad gikk med Maja i ringen og jamen ble hun beste tispe og fikk dermed sitt andre cert og ble BIM. En stor takk til Mona.
Embla ble 3. beste tispe og BIR Veteran.
Vi fikk derfor en lang dag på utstillingen da vi måtte vente på gruppefinalene. Det gjorde vi selvfølgelig så gjerne. Det var bare hyggelig. Embla endte opp som BIS 4 Veteran.
Så ble det grunn til å feire i kveld med nok en kveld i stampen. Fint da med fri mandag.

015-1.jpg picture by elgtun
Mona og Maja i ringen

019-1.jpg picture by elgtun
Maja foran dommeren

041-1.jpg picture by elgtun
Beste Tispeklasse. Maja nr. 1, Embla nr. 3

053-1.jpg picture by elgtun
BIR: Dale Gudbrands Index, BIM: Maja

112-1.jpg picture by elgtun
Embla BIS 4 Veteran

128-1.jpg picture by elgtun
Maja med rosettene

072-1.jpg picture by elgtun
Lille Bostonvalpen til Siri sliten etter valpeshowet

073-1.jpg picture by elgtun
Florian

005-1.jpg picture by elgtun
Mona på plass i stampen

Lørdag 4. september 2010

Så er vi altså på fjellet igjen på hytta til Gro på Kvarvet. Hyttetur kombinert med utstilling på Hundorp søndag. Jeg var den som kom først i går kveld, Gro kom noen timer seinere og Rita og Per kom ikke før rundt midnatt. Da først ble det middag og vin til utpå morgenkvisten.
Deilig at utstillingen er på søndag. Da kan vi roe helt ned på lørdag med tur i det vakre høstværet, sen middag før vi kunne innta stampen. Fantastisk å sitte i varme stampen i mørke og kjølige høstnatta med et glass vin eller to. Mona kom også for å nyte godt av stampen.

002-1.jpg picture by elgtun
Utsikt mot Jotunheimen

007-1.jpg picture by elgtun
Jeg synes traktoreggene også kan være skulpturelle

008-1.jpg picture by elgtun

019-1.jpg picture by elgtun
Majas kjente turstil

029-1.jpg picture by elgtun
Maja

031-1.jpg picture by elgtun
Maja

017-1.jpg picture by elgtun
Embla, Maja, Z og Kira

001-1-1.jpg picture by elgtun
Og en vakker solnedgang

 

Tirsdag 31. august 2010

009-1.jpg picture by elgtun

Mere sopp, mere sopp. Det ble ikke lydighetstrening i kveld og da ble det heller en sopptur. Bare Maja som selskap i kveld, ikke noe dårlig selskap det da.
Ganske nært hjemme dette, men det er et ganske stort område med svart trompetsopp der. Ikke veldig mye kantarell, men jeg fant mine på stedet "mitt". 
Det er gørrkjedelig å rense sopp, men hvem tenker på det når en står foran fine sopper.
Maja er så vant til denne formen for tur, og pusler med sitt. Hun kom jo rett til soppsesongen i 2008 og de første ukene hennes hos meg var det mest soppturer.

010-1.jpg picture by elgtun

013-1.jpg picture by elgtun
Svart trompetsopp

Mandag 30. august 2010

003-1.jpg picture by elgtun

Stadig på jakt etter kantarellen og nå er den ikke vanskelig å finne. Janne var med på turen i kveld og bildet over viser utsnitt av et område vi kom over. Å komme over et slikt område en ikke har vært på tidligere gir et utrolig kick.
Sette hundene i bånd, ikke en eneste kantarell skal tråkkes ned av en bernerpote, sette fra seg sekken og så starte plukkinga nesten uten å puste. Åh, så moro det er.
Med litt piggsopp og traktkantarell i tillegg, ble det 4 kg sopp på meg i kveld. Janne er jo nybegynner, men jamen ble det mye på henne også.
Hvis det ikke hadde blitt mørkt så hadde vi vel blitt gående der. Det er ikke moro å gi seg når du vet at det kan være tilsvarende områder flere steder.

001-1.jpg picture by elgtun
Karmen, Maja, Janne og Kajsa

005-1.jpg picture by elgtun
Kveldens fangst
Lørdag 28. august 2010

021-1.jpg picture by elgtun

Norsk Leonberger Klubbs utstilling i Drammen i dag. Maja har vært nedrøytet og ikke blitt stilt siden 4. juli.
Nå er hun ikke akkurat fullpelset nå heller, men pelsen er i hvert fall på god vei tilbake. Såpass pels at jeg tok sjansen på å la henne stille i dag og Therese stilte henne. Og det gikk bra det, gitt.
Maja har jo løpetid og var mest interessert i alle hannene på utstillingen, men i ringen løp hun veldig bra.
Maja vant åpen klasse og endte som nr. 2 i Beste Tispeklasse.

019-1.jpg picture by elgtun

023-1.jpg picture by elgtun

015-1.jpg picture by elgtun

032-1.jpg picture by elgtun
Maja vinner Åpen klasse

039-1.jpg picture by elgtun
Beste Tispeklasse. Maja nr 2.Torsdag 26. august 2010

005-1.jpg picture by elgtun


Turer blir det mye av og denne uka har vi stort sett gått i skogen her hjemme. Jeg har sjekket mange av soppstedene mine og det har blitt gode fangster. I år er det ekstreme mengder, og jeg finner kantarell steder jeg aldri har sett det tidligere. 
I kveld skulle vi gå en vanlig tur uten soppkurven. Turen gikk til Hovinfjellet. 
Men også i kveld kom jeg hjem med en god fangst av kantareller, plukket i bæsjeposene jeg alltid har i lomma.

036-1.jpg picture by elgtun
Kan jo ikke la det stå

016-1.jpg picture by elgtun
Tyttebæra blir rødere for hver dag

031-1.jpg picture by elgtun
Pleier å få godbit når jeg poserer her!!

 

Søndag 22. august 2010

002-1.jpg picture by elgtun


Det er ikke så verst å våkne opp hjemme hos seg sjøl heller, en søndag morgen. Jeg tror nok ikke Maja syntes det var helt galt heller, for hun var trøtt i dag.
Vi våknet til finvær også, i dag.
Det ble avtalt tur og kl 12 møtte vi Janne, Gro og Elin + en haug med bikkjer på Hauerseter. 8 hunder ble det på turen i dag.
En riktig så deilig tur ble det opp til Hovinfjellet. På vei ned igjen, inne i skogen, hadde vi en lang lunsj- og kaffepause.
Jeg mener Maja er på sin 7. dag i løpetida, men hun er klar som et egg. Enten står hun tidlig eller hun har fått løpetid noen dager før jeg oppdaget det.

008-1.jpg picture by elgtun
Karmen

012-1.jpg picture by elgtun
Karmen igjen

014-1.jpg picture by elgtun
Godbiter på gang hos Gro

037-1.jpg picture by elgtun
Vi snublet jo over noen kantarell i dag også

042-1.jpg picture by elgtun
som hjemme igjen havnet i panna til forvelling

035-1.jpg picture by elgtun
Dagens gruppebilde med Kajsa, Karmen, Maja, Gipsy, Gremlin, Nete, Embla og Z.

Takk for en fin tur!

Lørdag 21. august 2010

102-1.jpg picture by elgtun

Dette bildet tok jeg fra terrassen på hytta i går kveld. Det var en nydelig kveld med sol og varme.
I dag ble det bare en tur i området rundt hytta før det var tid for å pakke i bilen og vaske oss ut av hytta.
Så er det slutt på denne ferien. Trist, men sant. Og jeg har jo heldigvis mer ferie igjen.
Og jeg er strålende fornøyd med den ferien jeg har hatt og så fornøyd med at jeg har fått gå så mye i fjellet. Det gir energi, det!
Jeg er så takknemlig for at jeg fikk låne hytta til Gro, slik at jeg fikk noen flere fjellturer.
Det var kjedelig å skulle reise i dag da været var så fint, men godt å få søndagen hjemme før jobb på mandag.
Jeg tok et bilde fra terrassen på hytta i dag tidlig da tåka var i ferd med å lette.

001-1.jpg picture by elgtunFredag 20. august 2010

Tidlig på morgenen så det ut til at dette skulle bli en solskinnsdag og da ville jeg ta en tur til Venabygdsfjellet. Det er bare en halv times kjøretur herfra. Innen vi kom så langt hadde imidlertid tåka kommet og dekket alle fjelltoppene. Så..... hvilken topp skulle jeg velge. Valget falt på Flaksjølihøgda og Svarthammaren. Jeg hadde kledd på meg godt i dag med superundertøy og skalljakke, og oppover den bratte stigningen ble det varmt. Oppe på toppen var det vind og jeg var glad jeg hadde hette på jakka. Litt regn fikk vi også. Det er deilig terreng å gå i og godt å ikke tenke på annet enn hvor du skal ta neste steg.
Litt synd at det var tåke, for her er det en fantastisk utsikt og et eldorado for meg med kamera.
Da ble det heller masse bilder av Maja og Z igjen.
Og sola kom i dag, men det var først etter at vi var nede fra fjellet. Tilbake på hytteterrassen kunne jeg virkelig nyte varm ettermiddagssol mens Maja og Z slitne og fornøyde slappet av i skyggen.

021-1.jpg picture by elgtun

024-1.jpg picture by elgtun

028-1.jpg
Z og Maja

046-1.jpg picture by elgtun
Z

050-1.jpg
Maja

051-1.jpg
Maja

052-1.jpg

054-1.jpg


063-1.jpg
Maja

064-1.jpg

066-1.jpg

070-1.jpg
Maja

076-1.jpg
Maja flørter

077-1.jpg
Z hviler hodet sitt

080-1.jpg
Svartfjellet

084-1.jpg
Z

087-1.jpg
Z

092-1.jpg
Z og Maja

095-1.jpg

097-1.jpg

098-1.jpg
Tilbake på hytta og slapper godt av

Torsdag 19. august 2010

013-1.jpg picture by elgtun

Og vi koser oss, vi! Været er ikke det beste, men det er fint likevel. I dag kjørte jeg til Vinstra og tok Peer Gynt Setervei opp på fjellet. Der er jeg ikke kjent og valgte tilfeldig å gå til Gråhøa. Og grått var det i tåkeheimen. Jeg har vært der en gang før, i fjor høst, og vet at utsikten er fantastisk, men fikk ingen utsikt i dag.
Jeg nøt turen likevel og Maja og Z storkoste seg.
Mye sau var det her også og Maja og Z gikk i bånd hele turen. Bare når de skulle fotograferes var de uten bånd, og det ble jo noen ganger det på den 4 timer lange turen vår.

016-1.jpg picture by elgtun
Inn i tåkeheimen

018-1.jpg picture by elgtun

023-1.jpg picture by elgtun

033-1.jpg

038-1.jpg

043-1.jpg

051-1.jpg

057-1.jpg
En liten lemen

059-1.jpg

072-1.jpg

073-1.jpg picture by elgtun

077-1.jpg picture by elgtun

082-1.jpg picture by elgtun
Ikke alt er like vakkert

084-1.jpg

089-1.jpg picture by elgtun
Nesten tilbake ved veien og sikten er noe bedre

091-1.jpg picture by elgtun

093-1.jpg picture by elgtun

095-1.jpg


Tirsdag 17. august 2010

015-1.jpg picture by elgtun

Da er Z, Maja og jeg på plass på Kvarvet. Vi kom litt for seint for noen skikkelig tur, men en god ettermiddagstur ble det. Her er det mye sau og kuer så hundene får gå i bånd. 
Selv om Maja har løpetid ser det ikke ut til at det skal bli noe problem. Z forholder seg ganske så rolig.
Deilig å være her oppe. Det ligger jo ikke på høyfjellet, men det er ikke langt å kjøre til ordentlige fjellvidder. 

010-1.jpg picture by elgtun
Z og Maja på tur

006-1.jpg picture by elgtun

   

Mandag 16. august 2010

Jeg har ferie denne uka også og burde vel brukt den til å ta et sjau hjemme, men ferie er ferie og jeg har fryktelig lyst på noen flere dager på fjellet.
Og hurra, jeg får låne hytta til Gro på Kvarvet. Jeg har lyst til å ha med meg Z, men Maja har fått løpetid i dag.
Jeg avtalte med Gro at vi skulle møtes for en tur og teste adferden til Z. Det så helt greit ut og da ble Z med meg hjem og vi reiser oppover i morgen.

004-1.jpg picture by elgtun


Søndag 15. august 2010

Nok en dag på utstilling på Bjerke. Maja var ikke påmeldt i dag heller og jeg kunne bare nyte dagen. Bernerne stilte i en grønn, tørr og fin ring i dag. Den store spenningen for meg i dag, var om Nete ville få certet, men det gikk dessverre ikke veien.
4 BTK ble hun og Izzy ble beste tispe og Norsk Vinner for fjerde året på rad! Gratulerer Torill og Elin!

195-1.jpg picture by elgtun
BIR- Ola Odelsgutt av Hiselfoss, BIM Izzy 

032-1.jpg picture by elgtun
Irene koser seg med en dachsvalp

062-1.jpg picture by elgtun

097-1.jpg picture by elgtun
Her er Nete med poten på min fot: Vær så snill da!

208-1.jpg
Alle 4 sennenhundrasene samlet, Grosser Schweizer-,
Berner-, Appenzeller- og Entlebucher sennenhund


Irene hadde ringtrening med Maja etter utstillingen og de er nok kandidater for neste barn og hund- konkurranse.

213-1.jpg picture by elgtun

214-1.jpg

215-1.jpg

220-1.jpg

225-1.jpg

232-1.jpg picture by elgtun
Litt innkalling også. Flinke Irene og Maja.

Etter middag på italiensk restaurant på Skedsmokorset ble det heldigvis tid til en tur i Gjerdrumskogen, opp til Elintoppen.

Her et gruppebilde:
258-1.jpg picture by elgtun
Leah, Ronja, Izzy, Daytona, Gipsy og Maja

Lørdag 14. august 2010

Ring 51 på lørdagens utstilling på Bjerke glemmer vi ikke så fort. Været var perfekt, men etter siste dagers regn, endret den grønne gressplenen seg raskt til en gjørmepøl. Noen utstillere gikk av seg skoene i ringen, mens veldig mange kastet skoene på forhånd. Velpleide kritthvite bernerpoter ble skjult av den brune gjørma. Utstillere har opplevd det meste av vær- og føreforhold og dette tok vi med et smil.

Muntre kommentarer var det mange av, som ”moltemyr”, ”potetåker”, ”gratis fotspa med gjørmeinnpakning” m.m.
Maja er nedrøytet og ikke påmeldt til utstillingen og jeg kunne derfor helt avslappet se utstillingen fra en annen vinkel. Jeg gratulerer ellers alle vinnere. 

058-1.jpg picture by elgtun

062-1.jpg picture by elgtun

064-1.jpg

065-1.jpg picture by elgtun

083-1.jpg picture by elgtun

094-1.jpg

096-1.jpg

143-1.jpg

153-1.jpg

Torsdag 12. august 2010

001-1.jpg picture by elgtun


Min mor og søster er på hytta i Sande ved Holmestrand og Maja og jeg har hatt en fin dag sammen med dem i dag. Det var Holmestrand-dagene og vi hadde også en butikkrunde på jakt etter gode tilbud. Shopping er ikke noe jeg driver med ofte, men også jeg ble ivrig da jeg fant sko nedsatt 60 og 70 %.

005-1.jpg picture by elgtun

004-1.jpg picture by elgtun

003-2.jpg picture by elgtun
Hagehortensiaen er da så flott


Onsdag 11. august 2010

001-1.jpg picture by elgtun


Så er Maja alenehund igjen. Etter en hel måned med en berner til i huset er det nok rart for henne. Her har hun satt seg ved porten og kanskje venter hun på at Nete eller Kiara skal komme tilbake.
Vi våknet til gråvær og regn i dag og det er ikke det mest gunstige været for å plukke sopp. Men vi måtte ut og sjekke hvordan det står til med kantarellen.
Janne ville være med, og da ble det en tur til Hauerseter og Hovinfjellet. 
Maja og Karmen fikk løpe litt sammen igjen og vi fikk sjekket gamle og noen nye soppsteder.
Og kantareller og piggsopp ble det! 

007-1.jpg picture by elgtun

027-1.jpg picture by elgtun

024-1.jpg picture by elgtun
Maja hoppogsprett

0032-1.jpg picture by elgtun
Karmen og Maja

0042-1.jpg picture by elgtun
Maja og Karmen

002-1.jpg picture by elgtun
Maja

019-1.jpg picture by elgtun

012-1.jpg picture by elgtun
Karmen

013-1.jpg picture by elgtun
Karmen og Kajsa

 

Tirsdag 10. august 2010

Så var det tid for å pakke i bilen, vaske hytta og ta farvel med Venabygdsfjellet for denne gang.
Jeg skulle gjerne vært der hele resten av ferien min.
Å gå i fjellet er ferien for meg og den aller beste måten jeg kan lade batteriene på. 
Det eneste gode med å komme hjem, er dusj, innedo og egen seng. Hjemme igjen ser jeg alt som bør gjøres hjemme og ferie skal ikke bestå av så mange "bør".
Jeg kan se tilbake på en deilig fjellferie med fantastiske turer. Hyggelige dager sammen med Kirsten og fine dager bare sammen med Maja og Nete. Det har vært så fint å se hundene nyte de lange turene i sitt rette element. 
Nå i kveld har Elin og Gremlin hentet Nete og det ble så tomt etter henne. 

Mandag 9. august 2010

En tur inn til Dørjuvet og Dørfallet er obligatorisk på Venabygdsfjellet. Turen dit går i veldig flatt terreng. derfor tok jeg turen over Veslefjellet både fram og tilbake. det er tydelig at det er mandag for det var ingen folk å se. Dørjuvet er en lang kløft med 100 meter loddrette vegger. Jeg følte at jeg burde tatt mer spektakulære bilder der, men helt aleine med 2 hunder i beltet turde jeg ikke ta noen sjanser. Et flott syn er det uansett, Venabygdsfjellets Drand Canyon. 

001-1.jpg picture by elgtun

006-1.jpg picture by elgtun

011-1.jpg picture by elgtun

016-1.jpg picture by elgtun

019-1.jpg picture by elgtun

020-1.jpg picture by elgtun

025-1.jpg picture by elgtun
Både Maja og Nete ble redd for dette krypet

033-1.jpg picture by elgtun
Dørfallet

039-1.jpg picture by elgtun
Maja snuser inn fjell-lufta

047-1.jpg picture by elgtun

048-1.jpg picture by elgtun

053-1.jpg picture by elgtun

055-1.jpg picture by elgtun
Muen sett derfra også

057-1.jpg picture by elgtun

059-1.jpg picture by elgtun

065-1.jpg picture by elgtun

066-1.jpg picture by elgtun

070-1.jpg picture by elgtun
På vei tilbake får Maja og Nete en dukkert

076-1.jpg picture by elgtun
og Maja får en springmarsj

084-1.jpg picture by elgtun

089-1.jpg picture by elgtun
Veslefjellet

093-1.jpg picture by elgtun

095-1.jpg picture by elgtun

097-1.jpg picture by elgtun
Maja

099-1.jpg picture by elgtun

103-1.jpg picture by elgtun
Dørjuvet sett fra Veslefjellet

104-1.jpg picture by elgtun
Maja kan også slappe av litt

115-1.jpg picture by elgtun

118-1.jpg picture by elgtun

 

Søndag 8. august 2010

003-1.jpg picture by elgtun

Våknet til nydelig vær og flott utsikt til Svartfjellet, hvor vi var på toppen i går.
Da vi var klar for tur var det allerede blitt for varmt for hundene med noen tøff tur. Jeg fikk et tips om å kjøre mot Folldal for å se utsikten der.  Og det var et vakkert skue. Jeg måtte selvfølgelig stoppe ved Sohlbergplassen. Der Harald Sohlberg sto og malte "Vinternatt i Rondane" har de bygget en stilig betongplattform. Fra plattformen kunne jeg se originalmotivet til maleriet som henger i Nasjonalgalleriet.

006-1.jpg picture by elgtun

 

220px-Vinternatt-1.jpg picture by elgtun
Bilde av oljemaleriet "Vinternatt i Rondane"


Så i dag ble det ettermiddagstur for Maja og Nete, en snill topptur til Kyrkjegardsfjellet.
På vei dit traff vi Anlaug og Mirja og jeg fikk en prat med dem før turen.
Morsomt å se Anlaug og Mirjas nærområde som jeg har sett mye bilder fra.

017-1.jpg picture by elgtun

040-1.jpg picture by elgtun
Muen sett fra Kyrkjegardsfjellet

041-1.jpg picture by elgtun

045-1.jpg picture by elgtun

047-1.jpg picture by elgtun
Mot Flaksjøen og Svartfjellet

050-1.jpg picture by elgtun
Flaksjøen

051-1.jpg picture by elgtun
Kveldshimmelen sett fra hytta


Lørdag 7. august 2010

003-1.jpg picture by elgtun


Svartfjellet 1154 m.o.h. Og slik ser jeg Svartfjellet fra hyttedøra.
En kan kjøre inn til Flaksjøen, men jeg gikk fra Lundes turisthandel. Veien inn til der stigningen starter tar ca 1 times tid, tror jeg.
En aldeles nydelig fjelltur er dette også. Det er lørdag og litt for mye folk etter min smak. Maja og Nete fikk mye oppmerksomhet i dag, og mange som trodde at de trakk meg oppover. Jeg hadde bare med en sele og derfor gikk begge med halsbånd og da kunne jeg jo ikke la de trekke. 

004-1.jpg picture by elgtun
Litt nærmere Svartfjellet her, stien går langs eggen fra venstre.

010-1.jpg picture by elgtun

019-1.jpg picture by elgtun

022-1.jpg picture by elgtun

026-1.jpg picture by elgtun

027-1.jpg picture by elgtun

031-1.jpg picture by elgtun

039-1.jpg picture by elgtun

045-1.jpg picture by elgtun

054-1.jpg picture by elgtun

061-1.jpg picture by elgtun

067-1.jpg picture by elgtun

075-1.jpg picture by elgtun

084-1.jpg picture by elgtun

036-1.jpg picture by elgtun

  

Fredag 6. august

013-1.jpg picture by elgtun

Hviledag.... Og tid for pakking, vasking og flytting til ny hytte igjen.
Vi våknet til regnvær og det fristet lite med topptur og Nete virket litt støl etter gårsdagens tur.
Kirsten skulle reise hjem i dag jeg flyttet til en mindre hytte ved siden av.
Da Kirsten hadde reist tok vi oss en rolig tur uten særlig stigning.

Torsdag 5. august 2010

005-1.jpg picture by elgtun 
utenfor hytta

Så var dagen kommet for å bestige Muen, 1424 m.o.h.
Jeg har gått turen tidligere og ville at vi skulle ta noen stigninger før vi tok Muen. Jeg synes dette er en virkelig morsom tur. Jeg vet at mange ikke er enig med meg i det, men det er da morsomt med litt utfordringer. I tillegg til pust og kraft i beina kreves det koordinasjon i den øverste etappen, som egentlig er ei stor steinrøys. Jeg ble utrolig fascinert av å se hundenes klatring. Det er ingen sti der. Maja gikk først og jeg kunne se at hun tenkte ut hvor hun skulle ta neste steg. Morsomt å se de bruke seg skikkelig, fysisk og mentalt. Herlig! Jeg skulle virkelig gjerne sett  dem på denne turen uten bånd. 
Synd at vi ikke fikk nyte den flotte utsikten der oppe på grunn av tåka som kom veltende.
Det mest utfordrende med turen var nedstigningen med 2 hunder i bånd. Jeg måtte holde de bak meg og det var temmelig tungt. Jeg trodde det ville være frustrerende for Maja og Nete, men Kirsten, som gikk bakerst, sa de logret og så fornøyde ut hele tiden.0082-1.jpg picture by elgtun
Muen

016-1.jpg picture by elgtun

022-1.jpg picture by elgtun
Oppover, oppover

028-1.jpg picture by elgtun
Yess, vi er på toppen!

032-1.jpg picture by elgtun
En velfortjent hvil

038-1.jpg picture by elgtun

039-1.jpg picture by elgtun

044-1.jpg picture by elgtun

046-1.jpg picture by elgtun

050-1.jpg picture by elgtun
Kirsten signerer lykkelig gjesteboka

056-1.jpg picture by elgtun

067-1.jpg picture by elgtun

066-1.jpg picture by elgtun

077-1.jpg picture by elgtun
5-åringen Nete tar seg en blund.....

069-1.jpg picture by elgtun
mens 2-åringen Maja utforsker omgivelsene

084-1.jpg picture by elgtun
Det ser kanskje ikke så bratt ut, men det er det


 

Onsdag 4. august 2010

003-1.jpg picture by elgtun

Ramstindan, målet for dagens tur. Dette er også en flott tur med bratt stigning opp til et platå før stigningen opp til selve tindene som ligger på ca 1350 m.o.h. Nesten 6 timers tur i dag, men med mange pauser. Maja og Nete storkoste seg også.
Etter turen i dag kjørte vi over til Sollia og til Rondane Gjestegård og en utsøkt middag. Dette er virkelig et sted som kan anbefales. Rondane Gjestegård

002-1.jpg picture by elgtun

009-1.jpg picture by elgtun

011-1.jpg picture by elgtun

020-1.jpg picture by elgtun

027-1.jpg picture by elgtun

029-1.jpg picture by elgtun

035-1.jpg picture by elgtun

038-1.jpg picture by elgtun

045-1.jpg picture by elgtun

050-1.jpg picture by elgtun

059-1.jpg picture by elgtun

070-1.jpg picture by elgtun

077-1.jpg picture by elgtun
Nete tar en velfortjent hvil

082-1.jpg picture by elgtun

085-1.jpg picture by elgtun
På vei tilbake og sier: Der har vi vært!

090-1.jpg picture by elgtunTirsdag 3. august 2010

008-1.jpg picture by elgtun


Maja fikk gå med kløv i dag mens Kirsten hadde Nete i belte. Maja er fortsatt ikke helt komfortabel med kløven og tror først hun ikke kan bevege seg, men står bom fast på alle 4. Det gikk seg litt til utover dagen, men trives nok best uten. Med Maja og Nete i tvillingbånd blir hun for bred med kløv, så det blir vel ikke mye trening med den nå.
Vi hadde en fin tur i Veslefjellet i dag, men vi trodde det var litt lenger tur enn det var. Vi gikk derfor videre mot Myfallet uten at vi gikk ned til fallet. Jeg har gått der før og mener å huske at stien er smal, bratt og sleip. Hadde ikke lyst til å gå der med 2 hunder og spesielt ikke Maja med kløv.
Vi gikk om Myasætrin og veien tilbake til hytta.

010-1.jpg picture by elgtun
Maja

011-1.jpg picture by elgtun
Nete

012-1.jpg picture by elgtun

016-1.jpg picture by elgtun

020-1.jpg picture by elgtun

021-1.jpg picture by elgtun

027-1.jpg picture by elgtun

029-1.jpg picture by elgtun
På kvelden kom Bææsil på besøk. Maja inviterte til lek. men Nete løp inn og gjemte seg. Mandag 2. august 2010

Våknet tidlig i dag av bråk i nabo"hytta". Der hadde det flyttet inn et helt polsk arbeidslag og var i ferd med å starte arbeidsdagen. Så var byggingen i gang 10 meter fra oss. Lyden av sirkelsag, drill og spikerpistol skal ikke jeg våkne til i min fjellferie! Vi møtte ingen forståelse hos utleier og skjønte heller ikke at de burde informert om dette på forhånd.
Da måtte vi bare starte jobben med å finne et nytt sted. Vi tok noen telefoner uten hell og kjørte også innom noen steder, men det så ut til å være fullt på alle steder med priser som passet våre lommebøker.
Vi fikk et tips om Forrestad seter, men der traff vi ingen og da dro vi på fjelltur før hele den fine dagen gikk fra oss. Vi kjørte til Spidsbergseter og gikk derfra en fin 5 timers tur opp til Flaksjølihøgda og videre til Vesle Bøllia. Jeg går med Maja og Nete i belte med tvillingbånd og det føles behagelig. Jeg har bare med 1 sele og derfor har begge halsbånd og jeg kan derfor ikke la de trekke.
Etter turen var vi innom Forrestad seter og der hadde de heldigvis ledige hytter. Og det er ordentlige hytter som ligger pent i terrenget, med god avstand til nabohytter, dog uten dusj og med utedo.
Så ble det pakking og flytting og da jeg fikk satt opp de grønne grindene hadde også Maja og Nete en fin uteplass. 

019-1.jpg picture by elgtun
Kirsten, Nete og Maja

012-1.jpg picture by elgtun

053-1.jpg picture by elgtun

063-1.jpg picture by elgtun
Maja og Nete

050-1.jpg picture by elgtun
Nete

024-1.jpg picture by elgtun
Nete

015-1.jpg picture by elgtun
Nete og Maja skuer utover landskapet

 

Søndag 1. august 2010

007-1.jpg picture by elgtun

I dag ble Kiara hentet og Maja, Nete og jeg kunne dra til fjells. Vi møtte Kirsten og neste stopp var Venabygdsfjellet og Rondevegen turistsenter hvor vi hadde leid hytte. Det het hytte, men var vel heller ei lita leilighet i rekke. Ikke helt det jeg tenker på når jeg tenker hytte på fjellet, men det var deilig med ordentlig bad. Det var veranda på begge sider, men måtte gå på andre siden av veien for å lufte hundene.
Været var fint og vi kjørte litt oppover mot Spidsbergseter og gikk en ettermiddagstur der.
En koselig tur, men vi ble overrasket av ei kraftig regnbyge og ble gjennomblaute. Vi skulle jo bare gå en liten tur og hadde ikke engang med regntøy.


017-1.jpg picture by elgtun

019-1.jpg picture by elgtun
Maja og Nete er på plass på fjellet


016-1.jpg picture by elgtun

022-1.jpg picture by elgtun

013-1.jpg picture by elgtun
 

Lørdag 31. juli 2010

Før jeg drar på ferie måtte jeg i dag ut og sjekke et av mine faste soppsteder på Hauerseter. At Elin med Nete og Gremlin ble med gjorde jo turen mye koseligere.
Dette er nok et par uker før jeg fant kantarell her i fjor og det viste seg også at det var for tidlig. Vi fant veldig lite der, men noen fine piggsopp ble det.
Da tok vi heller turen opp til Hovinfjellet i det strålende været. Elin gikk etter hvert over til å plukke bringebær for det er det mye av. 
Blåbær bugner det også av her. Kiara og Gremlin er ivrige blåbærplukkere, men Maja vil ikke ha.
Vi prøvde en ny sti ned fra Hovinfjellet i dag og den stien likte jeg, det blir nok en ny fast rute.
Sopp var det også her.
Nete skal være med Maja og meg på fjellferie, så etter turen ble hun igjen hos meg.
Kiara blir hentet i morgen tidlig, men i kveld har jeg 3 bernere i heimen. Så koselig!

004-1.jpg picture by elgtun
Elin lever bringebærdrømmen

008-1.jpg picture by elgtun
Maja, Gremlin, Kiara og Nete

014-1.jpg picture by elgtun
Maja

018-1.jpg picture by elgtun
Kiara

022-1.jpg picture by elgtun
Maja

032-1.jpg picture by elgtun
På den "nye" stien ned fra Hovinfjellet

036-1.jpg picture by elgtun
Det ble jo litt likevel, da

026-1.jpg picture by elgtun
Maja og Gremlin foran, Nete og Kiara bak.


  

Tirsdag 27. juli 2010

I kveld ble vi med på tur i Gjerdrum og opp til Elintoppen. Det var 15 hunder og 8 tobeinte. Det var en riktig så koselig tur i nydelig vær. Hundene fikk løpt en masse i busk og kratt, lyng og ikke minst søle. Gjørmekulper var det nok av.
Som vanlig hadde vi en koselig kaffepause på toppen.

015-1.jpg picture by elgtun
Leah og Maja

016-1.jpg picture by elgtun
Leah og Maja

012-1.jpg picture by elgtun
Maja

040-1.jpg picture by elgtun
De fleste hundene koser seg i gjørmekulpen

042-1.jpg picture by elgtun
Maja

048-1.jpg picture by elgtun
Innom litt reint vann før vi går i bilen

018-1.jpg picture by elgtun
Gruppebilde på toppen

028-1.jpg picture by elgtun
Og et gruppebilde til.

Mandag 26. juli 2010

004-2.jpg picture by elgtun


Kvelden har stått i sauens tegn. Aversjonsdressur mot sau heter det nå.
Vi møter jo en del sau der vi går tur og selv om hundene er i bånd, så er det greit at de ikke er veldig interessert. Det er fryktelig slitsomt. Den første berneren min, Berthe, var fullstendig sauegal. Hun ble strømmet flere ganger, uten at hun ble helt saueren. 
Hun bodde det første året sitt på gård og hadde nok hatt en positiv opplevelse med å jage sau. På vei til fjellet sto hun i bilen og pep. Under OL på Lillehammer gikk hodet hennes nesten rundt da hun hørte alle sauebjellene som folk brukte der.
Milla var ikke interessert i sau.
Nå ville jeg teste Maja. Hun har virket interessert når vi har møtt sau.
Anne- Karin var der også med Gipsy og Daytona. Johan i Gjerdrum Jeger og Fiskerforening tok oss med til en gård i Sørum. Gipsy var først ut med strømhalsbånd.
Gipsy var overhodet ikke interessert i ulldottene.
Daytona, derimot, var veldig interessert. Hun ble strømmet flere ganger før hun ville vekk fra sauen.
Maja var sist ut og var bare interessert i sauemøkka. Disse ulldottene var ikke interessante.
Så har vi et prøvebevis, men det er ikke så mye verdt for oss som ikke er jegere.
Hvordan Maja reagerer et annet sted, eller i en annen situsjon vet jeg jo ikke. Der og da var hun ikke interessert. Greit å ha prøvd det.

003-1.jpg picture by elgtun
Først måtte sauen jages ut. De ville ikke ut i regnvær.

005-1.jpg picture by elgtun
Gipsy: Ikke interessert

006-1.jpg picture by elgtun
Daytona: Yes! Sau!

007-1.jpg picture by elgtun

009-1.jpg picture by elgtun

014-1.jpg picture by elgtun
Daytona er strømmet et par ganger, men er fortsatt interessert.

018-1.jpg picture by elgtun
Maja ledes mot sauen

019-1.jpg picture by elgtun
Sauemøkka var spennende

021-1.jpg picture by elgtun
0 interesse

023-1.jpg picture by elgtunTorsdag 22. juli 2010

050-1.jpg picture by elgtun
Kajsa, Karmen, Embla, Ask, Z, Kiara og Maja


Kirkeruinene i kveld også, men i kveld var vi mange flere. Gro, Janne og Anne-Kate ble med i kveld.
Det ble en koselig tur i nydelig vær.
Først bar det ned til elva for å bade og det ble en våt seanse også for de tobeinte på land.
Kiara prøvde også svømmeferdighetene sine og det ble mye sprut. Morsomt! Jeg tenker hun svømmer på neste badetur.
Kaffekosen tok vi oppe ved ruinene etterfulgt av fotografering inne i ruinene.

014-1.jpg picture by elgtun
Z

015-1.jpg picture by elgtun
Karmen

038-1.jpg picture by elgtun
Kiara

039-1.jpg picture by elgtun
Kiara

052-1.jpg picture by elgtun
Kiara og Maja

057-1.jpg picture by elgtun
Lettie

061-1.jpg picture by elgtun
Embla, foran, med sønnene Z og Ask bak

066-1.jpg picture by elgtun

Onsdag 21. juli 2010

035-1.jpg picture by elgtun110-1.jpg picture by elgtun108-1.jpg picture by elgtun


Vakre Vorma. Igjen gikk turen til kirkeruinene i Nes og ned til elva. Der er det så fint og fint å bade for hundene. For min del ble turen noe ødelagt av antallet mygg. I kveld var det helt ekstremt og jeg fikk innimellom nærmest panikk.
Maja og Kiara koste seg og ser ikke ut til å bry seg om myggen. Maja har egentlig vært litt rar i kveld, ikke helt seg sjøl. Ikke det vanlige hopp og sprett og smil.
Hun gikk pent og forsiktig ut i vannet og hun har hatt et blikk som gjør at hun ser såret ut.
Hun nærmer seg løpetid, men det pleier å ha motsatt effekt. Hun ser jo ut til å kose seg veldig med Kiara, men kanskje hun er sliten av besøket? Kanskje bortskjemte lille Maja enebarn synes Kiara stjeler litt mye av min oppmerksomhet?
Kanskje gir jeg litt for mye oppmerksomhet til Kiara, framfor Maja?
Kanskje derfor Kiara tok sånn av i vannet i kveld også, for å gire opp Maja.

076-1.jpg picture by elgtun

079-1.jpg picture by elgtun

080-1.jpg picture by elgtun

084-1.jpg picture by elgtun

094-1.jpg picture by elgtun

095-1.jpg picture by elgtun

096-1.jpg picture by elgtun

097-1.jpg picture by elgtun

104-1.jpg picture by elgtun

115-1.jpg picture by elgtun

121-1.jpg picture by elgtun
Maja

129-1.jpg picture by elgtun
Maja og Kiara

004-1.jpg picture by elgtun
Nok en sommer hvor hagen ikke er prioritert. Godt da at noe kommer trofast igjen år etter år.

 

Tirsdag 20. juli 2010

047-1.jpg picture by elgtun


Regnværsdag og ikke veldig fristende med tur, men en kveldstur til Hovinfjellet ble det da. Kiara og Maja ble både våte og møkkete, men det regnet egentlig ikke så mye. Det er godt med vann i bekker og kulper og Maja ledet Kiara innom alle.

027-1.jpg picture by elgtun
Kiara

025-1.jpg picture by elgtun
Maja

042-1.jpg picture by elgtun
Maja og Kiara

043-1.jpg picture by elgtun


Søndag 18. juli 2010

017-1.jpg picture by elgtun

Vi hadde planlagt formiddagstur i dag. Lettie skulle være med og Z skulle trekke vogn, slik at Lettie kunne sitte i vogna når hun ble sliten.
Nå ble det litt for varmt for formiddagstur, ikke alle hundene tåler varmen like godt.
Da ble det fin kveldstur i stedet og den gikk til Majorseter sammen med Janne, Jan og Gro.

006-2.jpg picture by elgtun
Maja er ikke kjent for å ta smålige hensyn. Her er det Jan som spaseres over. Han ser kanskje ikke hennes dempende signal. Hun slikker seg på snuta.

003-1.jpg picture by elgtun
Kiara

007-1.jpg picture by elgtun
Kiara

012-1.jpg picture by elgtun
Z

015-1.jpg picture by elgtun
Embla

022-1.jpg picture by elgtun
Hele gjengen
Torsdag 15. juli 2010

006-1.jpg picture by elgtun

Det har regnet i hele dag og jeg tenkte at i kveld skulle vi bare være hjemme etter jobb. Maja og Kiara er også slitne etter dager på jobben.
Men så ble det finvær jo..... og tur likevel.
En tur til Majorseter ble det, og det er en forholdsvis lang tur. Etter dagens regnvær var det vått, veldig vått. Maja og Kiara benyttet hver pytt til å bade og slukke tørsten.
Mye fin markjordbær her også og jeg fant sopp!!
Fin kantarell! Jeg bare måtte plukke de med meg.

009-1-1.jpg picture by elgtun

031-1-1.jpg picture by elgtun

018-1.jpg picture by elgtun
Her er det legde i åkeren. Maja og Kiara har ikke ødelagt noe.

007-1.jpg picture by elgtun
Kiara og Maja

015-1-1.jpg picture by elgtun

033-3-1.jpg picture by elgtun

042-1.jpg picture by elgtunOnsdag 14. juli 2010

050-1.jpg picture by elgtun

Sol og varmt og fint vær. Derfor ble det en tur til Nordbytjernet i kveld. Der ble det både skogstur og forfriskende bad. Det er jo så fint der og veldig deilig at hundene har fått sitt eget område.
Maja var kjapt uti og svømte, men Kiara badet etter hvert hun også, men svømte ikke.
Vi møtte Yngve med Bono der. Kiara likte Bono veldig godt og innbød til lek. De er halvsøsken de to, barn av Tilla. 

008-1.jpg picture by elgtun

010-1.jpg picture by elgtun
Maja, fra hopp og sprett...

016-1.jpg picture by elgtun
til rolig nytelse

023-1.jpg picture by elgtun
Her er det Kiara som får et kick

024-1.jpg picture by elgtun
Maja og Kiara

032-1.jpg picture by elgtun
Bono og Kiara med en ukjent hund bak

033-1.jpg picture by elgtun
Kiara og Bono

036-1.jpg picture by elgtun
Maja, Bono og Kiara

037-1.jpg picture by elgtun
Kiara og Maja

041-1.jpg picture by elgtun
Maja

  

Tirsdag 13. juli 2010

030-1-1.jpg picture by elgtun

Hovinfjellet ble igjen målet for kveldsturen. Selv om Maja aldri kjeder seg, er det nok ekstra stas med en hund til. Og Kiara gjør som Maja.... Hvis Maja sitter, da setter Kiara seg. Hvis Maja legger seg, ja da legger Kiara seg. Alltid rett bak Maja.
Vi gikk en litt annen vei i kveld og nye ting måtte utforskes.
Mye moden blåbær er det også nå. Kiara plukker og spiser selv, men Maja vil ikke ha. Og det er mye markjordbær også, som jeg plukket.

Noen bilder av jentene ble det i kveld også....

002-2-1.jpg picture by elgtun

016-2-1.jpg picture by elgtun

011-1.jpg picture by elgtun
Kiara

020-1.jpg picture by elgtun
Kiara

033-2-1.jpg picture by elgtun
Maja

Mandag 12. juli 2010

I kveld har vi vært på tur i Gjerdrum sammen med Anne-Karin, Kristin, Torill, Bente, Petter, Gro og Janne. 13 hunder var også med på deilig tur til "Elintoppen".

003-1.jpg picture by elgtun
Her har Karmen funnet "vann". En stinkende myrkulp.

004-1.jpg picture by elgtun
Jada, Karmen. Godt å drikke også dette.

005-1.jpg picture by elgtun
Myrkulp! Da var selvfølgelig Maja uti også.

009-1.jpg picture by elgtun
Pause på toppen

022-1.jpg picture by elgtun
Og det obligatoriske gruppebildet.Søndag 11. juli 2010

Så ble ikke søndagen noen soldag, men gråvær, og også regn noen timer. Maja og Kiara har kost seg stort i hagen og har stor glede av hverandre. 
Jeg fikk koselig kaffebesøk av Ellen og Kirsten. Selv om det regnet, var det godt og varmt og vi satt ute, men under tak.
På ettermiddagen ble det opphold og Maja og Kiara fikk kveldstur til Hovinfjellet. Maja er mester i å finne vann og gjørmekulper og Kiara følger gjerne med. 

001-1.jpg picture by elgtun
Kiara kan også få oppover-ører

004-1.jpg picture by elgtun
slik som Maja

027-1.jpg picture by elgtun
Maja og Kiara på toppen

017-1.jpg picture by elgtun
Maja og Kiara

020-1.jpg picture by elgtun
Kiara og Maja

005-1.jpg picture by elgtun
Maja og Kiara

  

Lørdag 10. juli 2010

I går hentet Maja og jeg Kiara i Gjerdrum. Kiara er snart 18 måneder og skal være hos oss på ferie i 3 uker. Eller ferie for Kiara blir det kanskje ikke med Maja som forbilde.
Maja og Kiara startet ikke som bestevenner og derfor ville jeg starte med en tur på nøytral grunn. Etter at Kiara hadde lagt seg et øyeblikk på rygg, kunne Maja invitere til lek og da var alt fryd og gammen.
I dag har det vært en virkelig deilig sommerdag og Maja og Kiara har kost seg i hagen. På dagtid er det nå for varmt for hundene med tur og jeg har derfor kunnet gjøre litt inne. Maja og Kiara ser ut til å være bestevenninner og vil nok ha glede av hverandre.

002-1.jpg picture by elgtun
Kiara og Maja koser seg i hagen003-1.jpg picture by elgtun
Søte KiaraPå ettermiddagen dro vi til Gjerdrum for å gå tur i skogen sammen med Gro. Hun har Ask på ferieopphold og har nå 3 bernere.
Jeg tittet innom hagen til Torill og der var de vakre dachsevalpene, som for anledningen ble puslet om av Nete.

011-1.jpg picture by elgtun
Nete med dachsevalpene013-1.jpg picture by elgtun

 

Kveldens tur gikk innover mot Bustarudvangen. Maja ledet Kiara innom alle gjørmekulper og det var ikke mye hvit pels etter endt tur.

018-1.jpg picture by elgtun
Ask, Z, Embla, Maja og Kiara


021-1.jpg picture by elgtun
Kiara og Maja

026-1.jpg picture by elgtun
Maja, Ask og Z

029-1.jpg picture by elgtun
Maja og Kiara i frisk spurt

030-1.jpg picture by elgtun
Maja, Ask og Kiara

031-1.jpg picture by elgtun
Maja og Kiara, med Ask bak

Torsdag 8. juli 2010

027-1.jpg picture by elgtun

Til Hovinfjellet gikk kveldsturen for Maja og meg. Det ser ut til å bli masse blåbær, men er nok ei stund før den er moden her.
Selv på tur med bare meg, ser det ut til at Maja har det veldig morsomt. Hun løper, hopper og spretter.
Nå røyter Maja for fullt og hver dag avsluttes med børsting.

019-1.jpg picture by elgtun

013-1.jpg picture by elgtun

010-1.jpg picture by elgtun

022-1.jpg picture by elgtun

Tirsdag 6. juli 2010

001-1.jpg picture by elgtun

I kveld hadde jeg behov for å se vann. Maja elsker jo vann og da ble det tur til Vorma. Vi gikk stien ned til elva bak kirkeruinene i Nes. Dette er et vakkert område og verdt et besøk. Ingen andre folk der i kveld og Maja kunne utfolde seg fritt. Hun storkoste seg. 

002-1.jpg picture by elgtun

012-1.jpg picture by elgtun

016-1.jpg picture by elgtun

029-1.jpg picture by elgtun
Riste seg skikkelig

039-1.jpg picture by elgtun

033-1.jpg picture by elgtun

061-1.jpg picture by elgtun
Litt andektig i kirkeruinene

068-1.jpg picture by elgtun

070-1.jpg picture by elgtun

073-1.jpg picture by elgtun

077-1.jpg picture by elgtun 

Trondheim 2. - 4. juli 2010

Så var det ut på biltur igjen. Til Trondheim denne gangen. Trønderspesialen er en trivelig utstilling jeg gjerne vil ha med meg og da tar en jo også med NKKs utstilling samtidig. Vi reiste oppover fredag morgen, Bente og Petter og Torill og Anette var på veien samtidig og vi hadde felles pauser. Våre 3 biler holdt følge hele helga.
I år hadde vi bestilt rom på internatet på Skjetlein, stedet for søndagens utstilling. Det var jo kjekt og veldig sosialt. Både fredag og lørdag kveld hadde vi langbord med grillmat, øl og vin og mye trivelige bernerfolk.

001-1.jpg picture by elgtun
Grilling fredag kveld

002-1.jpg picture by elgtun

005-1.jpg picture by elgtun
Maja i egen binge som hun selvfølgelig hoppet over

IMGP2943-1.jpg picture by elgtun
Maja og Anette i ringen under lørdagens NKK-utstilling
Foto: Bente Risto Holmen

IMGP2947-1.jpg picture by elgtun
Foto: Bente Risto Holmen

012-1.jpg picture by elgtun
Fra lørdagens grilling

021-1.jpg picture by elgtun

016-1.jpg picture by elgtun

020-1.jpg picture by elgtun

061-1.jpg picture by elgtun
Maja i ringen med Anette på søndagens rasespesial

060-1.jpg picture by elgtun

062-1.jpg picture by elgtun

055-1.jpg picture by elgtun

080-1.jpg picture by elgtun
Maja har fått sin røde sløyfe og venter på plassering 

082-1.jpg picture by elgtun
Nr. 2 i Åpen klasse. Bra!

087-1.jpg picture by elgtun

001-2-1.jpg picture by elgtun
Trønderspesialens hjemmestrikkete bernerbamser til de plasserte. Jeg er så fornøyd med at Maja fikk en sånn.

112-1.jpg picture by elgtun
BIR: Bernerdalens Uno Amigo Bueno
BIM: Kordes Brilliant av LeeArmand( Izzy)

118-1.jpg picture by elgtun
Mat- og luftepause på Dovre på veien hjem.