Fortsettelse følger i Drektig!og i  Valpedagbok

Søndag 27. mars 2011

I dag var Majas siste fellestur for en stund. Vi hadde ikke lagt opp noen langtur, men jeg lurte litt på om Maja orket. Men Maja er i god form og turen gikk bra. Vi var ingen stor gjeng som gikk Bernerstien i dag, men en koselig tur hadde vi, selv om det var sur vind og det ble ganske kaldt. Vi koste oss med bål og pølser.


Maja får kos på valpemagen av Janne


Anne-Karin med Gipsy og Britt med Maja på fanget


Maja


Leah


Janne og Karmen


Hengebukberner. Se den magen!


Dagens gruppebilde.
Fredag 25. mars 2011

Ferie!!!!
Jeg gir meg sjøl!! et stort klapp på skulderen i dag for vel utført jobb. Jeg nådde mitt jobbmål før ferien.
En umenneskelig, gigantisk monsterjobb er utført siden jul, slik at jeg kan ta ferie med god samvittighet. Ryggen verker, armer, nakke og skuldre verker, men jeg nådde målet. Det er godt da at noen ser det og gir et klapp på skulderen. Derfor gir jeg meg sjøl et klapp til på skulderen......
Maja virker også litt sliten i kveld, men kanskje ikke så rart for hun begynner å bli stor nå. Vi får se litt an hvor lange turer hun orker i helga.

Søndag 20. mars 2011


Nok en strålende dag, 12 minusgrader kl 6.30, men 5 plussgrader da vi møttes til tur på Bernerstien i Gjerdrum kl 12. Deilig å kjenne at sola varmer og fortsatt er det masse fin og ren snø.
Karmen, Anne-Kate og Lettie


Maja er skrubbsulten og vet at det lønner seg å gå til Anne-Kate


Anne-Kate og Lettie


Lettie i farta
Maja og Leah


Maja


Dagens gruppebilde med Leah, Lettie, Ronja, Karmen og Maja


MajaLørdag 19. mars 2011


Så fint med litt variasjon i turmål. Denne vakre dagen gikk turen til Gamle Hvam Museum , men uten at vi visste om det var noen turmuligheter der. Jeg var der en tur i desember, men da utforsket jeg ikke området rundt. I desember er det en del aktivitet på museet, men ellers er alt stengt vinterstid. Parkeringsplassen er ikke brøytet og det er heller ikke brøytet foran bygningene. Vi fikk likevel parkert ved museets verksted og fant en turvei derfra. Dette var ingen planlagt tur, men offentliggjort på facebook i går kveld, men likevel ble vi 8 tobeinte og 10 firbeinte.
Da jeg sto opp i dag var det 11 minusgrader, men med sola steg gradene raskt og det ble plussgrader og varmt og godt. Den fine turveien vi fant endte imidlertid opp ved et privathus og vi måtte snu. Ved noen koier, som jeg antar tilhører museet, slo vi leir og hadde kaffepause og kos i sola.


Maja


Leah og Ronja


Karmen, Janne og Kajsa


Anne-Kate og Lettie


Kaizer og Geir


Maja


Maja


Bernere i kledelig miljø


Gamle Hvam


Lettie


Maja

Fredag 18. mars 2011


Så er det fredag igjen og jeg er totalt pumpa etter ei arbeidsuke med ekstrem arbeidsmengde. Jeg er glad det bare er 1 uke til ferie. Jeg regner med at det blir nok å henge fingrene i med Majas fødsel, men jeg har nok godt av å få noe annet og tenke på nå. 
Fredagskvelden har jeg hatt i sofaen med Maja på fanget. Maja vil nå gjerne ligge på rygg og bli kost på, den etter hvert store, magen. Nå er jeg mer enn spent på hvor mange det er og jeg ser fram til at vi kan ta røntgen om ei ukes tid.  

Onsdag 16. mars 2011


Onsdag er det bernertreff i Gjerdrum, men jeg er vanligvis opptatt på onsdager.Nå har vi endelig fått leid oss et klubbhus og det blir nok mer attraktivt for flere å være med. Hyggelig å gå inn i varmen etter trening. Vaffelsteking går på omgang og i kveld var det min tur.

Mandag 14. mars 2011


Og veldig brått kom mandagen, med alt hva det innebærer av kjedeligheter. Så godt da at det var sol i ettermiddag og Maja og jeg gikk også i dag en tur her i lokalmiljøet. Ikke turen med de store opplevelser, men Maja løp fra den ene hestepæra til den andre. Veldig godt det for tida.

Søndag 13. mars 2011


Som dere ser er det fortsatt tungt å være grantre i Ullensaker. Det er derimot ikke tungt å være oss, i hvert fall ikke så lenge det er helg. Bare synd at helga går så fryktelig fort. I går gikk vi en tur i Kniplia i Gjerdrum sammen med Bente, Petter, Ronja og Leah.
Senere på dagen var Ellen og jeg en tur i Letohallen på Brukt- og antikkmesse. Det ble ingen kjøp for meg, men morsomt bare å se også.
I dag ble det alenetur for Maja og meg og da gikk turen til Hovinfjellet igjen. Fint at vi ikke hadde fellestur i dag, for det var folksomt på parkeringa i dag. Det var en hyggelig gjeng som hadde trening for redningshunder. På den vanlige runden traff vi derimot ingen.
På pauseplassen vår fikk Maja det virkelig travelt. Forrige søndag hadde vi pølsebål der og hele området måtte sjekkes. Alle plassene hvor hundene sto bundet forrige søndag ble sjekket. Ok, her sto Pori ja, her satt Leah og her Nete osv. Full opptelling.
Maja er foreløpig ikke fysisk hemmet av valpemagen og koser seg på tur. Mentalt er hun nok mer innadvendt.


Med et drømmende uttrykkFredag 11. mars 2011Endelig en soldag! Det er bare det at, etter nok ei helvetesuke på jobb, ikke er en bitteliten rest av energi igjen. I tillegg til at problemene på jobben tar energi, har jeg pålagt meg sjøl et helt vanvittig arbeidstempo nå. Dette med tanke på at jeg snart skal ta ut ferie i forbindelse med Majas valping. Jeg er ikke så stolt av lengden på ettermiddagens tur, eller siste dagers turer, men Maja koser seg jo også på kortere turer. Og vi må jo benytte det fine terrenget i nabolaget også. Maja er 6 ukers drektig, men er fortsatt lett på foten.

Søndag 6. mars 2011

Det er jo alltid hyggelig med fint vær, men ekstra herlig er det når vi skal ha fellestur med bernerklubben. I dag var det fastelavnstur med 19 hunder og deres eiere fra Øvre Romerike, men også besøk fra Østfold og Raufoss. En virkelig fin tur i herlig terreng på Hovinfjellet. På denne runden har vi vårt faste pausested og i dag var det her vi hadde pølsebål.
fastelavnsboller kunne vi også kose oss med.


Jan og Ida blir dradd opp den bratte kneika.


Et flott bål i dag
Mocca og Kiara


Grav deg ned i tide.....


Det ble et dypt bål etter hvert


Maja i Jannes armkrok, men Karmen ser litt betuttet ut


Pori


Izzy og Nete
Lørdag 5. mars 2011

Maja og jeg har vært en tur på Raufoss i dag, vi, og feiret mors 88-årsdag. Bursdagen hadde hun i februar, men feiring ble det først i dag.
Så fikk jeg hilse på Vemunds lillebror også, som er bare 3 uker gammel.
Mor hadde bestilt koldtbord og det var masse deilig mat.


Rikelig med mat til 7 personer
Vemunds søte lillebror.

Onsdag 2. mars 2011


Dette lite trivelige synet møtte meg på parkeringa til Ullensaker allmenning på Hauerseter i dag. Når vi kan levere restavfall gratis, er det jo utrolig at noen må lempe avfallet sitt her.Jeg hørte seinere at noen fant ligningspapirer blant avfallet og at det derfor kunne politianmeldes.
Det var ellers ekstra godt å komme ut på tur i dag, etter 1,5 døgn med spysjau. Maja er rolig nå, men ble samtidig rastløs da det ikke ble noen tur i går. Det er bokstavelig talt noe dritt mens sjauet står på, men det går heldigvis fort over.
Jeg skulle bare gå en liten tur opp til utsiktspunktet, men vi tok likegodt Hovinfjellrunden.
Vi skal ha fellestur der på søndag og da var det fint å sjekke forholdene, og det er perfekt framkommelighet hele veien.
Magen er nå litt i veien og derfor den spesielle benstillingen.
Mandag 28. februar 2011


Nå synes jeg det er godt med litt mildere vær og i dag ble det jo sol også. For en gangs skyld gikk vi ettermiddagsturen her i nærheten, og fikk nyte den fine ettermiddagssola.
Majas mage vokser for hver dag nå og det ser ut til hun skal bli riktig stor.

 


Søndag 27. februar

 
Så ble da Bentes  50-årsdag skikkelig feiret i går. En hyggelig og koselig fest med trivelige folk, masse god mat og godt drikke. Jeg overnattet i Gjerdrum, hos Gro, og mens vi var på fest var Maja sammen med Embla og Z.
Tusen takk, Bente, for en fin fest!

Torsdag 24. februar 2011

Så vet vi det! Maja er drektig! Kveldens ultralyd viste mange valper og jeg kan slippe gleden løs.
Jeg har jo trodd at hun har vært drektig, men ikke våget å stole på det.
Nå kan vi starte forberedelsene, som valpekasse og annet utstyr. Samt suge til meg all kunnskap jeg kan få.
Jeg grugleder meg og det er jo bare 5 uker til.

Onsdag 23. februar 2011


Selv om det fortsatt er kaldt, er det deilig nå at både morgener og ettermiddager er lysere. I ettermiddag var det i tillegg sol da vi startet turen til Hovinfjellet.
Som bildene viser, så koste Maja seg stort.


Søndag 20. februar 2011


25 minusgarder våknet vi opp til i dag. Jeg er glad i både snø og kulde, men nå er til og med jeg lei.
Etter en lang og rolig morgen og gradene hadde steget til 15 minus, ble det en god tur på oss. Maja og jeg dro alene til Hauerseter og gikk i strålende sol til Hovinfjellet. Det var vakkert og stille og vi koste oss på tur. Maja er rolig nå, men har noen raid innimellom.
Det trenger ikke bety at hun er drektig for hun er akkurat sånn når hun er innbilt også. Hvis ultralyden på torsdag ikke viser valper så blir det lite mat på Maja framover, for hun har definitivt lagt seg ut.
Så torsdag blir virkelig en spennende dag!


Dette var den eneste lydmakeren i skogen i dag


Den flyvende Maja


Lørdag 19. februar 2011

Tønsbergtur i dag! Jeg har jo tidligere skrevet at jeg vant fotografering hos Linselyst i Tønsberg. I går kveld ble Maja derfor klippet, badet og fønet. Hun er jo ikke på noen måte fullpelset, men etter bad og føn er det absolutt brukbart. Hun kunne helt klart stilt på utstillingen i Bø i helga, men hun er jo ikke påmeldt. Jeg trodde jo hun skulle få løpetid nå, men den kom jo 1 måned tidligere enn antatt. Jeg trodde jeg skulle savne utstillingslivet nå, men det er tvert om. Jeg synes det er utrolig godt med utstillingsfri og savner det absolutt ikke!!
Da ble det altså fotodag på Maja. Nå er jo ikke Maja fremmed for fotografering, men dette var jo noe annet, i studio med proff fotograf. En fotograf som tar seg god tid til å bli kjent med både hund og eier.
Ekstra koselig synes jeg det var at Janne ble med på turen i dag. Skravling i bilen, ut å spise lunsj og ellers moralsk støtte. Moralsk støtte ja, når jeg også skulle fotograferes sammen med Maja. Alle vet at jeg hater å bli tatt bilde av, men samtidig hadde jeg jo lyst til å ha bilde av Maja og meg sammen.
Og det er ikke noe hastverksarbeid hos den fotografen; vi hadde time kl 10 og kl 16 var vi ferdig. Vi hadde bare en lunsjpause mens fotografen redigerte bildene. Og det ble mange og fine bilder. Jeg har bestilt noen bilder i glass og ramme og nå venter jeg på CD med masse bilder. Her ser dere to eksempler som ble lagt ut av Linselyst på facebook i går.


Så her overgår jeg meg sjøl med å la meg fotografere

Søndag 13. februar 2011

27 minusgrader!! Det var det altså her kl 7 i dag. Fy så kaldt, men strålende klart vær. Og da sola kom steg gradene ganske raskt. Da jeg dro til Gjerdrum var det allerede steget til 15 grader. Det ble tur på Bernerstien i dag sammen med Janne, Gro, Anne-Karin og Geir.
Og i dag gikk bilen uten noe krøll, heldigvis. Jeg helte på kondensfjerner i går, men om det hjelper vet ikke jeg.
Det var overskyet da vi gikk turen i dag, men da vi kom hjem var sola tilbake.
Maja viser ellers alle tegn på drektighet, men det er jo helt umulig å si før vi får tatt ultralyd om et par uker. Hun er jo så innbilt etter løpetid ellers også, men ikke så tydelig som nå. Hun er helt i sin egen lille verden, har lagt seg ut og går helt annerledes.


Dagens gruppebilde med Karmen, Kajsa, Kaizer, Embla, Z, Gipsy, Daytona og Maja.Bilde tatt i solveggen hjemme etter turen.
 

Lørdag 12. februar 2011


En vakker, vakker vinterdag, men akk så kaldt; 23 minusgrader var det her på morgenen. Bildet er tatt fra utsiktspunktet på Hovinfjellet, men før vi kom så langt ble det litt krøll. Bilen kranglet på samme måte som den har gjort to ganger tidligere. Den begynner å fuske etter noen hundre meter og motorlampa lyser gult.
Jeg satte derfor fra meg bilen i Åsvegen og Gro kom innom og hentet Maja og  meg.
Derfor kom vi oss heldigvis til Hauerseter og på tur til Hovinfjellet sammen med Gro, Janne, Anne-Karin, Anne-Kate og Bjørn + våre 8 glade bernere.
Vi koser oss alltid på tur, men det var ekstra koselig med bål og grilling av pølser i dag.
Gro kjørte meg, etter turen, tilbake til bilen min og da gikk den uten å fuske hjem, men motorlampa lyste fortsatt. Jeg skulle vært i Gjerdrum for å se på et potensielt klubbhus, men det måtte de andre i styret ta seg av. Da jeg senere dro i butikken var bilen helt i orden igjen. Da jeg hadde bilen på verkstedet for å skifte registerreim ba jeg de sjekke dette, men i og med at det ikke hadde skjedd siden nyttårshelga, mente de det ikke var nødvendig. Det har jo ikke vært så kaldt siden heller.


Maja
Gipsy


Janne, Anne-Karin og Bjørn ved bålet
Dagens gruppebilde med Lettie, Kajsa, Embla, Z, Gipsy, Daytona, Maja og Karmen.


Fredag 11 februar 2011Dette bildet fant jeg på mobilens minnekort i dag og jeg har vel aldri brukt dette. Maja var 7,5 uker og da lå hun gjerne under ovnen. Søt var hun da og søt er hun nå!
Ellers er det fredag og deilig er det. Slippe jobben et par dager føles godt. Da jeg trodde at ting ikke kunne bli verre på jobb, så ble det nettopp det. 
Denne uka har det i tillegg vært frustrerende kjøreturer til og fra jobb. Store snøfall og glatte veier har gjort at jeg fort bruker 1,5 timer til jobb. 
Men nå er det helg og den skal nytes med avslapning og turer. Det ser forøvrig ut til at vi skal få ei kald helg. 

Tirsdag 8. februar 2011

Velkommen til verden, min lille grandnevø!
Gratulerer til Christina og Finn med en fin gutt.
Gratulerer til Vemund med en fin lillebror.

Tirsdag 8. februar 2011


Det var et forholdsvis stort snøfall i natt og nokså bustete på veiene i dag tidlig og den ene hendelsen ble avløst av den neste på motorveien. Derfor brukte jeg 1,5 timer til jobb i dag. Jeg skulle i et møte og hadde heldigvis beregnet god nok tid. I løpet av arbeidsdagen registrerte jeg at det var et helt fantastisk vær ute.
På hjemveie var det ingen forsinkelser og vi fikk oss en fin tur til Hovinfjellet. det var tungt å gå i dag, men fra utsiktspunktet fikk vi med oss noe av solnedgangen.
Vakkert, vakkert. Og Maja og Nete koste seg.
Ellers fikk jeg melding på Facebook i dag om at jeg har vunnet en gratis fotografering hos
Linselyst
Fotograferingen må skje i februar og Maja er jo så nedrøytet, men jeg lar ikke den sjansen gå fra meg. De tar så fine hundebilder.
Det ble da noen bilder i dag også, i dårlig lys.


Maja i farta
Maja og Nete


Nete og Maja


 

Mandag 7. februar 2011


Mandag igjen.... Ingen arbeidsglede, men vi biter oss fast.
Nå er det merkbart lysere ettermiddager og hvis jeg er kjapp, klarer jeg å være på Hauerseter og klar for tur kl 16.  Det var Maja, Nete og jeg i dag og vi fikk oss en god tur før det ble mørkt. All snøen gjør det jo også litt lysere.

Gratulerer med dagen i dag, Christina! Jeg regner  ikke med at det blir noe bursdagsselskap i år. Der venter vi på en annen fødselsdag, for hun hadde termin på fredag og venter på en lillebror til Vemund.


Nete og Maja


Søndag 6. februar 2011

Målet for søndagsturen bestemte vi i går, på slutten av gårsdagens tur. Og det var Hovinfjellet vi skulle til. Vi går jo mye der, men med en haug med bikkjer er det veldig behagelig med så lite andre turgåere som det er der. Merkelig egentlig, at det er så få andre der, for det et flott terreng. I dag var det sol også og riktig så behagelig temperatur på rundt 0 grader.
Med på turen var Janne, Anne-Karin, Anne-Kate og Bjørn med hundene karmen, Kajsa, Gipsy, Daytona og Lettie. Og jeg da, med Maja og Nete.
En deilig tur hadde vi med ei god kaffepause.

Så er det søndag kveld og knuten i magen har igjen satt seg godt fast, med tanke på mandag og jobb igjen.
Det er forferdelig at det skal være slik, men dette lar seg ikke løse på kort sikt. Så får vi heller jobbe for en løsning på lengre sikt.


Karmen tar en sjekk på Maja. Skulle gjerne visst hva hun kan snuse seg fram til.


Lettie


Nete
Nete


Gamlemor Kajsa i farta


Nete


Maja


Maja og Nete


Maja og Nete


Nete koser seg hos Bjørn


Karmen


Dagens gruppebilde med Lettie, Karmen, Nete, Kajsa, Maja, Gipsy, Daytona og Z.


Lørdag 5. februar 2011

Det er godt med helg og ekstra godt nå, med så tøffe tider på jobben. Det er fryktelig travelt på jobb, men det plager meg ikke. Det er det dårlige arbeidsmiljøet som sliter og tapper meg fullstendig for krefter. Heldigvis er det et godt miljø kolleger imellom.
Jeg som vanligvis har så mye energi, er helt tom når arbeidsdagen er slutt.
Fredagskvelden husker jeg ikke mye av for da sovnet jeg foran tv`n.
Men i dag er det lørdag og turdag og vi har besøk av Nete.
I dag har vi hatt en herlig tur på Bernerstien i Gjerdrum sammen med Janne, Gro, Anne-Karin, Elin O, Anne-Kate og Bjørn. Og hundene Karmen, Kajsa, Embla, Z, Alfred, Gipsy, Daytona og Lettie. Den beste måten å bruke lørdagen på og i dag fikk vi i tillegg sol.


Dagens gruppebilde.

Jeg hater å bli tatt bilde av, men nå trengte jeg et bilde og fikk Janne til å ta noen i dag. Og disse, sammen med Maja og Nete, ble jeg virkelig fornøyd med.

 


Søndag 30. januar 2011

Jeg kom ikke i seng før 3.30 i natt og sov helt til 9.30 i dag. Jeg hadde egentlig ikke tenkt meg på tur heller. Tenkte jeg skulle ha en ordentlig sløvedag, men så ble det jo sol og da måtte jeg jo ut likevel. Turen gikk igjen til Hovinfjellet. I dag gikk vi ikke runden, men stabbet i dyp løssnø bort til utsiktspunktet i slgens fotspor.Lørdag 29. janauar 2011

Vi hadde en avtale om å forsøke en parrig i dag også og derfor sto jeg opp tidlig, pakket inn i bilen, gikk en tur med Maja og reiste til Zolo kl 9.
Og jamen ble det en vellykket parring i dag også med heng i 17 minutter.
Jeg tok etterpå en kopp kaffe sammen med Linda før Maja og jeg tok fatt på den lange veien hjem.
Jeg liker å kjøre bil, men i dag synes jeg det ble langt. 
Vi var hjemme kl 18.30.
Jeg kjente ikke etter om jeg var sliten, bare skiftet klær og kjørte videre til Gjerdrum. Der var det årsfest i bernerklubben avd Øvre Romerike. 
En koselig fest med god mat og godt drikke. Jeg skulle kjøre bil hjem og måtte dessverre holde meg unna det gode drikke.

Nå får vi bare håpe at Danmarksturen gir resultater og at det kommer valper rundt 1. april.


Ikke mye privatliv, Maja og Zolo
 

Fredag 28. januar 2011

Hadde det vært opp til Maja så hadde vi nok tatt morgenbesøk hos Zolo, men det besøket får vente til seint i kveld. Vi hadde derfor god tid og gikk oss en god formiddagstur i de landlige omgivelsene til Sneppegaarden. Mye fasan i området og rådyr så vi også.
Senere på dagen måtte vi oppsøke veterinær for en ormekur før vi kjører inn i Norge igjen.
Det ble også tid til et veldig hyggelig  besøk hos Anne og Leif i Hillerød. Kaffe, pizza og mye god bernersnakk.
Så fikk jeg jo også kose med Astas søte valper.
Det var vanskelig å bryte opp fra så hyggelig selskap, men vi hadde jo en viktig avtale med Zolo i kveld.
Maja og Zolo var overbegeistret for å se hverandre igjen og Maja var like klar i kveld.
Det ble nok en vellykket parring og de hang sammen i 15 minutter.


Inngangen til Sneppegården


På tur ved Sneppegaarden


En av Astas søte valper

Torsdag 27. januar 2011

Lang kjøretur i dag til Danmark, nærmere bestemt Store Merløse på Sjælland. Kjøreturen gikk helt fint den. Heldigvis koser Maja seg i bilen og sover stort sett.
Været var helt fantastisk og faktisk litt slitsomt med sola midt i mot store delere av turen.
Jeg kjører etter GPS og fant heldigvis greit fram til hanhundeierne. Møtet mellom Maja og Zolo var kjærlighet ved første blikk. De hadde noen førterunder før det ble en vellykket parring og hang sammen i 14 minutter.
Zolo Vom Oberholzer Forst er hannens fulle navn.
Se mer om han
her
Det gikk også greit å finne fram til Sneppegaarden , hvor jeg bodde under oppholdet, et kjempetrivelig sted og hvor hunder er velkomne.


En vakker solnedgang var det i kveld.

Onsdag 26. januar 2011

Etter når jeg så at Maja hadde løpetid, er hun i dag på dag 7.Vi har vært på Veterinærhøyskolen i dag og målt progesteronnivået. Etter utstryket å dømme anslo de parring mandag eller tirsdag. Da svaret på blodprøven kom, lå det allerede på 15.  Det betyr nok at hun fikk løpetid tidligere enn jeg oppdaget det, men også at hun, som jeg har trodd, står tidlig.
Majas mor, Zena, ble visstnok parret på dag 10.
Da har vi ingen tid å miste og vi må kjøre til Danmark i morgen tidlig og forsøke parring i morgen kveld.
Heldigvis har jeg hatt bilen på verkstedet i dag og skiftet registerrem og er klar for langtur.

Søndag 23. januar 2011


Fellestur i dag, med bernerklubbens avd Øvre Romerike. Ekstra hyggelig med fint vær da. Bildet over er tatt mellom Jessheim og Kløfta, med utsikt mot Gjerdrum. Og turen gikk i Gjerdrumskogen og Bernerstien.Og vi var mange, mange med på turen, folk, hunder og hester.
Og så trivelig som turen ble! Maja har løpetid og ble holdt i bånd i dag. det var mange hanner med, men det gikk utrolig bra, selv om Maja var temmelig ivrig. Amigo, som var på besøk fra Hedmark, var ekstra spennende.


Enda et bilde med utsikt mot Gjerdrum


Pølsekos hører med på fellesturer. Her er det Jan som griller sine fantastisk gode hjemmelagde pølser.


Besøk fra Østfold. Birk, Herbie og Jean
Amigo, Tilla og Izzy


Og stakkar Maja da, som ble holdt utenfor det gode selskap.


Pori


Bjørn og Jan


Vakre Amigo


Lettie og Bjørn


Og der kommer hestene også...


Nina prøver å komme ned av hesten


Kristin med Thor og Conradi


Banjar og Torill


Banjar, Torill og Maja


Dagens gruppebilde
Torill og Amigo
Og jan har det da behagelig


Lørdag 22. januar 2011


Deilige lørdag! Godt å sove til en våkner av seg sjøl, ta livet med ro og slippe turen til Oslo i otta.
Turen i dag for Maja og meg gikk til Hauerseter og Hovinfjellrunden. Stille og fredelig og ikke et eneste menneske møtte vi. Det var noen glimt av blå himmel, men stort sett gråvær.
Ettermiddagen har gått med til å bade  og føne Maja.
Hun er ikke lekker nå, nedrøyta som hun er, men den pelsen som er igjen er da rein.fredag 21. januar 2011

Årets 3. helvetesuke på jobb er over og jeg er så sliten at jeg nesten ikke husker om det er godt med helg.
Jeg håper vi slipper å telle helvetesmåneder.
Etter en ekstra tøff dag på jobb i går fikk jeg raskt annet å tenke på da jeg kom hjem. Maja har fått løpetid nesten 1 måned før forventet. Jeg hadde Nete i helga, med løpetid, og det kan jo ha framskyndet Maja sin. Maja tålte vel ikke at Nete lå litt foran i løypa. Maja pleier å røyte helt ned og pelsen er på vei opp igjen når løpetida kommer. Hun rakk ikke det denne gangen, hun er ikke ferdig nedrøytet enda. 
Og panikk, panikk, Maja skal jo parres på denne løpetida og jeg liker å ha god tid til alt.
Heldigvis er avtalen med hannhundeier i boks, men det er litt annet som skal ordnes. Jeg skal kjøre langt og vil skifte registerreim på bilen. Det har jeg fått bestilt time til i dag. Jeg trodde den skulle skiftes etter
100 000 km, men det er 120 000 og da har jeg bare så vidt passert. 
Men det blir spennende tider vi går i møte og jeg grugleder meg. 
Nå har vi tatt helg, senket skuldrene og tømt hodet.
Helgen skal nytes med gode skogsturer.
Ha ei riktig god helg!  

Søndag 16. januar 2011


Det er slående vakkert i skogen, men det var et enda tyngre føre i dag. Det regnet i natt og det har gitt et skarelag på snøen, men skaren holdt ikke for hverken folk eller dyr. I dag var det Janne og jeg som var på tur med hundene og vi gikk samme runden som i går.
Vettene Nete og Maja


Nete


Nete
Maja


Nete og Maja


Maja, Nete, Kajsa og Karmen


Lørdag 15. januar 2011


På tur igjen, i en vakker trolsk skog på Hovinfjellet. Uberørt, tung nysnø gjorde at det var tungt å gå.
Maja og jeg fikk Nete på besøk på morgenen og vi dro på tur sammen med Janne og Gro og hundene.


Trenger du hjelp, Janne?


Z, Embla, Nete, Maja, Kajsa og Karmen 
 Embla, Nete, Maja, Kajsa, Karmen og Z


 Da jeg kjørte over Hauersetersletta, på vei hjem, kom jeg over en flokk med hele 7 elg. Jeg ser mye elg og har de rundt huset hjemme, men en flokk på 7 er sjelden å se. Jeg måtte jo ut av bilen og ta noen bilder.
Jeg måtte slette de fleste bildene da jeg hadde dugg på linsa.

Søndag 9. januar 2011Vi har hatt en fifin søndagstur; en stor gjeng med folk og hunder. Vi gikk innover Bernerstien på nullføre, snøvær og ei haglbyge fikk vi også.
Maja snøfreser


Maja


Elin med sin eneste pølse. Resten forsvant på mystisk vis. Maja ser da helt uskyldig ut.


Karmen


Kajsa
Nete


Maja


Izzy


Maja og Z kjemper om plassen på Jannes fang


Maja


Gruppebilde må vi ha

Lørdag 8. januar 2011


Dette har vært ei helt ekstrem arbeidsuke og Maja og jeg har ikke fått de turene vi fortjener og trenger.
Jeg visste at denne uka skulle by på ekstra utfordringer, men at det skulle bli så ille, det visste jeg ikke. 
Da var det ekstra godt å komme ut i skogen i dag. Maja var proppfull av energi og slapp virkelig galskapen løs i all den herlige snøen. Ingen andre var på tur der og de eneste sporene var fra elg og rådyr. 
Når jeg først er inne på galskap..... På vei til Hauerseter kjørte jeg gamle E6. Bilen foran meg kjørte litt sakte, men jeg skulle ikke så langt så det bekymret ikke meg. Så kom det en bil bak meg igjen og han ble tydelig stresset, men fant ingen anledning til å komme forbi. I første rundkjøring skulle vi alle 3 til venstre og da tok bilen bak meg like godt innersvingen i rundkjøringa. Kreativt, men akk så farlig. At det kom en bil fra venstre gjorde ikke situasjonen mindre farlig, men det gikk bra. Må legge til at vi kun hadde ligget bak hverandre i toppen 150 meter.

 

Mandag 3. januar 2011Så er det siste fridagen i denne omgang. Bildet er fra dagens soloppgang. Pakke og vaske oss ut av hytta og kjøre hjem, se det var dagens oppgaver. Alltid trist å dra fra fjellet, men i morgen er det jobb igjen.
Bilen oppførte seg heldigvis eksemplarisk hele veien hjem.

Søndag 2. januar 2011


Også i dag har vi hatt en fin tur, selv om vi ikke kom oss ut veldig tidlig. Det blåste ganske friskt i dag også, men med sol og bare 5 minusgrader ble det likevel ikke så kaldt. 
Det obligatoriske gruppebildet av Maja, Embla og Z


Maja har klart å erte opp Z til litt lek
Maja

Lørdag 1. januar 2011


Da har vi definitivt passert årsskiftet og gått inn i 2011. 2010 var et bra år for Maja og for meg. Jeg håper på et like bra 2011. Maja og jeg har ikke så store krav, men vi håper på fortsatt god helse, gode venner og rike opplevelser. Og fortsatt mye energi.

2011 startet på fjellet og det lover jo bra, i og med at det er der jeg trives aller best. Det ble ingen sein nyttårsfeiring her i går og det ble følgelig en tidlig morgen i dag. Likevel ble det en sein frokost og en ganske sein tur ut. I natt blåste det voldsomt og i dag har det også blåst temmelig friskt. Vi fikk likevel en fin tur i dag og det har også i dag vært 5 minusgrader og en del sol.

I ettermiddag har vi vært på koselig middagsbesøk hos Mona og Harald Skogstad i Venabygd. Mona og Harald skulle vært her på hytta i går kveld, men måtte melde avbud da deres eldste berner, Sweety, ble akutt syk, måtte til veterinær og måtte få avslutte livet i går kveld.

Mona og Harald inviterte oss i stedet på middag i dag, og vi kom til det julebordet! Tusen takk for en fantastisk oppvartning.


Frisk vind på fjellet i dagTro det eller ei. men her er det Embla som løper.


Maja og Z


Z og Maja


Her er det vinden som gir Maja ståører


Z også i farta i dag


Fine gjengen på årets første dag


Maja og Z i pinnelek


En vakker solnedgang i dag også