Maja og Armands dagbok

Torsdag 28. juni 2012


En liten etterniddagstur til Hauerseter. Det så ut til å bli en overskyet ettermiddag og jeg tenkte vi kunne gå litt tidlig tur. Men sola kom og det ble nok litt varmt for Maja og Armand.


Armand


Mor og sønn


Litt vill i blikket;o)


Tirsdag 26. juni 2012

Ellen nabo har vært på etttermiddagsbesøk sammen med barnebarnet sitt. Johanne ville hilse på voffene.
Maja og Armand poserer da så gjerne sammen med henne også.


Søndag 24. juni 2012

Regnværsdag og alt ved det gamle. I går kveld, da vi kom fra Gjerdrum, gikk selvfølgelig Armand rundt i hagen og huset og snuste. Her hadde det vært noen, men Maja gikk også rundt og leita etter Noah.
I dag var alt ved det gamle. Jeg tror nok Maja var glad for å ha Armand hjemme igjen, for han er er blitt grundig vasket både her og der:o))
Det ble ikke tur før på ettermiddagen og da dro vi til Hauerseter.
Armand


Armand


Maja


Mor og sønn


Armand og Maja

Lørdag 23. juni 2012

Nå har Noah allerede flyttet til Lillehammer, til en flott familie med 2 barn, ei jente på 16 år og ei på 3 måneder. De har for bare 3 uker siden mistet sin berner i kreft og ønsket en berner som var over valpestadiet.
Det var full klaff mellom dem og Noah og jeg har absolutt en veldig god følelse.
Jeg er overbevist om at Mari og Ole Magnus kan gi Noah det livet han fortjener, med masse kjærlighet og mye aktivitet. Nå skal han først røntges og siden trenes til å bære kløv og trekke vogn.
Vi krysser fingrene for røntgenresultatet.
Jeg er også glad for at de kunne ta med Noah allerede i dag. Det var ingen grunn til at Noah og jeg skulle knytte sterkere bånd.
For det første er jeg nå veldig glad. Jeg er samtidig litt trist fordi jeg allerede har knyttet sterke bånd til han igjen.
Jeg ønsker Noah lykke til i sin nye familie og håper han har flyttet for siste gang. Jeg ønsker også Mari, Ole Magnus og jentene lykke til med sitt nye familiemedlem og håper Noah kan gi dem masse glede i mange år.
For Maja og meg gikk så turen til Gjerdrum for å hente Armand. Det blir godt å få han hjem, han er jo god han også da....
Det ble først en tur på Bernerstien sammen med Gro og Z, i regnvær. 
St. Hansaften kom og gikk for min del. Jeg var buden på fest hos naboer, men jeg følte meg ganske tom etter denne uka, så jeg ble hjemme. 
Tusen, tusen takk til Janne for pass av Maja og tusen, tusen takk til Gro for pass av Armand. det er gode venner, det:o)


Et heller dårlig mobilbilde av Z og Maja med Armand bak.

 

Fredag 22. juni 2012Å du tålmodige gode Noah..... Klipp av ører, børsting, bading og føning. Noah godtar alt. Å så vakker han er! Han er mer ferdig enn Armand, bredere hode, kortere snute, kraftigere kropp og kraftigere bryst. Dette så vi da han var valp, men det var den kraftige haleknekken......
Han bør ut av huset her fortest mulig for han tar stor plass i hjertet mitt. Jeg kan absolutt ikke ha 3 hunder og heldigvis kommer det en familie og hilser på han allerede i morgen. Maja har godtatt han fullt ut nå og i ettermiddag har hun invitert til lek.
Og det ble en kveldstur til Hauerseter.


Badet, fønet og med nyklipte ører


Noah og Maja


Vakre Noah


Noah og Maja


Noah


Koser seg på tur, Noah


Noah i farta


Noah og Maja


Bare Maja er Maja..... hoppsasa

Torsdag 21. juni 2012

Etter frokost på motellet dro jeg for å hente Noah og starte den lange kjøreturen hjem. Egentlig burde jeg kjørt Atlanterhavsveien, men det hadde blitt en omvei, så jeg lot det være. Jeg tok imidlertid en annen vei hjem og kjørte om Oppdal. Noah var bare tålmodig i bilen hele veien. Han fikk en ordentlig tissepause på Hjerkinn, ellers kjørte vi i ett. En litt lang pause ble det også på Sohlbergplassen i Folldal. Der måtte jeg jo ha en stopp for det obligatoriske bildet. Der traff jeg Anlaug og da ble det en koselig prat.
Jeg tok meg ikke tid til noen stopp på Venabygdsfjellet, men kjørte direkte videre og rett til Gjerdrum. Der var det sommeravslutning i klubben og både Maja og Armand var der. 
Vi lot Maja hilse på Noah. Han la seg kjapt på rygg og da var han godtatt. Så enkelt gikk det ikke da vi lot Armand og Noah hilse. Armand så kjapt at Noah var underdanig og la hodet på ryggen hans og knurret. 
Da ble det avbrutt og det ble kjapt bestemt at Armand skulle ha adresse Gjerdrum noen dager til. Noah er bare snill og trenger ingen dårlig erfaring. Armand, på sin side, trenger heller ikke erfaringen av at han er sjef. Da er det bedre at han er sammen med Z, hvor Z er sjefen. 
Vel hjemme, med Maja og Noah, tok Noah en kjapp runde i hagen, før han løp inn og rett inn i stua til hjørnet der valpekassa sto. 
Maja ville først ikke slippe Noah inn på soverommet, og han la seg utenfor. Jeg lot døra stå åpen og etter hvert kom han seg inn og sov så godt. 
Noen få bilder fra dagens biltur: 
Noah på Hjerkinn
Fra Sohlbergplassen

 

Onsdag 20. juni 2012

Så har jeg 3 feriedager og Maja er lånt bort til Janne og Armand er lånt bort til Gro. I dag tidlig dro jeg mot Kristiansund for å hente Noah. Det er langt å kjøre, i hvert fall alene, og stusselig uten bikkjene i bilen. Men det gikk bra, med en liten dupp og lunsj på Dovreskogen. Oppover kjørte jeg om Bjorli og ferge over til Molde.
I Kristiansund hadde jeg bestilt motellrom på Atlanten og jeg dro rett dit. Jeg spiste en dårlig torskemiddag før jeg dro på besøk til Silje og Noah. Jeg har ikke truffet Noah siden han ble hentet 8 uker gammel, men det var tydelig at han kjente meg igjen.
Noah var akkurat slik jeg hadde fått inntrykk av, rolig, sindig og snill.
Det ble også tid til et sent kveldsbesøk hos Hilde Harsvik. Koselig å ha bernerkjentfolk rundt i landet.
Jeg burde hatt mange fridager her, for Kristiansund er en vakker by.
Det ble ingen bilder fra Kristiansund, men noen få bilder fra turen oppover.


I Møre og Romsdal
Jeg venter på ferga til Molde


Noah


Atlanten motell og camping

Søndag 17. juni 2012


Buden ut på middag! Virkelig en middagsinvitasjon etter mitt hjerte.
Turen gikk til Majorseter, i nydelig vær, med Gro, Janne, Anne-Kate og Bjørn. Bjørn fikk stormkjøkken av oss damene til bursdagen sin og i dag skulle det innvies. Janne har også nytt stormkjøkken og dette ble også innviet. Kylling- og biffkjøtt ble stekt og sammen med poteter, salat og diverse ble det et fantastisk måltid.
Tusen, tusen takk for en trivelig tur og herlig mat.
Armand nyter de gode duftene fra stekepanna


Det er servert!
Lettie ser sitt snitt til å forsyne seg av jordbæra:o))


Maja


Armand er ikke så nøye med hverken drikke- eller badevann


I det grønne


Armand
Amina, Lettie, Z, Karmen, Maja og Armand


Søskenparet Amina og Armand
Armand


Fredag 15. juni 2012


Vakkert er det i skogen nå, med alle de ulike grønnfargene. Dette er på Hauerseter, der Maja, Armand og jeg gikk ettermiddagstur i dag. Ei skikkelig regnskur fikk vi, men også sol. 


Armand er blitt galeArmand


Armand og Maja
Armand


Maja

  

Onsdag 13. juni 2012


Dette vakre rådyret knipset jeg på vei til jobben i morges. Det poserte jo så fint!


Nok fotografering nå!
Maja og Armand på en fartsfylt ettermiddagstur til Hauerseter

Mandag 11. juni 2012

Kjære Maja mi. Gratulerer så mye med 4-årsdagen. Ei fantastisk jente er du, med en stor personlighet.
Vi har det mye moro sammen og best har vi det ute i skogen. Jeg leser deg ganske bra og du leser meg enda bedre. Og tenk at du i fjor ga liv til 7 fantastiske valper. Det var en stor opplevelse det, Maja. Og da kom Armand inn i livet vårt og det koser vi oss begge med.
Og så rakk du også å bli Norsk Utstillingschampion før du ble 4. Morsomt det også.
Gratulerer med dagen!!

Søndag 10. juni 2012

Denne fine buketten har vært på 3 timers tur i dag. Maja, Armand, Karmen og Z på tur til Majorseter + Janne og meg. En veldig trivelig tur var det også. Men fryktelig mye mygg på pauseplassen vår.
Og nok av vann/gjørmehull på veien til glede for de 4- bente.
Maja
Maja og Armand


Armand i blåbærlyngen


Karmen og Armand deler en pinne:o) og har det moro lenge


En sliten Armand


Og en veldig sliten ArmandLørdag 9. juni 2012

Valgets kval! Gjerdrumsdagen eller skogdag med Fritidshunden? Grunnkurset som Armand har gått hos Fritidshunden hadde avslutning i dag, med skogdag.
Men Gjerdrumsdagen er jo tradisjon med NBSK avd. Øvre Romerikes stand. jeg var ikke helt frisk igjen heller, men en tur ut måtte vi jo.
Det ble Gjerdrum for oss, men vi var ikke der lenge før regnet bøtta ned. Det la jo utvilsomt en demper på stemningen og det var nok ikke like mye folk som det pleier å være.
Det som nok var like populært i regnværet var nok hundekjøringen. Unger sto i kø for å sitte i vogn trukket av bernere.


Her er det Pori som stolt trekker vogn


Mocca og Tilla trekker fornøyde gutter


Alfred og Herbi får en velfortjent hvil


Og Armand som fornøyd klappehund

Lørdag 9. juni 2012


Dette er Noah, eller Adrian-Majapjokk på stamtavla. En av Majas valper og broren til Armand. Han bor i Kristansund. Jeg har visst det en stund nå, at eieren er blitt syk, og at det kunne bli aktuelt med omplassering.
Nå er avgjørelsen tatt og jeg tar han i første omgang hjem. Heldigvis vet jeg at Noah ikke er noen problemhund, men er snill, god og barnevennlig.
Jeg kan ikke ha 3 hunder, så jeg må få han omplassert og jeg håper noen kan gi han et godt og aktivt liv. Han er vakker og flott, men likevel ingen utstillingshund. Han har nemlig en kraftig haleknekk, men heldigvis finnes det mange andre aktiviteter for hund. Og mange hundemennesker som ikke er interessert i utstilling. 

Fredag 8. juni 2012


Dette gjeve sertifikatet kom i posten i dag!
I dag har jeg vært hjemme fra jobb og vært i elendig form. På jobben har det vært kaldt lenge nå, med avslått sentralfyranlegg og ingen varme ute. Jeg har frosset og frosset, men i går frøs jeg ekstra og følte meg sjuk. Det var kanskje ikke så rart, for da jeg kom hjem hadde jeg feber i 39 og den steg utover kvelden. Derfor ble det hjemmedag i dag.
Da er det godt at Maja og Armand har god tumleplass ute. I ettermiddag var likevel formen såpass bra at det ble en tur på Hauerseter og formen min ble ikke dårligere av det. Maja og Armand kunne løpe mest løs og fikk brukt litt energi.


Armand


Maja var i full fart på vei til toppen her. GaleMaja skulle vel til topps og posere. Heldigvis lot hun seg stoppe.


Armand og Maja


Jada, Armand, du er så søt så.....


Armand


Armand


Armand


Maja og Armand med lange tunger i varmen


Maja


Oppryddingen etter Dagmar pågår for fullt.


Søndag 3. juni 2012

Vakkert ja. Dette er langs veien hjemme nå.
I og med at det var utstillingsdag i går, smakte det ekstra godt å kunne sove litt lenger i dag.
Det smakte ekstra godt med en tur i skogen også, for Maja, for Armand og for meg.
Det var ingen folk å se på vår vei til Hovinfjellet og Maja og Armand kunne løpe tulling.


Armand


Maja
Maja


Armand


Det lover godt, dette...


Armand


Armand


Armand og Maja


Yess Armand, Maja har lært deg et og annet....


Armand og Maja


Armand og Maja
Lørdag 2. juni 2012


Den tredje utstillingshelga på rad!! Det er for mye, men ikke slik en tenker på når en melder på. Det var NKK i Drammen i dag og bare Maja som var påmeldt. Armand får vokse seg litt til og nå blir det utstillingspause på Maja også. Jeg var veldig spent på Majas debut i Championklassen, men det gikk bra.
Det var 9 påmeldte i klassen og Maja ble plassert som nr. 4 og fikk CK. En hederlig debut det!
I en stor Beste Tispeklasse hang hun med veldig lenge og hun sto som nr. 6 og ble ikke plassert.
Veldig moro at veteranen Dina ble plassert som nr. 4 og fikk sitt første Cert.
Tusen takk til Tonje som stilte Maja i dag. Det var første gang Tonje stilte Maja, men de gikk så fint sammen.


Oppstilling foran dommeren


Plassert som nr. 4
Mange fikk en ufrivillig kalddusj da vanningsanlegget plutselig ble satt på. Det var kanskje timerinnstilt?


Søndag 27. mai 2012


Majas dag i ringen. Bokstavelig talt, men det visste jeg jo ikke da vi dro ned fra fjellet på morgenen. Rasespesialen på Frya er spesiell og jeg hadde i hvert fall få forhåpninger for Maja, men hun vant jo Åpen klasse. Jeg er jo så nervøs når hun stiller at jeg tok av henne utstillingsbåndet og puttet henne i teltet. Ferdig! Jeg tenkte ikke helt rasjonelt, nei.
For hun skulle selvfølgelig konkurrere videre i Beste Tispeklasse. Av 53 påmeldte tisper ble Maja plassert som nr. 3 og tok Certet og med det ble hun Norsk Champion. Veldig morsomt, og spesielt at det skjedde på Frya. Fryacertet henger høyt og det var ikke i mine tanker at Maja kunne ta det.
Hvis det hadde vært i tankene, hadde jeg da hatt en champagne på lur, men litt feiring ble det da likevel.
Tusen takk til Stian som stilte Maja.
Og gratulerer så mye til andre vinnere.


Åpen klasse med Maja som nr. 1 og søsteren Leah som nr. 4
Og med dommeren ved siden av
Beste Tispeklasse


Lee Armand stilte i Oppdretterklasse og ble nr. 3 med HPLørdag 26. mai 2012Hannenes utstillingsdag og Armand var i ringen i Juniorklassen sammen med Petter. Armand er ikke blitt stilt så mye, men han oppfører seg helt eksemplarisk i ringen. Han fikk også i dag Very good, men ble plassert som nr. 4 i Juniorklassen. Han fikk en veldig bra kritikk som kan leses
her . Han er løs i front og trenger tid på å utvikle seg.
Tusen takk til Petter som stilte Armand så fint.
Det ble en lang og koselig dag rundt ringen, med masse fine hunder i ringen og masse koselige folk rundt ringen.
På kvelden var det terrassekos, tur med hundene og det var Majas tur til å bli badet i bøtter.


Petter og Armand
Juniorklassen


Grillet laks som sen middag


Fredag 25. mai 2012


For et fantastisk vær, og for en varme! Dagen ble tilbragt i sola på terrassen. Det var også for varmt til at hundene kunne gå tur på dagtid. Først på kvelden kunne vi ta hundene med på tur, og som bildene viser, har de boltret seg godt i møkkapyttene.
I kveld kom også Elin O. etter.
Av hundene på hytta, var det bare Maja og Armand som skal stilles på Frya, Armand lørdag og Maja søndag. Etter kveldsturen fikk Armand utstillingsbadet sitt. Badet foregår i bøtter, og det går så fint så, og etter bad og føn var han så fin. Han var jo ikke akkurat så møkkete før badet heller, bare litt fersk møkk etter kveldsturen.Torsdag 24. mai 2012

Rosè i solnedgang. Jeg planla dette bildet da jeg kjørte oppover Gudbrandsdalen i kveld. Vi rakk akkurat solnedgangen. 
Nå er det klart for årets pinsetreff for BernerNorge på Frya. Også i år tjuvstartet vi litt og dro til hytta til Gro på Kvarvet torsdag. Godt å ha fredagen uten program, bare roe ned og kose oss.
Det var en varm fin kveld med kveldsmat på terrassen, for Janne, Gro og meg. Maja, Armand, Karmen, Z og Alfred koste seg sammen.Søndag 20. mai 2012

På bildet er det tante Leah som holder sin beskyttende pote over sin "lille" nevø Armand. Vi har vært på en rolig skogstur sammen med Bente, Petter, Ronja og Leah. 


Armand, Ronja, Leah og Maja

 

Lørdag 19. mai 2012


Så har Armand debutert i utstillingsringen, på vår egen utstilling på Eidsvoll bygdetun. Han ble jo stilt på valpeshow, men nå er han junior. Han er høy og da blir det gjerne litt mye "armer og bein" og han kunne nok ventet lenger også, men rasespesialene er det hyggelig å delta på, og fin trening er det også. Anne- Karin stilte han i dag og han løp kjempebra. Han fikk "Very good" og en veldig bra kritikk.
Maja har heller ikke vært stilt på lenge.
Hun fikk excellent og ble plassert som nr. 3  av 15 påmeldte i Åpen klasse. Hun fikk ikke ck, men det var det ingen andre i Åpen klasse som fikk heller.
Majas kritikk her.

Amina ble også stilt i dag og hun fikk også "Very good"Armand gir vel gjerne dommeren en nuss, han.


Og løper så fint!


Armand foran dommeren.


Maja i ringen


Maja med søster Leah rett bak


Maja plassert som nr. 3.


Vinner av en av fruktkurvene ble Bjørn. Så glad!

Sekretariat, loddsalg, kaffe og kaker


Salg av hamburgere og pølser

Torsdag 17. mai 2012Den beste 17. maifeiringa som tenkes kan!!! For oss.
Skogstur med flagg, grillpølser og kaffe i sekken, og alle bikkjene med 17. maisløyfe, selvfølgelig.
I år gikk vi fra Kniplia og inn til skytebanen i sol, regn og til og med litt hagl. To- og firbente koste seg uansett. Takk til alle for en fin dag.
Ronja foran i skikkelig 17. maihumør
Maja og Armand benytter anledningen til å få et 17. maibad


En 17. maipyntet Lene
På skytebanen er det også grill.


Også de stuttbeinte tar et bad


Godbitsøk for alle
Karmen i 17. maihumør


Karmen


Pori med de stuttbeinte


Blue


Maja også i 17. maihumør


Lettie: Får jeg fred for gutta her?


En tankefull Amina


Amina


Armand har det travelt med å erte opp damene


Og kjeft får han....


Og mer kjeft....


Og prøver seg igjen


Og mer kjeft


Våt, møkkete og sliten Maja


Også to slitne, Daytona og Armand


Pori på den siste rest av snø i slalombakken

Søndag 13. mai 2012

Det er litt travle tider for mange av oss og vi har gått mye tur aleine i det siste. Koselig i dag da, å gå tur sammen med Janne og Gro, Karmen og Z.
Det virket som spesielt Maja også syntes det var moro, for hun tok den helt ut i dag. Vi tobeinte skravla og Maja trodde hun kunne gjøre akkurat som hun sjøl ville. Vi møttes i Kniplia i Gjerdrum og gikk inn til skytebanen.


Maja og Armand


Dagens gruppebilde med Karmen, Armand, Maja og Z


Og Maja bestemmer at nå er fotoseansen over


Bare flinke Karmen blir liggende

Lørdag 12. mai 2012


Jeg får begynne med onsdag ettermiddag, da Armand ga meg et sjokk da han hoppet over skigarden. Skigarden her er ganske høy, men den er lavere mot porten, der han hoppet over, for å hilse på en liten hund som gikk forbi. Eieren til den lille stoppet heldigvis, og sto helt rolig til jeg fikk åpnet porten og sluppet Armand inn igjen.
Her må det settes inn strakstiltak, men onsdag kveld var det grunnkurs med Armand. Mens Armand og Amina kurset seg, var Maja på skogstur med Lettie, Karmen, Janne og Bjørn. Tusen takk for det!
Jeg måtte jobbe hardt med Armand for han var veldig betatt av ei blond tispe med løpetid. Men..... med pølseautomaten åpen og hard jobbing fra min side, jobbet Armand likevel veldig bra.
Torsdag ettermiddag kom Anne-Kate og Bjørn hit, og mens jeg klippet Amina og Lettie, forhøyet Bjørn skigarden og porten med grønne grinder. De grønne kompostgrindene er anvendelige og vi hundefolk finner stadig nye bruksområder for dem. Tusen takk til Bjørn.
Amina er nå frirøntget på hofter og albuer, Kaisa ble registrert på dogweb i går med A- hofter og jeg venter spent på albuene. Nico i Tvedestrand ble røntget i går og jeg venter selvfølgelig spent på resultatene der også. Aida blir røntget når løpetid er ferdig og da er det bare Noah igjen.
Nico i Tvedestrand er forøvrig en stor gutt på 65 kilo, Armand er jo også stor, men veier bare 51.
I dag har vi vært på deilig skogstur på Hauerseter.


Armand


Maja


Maja


Armand og Maja


Som alltid er det Maja foran og Armand bak

Søndag 6. mai 2012


Åh deilige søndag! Maja og Armand nyter også fridager med lange late morgener og med kos i hagen. I det fine været gikk vi tur mot Majorseter, men en annen rute enn vi pleier å gå. Maja og Armand utforsker entusiastisk nye stier, og Maja finner nye steder å posere.


Maja


Armand


Armand


Vi trener dekk og bli!!

Armand i farta


Maja


Lørdag 5. mai 2012


Til tross for at vi våknet til snø her i dag, knoppes det. Jeg synes denne knoppen lignet en liten fugl. Det spørs om ikke også Armand syntes det, for da jeg hadde tatt bilde, fanget han den. Det ble en tur til Hovinfjellet i dag, og Maja og Armand syntes tydelig det var spennende med den lille nysnøen.
Armand


Fredag 4. mai 2012

En kjølig regnværsdag, men da vi gikk ettermiddagsturen var det bare lett yr. Selv hvitveisen holdt seg lukket i dag. Armand satte pris på alle de fine vannpyttene.


Fine vannpytter for Armand.
Maja og Armand posererTirsdag 1. mai 2012Ut i skogen på en solfylt og varm 1. mai. Men først møtte vi opp på klubbhuset vårt i Gjerdrum, hvor det skulle være klippe- og utstillingskurs. Det ble ikke noe kurs, men et hyggelig sosialt samvær for folk og dyr.
Etterpå tok jeg en skogstur i Nes med Maja og Armand. Der var det tørt og fint å gå nå. 


Maja så denne steinen og hoppet rett opp og la seg. Armand hoppet etter og la seg ved siden av. Skal du ta bilde, eller? Og det skulle jeg selvfølgelig!
Maja


Maja i et stille 1. maitog


Og Armand

 


 

Mandag 30. april 2012


Denne dagen startet bra. Å stå opp klokka 4.30 er ikke bra, men når jeg oppdaget at albueresultatene til Armand og Anna var registrert på dogweb med A, da var det ikke så galt likevel. Det er en stor lettelse. Jeg har derimot ikke hørt om søsknene er røntget enda, men jeg sjekker jo dogweb hvar dag. Torsdag skal Amina røntges og det er fryktelig spennende.
Bildene av Armand og Maja tok jeg i hagen her i går, etter at de begge var badet og fønet.

Lørdag 28. april 2012

Det ble tur i Gjerdrum i dag, sammen med Gro, Elin Oseth og en nabo av henne, Janne.


Skal Z begynne å posere også?


Janne, Elin og Mikkel, 7 år gammel storpuddel


Maja sammen med Janne og Elin


Alfred


Alfred


Z og Gro


Halvbrødrene Armand og Alfred


Armand og Alfred


Izzy


Armand


Armand


Dagens gruppebilde med Mikkel, Z, Izzy, Armand og Maja. Alfred ville absolutt ikke være med. 


Og Mikkel satt til han fikk frisignal. De andre stakk da jeg sa "bra". 

Tirsdag 24. april 2012


Ja, det er klart Armand må hoppe og sprette litt ekstra på ettermiddagsturen. Han er jo på A-laget, sammen med søsteren sin, Anna. Røntgenrresultatet av hoftene var i dag registrert på Dogweb med A på begge to. Nå venter jeg spent på albueresultatet. Og jeg venter selvfølgelig veldig, veldig, veldig på tilbakemeldinger fra valpekjøperne og resultatene på resten av kullet.


Armand og Maja må jo posere litt også


Maja og Armand


Jo, Armand har skjønt dette nå;o)


Søndag 22. april 2012Her er Lettie, Karmen, Armand, Maja og Amina, som var på tur sammen i dag med Janne, Anne-Kate og meg. Selv om vi hadde regnvær hadde vi en koselig tur til Majorseter. Bikkjene ble våte og møkkete og hjemme ble det skikkelig føning. Armand ble fønet lenge og vel for der er det mye løs pels om dagen.


Maja med 2 av barna sine, Amina og Armand


Maja og Amina


Amina og Maja

Lørdag 21. april 2012


Endelig lørdag igjen og ingen planer, og alt kan gå i selvbestemt tempo.
Turen gikk også i dag til Hovinfjellet og noen bilder ble det selvfølgelig.


Maja


Maja


Maja


Maja og Armand


Maja


Torsdag 19. april 2012Så var vi kommet til den store dagen! For enhver bernereier og oppdretter betyr røntgen av hofter og albuer skrekk og spenning.
Amina har løpetid og skal vente med røntgen 2 uker etter at løpetid er over.
Da ble det mine to egne som ble røntget i dag, Armand og Anna. De har ikke sett hverandre på lang tid og det var stor gjensynsglede og de fikk tid til å hilse og leke litt før narkosen.
Veterinær Ølstad hadde en kommentar til bildene ab begge to: Grisefine hofter og albuer!
Da er det å vente på at NKK skal avlese bildene og legge ut resultatene på Dogweb. Jeg tar ikke resultatene helt for gitt før det ligger der.
Og jeg venter selvfølgelig like mye på resultatene til resten av kullet til Maja. Jeg håper valpekjøperne har røntget hundene og at resultatene snart kommer på Dogweb.
Kvelden ble ikke så god for Armand. Han var i fin form etter narkosen, men han skulle ko ikke ha mat, og det var ille det. Han smågråt hele kvelden. Det førte til at Maja og jeg heller ikke kunne spise - vi er da solidariske. I den fasen Maja er i nå, er det helt greit. Hun spiser nokså lite etter at hun har "født"  

Onsdag 18. april 2012

Så er Armand og jeg i gang med lydighetstrening igjen. Nå er det grunnkurs hos Fritidshunden. Vi har ikke trent mye i det siste og det er fint å være i gang igjen. Også på dette kurset går vi sammen med Amina og Anne-Kate, og heller ikke denne gangen skal de hilse på hverandre på kurset. Det er selvfølgelig en ekstra utfordring, men det gikk bra sist og jeg regner med det går bra denne gangen også. I dag var det ekstra utfordrende fordi de ikke har sett hverandre siden før påske. Det skyldes at Amina har hatt løpetid og har det fortsatt.
Ikke det perfekte treningsværet i kveld med øsende regn, men vi koste oss likevel.
Maja fikk gå tur sammen med Bjørn og Lettie.

Tirsdag 17. april 2012


Armand og Maja på tur!
Denne fine ettermiddagen gikk turen til Hauerseter. Det var ingen andre folk eller dyr og  Armand og Maja fikk boltre seg fritt, men de er jo nær meg uansett. Og de koser seg så mye sammen.


Helt frivillig posering i sola


Armand krever ikke store vannpytten for å ha det morsomt


Armand og Maja 

Lørdag 14. april 2012Og Maja poserer som en proff:o) Ved dette treet på Hovinfjellet har vi tatt bilder tidligere og da vi kom dit i dag, løp Maja bort og plasserte seg slik hun står. Og hun sto og sto og sto. Armand har skjønt poenget, men han er ikke så tålmodig enda.
Og Maja tilbød nye varianter i dag. Ved en veltet furu tilbød hun flere posisjoner. Virkelig morsomt, og hun merker selvfølgelig at jeg synes det er morsomt. Og hun får jo betalt:o))


Kan du ta bilde av meg her?


Og her?


Slik har du vel ikke sett meg? Men, han sønnen min, må vi ha med han?


Ok, da Armand.


Maja


Maja


Armand prøver han også


Armand

Fredag 13. april 2012Og Maja er fortsatt innbilt! I ettermiddag satt Ellen nabo og jeg og drakk kaffe da jeg fikk se at Maja går langs skigarden, men hun er på utsiden av skigarden. Jeg går rolig ut, og uten et ord, mot porten. Da står hun utenfor porten og vil inn. Hun har et grønt, ukjent pipedyr i kjeften. Så spurter hun inn og opp i senga med "valpen". Jeg har jo fjernet pipedyrene inne og ute for at hun ikke skal adoptere dem. Noen leker ligger hist og her, men de får være i fred, mulig hun anser de de for å være Armands leker. Jeg tipper hun  har observert dette pipedyret i veigrøfta og at hun bare måtte "redde denne valpen". Jeg vet ikke hvor hun har kommet seg ut, men jeg vet jo at hun kan hoppe høyt:o) Jeg er bare glad så lenge hun ikke har melkeproduksjon, jeg, det har hun aldri hatt.
Bildene ble tatt på Hovinfjellet i går.


1. påskedag 8. april 2012


Her er Armand og Maja på Sillongen og klar for tur til Stenberg Friluftsmuseum på Toten. Folk fra Toten, Hedmark og Romerike, 19 tobeinte, 15 bernere og 3 små hunder var samlet til tur 1. påskedag. En trivelig dag for store og små, i vakre omgivelser og med nydelig vær.
For oss fra Romerike ble turen avsluttet med middag på Lygnaseter.


Blåveis i mengderArmand og tante Leah


Armand


Grillkos for store og små


Dagens gruppebilde på låvebrua
Bygningene må jo utnyttes til litt fotografering. Her er Janne og Karmen


Torill med Snoopy


Armand og Maja


Elin med Nete og Izzy


Snoopy får tilbud om smokk


Anne og Munti


Søstrene Maja og Leah


Armand og Maja

 

Påskeaften 7. april 2012En tur med masse hopp og sprett for Maja på Hovinfjellet. Hjemme har hun et kull med innbilte valper, så hun har godt av litt aktivitet. Valpene "fødte" hun imidlertid på påskefjellet, under hytta til Gro og vi strevde litt med å få henne fram igjen. "Valpene" har hun nok fått med seg hjem, for nå vil hun helst grave seg under bilen her hjemme. Jeg må sette grønne grinder rundt hele bilen for at hun ikke skal komme til. En hoppetur gir henne noe annet å tenke på.


Kan posere litt også
Maja


Armand og Maja


Armand. Er jeg søt nok nå?


Armand og Maja


Klar...... ferdig......


.....Hopp!

Skjærtorsdag 5. april 2012

Vi kom hjem i går kveld, og i dag ble det tur i Gjerdrum sammen med en stor gjeng.
Det ble jo rene slektstreffet, da 2 av Majas søstre var med. Majas far på 6 år og Majas oldemor på nesten 11 år. Og slikt blir det selvfølgelig bilder av.


Elin står for godbitsøket


Armand foran, med oldemor Belle, morfar Kompis og mor Maja


Belle, Kompis, Armand og Maja


Her også med Majas søstre. Armand foran, med morfar Kompis, oldemor Belle, tante Leah, tante Posh og mor Maja


Søstrene Maja, Posh og Leah


Kompis med barnebarnet sitt, Armand


Kompis!!!! Det er dattera di, Maja, du flørter med!!


Og Maja nyter flørten


Og bak Maja kommer Kompis


Kompis


Lille Sascha, Majas kusine


Armand og Sascha


Armand og Sascha


Sascha i farta


Armand og Sascha

 

Onsdag 4. april 2012


Nei, dette er ikke hytta til Gro, men et skur vi passerer på tur. Dette var siste dagen på fjellet for Maja, Armand og meg. Været var like fint i dag og fortsatt vindstille, og vi måtte få med oss en tur i dag i dag også.
Tusen takk for oss for denne gang. Vi har hatt noen veldig fine dager.


Armand


Armand


Maja, Armand og Z i lek


Z og Maja


Armand, Maja og Z


Lille Armand og store fjellet


Trioen Maja, Z og Armand


Armand, Maja og Z


Tirsdag 3. april 2012


Dette har vært en helt fantastisk dag. Sol, og i dag har det vært helt vindstille. Formiddagen ble tilbrakt i sola på terrassen og det ble en ettermiddagstur.
Armand


Det er vel ingen tvil om at Armand koser seg på tur


Armand, Maja og Z


Z, Armand og Maja
Maja, Z og Armand


Påskeharen?
Maja, Armand og Z

 

Mandag 2. april 2012
Maja, Z og Armand


Z og Armand


Armand er som vanlig i farta

Søndag 1. april 2012


Så deilig å være på fjellet! 10 minusgrader på morgenen, men fint vær. Sol, men ganske mye vind.
Bilder fra dagens tur:


Bernerfotspor


Armand er i farta


Maja


Armand


Z


Armand, Maja og Z


Z, Armand og Maja


Z, Armand og Maja


Maja


Armand, Z og Maja


Armand
Armand og Z


Armand og Z


Lørdag 31. mars 2012

Tenk at Majas valper er 1 år i dag! De siste dagene har jeg virkelig mimret og sett på alle valpebildene. 
Jeg håper virkelig at alle 7 har det bra.
Gratulerer så mye med dagen til alle, Kaisa, Anna, Amina, Aida, Nico, Noah og Armand. 
1 år går utrolig fort og Armand har blitt stor og grei og Maja og jeg har stor glede av han. Maja og Armand har stor glede av hverandre og de leker mye sammen og koser seg sammen. 
1 års bursdag medfører ekstra spenning da alle nå skal røntges på hofter og albuer. Vi dro til fjells i dag, vi, til Gro og Z på Kvarvet. Z satte virkelig pris på å få besøk av Maja og Armand.


Utsikt fra hytteterrassen mot Jotunheimen


 

Onsdag 28. mars 2012


Så blå himmel ble det i ettermiddag også, selv om dagen startet noe gråere enn vi nå er blitt vant til. Ettermiddagsturen gikk til Hauerseter og Hovinfjellet og Maja og Armand fikk løpt av seg oppladet energi.Maja


Maja

Tirsdag 27. mars 2012


Armand og Maja på kveldens tur til Hvamster i Nes.

Lørdag 24. mars 2012

Og det fantastiske vårværet varer og varer og varer.......
Utstyrt med gummihansker og stor bøtte gøv jeg  løs på vårens drittjobb nr. 1: Plukke bikkjemøkk i hagen. 
Etterpå var det fram med høytrykkspyleren og vårens første bilvask på gårdsplassen.
Maja og Armand koser seg ekstra i hagen når jeg også holder på ute, og koselig at naboer dropper innom.
Hundebadekaret fikk også luftet seg i dag og både Maja og Armand ble badet, fønet og stelt.
Maja godtar bad, føn og klipp, mens Armand nyter badet, han nyyyter føningen og han nyter børstingen.
Kloklipp har ikke tidligere ikke vært morsomt, men nå står han helt rolig på bordet mens jeg klipper.
Stor og grei gutt på snart 1 år!


Armand i badekaret


Armand og Maja er nybadet og lørdagsfine :o)

Torsdag 22. mars 2012


Gratulerer Ørjan og Julie! De gikk helt til topps i Brüssel og det er jo helt fantastisk. Nå venter VM i Lyon i januar.
Og i dag kom Janne og Jan stolte og fornøyd hjem igjen.

Da er også Karmens opphold hos oss over, men først ble Janne med en ettermiddagstur til Hovinfjellet. Været er jo helt fantastisk og i dag var det varmerekord for mars med 18 grader i Oslo.
Vi takker Karmen for hyggelig besøk og ønsker henne velkommen tilbake.
Maja, Armand og Karmen


Tirsdag 20. mars 2012


Janne og Jan er heiagjeng under Bocuse d`or i Brüssel, hvor datter Julie er commis for mesterkokken Ørjan Johannessen. Mens de er borte, er jeg så heldig at jeg får låne Karmen, og det er kjempekoselig.
I deilig vårvær var vi en tur på Hovinfjellet i ettermiddag. Litt snø, litt sørpe, litt is og litt møkk, men alle koste seg.


Karmen og Armand i farta


Karmen og Armand


Armand


Karmen


Maja, Karmen og Armand

 

Søndag 18. mars 2012


I dag har vi hatt fellestur i NBSK avd. Øvre Romerike og turen gikk i Gjerdrum. Vi gikk en fin runde før vi tente bål og koste oss i sola.


Godbitsøk for hundene


Jan passer bålet


Hundene håper i det lengste på en smakebit


Tiana og Gremlin


Tiana


Jan sine hjemmelagde


Lørdag 17. mars 2012


Det ble tur i tåkeheimen i dag. Nei, ikke noe strålende turvær, men det bryr jo ikke Maja og Armand seg noe om. Det ble en tur opp til Hovinfjellet og de koste seg som vanlig.


Armand


Armand


Maja og Armand


Maja


Mor og sønn


Torsdag 15. mars 2012


Dette bildet av Embla ble tatt i dag. I kveld fikk hun sovne stille inn, nesten 11 år gammel. Embla fikk et langt og godt liv hos Gro, og de siste årene også sammen med sønnen sin, Z.
Embla vil etterlate seg et stort hull i flokken "vår", men tankene mine er først og fremst hos Gro i disse dager.

Vi har vært på bernertreff i kveld, hvor jeg hadde vaffelvakt i klubbhuset. De andre gikk en tur og kom tilbake til nystekte vafler. Heldigvis tok Janne både Maja og Armand med på turen.  

Tirsdag 13. mars 2012


En helt vanlig ettermiddagstur på Hauerseter, men Armand viser med all tydelighet hva han synes om å komme ut på tur, med dagens bredeste glis. Han er full av energi og freser rundt i snøen.


Armand


Fortsatt bra med snø enkelte plasser


Maja


Armand


Armand


Armand og Maja

Søndag 11. mars 2012


På bildet er nok en pussighet skapt av Dagmar!
I dag gikk turen på Bernerstien i Gjerdrum, sammen med mange to- og firbente. Nydelig vær og deilig temperatur.


Her er Geir, Lotte, Janne, Silje, Viktor og Kaiser


Silje


Silje


Viktor


Geir og Lotte med Viktor og Silje


Maja


Dagens gruppebildeLørdag 10. mars 2012


7 bernere på tur i dag og endelig fikk Armand og Amina leke sammen igjen. Anne-Kate, Janne, Gro, jeg og hundene møttes til til tur på Hauerseter. Der var det ingen andre og hundene kunne løpe fritt hele turen. Bjørn lagde bål og da ble det pølselunsj til de tobeinte.Armand


Z i farta


Armand


Amina og Armand


Amina og Armand


Armand og Amina


Karmen


Armand og Amina


Mor Maja med sine snart 1 år gamle valper Armand og Amina


Amina og Lettie


Amina og Lettie


Z gjør kur til Lettie
Armand og Amina


Amina


Amina


Armand


Armand og Amina


Armand og Amina


Torsdag 8. mars 2012


Ettermiddagstur til Hovinfjellet.


Maja


Armand


Maja og Armand


Maja


Armand

Søndag 4. mars 2012


Karmen, Maja og Armand poserer på dagens tur til Hovinfjellet. Nå har vi gått mye aleine i det siste og det var koselig at Janne og Karmen ble med i dag.
Vi gikk på Hauerseter og der var det ingen andre folk i dag. Vi gikk i elgens ferske fotspor, men elgen traff vi heldigvis ikke.


Armand og Maja


Armand


Armand


Armand, Maja og Karmen


Leketante Janne oppdager at lille Armand ikke er så liten lenger


Lørdag 3. mars 2012


Maja og Armand på vei opp til Hovinfjellet igjen. Det er så mye is mange steder at vi har ikke all verdens alternativer. Og det beste av alt: Her er det vanligvis lite folk! I dag møtte vi ingen......
I dag tok vi runden, opp til Høydetoppens hvile og tilbake gjennom skogen med diverse omveier.
Her er det fortsatt godt med snø, selv om varmegradene den siste tida har tæret på den. I dag var det noen få minusgrader og skare. På denne runden går vi gjennom et vakkert område hvor vi alltid har pause og fotografering, men det var før orkanen Dagmar var på besøk. Dette området ligner nå mest en tømmervase, men de mange rotveltene har jo skapt mange naturlige hinder. Maja elsker å hoppe og har fått lekt seg i dag. Hun hopper jo så lett og lander så mykt!


Armand


Armand


Armand i full fart opp bakken
Armand på skaren


Armand


Armand og Maja


Maja og Armand


Armand


Maja på vei over et hinder


Og et hinder til....


Den tidligere så vakre pauseplassen vår

Torsdag 1. mars 2012

Armand er 11 måneder! Han begynner å bli en stor gutt, det er bare inne i hodet han fortsatt er en liten valp. Også i mitt hode er han fortsatt en liten valp. Tida går litt for fort.
Det er 1. mars og 11 plussgrader og sol da jeg kom hjem fra jobb. Vi dro til Hauerseter og gikk en fin runde der i snøen.


Armand


Litt av et uttrykk, Armand


En svevende Armand


Armand


Armand


Maja og ArmandTirsdag 28. februar 2012

Tåke? Det var ikke det jeg så for meg for ettermiddagsturen der jeg stadig, i løpet av arbeidsdagen, kikket ut på en knall blå himmel. Men tåke var det da jeg kom til Hauerseter og på veien opp til Hovinfjellet, men på toppen fikk jeg se blå himmel.
Maja og Armand bryr seg imidlertid lite om været, de koser seg uansett på tur.


Armand langer ut


Armand


Armand og Maja


Armand og Maja


Armand og Maja


Maja


Maja


Armand


Armand


Armand leter etter våren?Søndag 26. februar 2012


I dag sov vi faktisk litt lenger enn vanlig. Maja og Armand var nok slitne etter gårsdagen og det ble langt på natt før vi kom i seng. Etter bursdagsfeiringa ble jeg sittende hos Bjørg og Øystein et par timer før vi kjørte hjem. 
I dag har det vært rene vårværet og vi måtte jo ut på tur. Maja og Armand var svært poseringsvillige i dag og det ble noen bilder.


Armand


Maja og Armand


Maja og Armand


Armand og Maja

 

Lørdag 25. februar 2012

22 februar fylte mor 89 år og i dag ble hun feiret av nærmeste familie hos søsteren min på Raufoss. Mest stas er det nok å få ha de 3 oldebarna rundt seg.
Maja og Armand var så heldige at de fikk campere hos Bjørg og Øystein. Der koste de seg sammen med Pori og Snoopy.


Mor med sitt yngste oldebarn, Sindre.


Mor sammen med sine 3 oldebarn, Sindre, Hanna og Vemund.


Mens vi voksne fikk rakfisk til forrett, fikk ungene sin egen edderkoppforrett.


Deilig bløtkake

Tirsdag 21. februar 2012

I ettermiddag somlet jeg ikke med å komme ut på tur. Med plussgrader og sol var det om å gjøre å komme tidlig ut. Været tærer på snøen, men fortsatt er veien opp til Hovinfjellet snødekt og fin.
Armand benytter enhver anledning til å posere nå.


Maja


Armand og Maja


Armand og Maja


Maja og ArmandSøndag 19. februar 2012

Fellestur i Nes med NBSK avd. Øvre Romerike.
Vi var 21 på to bein og 27 hunder. 


Ut på tur


Utsikt over Glomma


En del av turgjengen


Noe kupert terreng


Samling rundt bålet


Armand på jakt etter dachsen Mille
Armand i lek med tispe på samme alder.

 

Lørdag 18. februar 2012


Plussgrader og regn i dag, og ikke nor fristende turvær for meg. Maja og Armand, derimot, var virkelig klar for tur, der de satt ute og kikket inn: Skal vi dra snart?
Da ble det en tur til Hovinfjellet.


Armand


Armand


Armand


GaleArmand


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand og Maja


Armand og Maja


Armand


Armand


Onsdag 15. februar


Deilig sol i dag og 0 grader. Burde jo hatt fri på slike dager, men vi fikk da nyte været på ettermiddagsturen her på Ekornrud, rett før det ble mørkt.


Armand og Maja
Maja


Armand og MajaSøndag 12. februar 2012


For et vakkert søndagsvær! Nå var det riktignok 14 minusgrader da jeg sto opp, men med sol steg gradene raskt til fi turtemperatur. I skogen opplevdes det som skikkelig vår. Maja og Armand koste seg også veldig. Ingen spor etter mennesker eller hunder der vi gikk, men masse spor etter rådyr og hare. Armand var virkelig rådyrsporene bevisst i dag, men foreløpig snur han med en gang jeg roper.


Armand


Armand
Armand


Armand og Maja


Armand


Armand


Maja


Maja og Armand
Armand


Armand
Armand
Maja


Armand


Armand


Lørdag 11. februar 2012


Tur til Hovinfjellet igjen! Lørdag og fint vintervær og jeg forventet at det skulle være mye folk ute, men der var det ingen og vi hadde hele området for oss sjøl. Maja og Armand fikk løpe fritt og få ut litt energi.


Maja


Maja og Armand


Armand


Maja og Armand


Maja og Armand


Armand
Armand


Armand og MajaTirsdag 7. februar 2012

Bilen fikk jeg ikke igjen i går. De fant ut de måtte skifte dieselfilter og holder til dieselfilter. Jeg har jo leiebilen og kunne dra på jobb i dag. Jeg har hentet bilen i ettermiddag, men om reparasjonen har hatt noen effekt vet jeg jo ikke før neste gang det blir 20 minusgrader. Og det venter ikke jeg på.
Jeg liker bedre dagens temperatur, ca 4- 5 minus.
I kveld har vi gått en fin tur innover Bernerstien i Gjerdrum sammen med Janne, Gro, Anne-Kate og Bjørn. Maja og Armand fikk boltre seg i snøen sammen med Karmen, Embla, Z, Amina og Lettie.


Og i dag er det 40 år siden jeg ble tante for første gang!!! Christina fyller 40 år i dag. Gratulerer så mye med dagen, Christina!

Mandag 6. februar 2012


I går, på søndag, var det mildt, men grått, snøvær og vind. Da jeg startet bilen, lyste motorlampa igjen, og jeg lot derfor bilen stå. Da gikk vi heller tur i nærområdet vårt. For en gangs skyld lot jeg kameraet være hjemme. 
I dag startet jeg dagen hos Toyotaverkstedet. Der måtte jeg sette fra meg bilen. Jeg fikk en Hiace som leiebil, men jeg var allerede så forsinket at jeg tok en feriedag.
Da ble det en tur til Hovinfjellet med Maja og Armand.
Deilig med tur en mandag formiddag hvor vi hadde hele området for oss sjøl.


Armand i farta


Armand og Maja


Armand og Maja


Armand


Det blåste friskt


Maja


Maja


Armand


Maja

Lørdag 4. februar 2012


24 minusgrader her på morgenen! Det er kaldt, men det var et vakkert vær. I fjor kranglet bilen min flere ganger da det var under 20 minusgrader. I går skjedde det igjen da jeg skulle dra fra jobb. Startet helt greit, men rett etter Sinsenkrysset begynte den å lugge og jeg fikk svingt av til Aker sykehus før motorlampa lyste og motoren sluttet å dra. Jeg lot den hvile en stund før jeg startet på nytt. Da lot jeg motoren gå ei god stund før jeg kjørte. Da gikk den som ei kule helt hjem. 
I dag brukte jeg bare bilen til butikken og den lugget hele veien, men den stoppet ikke. 
Tur gikk vi heller i området her, kjedelig å bli stående med en "død" bil i skogen et eller annet sted. 
Nå er det jo meldt mildere vær igjen og jeg kan jo håpe at det hjelper denne gangen også. 


Maja og Armand


Armand


Armand i farta


Armand


Armand


Maja og Armand


Maja og Armand


Maja og Armand


Armand


Armand


Armand


Maja

 

Tirsdag 31. januar 2012


I dag har jeg vært i begravelsen til tante Gulla i Hoff kirke i Lena. I november fylte hun 90 år og fikk et langt og rikt liv. Hun har betydd mye for alle i familien og har arrangert mange, mange familieselskaper og søskenbarntreff. Sist i september arrangerte hun familiselskap med 50 personer på Gran gård, hvor vi også i dag var samlet til minnesamvær.
Bildet over er tatt fra Gran gård i ettermiddag.


Utsikt over Lena i blåtimen


Søndag 29. januar 2012

Nå har Maja, Armand og jeg gått mye tur aleine i det siste og da var det ekstra koselig å være på tur sammen med Anne-Kate, Bjørn, Lettie og Amina i dag. Stor gjensynsglede hos Armand og Amina også, men Armand hadde ikke tid til å leke mye med Amina. Han var mest opptatt av Maja. Maja, på sin side, var mest opptatt av Lettie. I dag gikk vi en rute vi ikke har gått tidligere. Dette er nok en løype som er kjørt opp for å hente ut tømmer etter stormen Dagmars voldsomme herjinger i dette området. Disse maskinene raserer stygt, men det har snødd i ettertid og derfor så det nå pent ut. 
Det ble en fartsfylt tur for bikkjene med masse løping i løssnøen. 


Armand


Amina
Amina
Maja


Dukk, Amina!!

 

Lørdag 28. januar 2012

Det er tøffe tider på Elgtun nå med Majas løpetid. Armand på snart 10 måneder er helt på tuppa og tråkker etter Maja hele tida og piper. Maja er faktisk mindre "billig" enn hun pleier å være, men det er mulig at Armand ikke er kjønnsmoden og at hun vet det. Ikke vet jeg. Jeg må uansett holde de under oppsikt hele tida eller holde de adskilt. 
Det har vært noen søvnløse netter, men det er roligere nå, etter 2 uker. 
Turen gikk i dag igjen til Hovinfjellet. Vi var litt seint ute og fikk hele løypa for oss sjøl. Derfor kunne de løpe fritt og få ut litt energi.


Armand


Maja


Maja


Maja


Armand


Armand og Maja


Maja


Maja og Armand


Maja


Maja og Armand


Maja og Armand


Maja


Armand


Armand og Maja


Maja og Armand


Armand


Armand


Armand og Maja


Armand


Maja

   

Fredag 27. januar 2012På jobben i dag kom jeg over noen gamle bilder på PC`n der. Babybilder av Vemund fra 2007 og på alle bildene har han på seg ting jeg har strikket. Når strikket jeg sist? Jo, det var vel i akkurat den perioden. 
Jeg har jo alltid likt å lage ting. Strikke, hekle, sy og så mye smykker jeg har laget, sølvsmykker og perlesmykker. Jeg solgte jo en god del smykker også. Nå lager jeg ingen ting og bruker ikke den kreative sida mi i det hele tatt. Dette er ikke bra og får se hva jeg skal gjøre med det.Søndag 22. januar 2012


Strålende vær og da så det helt annerledes ut i turområdet vårt. Masse folk på tur og da vi kom til Hauerseter var parkeringsplassen full og i tillegg var det sportrening der. Vi snudde og gikk en tur til Langtjernet i stedet. Da jeg skulle ta første bilde oppdaget jeg at kameraet hadde flatt batteri. For meg føltes jo turen da nesten bortkastet:o))
Da måtte det bli noen bilder i hagen på ettermiddagen.


Mor og sønn


Maja og ArmandLørdag 21. januar 2012


Og slik så det ut på Hauerseter i dag, grått og snøvær. Ingen fotspor i snøen, ingen biler parkert og ingen folk. Så deilig for meg det å kunne slippe Maja og Armand løs og la de boltre seg i snøen. Ikke traff vi noen på turen vår heller.


Mye fart på Armand


Armand og Maja


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand og Maja


Armand og Maja


Maja og Armand


Maja


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand


Søndag 15. januar 2012


Det ble arrangert fellestur i Gjerdrum i dag, men nå har Maja fått løpetid og derfor tok vi en tur for oss sjøl til Hovinfjellet. Fin snø, deilig temperatur og fint vær.
Ryggen min har vært vond lenge nå, men i dag har den vært ille. Derfor ble ikke turen så lang som planlagt, men Maja og Armand fikk boltret seg.
Og litt posering!


Armand og Maja


Armand og Maja


Armand


Armand


Armand


Armand


Armand


Maja, nedrøytet og med løpetid


Armand


Lørdag 14. januar 2012


En hyggelig lørdagstur i Gjerdrum, med Janne, Tonje, Anne-Kate og hundene.


Armand og Maja, med gjengen bak.
Amina


Amina


AminaLørdag 7. januar 2012


Bjørn er 60 år! Gratulerer med dagen, Bjørn! Bjørn feiret dagen med familie, venner og bernere. Det var så hyggelig å være invitert og det var en veldig hyggelig fest. Maten var virkelig et kapittel for seg; den flotteste skalldyranretningen jeg har sett. Hummer, krabbe, reker, scampi, kreps, blåskjell, greenshell og masse annet godt. Det var uyrolig vakkert, fantastisk godt og hyggelig å sitte lenge og plukke og spise. Og med deilig sprudlevin til, mmmmm.
For meg var det også deilig at Maja og Armand var invitert og at jeg skulle overnatte.
Tusen takk, Anne-Kate og Bjørn, for en fin fest!
Og Armand er jo bare en liten valp og må få lov. Hmmm


Som vi ser så blir Armand dyttet strengt ned.....