Dagbok Maja og Armand

Søndag 12. mai 2013

 

Karmen, Lettie, Maja, Amina og Amina og Armand på søndagstur til Hovinfjellet. De tobeinte Janne, Anne-Kate, Bjørn og jeg var også med. En koselig tur i et heller kjølig vær.

 

Søte Amina!! Full av møkk fra en møkkakulp:o))

 

Karmen og Armand i lek med båndet

 

 

 

Og så gir Karmen beskjed om at leken er over

 

Maja

 

 

 

Lørdag 11. mai 2013

 

Åh, det var deilig det, å våkne til en lørdag uten planer og en hel helg uten planer. Bare kose oss hjemme og på tur i skogen. Og Maja og Armand satte stor pris på dagens tur til Hovinfjellet. Det var full fart hele tiden, bortsett fra da de poserte frivillig for fotografen.

 

Maja blant hvitveisen

 

Maja og Armand

 

Armand som blomstergutt

 

Armand

 

Jeg tror Armand ler. Morsomt å posere.

 

Jada Armand, bra!

Kristi himmelfartsdag 2013

Så var den dagen her igjen. Norsk Bernesennenhund klubb avd. Øvre Romerikes utstilling på Eidsvoll Bygdetun. Mye planlegging er gjort på forhånd og i dag møttes vi kl. 7.30 for å rigge til alt, Utstillingsring, dommertelt, premiebord, grill, kakesalg og loddsalg. I år gikk det som smurt med målbevisste og positive mennesker. Det var meldt regn, men heldigvis kom det ikke en eneste regndråpe men utstillingen pågikk. Da vi var ferdig med ryddinga ca. kl. 16 kom regnet. Så kan vi bare håpe at folk og dyr hadde en hyggelig dag i utstillingsringen og rundt ringen.

Armand ble stilt i dag og fikk Excellent.

 

Petter og Armand

 

Ei imponerende veteranklasse i dag, med 10 tisper.  

Danmark 2. - 5. mai 2013

Dansk Kennelklubbs internasjonale utstilling i Roskilde 4. og 5. mai. Der var vi!! Torsdag kjørte vi nedover sammen med Bente og Petter. Hele veien tur og retur holdt vi følge, hyggelig med felles hvilepauser og matpauser. For Maja, Armand og meg sto gjesterommet hos Anne og Leif i Hilleröd klart, heldige oss. Verdens mest gjestfrie mennesker som selv har 4 bernere, to katter og Astas valp på 3 uker. Det ble en utrolig hyggelig helg, med lange gode samtaler, mye bernerprat, 2 flotte utstillinger og sommervær. Det er spesielt hyggelig rundt utstillingsringen i Danmark og jeg fikk endelig hilse på Armands halvbror, Viggo, og eierne hans, som jeg kun kjenner fra facebook. Linda, eieren til Armands far Zolo, kom også til utstillingen for å hilse på. Og utstillingsresultatene var heller ikke å kimse av. Lørdag vant Armand Åpen klasse og endte opp som 2. beste hanne med Res. Cert og Res. Cacib. Det er jo fantastisk og søndag ble han nr. 2 i Åpen klasse med CK. Dommerkritikken kan du lese her.

Maja trivdes ikke i ringen. En dyktig juniorhandler stilte henne, men Maja ble redd da noen bar et telt forbi ringen. Da ville hun vekk. Hun fikk Excellent, men ikke mer. Maja har selvtilliten i orden og er ikke redd for noe, så jeg skjønte ikke hva som skjedde. Det var ei som spurte meg om hun skulle ha løpetid og selvfølgelig skal hun det. Hormonell og litt koko i hodet. Jeg valgte å trekke henne søndag.

Det skjedde en ganske utrolig ting i helga. Anne og Leif har 2 katter og jeg har jo skikkelig kattefobi. Hvorfor ble jeg da så fascinert av disse kattene? Jeg, som ikke engasng klarer å se bilder av katter måtte ta bilder. Maja og Armand har aldri hatt nærkontakt med katter, men ble veldig betatt. Spesielt Armand var veldig interessert og katten la seg til og med på rygg slik at Armand kunne kose magen. Dette var i sin tid morløse villkattunger som Anne tok inn og var pleiebarna til Asta. De tror vel de er bernere og det er kanskje berneren jeg ser også:o)))

 

På en rasteplass i Sverige

 

Lille valpen får sitt første måltid med fast føde

 

Maja poserer i Anne og Leifs hage

 

Armand blir kjent med katten

 

 

 

 

Katten er omringet av Maja og Armand

 

Armand i utstillingsringen

 

Armand

 

Armand

 

Maja i ringen

 

Måtte jo få katten til å posere også

 

 

  

 

 

 

  

1. mai 2013

 

 

Endelig er blåveisen kommet til Elgtun også. Fineste vårtegnet!

Rådyrene holder til på jordet, utenfor skigarden her nå, morgen og kveld. I kveld, mens jeg tok bilder, sto Armand og bjeffet innenfor skigarden. Det brød ikke rådyrene seg noe om og det må jo bety at de føler seg hjemme her.🙂

 

 

   

Søndag 28. april 2013

Ny utstillingsdag for Armand og nye muligheter. Tidlig tidlig i dag var det 4 minusgrader, men berneren hadde oppmøte kl. 11 og da hadde temperaturen steget til 4 pluss. Med vind i tillegg var det kanskje litt kaldt for uteutstilling, men deilig å slippe trange og tette Letohallen. 6 hanner påmeldt i Åpen klasse i dag og jamen vant Armand klassen. Superbra! I Beste hanne ble Armand plassert som nr. 5 med Reserve Cert. Certet gikk til en Junior som ble plassert som nr. 1. Cert eller ikke- jeg er storfornøyd med dagen.

 

Foran dommeren

 

Jada, alle tennene på plass

 

Litt søtt med den lille franske i ringen bak:o)

 

Armand nr. 1 i Åpen klasse

( vet ikke hva alle hannene snur seg etter🙂)

Petter og Armand i farta

 

 

Lørdag 27. april 2013

 

Vi starter dagen tidlig og det gjør rådyrene også. De koser seg på jordet. I går kveld var reven her ute også, men Maja og Armand jaget den før jeg fikk tatt bilde.

I dag har det vært utstilling i Letohallen, men berneren var en av rasene som ble stilt ute. Det var jo deilig i dette været. 61 bernere var påmeldt og Armand hadde sin debut i Åpen klasse. Jeg hadde jo håpet på et bedre resultat, men det ble en blå sløyfe, Very good. Armand ble imidlertid plassert som nr. 4 i klassen. Jeg tror ikke jeg har sett så mange blå sløyfer noen gang som det var i dag. I Armands klasse var det 3 av 6 som fikk rød. I Åpen klasse tispe var det bare 6 av 16 som fikk rød.

Det var Petter som stilte Armand i dag også på beste måte. Jeg synes Armand løp og sto så fint.

Ellers var det en hyggelig utstillingsdag med koselige folk og nydelig vårvær.

 

 

 

 

 

 

Fredag 26. april 2013

 

Endelig fredag! Ukene går fort, men jeg venter alltid på helg. Mye køkjøring har gjort denne uka ekstra slitsom.

Armand skal stilles i Letohallen både lørdag og søndag og han er blitt badet og fønet i dag. Bildene er tatt mens han sitter på bordet og betrakter ei kraftig haglskur.

 

 

 

Onsdag 24. april 2013

 

Fin ettermiddagstur på Hovinfjellet.

Lørdag 20. april 2013

 

Et enkelt lite vårtegn på vei opp til Hovinfjellet. Siste uka har snøen forsvunnet der og veien opp er tørr og fin. Anne- Kate, Bjørn, Amina og Lettie var med oss på turen i dag. Armand og Amina har ikke lekt sammen på lang tid og det var stor gjensynsglede i dag. Maja deltok også i leken.

Takk for en herlig solskinnstur.

 

Amina

 

Armand

 

Bjørn og Maja

 

Dagens fellesbilde med Maja, Armand, Amina og Lettie

 

Dagens familiebilde: Maja med 2 av sine avkom, Amina og Armand

Onsdag 17. april 2013

 

Plask, plask:o)) Snøsmeltinga er skikkelig i gang og det er svære pytter. Maja og Armand setter pris på det også.

Deilig med en tur i ettermiddagssola i dag og 13 - 14 plussgrader.

 

Å, så deilig

 

 

Armand koser seg i råtten snø

Lørdag 13. april 2013

 

Ser det ut som Armand er lei snøen? Det er han nok ikke og det er egentlig ikke jeg heller. Det kom et ekstra snødryss i natt og dessverre skjulte det de glatte partiene. Det førte til at bena forsvant under meg hele 2 ganger i dag og det første fallet gjorde veldig vondt og gjør veldig vondt i ettertid. Da blir det å halte på tur med brodder i morgen.

 

Armand

 

Armand

 

Litt blandet føre i dag

 

Armand

 

Mor og sønn, Maja og Armand

Søndag 7. april 2013

Søndagstur på Bernerstien i Gjerdrum.

 

 

 

 

 

Armand og Gremlin er klare for fellesbilde

Lørdag 6. april 2013

 

Mors 90-årsdag.

Mor fylte 90 år 22. februar og dette ble feiret i dag. Mor inviterte til familieselskap og ca. 40 stykker var samlet til middag på Gran Gård på Toten. Det er ikke så ofte storfamilien er samlet til hyggelig lag. Mor ble feiret med taler, sanger og bildekavalkade.

 

Mor sammen med oldebarna Hanna, Sindre og Vemund

 

 

 

Mor sammen med barnebarna Mats Even og Christina

 

Hanna

 

Vemund

 

Sindre

1. påskedag 2013

 

31. mars 2013! Kjære lille, store, søte, gode Armand. Gratulerer så mye med 2-årsdagen! Og gratulerer så mye til resten av Majas A-kull med Kaisa, Anna, Amina, Aida, Nico og Noah. Armand fikk feire dagen på fjellet i strålende påskesol. Ingen bursdagsgaver, men den ekstremt matglade Armand satte pris på litt ekstra godt i matskåla.

 

Z og Maja med bursdagsbarnet liggende foran

 

 

Z, Maja og Armand

 

Armand

 

 

Maja

 

Z, Maja og Armand 

Påskeaften 2013

 

Nok en vakker dag i fjellet og en deilig tur.

 

 

Maja, Armand og Z

 

 

 

 

 

Langfredag 2013

 

Og vips....... så var jeg på fjellet. Det var ikke planlagt i år, men sånn ble det likevel. I går kom vi til Kvarvet, på hytta til Gro. Og med dette påskeværet var det ekstra godt å komme til fjells.

 

Maja, Armand og Z

 

Armand, Z og Maja

 

Armand, Maja og Z

 

 

Og aketur siste nedoverbakken.

 

Afterski med rosè i hytteveggen

 

Onsdag 27. mars 2013

Armand som søt påskegutt i 2011, 18 dager gammel.

 

Samme godgutt og samme påskekurv i 2013.

Mandag 25. mars 2013

Armand har hatt damebesøk igjen i ettermiddag, men heller ikke i dag ble det paring. Armand snuste henne bak, men gikk vekk og var opptatt av andre ting!!! Tispa burde være klar i dag og oppdretter dro til veterinæren samme kveld for å ta et nytt utstryk. Og veterinæren fant årsaken: Der var det fullt av puss og utflod og masse bakterier. Synd for oppdretter som ikke fikk paret tispa si, men det var jo godt at dette ble oppdaget. Det ville jo mest sannsynlig utviklet seg til livmorbetennelse.

Søndag 24. mars 2013

Fellesbilde med Mocca, Dina, Daytona, Nete, Ronja, Leah, Armand, Kiara, Maja og Conradi. Foran er Teeve, Tiana og Gremlin.

Palmesøndagsturen gikk på et solfylt Buvann i Gjerdrum.

 

Og flokken rasker over isen.....

 

Torill med påskevin og blidest på tur

 

Og Elin har påskepyntet

 

Og det smakte nok....

 

May med Teeve og Nete

 

Armand

 

Conradi og Armand har en styrketest. de fikk ordne opp sjøl og det klarte de fint.

 

Mocca fikk trekke pulken

Lørdag 23. mars 2013

 

På bildet over er Armand sammen med damebesøket han hadde i formiddag, Dakota Shining ab Milkcreek. Damen var derimot ikke villig i dag og vi prøver igjen i morgen eller over helgen.

Da ble det en ettermiddagstur på oss til Hauerseter.

 

Ja, du får gå av deg frustrasjonen, Armand...... 

 

Armand

 

Armand og Maja

 

 

Torsdag 21. mars 2013

 

Ja, vi har mye rådyr rundt oss her på Ekornrud. Maja var ute alene og satt bare og så på dem. Hadde Armand vært ute, hadde nok Maja bestemt at de skulle bjeffe og skremme dem vekk.

Søndag 17. mars 2013

 

Fin søndagstur på Hauerseter.

 

Armand

 

Armand

 

Kan du se meg?

 

Maja

 

Tull og lek

 

Travel gutt

 

Maja med skikkelig mageplask

 

 

 

Fredag 15. mars 2013

 

Lettie, Amina, Maja, Armand, Z og Karmen. Denne herlige gjengen var på tur til Hovinfjellet i dag sammen med Bjørn, Janne og meg.

 

Z flørter med Amina. Tydelig hva hun mener:o))

 

Pappa, ser du meg ikke? Lettie og Bjørn

 

Amina med Z hakk i hæl

 

Maja og Armand overfaller Bjørn

 

Fart og moro

 

 

Søsken og VELDIG gode venner, Amina og Armand

Torsdag 14. mars 2013

 

Det er tydelig at Maja og Armand har vært fra hverandre ei stund. De har nusset, kost og lekt og vært så tett på hverandre i dag.  Jeg har fri resten av uka og i dag gikk vi tur i nærområdet her. Jeg tror Armand virkelig nøt å være i snøen igjen.

 

 

 

 

 

 

Denne gutten koser seg

Mor og sønn

 

I ettermiddag ble det mer dramatikk her på Elgtun enn jeg setter pris på. Maja og Armand sto begge ved porten fordi de så naboen stoppe bilen ved postkassestativet på andre sida av veien. Da følger de alltid med og håper naboen kommer innom. Jeg så det og fikk se at bilen svingte inn her, men litt feil vinkel. Den dro med seg søppelkassene, sprengte opp porten og fortsatte mot min bil, sneiet min bil og stoppet i min garasjevegg. Bilen var altså førerløs! Maja og Armand ble heldigvis skremt og løp innover i hagen og ble ikke truffet av bilen. Naboen trodde altså hun hadde satt bilen i Park, men den sto i Drive og fortsatte å kjøre da hun gikk ut. Hun prøvde å kaste seg inn i bilen, men skled og falt og fikk foten overkjørt av bilen. Jeg var nokså skjelven resten av kvelden da jeg tenkte på hva som kunne skjedd. Bortsett fra naboens fot, ble det jo bare materielle skader.

Trine Lises video av Armand Crufts 2013
Trine Lises video av Armand Crufts 2013

Tur til CRUFTS 5. - 13. mars 2013

Litt av en utstillingstur! 395 mil ble det totalt på turen til Crufts i Birmingham. Dette er langt å dra for en utstilling, men da Armand som beste Junior på Nkks utstilling på Bjerke i august, kvalifiserte seg for Crufts, følte jeg bare at jeg måtte melde på. Det er verdens største utstilling med 25 000 påmeldte hunder og jeg regner med at det er denne ene gangen jeg har en hund som er kvalifisert for å delta.  Mens en gjeng tobeinte tok fly, måtte jeg ta bil med Armand. Jeg er glad Gro ville være med på bilturen. Vi tok båt fra Larvik til Hirtshals og kjørte gjennom Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike og tunnelen fra Calais til Dover.  Vi kjørte nesten i ett, men hadde jevnlig tissestopper for Armand og påfyll av diesel på RAV`en. Vi hadde en dupp i bilen et sted i Tyskland og kom til England onsdag ettermiddag. For å finne et hotell tok vi av et tilfeldig sted og kom til en fantastisk trivelig landsby, Lenham.  Der fant vi et hotell med et interessant navn, Dog & Bear Hotel, og vi var usikre på om det var hotell for mennesker eller et hundepensjonat. Og det var verdens koseligste hotell. ”Hvis dere vil ha hunden med dere når dere spiser middag, så dekker vi på til dere i puben”. Nå lot vi Armand være på hotellrommet når vi spiste, men tilbudet varmer virkelig en hundeeiers hjerte. Jeg måtte ut en kjapp tur med kamera neste morgen før vi dro videre til Birmingham. Denne landsbyen tiltalte meg så veldig og jeg skulle gjerne tilbrakt mer tid der.

 

 

 Inngangen til hotellet fra parkeringsplassen

 

 Nabo til hotellet

 

 

 Hotellets nærmeste nabo

 Er det noe servering her?

 

 

 

I Birmingham bodde vi på Hotel Ramada på Mailbox. Armand er absolutt ingen byhund og har vel knapt måttet gjøre fra seg mens han er i bånd, men jeg er imponert over hvordan han taklet dette. Han var rolig og viste ikke minste tegn til stress. Jeg var også på forhånd redd for om jeg skulle klare å slappe av mens han var alene i bilen eller på hotellrommet. Det ble heldigvis ikke noe problem. Fredag hadde vi bydag og lørdag var vi på Crufts for å se og for å shoppe litt. Jeg er jo absolutt ingen shopper og det ble derfor mest se.

Søndag var vår utstillingsdag med oppmøte kl. 8.30 og vi dro tidlig i forhåndsbestilt taxi. Jeg fant Armand tilviste boks og der måtte Armand være. Jeg hadde med buret hans så for Armand ble det jo som vanlig på utstilling. Fine lufteområder var det også.  Jeg hadde meldt på Armand i 4 klasser og det var Torill som stilte han. I første klasse, Yearling, ble han ikke plassert. Der ble han nok for stor. I neste klasse, Post Graduate, ble han plassert som nr. 5 med Very Highly Commended. Da trakk jeg han fra de neste klassene. Han hadde fått plassering på Crufts og da var jeg superfornøyd. Det er et helt eget utstillingssystem som jeg ikke skjønte mye av, ingen premiering først, men rett til plassering i klassen.

 

 

Armand og Torill

 

 Armand og Torill

 Armand og Torill

 Armand

 Beviset på plasseringen: VHC, Very Highly Commended

 

Mandag formiddag startet hjemturen og været, eller uværet,  gjorde den noe mer besværlig enn turen nedover. Da vi kjørte nedover var det 18 plussgrader i Belgia og Frankrike, men nå var det snøvær og orkan og ubehaglig å kjøre og en del kø. Sjøl synes jeg tunnelen var en höjdare. Å kjøre bilen inn på toget og bli fraktet gjennom tunnelen var morsomt., veldig kult synes jeg da. Det ble mer og mer snø gjennom Frankrike og Belgia og sent på kvelden tok vi inn på hotell i Belgia. Jeg innbilte meg vel at snøen skulle forsvinne i løpet av natta, men jeg fikk litt klump i magen da jeg så all snøen som hadde kommet i løpet av natta. Det var ikke morsomt å starte kjøringa der de ikke vet hva vinterdekk er. Det sto en del biler på kryss og tvers, men da vi kom til Tyskland var det heldigvis bare veier. Da kunne vi igjen koste på. Vi hadde billett til båten fra Hirtshals onsdag formiddag og hadde derfor en hotellovernatting i Hirtshals.
Vi dro rett til Strømmen og Anne-Kate og Bjørn for å hente Maja. Armand var fra seg av glede over å se Maja igjen, men som ventet fikk han først bare kjeft. Anne-Kate og Bjørn ventet oss med deilig kveldsmat. Tusen tusen takk til Anne-Kate og Bjørn for at dere har tatt så godt vare på Maja mens vi var borte. Jeg tror hun har blitt behandlet som ei dronning og nå kan Amina og Lettie puste lettet ut. Vel hjemme skulle Maja rett inn og rett opp i senga mi. Jeg må også si det var det godt å legge seg i egen seng.

Takk til Gro for hyggelig reiseselskap, takk til Torill som stilte Armand og takk til alle dere andre for hyggelig lag.

 

Morsomt å kjøre bilen inn på toget

Og her ser vi hvordan Maja har hatt det. Maja og Bjørn leser på senga.