Dagbok Maja og Armand

Søndag 30. juni 2013

 

 

Gjøvik hundeklubbs utstilling på Gjøvik i dag og jøje meg for en dag det ble! I går hadde jeg en alvorsprat med Armand. Jeg fortalte han at Gjøvik var min hjemby og at han bare måtte gjøre det bra der. Og Armand skjønte poenget han. Han gjorde det ikke bare bra, men ble Best i Rasen. Fantastisk!! Da ble det selvfølgelig også en lang dag da vi måtte vente på finalen. I gruppa ble han tatt ut til semifinalen, men ble ikke plassert. Slitne, men veldig fornøyde dro vi ikke fra Gjøvik før 18.30.

 

Armand nr. 1 BHK

 

Beste Hanne: Nr. 1: Armand Majasønn, nr. 2: Vegamos Obama Kendo, nr. 3: Nellyvill`s Just A Flirt, nr. 4: Nellyvill`s Go For It

 

BIR & BIM

BIR: Armand Majasønn, BIM: Thade Tarra Av LeeArmand

Dommer: Svein Bjarne Helgesen 

Lørdag 29. juni 2013

 

På skogstur på Hauerseter og også gjennom ei fin blomstereng.

 

 

 

Fredag 28. juni 2013

 

Dette ble festfredag for Maja og Armand. Jeg var innom slakteren i dag og kjøpte skikkelige margbein og det er det lenge siden de har fått.

Torsdag 27. juni 2013

 

Huff og huff, så mye mygg!! Som dere ser så sitter de på Maja og Armand også, men de virket ikke plaget av det. Jeg hadde myggmelk på, og ble ikke stukket, men ble likevel nesten desperat. Det er på vei inn til Majorseter dette.

 

 

 

Armand

Søndag 23. juni 2013

 

Ny utstillingsdag på Hamresanden. Dagens dommer var over gjennomsnittet opptatt av tegninger. Det var 4 hanner i Åpen klasse. En med for mye hvitt fikk gul, en med for lite hvitt fikk blå. Da var det Gatsby og Armand igjen. Armands tegning på snuten var litt asymmetrisk. Armand fikk Excellent og nr. 2 i klassen med CK. Han ble plassert som nr. 4 i Beste Hanne og fikk Reserve Cert. Gatsby ble 3 BHK og fikk certet i dag også.

Gatsby nr. 1 og Armand nr. 2 i klassen

 

Vi ville forsøke en paring for Maja og Gatsby i dag også, etter utstillingen. Denne gangen på Hamresanden. Maja var like "på" i dag også, men Gatsby virket ikke like ivrig. Jeg hadde ikke helt troen, men Gatsby skjønte vel at han ikke slapp unna damen. Så da ble det en vellykket paring i dag også.

 

Her henger de etter dagens paring.

 

Maja og Gatsby etter dagens paring, slitne og fornøyde.

 

Det er jo ganske utrolig at Maja skulle "stå" akkurat denne helga da Gatsby var i Kristiansand og at vi samtidig kunne få med oss denne koselige utstillingen.

Like fantastisk er det å se to ulike Majaer. Maja som sammen med Armand ligger helt stille for ikke å trigge han. Så slipper jeg henne sammen med Gatsby og hun er klar som et egg og hopper rett på han og lar han ikke slippe unna.

Armand, stakkar, har hatt noen frustrerende dager, men han har jo respekt for mora si.

Takk, alle sammen for ei fin helg.

2 av paringene foregikk hos Hilde og Jan Erik. Hilde Berntsen. Hvis det blir valper og hvis det blir en hanne er det helt klart at han skal hete Bernt.  

Lørdag 22. juni 2013

 

En koselig utstilling på Hamresanden arrangert av Norsk Newfoundlandhundklubb for rasene Berner Sennen, Newfoundland og Leonberger. Armand fikk Excellent og nr. 3 i klassen, men morsomt at det var Gatsby som fikk certet i dag.

Armand

 

Gatsby med Cert. Gratulerer

 

Og det ble en fin kveld også. En vellykket paring i kveld for Maja og Gatsby. Jeg var også i kveld invitert til Hilde & Co på deilig grillmat. Tusen takk for en koselig kveld.   

 

Fredag 21. juni 2013

På formiddagen satte vi kursen mot Kristiansand og Majas paringstur og Armand til utstilling.

Gatsby med familie bodde hos Hilde Berntsen & Co og Maja og Gatsby fikk ha stevnemøte i hundegården deres. Fint å ha et inngjerdet område. Ingen tvil om at Maja var klar. Det virket som Gatsby syntes det ble litt voldsomt med en frekk og pågående Maja, men de fant tonen. De fikk styre hele paringa sjøl og det fungerte bra.

Jeg var buden på middag hos Hilde og Jan Erik og det var kjempekoselig. Deilig mat og hyggelig prat.

 

Maja og Gatsby. To fornøyde hunder etter paring.

 

   

Torsdag 20. juni 2013

NÅ er det tøft å være Armand. Maja er på dag 13 i løpetida og Armand håper at moroa snart kan starte. Han har vært rolig helt til nå. Maja har vært hjemme aleine i dag og da Armand og jeg kom hjem ble Armand brått høy og mørk og pågående. Maja ligger for det meste helt rolig. Jeg er helt overbevist om at hun gjør dette for å dempe han. Armand vil hun jo ikke ha. Da var det en annen  oppførsel overfor en hanne på Veterinærhøgskolen i går, da flørtet hun helt vilt. Maja ble brukt som luremus på den hannen som de skulle ta sædprøve av og det fungerte utmerket.

I kveld har Maja og Armand fått seg et bad. Armand skal jo på utstilling lørdag og søndag og Maja kan jo ikke være møkkete hun heller. Og Maja blir virkelig møkkete om dagen for hun ligger mye under bilen.

Onsdag 19. juni 2013

 

Maja og Armand på gårsdagens tur.

Og hormonene stiger. Armands hormoner stiger suksessivt med Majas progesteron. Har tatt ny progesterontest i dag og de sa at her måtte det nok pares før fredag. Da svaret på blodprøven var klar ble det antatt beste paringsdager fredag, lørdag og søndag. Bedre kan det ikke bli! I og med at Gatsby, som Maja skal pares med, er på utstilling i Kristiansand denne helgen. Jeg hadde ellers måttet dra til Stord og jeg sparer en del tid på det. Jeg fikk i siste liten meldt på Armand på utstillingene i Kristiansand også.

Lenge før Maja fikk løpetid hadde hun og jeg en alvorsprat og vi ble enige om at denne helgen ville være perfekt. Jeg anså det for å være helt usannsynlig for jeg trodde løpetida skulle kommet tidligere. Hvis dagene klaffer så har vi flaks, men det fortjener vi vel:o))    

Søndag 16. juni 2013

 

Tur på Hauerseter igjen. Deilig turterreng der og få mennesker. Spesielt nå når Maja har løpetid er det godt å slippe møte så mange. Og poseringsvillige var virkelig Maja og Armand i dag.

 

Jada, Armand. Bra!

 

Mor og sønn er så flinke så......

Lørdag 15. juni 2013

 

Og Maja og Armand er på tur, de, og også i dag var vi på Hauerseter.

På kvelden gikk turen til Gjerdrum og feiring av Petters 40-årsdag. En koselig kveld med god mat og hyggelige folk.

 

Fredag 14. juni 2013

 

Bilde er fra kveldens tur på Hauerseter. Jeg fikk tatt en progesterontest på Veterinærhøyskolen av Maja i dag. Den viste at hun var veldig tidlig i løpetida og de anbefalte ny test onsdag.

Tirsdag 11. juni 2013

 

Å, du Maja, du Maja, du er 5 år i dag! Gratulerer med dagen! Årene går fort og jeg synes det er helt utrolig at hun allerede er 5 år. Samtidig synes jeg at Maja har vært her bestandig. Og de menneskene jeg ble kjent med da jeg fikk Maja, ja, de har jeg da kjent i 20 år, har jeg ikke? Pussig.

Jeg gjør aldri så mye ut av bikkjebursdager, men Maja har hatt en normal og bra dag med ettermiddagstur på Hauerseter. Det lille ekstra var litt middagsrester og det er stas.

 

Maja og Armand

Mandag 10. juni 2013

 

Bare en hyggelig ettermiddag/kveld på terassen sammen med nabo Ellen, litt melon og ei flaske hvitvin. Det er ikke så mange slike kvelder, så vi får bare nyte.......

Søndag 9. juni 2013

 

Se den herlige trioen her da, Maja, Armand og Karmen. Våte i panneluggen og like blide..... Det var jo så fint vær, men litt regn kom det jamen i dag også. Maja, Armand og Karmen var i tillegg innom alle vann- og gjørmehull.

 

Vi forsøkte en ny, grønn sti i dag

 

Maja og Karmen

 

Armand har det alltid morsomt med langlina til Karmen

 

Karmen

 

Karmen

 

Maja, Armand og Karmen

 

Armand

Søndag 9. juni 2013

 

Etter utstillingsdag i Sandefjord i går var det utrolig godt å kunne ha en rolig morgen og formiddag i dag. Derfor avtalte jeg ettermiddagstur sammen med Janne og Karmen. Jeg fikk derimot tatt noen bilder av 2 av mine fine naboer. Det er 2 hester med føll der nå, men jeg konsentrerte meg om disse to.

Føllet lå alene da jeg kom, men mor var raskt på pletten.

 

 

 

 

 

 

Torsdag 6. juni 2013

 

 

Jeg har altså så flinke posører. Maja og Armand synes det er morsomt og jeg synes det er veldig morsomt:o))

Mandag 3. juni 2013

 

En fin kveldstur til Majorseter for Maja, Nete, Armand, Gremlin og Tiana. Og Elin også da:o) Og Armand fikk da dyrket sin store lidenskap: Dachs. Han er helt oppslukt av dachser og i dag var det Tiana som fikk gjennomgå. En deilig tur hadde vi og hundene har der hyppige plump i vann- og gjørmehull.

Og tenk så heldig Armand var som fikk ha med seg Tiana Hjem! Nete skulle nemlig låne hundebadekaret etter turen.

 

 

 

 

Søndag 2. juni 2013

 

Vakre Hvamsetertjern! Dit gikk turen for oss i dag sammen med Lotte, Janne, Anne-Kate, Bjørn og alle hundene. Det var sol og varmt da turen startet, men vel oppe ved tjernet startet regnværet. Det var uansett godt for hundene å være i vannet.

 

Lettie er helt svømmegal

 

Lettie og Kaizer

 

Armand

 

Kaizer forsøker å riste av seg en innpåsliten Armand

 

Me Armand gir seg ikke.....

 

Armand, Amina og Maja

 

 Dagens fellesbilde med Kaizer, Lettie, Karmen, Armand, Amina og Maja 

Lørdag 1. juni 2013

 

Tur til Hovinfjellet ble det i ettermiddag for Maja, Armand og meg.

 

 

Åh, så sliten i varmen

 

Armand

 

Store, fine granskudd

 

Ja, opp på steinen, Armand....

Torsdag 30. mai 2013

 

Det er så grønt, så grønt, så grønt og vakkert med 1000 ulike grønnfarger. I ettermiddag gikk vi en runde på Hauerseter som det er veldig lenge siden vi har gått. På denne runden har Maja og Armand faste steder hvor de setter seg eller legger seg. Det er plasser hvor jeg enten har tatt bilder eller plukket sopp. Et sted ligger det ei plastflaske som Armand alltid leker med og lar ligge igjen. Så også i dag, Armand fant flaska, lekte litt med den og lot den ligge da vi gikk videre. Det var varmt og klamt og da vi kom til bilen kom det ei kraftig regnskur med torden.

 

 

 

 

Onsdag 29. mai 2013

 

Det er jo så fantastisk vær, men litt for varmt for Maja og Armand i skogen. Jeg liker best å dra på tur rett etter at jeg kommer hjem fra jobb, men nå om dagen venter jeg til litt seinere. Det gjorde jeg i dag også, men det det var hett og klamt.

Lørdag 25. mai 2013

 

En varm dag for en berner, dette. Jeg fikk gjort litt hjemme mens Maja og Armand koste seg i skyggen i hagen. Vi tok en ettermiddagstur på Hauerseter.

 

 

 

Og en vakker kveld ble det også

2. pinsedag 2013

 

Kan vi få hoppe over nå?

Vi har hatt noen varme og fine dager nå, men temperaturene har ikke vært så bernervennlige. Det var nok bedre for hundene i dag, med litt kjøligere vær. Da kunne vi også gå tur midt på dagen. Maja tåler varmen veldig bra, men det ser ut til at Armand sliter litt mer i varmen. Det er ingen av dem som har noe voldsom pels. I dag gikk turen til Hauerseter og det var god fart på begge, men Armand tok noen pauser hvor han la seg ned.

 

Lørdag 18. mai 2013

 

Det er pinse og vi er ikke på pinsetreffet til bernerklubben. Jo, vi har vært der i dag, men det var bare på dagstur. Pinsetreffet er i år på nytt sted, på Torpomoen i Ål. Det var et fint utstillingsområde og med fine hytter/rom. Kanskje neste år?

Jeg hadde meldt på bare Armand og vi kjørte kl. 7 i dag tidlig. Gro ble med og det er bra med selskap i bilen. Petter stilte Armand i dag også og fikk Excellent uten plassering. Ellers var det en hyggelig dag i strålende vær. Maja fikk også hilse på Gatsby som hun forhåpentligvis skal pares med.   

Fredag 17. mai 2013

 

Det er 17. mai og Norges nasjonaldag, men som vanlig foretrekker jeg en tur i skogen. I dag gikk turen i et helt ukjent område, sammen med Gro og Z. Vi gikk i Aurmoen landskapsvernområde som ligger i Ullensaker, Nannestad og Eidsvoll kommuner. Der gikk vi på Rondanestien, en 430 kilometer lang sti som strekker seg fra Bjørvika i Oslo til Hjerkinn på Dovre. Det er morsomt for oss tobeinte med nye stier og en ser det også på hundene at de synes det er spennende. Da blir de også ekstra slitne etter turen. Det var varmt i dag, men hundene hadde rikelig med vann å kjøle seg ned i.

For Armand ble det bad, føn og stell etter turen. Han måtte gjøres klar for morgendagens utstilling på Torpomoen.

Etter dette var vi klar for en særdeles hyggelig 17. mai-middag hos Janne. Utrolig god mat og hyggelig lag hvor også hundene fikk kose seg sammen.

 

Maja kjøler seg ned i vannet.

 

En travel Armand

 

Deilig med vann, Armand

 

Armand

 

Maja har funnet den mykeste hodeputa

 

Litt action også

 

Armand

 

Fineste firkløveret 17. mai hjemme hos Janne.

Z, Maja, Armand og Karmen

Onsdag 15. mai 2013

 

Den godeste Maja slutter ikke å overraske meg. På ettermiddagsturen i dag kom vi forbi en tømmerstokk som Maja og Armand har posert ved tidligere. Begge to løp bort og stilte seg opp slik de gjorde sist. Da premien uteble forsøkte Maja ulike positurer for å blidgjøre fotografen. Hun endte opp med denne og da var fotografen fornøyd. På det tidspunktet hadde Armand gitt opp for lengst:o))