Dagbok Maja og Armand

Søndag 18. august 2013

 

Dette har vært en skikkelig regnværsdag. Maja har ligget under bilen og Armand under tak på terrassen, mens jeg har holdt på med innesysler. Først på ettermiddagen dro vi på tur. Da var det oppholdsvær og bittelitt sol.

 

 

 

 

Lørdag 17. august 2013

 

Vi har da noen idylliske turterreng!! Ingen folk å se og ingen andre dyr å se. Maja og Armand fikk løpe helt fritt, men de holder seg jo innen synshold for meg. Noen sølepytter ga selvfølgelig stor glede for begge.

 

Armand unngår ingen sølepytt

 

 

Maja er også glad i sølepyttene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maja i farta

Torsdag 15. august 2013

Mobilbildet tok jeg før jeg dro på jobb i dag tidlig. Synd jeg ikke tiok med speilreflekskameraet i bilen for det var et fantastisk lys og 2 hele regnbuer.

I ettermiddag gikk Janne og jeg for å sjekke et helt sikkert kantarellsted. Ikke èn sopp fant vi! Da er det bare å vente da, for der kommer det. Jeg er ikke redd for at noen andre har plukket der. Fin tur hadde vi uansett.

 

 

 

Maja, Armand og Karmen

 

Det er vel tydelig at Maja sikleguri venter på premie.....

Tirsdag 13. august 2013

 

En vanlig ettermiddagstur på Hauerseter, vi kommer til ei blomstereng og Armand og Maja legger seg ned og er klar for fotografering:o))

Mandag 12. august 2013

Amina, Maja, Armand og Z. Bak titter Karmen fram.

 

 

Etter gårsdagens kantarellfangst har jeg fått blod på tann. I ettermiddag sjekket derfor Anne-Kate, Janne og jeg et sted i Gjerdrum. Der var det imidlertid for tidlig og fangsten ble liten, men turen ble fin. 

Søndag 11. august 2013

 

Dette synet vippet meg av pinnen i dag. Stedet er ikke nytt for meg, men det overrasket meg veldig at kantarellen allerede var så stor. Så jeg plukket og plukket....... Og da måtte jeg jo innom et fast sted til og jeg plukket og plukket...... Søndagslykke.

 

Renset og klar....

 

Maja og Armand er enige om at kornhøsten blir bra:o))

Lørdag 10. august 2013

 

Deilige lørdag morgen. Vi er oppe tidlig, men så deilig med rolig helgetempo. Maja og Armand kan tusle rundt i hagen og småbjeffe på de som er så frekke at de går forbi på veien.

Turen i dag gikk til Hovinfjellet i strålende sol. 

 

En særdeles poseringsvillig Maja i dag

 

Oppe på utsiktspunktet

 

 

Nå blir du liten, mor:o))

 

Armand

 

 

 

Jada Maja, jeg ser deg......

 

 

Fredag 9. august 2013

 

Og da tar vi helg:o)) Maja og Armand er særdeles fornøyd med dagens innkjøp. Margbein er skikkelig fredagskos.  

Torsdag 8. august 2013

 

Det ble regnværstur i ettermiddag. Ikke så kraftig regn, men nok til at Armand og Maja ble våte i panneluggen.

Onsdag 7. august 2013

 

Armand er så hjelpsom:o) Når jeg plukker bringebær må han plukke bringebær.

Tirsdag 6. august 2013

 

Maja og Armand i fine farger. Disse røde stråene ser jeg på alle hogstfeltene på Hauerseter. Vi er litt kjedelige om dagen og går stort sett den samme runden på Hauerseter hver dag.

Søndag 4. august 2013

 

Maja og Armand skuer utover Vorma. Det er lenge siden vi har vært der, men jeg tenkte de skulle få komme ned til vann i dag. Etter en utstillingsdag i går var det godt med en rolig søndag morgen og dra på tur når jeg følte for det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elvekongen tilbyr elvecruise på Vorma

 

 

Lørdag 3. august 2013

 

Bernerspesialen i Moelv i dag. En hyggelig utstilling og en trivelig dag til tross for mye regn. Maja ble ikke stilt og Armand fikk Excellent og ble nr. 3 i Åpen klasse. En hyggelig avslutning på dagen var middag på Rudshøgda sammen med gjengen fra Øvre Romerike. Og bilder av Armand i ringen ble det i dag også:

 

 

  

Armand foran med Gatsby bak

 

 

 

 

Her er alle veterantispene samlet. Flott gjeng:o)

Fredag 2. august 2013

 

Fredag og fridag. Det fortjente vi som ikke har hatt noen ferie ennå. Nå når det ikke blir valper kan jeg jo egentlig ta ferie når som helst, men jeg har en del jeg må gjøre ferdig på jobben før jeg tar ferie. Vi tok oss en tur til Hovinfjellet i dag i fint og passe varmt vær. Armand har i kveld fått bad, føn og stell før utstillingen i Moelv i morgen.

 

Maja

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 1. august 2013

 

Maja og Armand midt i røsslyngen på ettermiddagsturen vår på Hauerseter.

 

Tirsdag 30. juli 2013

I år ble det kryp- Keiserkrone. Det har Armand sørget for da han har ligget ned alle sammen. Fin på bakken også den:o))

Søndag 28. juli 2013

 

Det var overskyet vær i dag og  endelig fullt forsvarlig med skikkelig skogstur for hundene. Da ble det en tur til Majorseter sammen med Anne-Kate, Bjørn, Janne, Amina, Lettie og Karmen. På veien til Majorseter er det i tillegg flere bekker og gjørmekulper, som hundene setter stor pris på:o))

 

Armand

 

Armand

 

Hysj... så ikke bonden ser oss....

 

 

Nå ser nok ikke bonden oss

 

Maja, Armand, Amina, Karmen og Lettie

 

Armand

 

Karmen, Maja, Armand, Lettie og Amina

 

Maja og Armand

Lørdag 27. juli 2013

 

Utstilling igjen!!!! Jada, Armand ble stilt i dag også, på Moss og Omegn Hundeklubbs utstilling i Råde. I år var det veldig få påmeldte da utstillingen kolliderte med et par andre utstillinger. Jeg synes det er mye morsommere med store utstillinger, men sjansen for å få Cert er selvfølgelig større på en liten utstilling, for den som er på jakt etter det:o)))) Og Certet fikkk Armand, hurra!!! Han ble også BIM.

 

Ronja ble BIR Veteran og skulle i finalen. Vi var jo en halvtimes kjøretur fra svenskegrensa og før finalen fikk vi også tid til en Sverigetur.

BIM: Armand Majasønn. BIR: Roabamsens Ice and Snow Iza   

Onsdag 24. juli 2013

 

Dette er for varmt for oss!!! Å ligge i vannet og duppe, ja, men å jobbe og siden gå ettermiddagstur med hundene, nei. I dag gikk vi tur på Hauerseter på det aller varmeste også. Maja og Armand fikk styre pausene sjøl og det ble noen. Det kom ei lita regnskur da vi kom hjem og det var et ganske langvarig tordenvær. Tordenværet medførte strømbrudd i området her som varte hele kvelden.

 

 

 

  

Mandag 22. juli 2013

Så var det som jeg trodde. Ultralyd av Maja i dag viste at der var det ingen valper. Selv om Maja er innbilt var det likevel noe som sa meg at det ikke var valper. Jeg leser henne nok ganske godt. Jeg får tenke litt og se om jeg planlegger paring på neste løpetid eller om hun har hatt sitt første og siste kull.

Søndag 21. juli 2013

 

Jo, i dag fant jeg Krafttjern. Et riktig vakkert sted og selvfølgelig en del folk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maja og Armand fikk is i dag også. Her nyter Maja sin tunfiskis. Godt, ja:o)

Lørdag 20. juli 2013

Endelig klarte jeg å sove lenge på en fridag. Jeg sov helt til 8.30 og Maja og Armand så også ut til å nyte det. Det er varmt, varmt, varmt og for varmt for tur på dagtid. Jeg fant et tjern på kartet som jeg tenkte Maja og Armand kunne få en dukkert i og som det ikke er langt å gå til. Det var imidlertid bomvei dit og jeg var som vanlig uten kontanter. I dag var jeg i det lovlydige hjørnet og snudde:o)) På vei tilbake passerte jeg Bygdetunet og tok en tur innom der.

I kveld har Maja og Armand fått hjemmelaget hundeis. Ikke mer komplisert enn frossent vann med godbiter i, men for Maja og Armand var det stas. Ja, jeg lover.... dere skal få hver dag i denne varmen:o)) 

 

 

Maja i skyggen bak Armand:o))) 

Torsdag 18. juli 2013

 

En varm, varm tur til Hauerseter i ettermiddag med en svært poseringsvillig Maja. Ved denne tømmerstokken har hun blitt premiert tidligere og det glemmer hun selvfølgelig ikke. Armand var ikke så ivrig i varmen, men var glad for å få ei pause.

 

 

Det er håp om godbit i dette blikket:o))

Onsdag 17. juli 2013

 

Det er sjelden vi kan skilte med så varmt vær:o)

Jeg har funnet 2 flått på Maja i dag og jeg liker det ikke. De var akkurat passe store til at de nok er fått med fra Sverige i helga. 

Tirsdag 16. juli 2013

 

Og midt inne i skogen.......... ei blomstereng. Ja, vi går faktisk gjennom flere slike blomsterenger når vi går tur på Hauerseter. I ettermiddag var det litt skyet og litt vind og derfor ikke for varmt for ettermiddagstur. Jeg liker ikke å måtte vente helt til kvelden med tur. Vi har ikke hvært på Hauerseter siden forrige uke og Maja og Armand hadde derfor mye som måtte snuses på.

 

Maja og Armand

 

Maja og Armand

 

Armand

 

Maja har fått en raptus

 

Armand i blomsterenga

Lørdag 13. juli 2013

 

Ny utstillingsdag i Tvååker og for meg startet dagen som andre utstillingsdager, blek, kvalm og vondt i magen. 29 hanner i dag også. Da dommeren begynte å gi blå sløyfe til hver 2. hund ble jeg blekere og blekere. Men Armand fikk Excellent, han, og vant Åpen klasse med CK:o))  Da var det å håpe på en plassering i Beste Hanne. Det er klart en har en drøm om å få Cert, men det er det mange som har. Men Armand fikk ikke bare Cert, men han ble faktisk Beste Hanne. Fantastisk:o)) For Armand blir det svenske certet hvilende inntil han blir Norsk Champion. I konkurransen med Beste Tispe ble han BIM.

Jeg er så takknemlig for at Petter vil stille Armand. De er blitt et supert team. Armand er så glad i Petter og vet akkurat hva han skal sammen med han. 

 

Her er video av Beste hanne: Gitte Høy Nielsen har tatt den. Jeg har sett den mange ganger og blir helt rørt hver gang.

 

 

 

Yess vi vant!!!!!!! Så fornøyde gutter:o)

 

Plasseringen i BHK: Nr. 1: Armand Majasønn, nr. 2: Mishikos Bidanshi, nr. 3: Kronblommas MacDuff, nr. 4: Berntiers Al Tornado

 Bente tok dette fine bildet

 

BIR OG BIM

BIM: Armand Majasønn, BIR: Berntiers Souper Trouper

 

Armand med rosettene

 

Da Leah også fikk Cert og Ronja ble BIR veteran kunne vi alle sveve de mange milene hjem:o) 

 

Fredag 12. juli 2013

 

Halland kennelklubbs internasjonale utstilling i Tvååker i dag. Styggtidlig opp og kjøre 40 minutter fra hotellet. Fantastisk vær og det ble varmt utover dagen for 2- og 4-bente i utstillingsringen. I dag ble det en Excellent på Armand, men ingen plassering. Vi hadde en fin dag ved utstillingsringen og en fin kveld på og ved hotellet. Vi kostet på oss hotellmiddag i dag mens hundene slappet av på rommet. Også i dag ble det en fin kveldstur ned til Gottskär havn.

 

Maja, Armand, Leah og Ronja poserer i Gottskär havn. Og det var flere som benyttet anledningen til å ta bilde av disse.

 

 

Torsdag 11. juli 2013

 

Her er Maja og Armand i Gottskärs havn. Et idyllisk tettsted i gangavstand fra hotellet vi bor på. Vi hadde en fin kveldstur der før Bente og Petter også kom til hotellet og vi kunne kose oss med litt vin.

Onsdag 10. juli 2013

 

Det er badedag for Maja og Armand. Armand skal på utstilling i Tvååker i Sverige fredag og lørdag. Maja skal jo bare være med som moralsk støtte for sønnen, men har likevel fått et bad. Vi har vært hos veterinær for ormekur og jeg har pakket i bilen. Vi kjører rett etter jobb i morgen.

Mandag 8. juli 2013

 

Om Maja er drektig eller ikke, etter løpetid er det hula under bilen som er den faste plassen. Og Armand speiler seg i den nyblanke bilen:o))

Søndag 7. juli 2013

 

Her koser Armand seg hjemme i hagen. Hagen er ustelt og ser bare ikke ut, men et lite utsnitt på bilde ser jo riktig så idyllisk ut.

Jeg har støvsuget bilen og fått vasket den både innvendig og utvendig. Det trengtes det også.

 

Ren bil og byttet ut bernermerket

Lørdag 6. juli 2013

 

Det er deilig med sol og varme, men litt for varmt for bernertur på dagtid. Derfor ble det kveldstur til Hvamsetertjern for en glad gjeng 2- og 4-bente. Janne, Gro, Anne-Kate og Bjørn. Ekstra stas var at Signe og Emilia kom med Aida, Majas datter som bor i Bærum. Veldig, veldig morsomt å se Aida igjen. Hun var Majas minste, men som nå ikke er noen lita tispe.

På Hvamsetertjern kunne hundene bade og ekstra morsomt at Emilia og en venninne badet sammen med dem.

 

Armand

 

Armand

 

Z

 

Lettie

 

Svøm nå, Armand.........

 

Kos med jentene i vannet

 

Virkelig avansert lørdagsmiddag

 

Fine søstre, Aida og Amina

 

Søsken: Armand, Amina og Aida

 

Maja, Z og Karmen

 

Aida, Amina, Lettie, Armand, Maja, Z og Karmen

 

Maja med 3 av sine 7 avkom: Armand, Amina og Aida

Torsdag 4. juli 2013

 

Og på Elgtun går livet sin vante gang med jobb og tur. Fra mandag til onsdag hadde jeg bilen på verksted. Bremseklosser og bremseskiver måtte skiftes og denne gang var det foran. + noe som heter calip måtte skiftes på den ene sida og repareres på den andre. Men....... jeg kjører mye og må selvfølgelig regne med slitasje. Jeg får heldigvis låne bil på verkestedet, en gammel Opel Astra, men den gjør da at jeg kommer meg på jobb.

Om Maja er drektig? Hun oppfører seg som om hun skulle være det. Altså på samme måte som etter hver løpetid. Så derfor umulig å si. Jeg tar ingen ting for gitt før ultralyd.

I ettermiddag gikk vi tur på Hauerseter. det var gråvær, men jeg er fornøyd så lenge det er opphold.