Maja og Armands dagbok

Lørdag 31. mai 2014

Nå er det virkelig varme dager og det er for varmt for tur med bernere midt på dagen. Vi snudde derfor litt på rutinen vår i dag og gikk til Hovinfjellet før frokost. Da var det passe varmt for Maja og Armand og for meg også.

 

 

 

På Utsiktspunktet bygger de nå gapahuk og tilrettelegger for rullestol.

 

 

Armand og Maja poserer så fint

 

 I hagen oppdaget jeg liljekonvall. Det har i alle år vært masse blader , men i år også blomster 

Kristi Himmelfartsdag 29. mai 2014

Så er det Kristi himmelfartsdag igjen og det er dagen for NBSK avd. Øvre Romerikes utstilling. I alle år har vi arrangert utstillingen på Eidsvoll Bygdetun, men i år fikk vi nei på grunn av grunnlovsjubileet. Vi fikk i stedet leie plass på Hvam Videregående Skole og det var ikke noe dårlig alternativ. Det er en gammel landbruksskole og et nydelig sted.

Dette er avd. Øvre Romerikes siste utstilling og vi legger nå ned avdelingen vår. Det har gått trått i flere år nå og det er lite engasjement. Vi i styret har ikke vært flinke nok til å arrangere ting, vi har ikke vært flinke nok til å få med folk og vi har ikke vært flinke nok til å rekruttere nye folk. Dette er fryktelig synd og jeg håper noen med et brennende engasjement kan starte opp avdelingen igjen.

I år var vi spesielt heldige med været også. Strålende sol og varmt, kanskje litt for varmt for bernerne.

Maja, som har løpetid, fikk ligge i bilen i dag og der var det kjølig og godt.

Hun hadde derimot 3 avkom i ringen. Othelia og Lyder på sitt første valpeshow og Armand i Championklassen. Og jeg er stolt av alle sammen. Det var 10 påmeldte valper og Lyder ble nr. 2 i hannklassen 4 - 6 måneder. Othelia ble beste tispevalp og BIM. Det viktigste er at de var så trygge og glade i ringen.

 

Lyder med Gro i ringen og løper så bra!!

 

Lyder nr. 2 i klassen

 

Othelia står så fint!!

 

Othelia sparker skikkelig fra.....

 

Othelia

 

Står jeg fint nå mor?

 

Othelia nr. 1 i klassen

 

BIR valp: Tornevika`s A Big Surprise

BIM valp: Italian Touch- Othelia- Majasdaughter

Dommer: Helge Werner Hagen

 

Petter og Armand i ringen. Armand fikk Excellent og CK.

Tirsdag 27. mai 2014

 

Det smaker godt med is i sommervarmen. Her er det Armand som nyter en is med tunfisk. Jeg fyller pappkrus med godis og vann og setter i fryseren. Dette er populært sommergodt.

Mandag 26. mai 2014

Armand og Maja på dagens ettermiddagstur på Hauerseter.

 

"Det er lys i enden av tunnelen"

 

Søndag 25. mai 2014

I dag kom Leila og Juha fra Tassipuhan kennel i Finland for å pare sin Mette med Armand. Da hadde de kjørt nesten 1 døgn. De hadde tatt 3 progesterontester og antok at det var for tidlig for paring, men vi lot dem møtes i dag. Det var god kjemi mellom Mette og Armand, men det var for tidlig for Mette for paring. De bestemte at de ville ta en ny test mandag morgen. 

Etter at vi hadde spist her og blitt bedre kjent dro Leila og Juha til hotellet. Der fikk de telefon hjemmefra om at det hadde vært innbrudd i butikken deres og politiet mente de måtte komme hjem. Og de returnerte med uforrettet sak!!!!

Dette var kjedelig. Jeg likte tispa veldig godt og hun har en spennende stamtavle.

Lørdag 24. mai 2014

 

Et bilde fra dagens tur på Hauerseter.

Søndag 18. mai 2014

Det har vært virkelig sommervarme i dag og vi gikk til Hvamsetertjern sammen med Janne, Karmen og Othelia. Veldig godt for hundene å kjøle seg i vannet.

 

 

 

 

Othelia nøyer seg enn så lenge med å vasse i vannkanten...

 

Armand svømmer heller ikke

 

Maja, Karmen, Othelia og Armand

 

Armand

Lørdag 17. mai 2014

 

Feiring av Nasjonaldagen på vår måte. Det er i skogen det, som vanlig. I år gikk vi i Gjerdrum. Vi gikk forbi Buvann og slo leir inni skogen der.

 

Valpene Thyme og Othelia hadde virkelig fest

 

Othelia

 

Othelia og mamma Maja

 

Maja

 

Armand

 

Fellesbilde 1

 

Fellesbilde 2

 

Jeg synes jeg fikk tatt et så fint familiebilde av Bente og Petter med Leah og Ronja

 

Vi er på vei hjem og Othelia er lykkelig, våt, møkkete og har 17. maisløyfa på halv tolv. Slik skal det være....

 

Othelia

 

Og hjemme venter elgen uten 17. mai-sløyfe.

 

 

Fredag 16. mai 2014

 

Denne fine Margeritten fikk jeg i Danmark forrige helg. Det var morsdag i Danmark på søndag og jeg fikk den i morsdagsgave fra Maja og Armand:o)) De fikk nok litt hjelp av Anne og Leif.........

Søndag 11. mai 2014

 

Etter nok en koselig og sein kveld hos Anne og Leif i går var det litt tungt å stå opp tidlig i dag. Men hva gjør det om en er litt trøtt når utstillingsresultatene blir så strålende? I dag ble Armand nr. 2 i Championklassen og ble 2. beste hanne. Han sto bak en Internasjonal Champion og Armand får dermed Cacib. Det var faktisk mer enn jeg turde håpe på. Da mangler Armand bare 1 Cacib før han også er Internasjonal Champion. Fordi det må gå 1 år og 1 dag mellom første og siste Cacib kan han ikke bli det før etter 9. februar 2015.

 

Armands utstillinger

Dommerkritikk Armand

 

Da Leah til alt overmål ble Internasjonal Champion i dag må vi jo si at vi fikk full uttelling og vi må være fornøyd med den norske innsatsen.

God premiering i bagasjen hjelper selvfølgelig på når du har en lang kjøretur hjem.

 

 

 

 

Armand 2. beste hanne

 

Ekte glede hos vinnerhund og eier:o))

 

Også i dag fikk jeg besøk av Majavalp på utstillingen. I dag var det Kenzo jeg fikk hilse på. Så veldig koselig at han også kom, og så søt han er. Maja syntes ikke det var så interessant, men Armand syntes det var kos.

 

 

Tusen takk igjen til Petter som stiller Armand og takk til Bente og Petter for hyggelig selskap på turen.

Tusen takk for hyggelig samvær utenom utstillingen, Anne og Leif. Maja, Armand og jeg koser oss virkelig sammen med dere.  

Lørdag 10. mai 2014

 

Det er utstillingshelg i Roskilde og vi er på plass i Danmark igjen. Vi kjørte nedover til Danmark i går og først til Anne og Leif i Hillerød. Igjen er vi så heldige å få få bo der. En veldig koselig fredagskveld med god mat og vin. I dag har Maja vært hos Anne og Leif mens Armand og jeg dro tidlig til utstillingen.

Dette var Armands debut i Championklassen og jeg var ekstra spent, men det gikk jo riktig så bra. Av 10 hanner i klassen ble Armand nr. 3 med CK. Han ble også 4. beste hanne og jeg er strålende fornøyd.

 

 

 

 

 

 

BHK. Armand nr. 4

 

 

Og gleden ble ekstra stor da Majavalpene Lauritz og Lukas besøkte oss på utstillingen. Det var bare så deilig å se dem igjen og kose med dem igjen. Det var ingen tvil om at de kjente meg igjen og pratet og pratet. 2 fine gutter!!

Torsdag 8. mai 2014

8. mai og Frigjøringsdagen. Vi har en fredelig sameksistens med naboene våre, elgene. I dag var det 5 elg på jordet.

 

 

 

Mandag 5. mai 2014

 

Elgen på plass i dag også.

 

Søndag 4. mai 2014

 

Etter gårsdagens utstilling og kjøretur hjem fra Ålesund var det veldig godt å ta det med ro i formiddag, med kos i heimen. Først på ettermiddagen ble det tur på oss, på Hauerseter.

 

Godt å få spurte litt

 

Nå er elgen på plass hver dag utenfor skigarden hjemme

Lørdag 3. mai 2014

 

Det er langt til Ålesund, men når det er NKK-utstilling må vi jo satse litt. Vi dro på formiddagen i går og overnattet i ei hytte på Ørskogfjellet sammen med Bente og Petter. Der var det kaldt og snøvær og vi våknet i dag til snødekte veier.

For Armand gikk utstillingen mye bedre enn jeg hadde våget å håpe på. Som 2. beste hanne fikk han det etterlengtede storcertet og Championatet. Han har tidligere fått svensk og dansk cert og da ble han plutselig 3 X Champion i dag. NORSK CHAMPION, SVENSK CHAMPION og DANSK CHAMPION = NORDISK CHAMPION. Veldig morsomt det. Mye av æren for det skal Petter ha som hver gang stiller han så bra og de 2 er et så bra team. 

Og takk til Bente for bildene. jeg glemte kameraet i bilen og rakk ikke hente det før Armand skulle i ringen.

 

 

Torsdag 1. mai 2014

 

Det er 1. mai og vakkert vær. Det ble en tur på Bernerstien sammen med Janne, Gro, Karmen, Z og valpene Othelia og Lyder. Valpene vokser for hver gang jeg ser dem og jeg er så glad jeg får følge Othelia og Lyder så tett.

 

Armand sammen med valpene

 

 

Radarparet Othelia og Lyder

 

Skikkelig snutetak

 

Tirsdag 29. april 2014

 

Det grønnes på Hauerseter.

I dag fikk jeg som jeg ville på ettermiddagsturen - hele området for oss sjøl.

 

Maja

 

Armand er blitt en proff posør

 

Søndag 27. april

 

Her er Maja og Armand på en skyggefull pauseplass. Vi skulle gå Høydestien i dag, men da jeg så alle bilene på parkeringsplassen ble det tur til Majorseter i stedet. Det var temmelig varmt, men det hjelper med alle vannkulpene langs stien.

Lørdag 26. april 2014

 

Her kom det koselig morgenbesøk av Lyder, som blir 13 uker i morgen. Han har vært her i hele dag og kveld. Den gutten har virkelig fått full oppmerksomhet i hele dag, fra mamma Maja, storebror Armand og fra meg. Jeg innbiller meg at Armand har savnet valpene og det var helt tydelig at det var stas med besøk av Lyder og han har vært en skikkelig kosebror. Det er velkjent at Maja er ei fantastisk mor, men det har vært helt fantastisk å se hvordan hun har kost seg med Lyder i dag. Hun har lekt med han store deler av dagen. Morsomt også å se når hun henter leker og legger foran han. Ja, dette har virkelig vært en kosedag for oss alle!

 

Storebror Armand og lillebror Lyder

 

Armand og Lyder

 

Lyder og Maja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Armand vil jo gjerne delta han også....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag 25. april 2014

 

Da kom fredagen raskt og her er et par bilder fra ettermiddagsturen.

 

Onsdag 23. april 2014

 

Så er vi tilbake til hverdagen og vanlige, men fine ettermiddagsturer. Her er vi på Hauerseter.

2. påskedag 21. april 2014

 

Tur på Høydestien igjen, men i dag gikk vi sammen med Bente, Petter, Ronja og Leah. Vi rastet ved en kulp og hundene storkoste seg i vannet.

 

Armand

 

Armand

 

Maja og Armand

 

Armand, Ronja og Leah med Maja foran

 

Armand, Ronja, Maja og Leah

 

Ronja, Leah, Maja og Armand

1. påskedag 20. april 2014

 

Gratulerer med 10-årsdagen til Ronja. Her ligger hun i front og hele flokken var med og feiret henne i dag på Buvann.

Vi hadde en flott dag. To av Majas valper, Othelia og Lyder, var med og jeg var nå mest opptatt av dem:o))

 

Dette er Buvann i dag og bildet er ikke oppned

 

Othelia og Lyder lekte og lekte og lekte.....

 

Lyder og Othelia

 

Lyder og Othelia

 

 

Othelia

 

Othelia i svevet

 

Othelia. Den ruller jo....

 

 

Lyder og Othelia

 

Lyder

 

Lyder

 

Lyder

 

Othelia

 

Othelia

 

Othelia

 

Søstrene Maja, Posh og Leah

Påskeaften 19. april 2014

 

Nydelig påskesol og Maja, Armand og meg på tur på Høydestien på Hovinfjellet.

 

 

 

 

 

 

Langfredag 18. april 2014

 

Karmen, Othelia, Maja og Armand på tur!!!! Og Janne og meg også da:o)

Åhh, så godt å se lille valpetassen Othelia igjen, og hun vokser og vokser. Maja fikk trekke vogn i dag slik at Othelia kunne få hvile litt underveis. Den lille damen var imidlertid ikke så interessert i å hvile: Gå selv jeg! Vi gikk innover mot Majorseter og Karmen og Armand koste seg i alle kulpene. Strålende sol og lunt var det inne i skogen. Vi hadde en laaang pause hvor også Maja fikk herje litt rundt.

 

Othelia i mamma Majas vogn, mens Karmen passer på

 

Othelia

 

Othelia

 

Stoebror Armand og lillesøster Othelia

 

Maja og Othelia

 

Othelia

 

Othelia søta

 

Er det ikke slik jeg skal posere da?

 

Othelia  

Onsdag 16. april 2014

Ekstra god følelse på dagens ettermiddagstur på Hauerseter da vi nå har påskefri. Hjemmepåske, men håper på fint vær og gode turer.

 

 

Jippi...... Vi har fri!!!!

 

Mandag 14. april 2014

 

De har sikkert blomstret en stund, men først nå oppdaget jeg blåveisen her på Elgtun. Og så mye! Så mye blåveis har jeg aldri sett her og vakker er den.

Palmesøndag 13. april 2014

 

Ja, så var det oss igjen da, Maja og Armand. Det er vemodig at siste valpen er reist, men deilig også å kunne konsentrere seg om Maja og Armand igjen. De har fått sine turer, men kjappere og kortere enn vanlig. I dag har vi vært på tur ved Gamle Hvam museum sammen med Bente, Petter, Ronja og Leah. Veldig morsomt å observere Maja som var strålende lykkelig over å være på tur med venner igjen. Og hun viser det så veldig tydelig. Armand er jo glad uansett:o)))

 

 

Armand poserer på ei gammel pipe

 

Og Maja

 

Maja og Armand

 

Armand og Maja

 

Maja, Armand, Leah og Ronja

 

Leah, Armand, maja og Ronja

 

Armand